Hamileyim. Erken oldugunu düşünüyorum 😐 ve mutluluk hissetmiyorum

Belki evlilik ayına göre biraz daha zaman geçirebilirdiniz tabi eşinizle,ama olan olmuş artık sağlıklıdoğumlar diliyorum.haftalar arttıkça sizde alışmaya başlarsanız güzel bir hamilelik süreciniz geçer inşallah.

Zaten 6 aylık evliymişsiniz ve 1 yıldan sonra istiyormuşsunuz. Çok da erken değil yani. Kıymetini bilin derim. İsteyip olmaması çok zor. Elinizdekinin kıymetini bilin. 2 çıcuğumuzda tüp bebek tedavisiyle oldu. Maddi, manevi, psikolojik her yönden zor bir süreçti. Hayırlı olsun

Tam biz :) ben 24 eşim 30 yasindaydi. ben de evlendigimizin 5. Ayında beklenmedik şekilde hamile kaldım. Şüphelenip kan tahlili verdiğimde inşallah hamile değilim daha çok erken diyordum. Ama hamile çıktım. Ve hiç bir bebek istenmemeyi hak etmiyor diye düşünüp asla uzulmemeye çalıştım. Çok keyifli bir hamilelik geçirdim ve şuan oğlum 4 yaşında. Birde biz çocuk sever tipler de değiliz ama oğlumuzu çok seviyoruz :) iyilik olmuş yoksa bana kalsa daha hala düşünmüyor olurdum.
O sırada ikinci uni.baslamis ve yüksek lisans yapıyor ayni zamanda da çalışıyordum. Çok daha güzel bir düzen oturttuk. İnş sizin de öyle olur. Hayırlı olsun diyorum.

Evet erken.
İstediğinizden emin olmadan neden deniyosunuzki.
Denedik oldu da tuhaf bi cümle olmuş.
İnş sorumluluğunu kaldırabilirsin

Şimdi, bebeğe en hazırım diyen insanlar bile; bebek yola çıkınca ufak tefek bile olsa kendi içlerinde sorgudan geçiyorlardır diye düşünüyorum; en azından kendim için söyleyebilirim ki evliliğimizin 3. senesinde, 30 yaşında, maddi manevi tüm şartların olgunlaştığını düşündüğümüzde çocuk yapma kararı aldık. Kendimi zihnen hazır hissediyordum ama hamileliğimi öğrendiğimde ise üzerime bir eblehlik çökmüştü, dün gibi hatırlarım. :) Güya hazırdım ama "Ne olacak şimdi?" sorgusuna bir girdim pir girdim.

Ne bebek kararımızın erkenliği kaldı, ne doğru olup olmadığı, böyle bir dünyaya çocuk getirmeli miyim, yeterli olacak mıyım, ya yapamazsam, bebeklere dokunamam bile kendi bebeğimi nasıl kucağıma alacağım, yeteri kadar sevebilir miyim vs derken en hazır halimle bile hazırlıksız olduğumu fark ettim. Aslında annelik, bu sorgularla başlıyor. :)

Bebeğiniz için, halinizi sorgulamaya başladığınız zaman aralığı, doğumun ısındırma turları gibi oluyor; bu hisler hamileliğin şanındandır, hatta doğum sonrası değişik bir pişmanlık hissini yaşamış ve bebeğimin suratına bakıp bakıp "Sen ne kadar savunmasız ve küçücüksün, ben seni dünyanın tüm pisliğinden koruyabilir miyim?" diye arabeske bağlayıp günlerce hıçkıra hıçkıra ağlamış biri olarak söyleyebilirim ki, hiçbir şey için erken ya da geç değil. Aslında her şey, sizin için tam zamanında gerçekleşiyordur ki siz, siz oluyorsunuzdur sadece. Benim için erken olan, sizin için tam zamanıdır, sizin geç dediğiniz de benim için erkendir... Hayat, kişiye özel neticede (Felsefemi de yaparım :) )

Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Ben evlendikten 9 ay sonra doğum yaptım yani benimki sizinkine göre çok çok çok erken tabiki bende çok kaygılandım ama şimdi diyorum ki iyiki hemen olmuş kızım kocaman oldu Rabbim bizim için hayırlı olanı bizden daha iyi bilir merak etme bebişin büyüyünce iyiki diyeceksin günler su gibi akıp geçiyor zaten bi an önce doğsun büyüsün beklemeye gerek yok bence

Evlendiğinizde kaç yaşındaydınız peki ben de aynı durumda olucam 4 ayım kaldı

Yani 1 sene sonra 25 olacaktiniz cok da bir sey degismeyecekti diye dusunuyorum. Karnınızda hareketlerini hissettikce iyiki diyeceksiniz bence. Saglikla gelsin bebeginiz.

Ben 30 yaşındayım. Yaklaşık 2 senelik evliyim. Bebek için acelem yok.

Ama bu benim hayatım. Ben biraz daha özgür ruhlu bir insanım.

Senin isteklerin ve hayat tarzın farkli.

Bana göre 24 çok erken evet ben 24 yaşındayken ailemden uzak bir şehirde çalışıp parami yiyordum..

ama sana göre tam zamanı olabilir. Bu senin bileceğin bi şey.

Şimdiden hayırlısını dilerim.

Daha yeni olduğu için böyle düşünmeniz normal, biraz zaman geçince cinsiyetine heyecanlanırsınız, tekmelerine, doğumuna... Geçer yani normal

1. yıldan sonra bebek düşünüyorsan niye şimdi yaptın? denedik tuttu diye bir şey yok.biz erken desek nolucak geç desek nolucak? sizin hayatınız sizin kararınız? yazdığın 3 cümleden senin adına karar veremeyiz.

Sakin olun

Bende öyleydim evliligimiz 3 ay iken, hamile kaldim sonra hazir olmadigimi anlayip pisman oldum ama aldiramazdim neyse ki 6 haftalikken kaybettim bebegimi üzüldüm ama yapcak birsey yok suan 3 yildir evliyim esimi dinlemiyorum artik ne zaman hazir hissetsem o zaman evliligimizi zaten anca bu zamanda oturtabildik hala kendimizi gelistirmemizi gerektigi düsüncesindeyim hayirlisi artik olan oldu üzülmenin caresi yok belki de evladina kavustugunda öyle hissetmeyeceksin

Sizler burada vah tüh hamile kaldım diye zırıldarken biz buralarda çocuğumuz olsun diye bi taraflarımızı yırtıyoruz gerçekten çok sinir bozucu. Where is the adalet diye fıttırmak istiyorum şuanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…