Ya Allah aşkına, öğretmenlerin kpss puanları falan da görüyoruz. Bir yeterlilik testi yapildiginda büyük çoğunluğu dökülüyor. Nitelikli universitelerden mezun olanlar zaten yolunu buluyor. Diğerleri anca tag kassın Twitter'da. tag kasmalarını da. Neden çünkü puan mühendislikten düşük, sizin tabirinizle kıytırık bölümlerden bile mezun alıp işte bu hanım gibi nasıl daha az çalışıp daha çok kazanırım formasyon alıp öğretmen olmaya çalışıyorlar. Ayrica diger meslek gruplarini kucumseyen sizsiniz kıytırık diyerek. Onermenizi kendinize uygulasaniz ne hos olur aslinda. "Ben kimim ki ozelde calisanlari, kiytirik uni mezunlarini kucumsuyorum" diye. *wink wink*Bolum kiytirik degilse okuduklari universite kiytiriktir. Ben ODTU mezunu bir muhendisin bir ogretmenle ayni parayi almadigini biliyorum cunku. Ha gidip de zottirik universitesinden mezun olursan muhendis olsan da alacagin para belli. Kiyas yapmamak lazim o yuzden. Insan once kendine bakip ben neyim ki karsimdakini kucumsuyorum demeli.
Haklisiniz ama her hamilelik bir olmuyor ki.
Ben haftalik kontrole gidiyordum mesela. Ders programim cok gevşekti, bir gun sirf 2 saat ders icin gidiyordum ama saatleri oyle tersti ki hastaneyle denk getiremiyordum.
15 saat cok az, cok rahat ayarlanabilir. Benim 18 saatti mesela, rica ettim bosalttilar bir gunumu.
Burda pek cok kisinin amaci sadece ogretmen oldugu icin saldiriya gecmek dogrudan kotu niyetle yaklasiyorlar. (sizi tenzih ediyorum )
Ona ilk sayfada yorumumu yapmıştım ben.Yok ben tam tersi desteklenmesi taraftariyim.
Sadece idareci gözüyle haftaiçi boşaltın haftasonu çalışayım şık durmuyor
Siz ne düşünüyorsunuz bu duruma mesela?
Müdürü tümden başka okula gondermek istemiş ,sonrada 21 saate ders tamamlama için başka okula göndermek ile tehdit etmiş.Ama arkadaş okulun kidemlisi yani birini tutmak için arkadaşı göndermeye çalışıyor.Olumu gösterip sıtmaya razı etmek içinde 15 saati 5 güne yayılıyor sonrada kurs gorevide verdirmemis.Yönetmelikte göre boş gün kavramı yoktur, ama idareciler inisiyatif dahilinde boş gün verirler benim bildiğim. ama diğer herkese verip de size vermiyorsa işte sıkıntı buradadır.
Arkadaşların da dediği gibi hamileyim diye boş gün isteyip, hafta sonu kurs istemeniz biraz tezat bir durum olmuş.
Müdürünüz de buna takılmış olabilir.
Mesela 1 ve 2 dolu 3 ve 4 boş 5 ve 6 dolu bu şekilde her günkonu sahibesi ben anlamadım.
haftada 15 saati her güne nasıl yaydı?
her gün 1 dersiniz mi var 2 saatten? bir günde 2 ders mi?
böyle ise günün geri kalanı boş olmuyor mu zaten?
ee ne yapalim devlet oyle veriyor siz boyle yazmakla bir sey degismiyor sizin gibi ders aralarinda tutulan nobetin parasini bile verince oyle oluyorKamu mühendis olarak nasıl öğretmen maaşıyla aynı maaşı alıyorsunuz?
Evet, anladım. Ama boş gün diye diretmek hususunda bildiğimi söyledim. Okulun asıl öğretmeni varken görevlendirme gelene veremez ders yükünü. madem ihtiyaç yok görevlendirme gelen gider diye biliyorum.Müdürü tümden başka okula gondermek istemiş ,sonrada 21 saate ders tamamlama için başka okula göndermek ile tehdit etmiş.Ama arkadaş okulun kidemlisi yani birini tutmak için arkadaşı göndermeye çalışıyor.Olumu gösterip sıtmaya razı etmek içinde 15 saati 5 güne yayılıyor sonrada kurs gorevide verdirmemis.
Buyrun siz de öğretmen olun o zaman.haftanın 5 gunu 9-6 çalışıyoruz sizinle aynı maaşı alıyoruz mühendis olarak el insaf
Hocamız biraz işine geldiği gibi aktarıyor. Sınav hala var. Yalnız tüm öğrencilere mecburi değil. İyi bir liseye girmek isteyen öğrenciler -kim girmek istemez- o sınava yine girecekler. O yüzden kurs verimliliğinin yine üst düzeyde olması gerekiyor. Hocam burada en mantıklısı 15 saat dersi iki yanda üç güne yaymaları. Hayatta hiçbir şey canınızdan, sağlığınızdan kıymetli değil.walla olayı anlamadım kurs kurs diye tutturuyorsun 8. sınıf diyorsun ne düşüneyim kafam karışmış mesajını kaçırmışımdır
Buyrun siz de öğretmen olun o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?