- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
Siz ne kadar süre sonra hamile kaldınız ?İnsan aslinda hic bir zaman hissetmiyor evet erken olmus ama yapacak.bisey yok hayirli olsun sag salim gelsin birsey hissetmemen normal 14 haftalik hamileyim ilk basta hic bisey hissetmedim hatta okuyordum yorumlari herkes alisveris isimler falan filan ben hala idrak edememistim ama ne zaman karnin belirginlesip gelişimini hafta hafta gorunce ve cinsiyeti gorunce hislerin koruma ic gudun geliyor 12 hafta ben de ayniydim yok.gibi anne gibi hissetmiyordum karninda hareketlenince daha da degisiyormus oyle diyorlar vardir bir hayir bence sans ver ikinize cok yeni kritik surec 12 hafta hayirlisi.olsun
Allah sizede nasip etsin inşallahAynn canim ben 6senedir bekliyorum kimi var 1p kimi var 15 bekleyen var nice insan sorun yasiyor gebe kalmak icin rabbim aratmasin insallah kucaklarimizi bos birakmasin konu sahibesi canim benim sen bol bol bizlerede. Dua et bizler evlat diye yanip tutusuyoruz
Allah sizede nasip etsin aminAh ahh, böyle konular açarken evlat hasretiyle yanıp tutuşan bizleri de düşünseniz keşkeNe güzel, Allah nasip etmiş. Şükredin. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok kadın var ki. Damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlarmış. Darısı benim gibilerin başına olur umarım, ne diyeyim?
Canım bu soruyu geç artık.Merhaba ben 24 eşim 30 yaşında. 6 aylık evliyiz. Ben ve eşim bebekleri cok seviyoruz hatta eşim benden dahada fazla seviyor. Ben evliligimizin 1. yılından sonra bebek dusunuyordum ama esim cok istedi denedik ve oldu 5 haftalık hamileyim. Cok tuhaf hissediyorum ysıma ve evlilik aylarıma göre erken mi davrandım sizce?
Tesekkür ederim aminCanım bu soruyu geç artık.
Annelik konusunda bilgi edinmeye araştırmaya bak.
Son pişmanlık fayda etmez diyeceğim ama sevimli bir durum var, hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın
Ya cok duygulandım.. allahım korusun cocugunuzu ve siziEvlendikten üç ay sonra hamile kaldım. Mutfak camının önünde eşime boş boş bakıp "hamileyim" demiştim. Hatta devam eden bir diş tedavim vardı yarım kaldı o da.
Ben uzun süre alışamadım bu fikre. Kalp atışlarını duyup ağlayan kadınlar ben tepkisiz kalınca tuhaf karşılamışlardı bu durumu. Evet kalbinin atıyor olması ve sağlıklı olması beni mutlu etmişti ama o kadar. Annelik hissi hasıl olmamıştı. Hamileliğim boyunca annelik adına tel hissim "sağlıklı olsun, sağlıkla dolsun" düşüncesinden ibaretti. Karnını seven, gün sayan biri de değildim.
Doğumdan bir gün sonra abo uyuşmazlığı sebebiyle oğlumun sarılığı ani ve hızlı bir şekilde arttı. Doktor bu konuda bilgi vermemişti ve hala düşündükçe sinirlenirim. Apar topar hastaneye gittik. Oğlumun minicik kolunda damar bulmaya çalışıyorlardı ve ben her denemede hıçkırarak ağladım. Kendime şaşırdım hatta. Ben ki o kadar soğukkanlıyım, nasıl olur da elim ayağım boşalırdı bu durumda. Sonra doktor "sarılık çok yüksek sabaha kadar fototerapi alacak. Geçmezse kan değişimi olur" dediğinde, suratım bembeyaz oldu. Alla alla dedim ne oluyor bana. Nereye gitti en kötü haberler karşısında bile çözüm aramaya girişen kadın.
Doğumdan sonra hiç uyumadan dinlenmeden sabaha kadar gözümü kırpmadan oğluma baktım. Süt sağdım, gözündeki bandı düzelttim. Dua ettim. Dikişlerim o kadar ağırıyor ve zonkluyordu ki, bazen bar olduklarını unutup aniden hareket edince içime doğru çığlık atıyordum :)
Ertesi gün oğlumun tahlil sonuçları iyi çıktı. Kan değişimine gerek kalmadı. Dünyanın en mutlu insanıydım o anda. Ben ki, kolay kolay mutlu olamayan kadın. Ben o iki günde anne oldum. Annelik neymiş öğrendim. "Allahım birine bir şey olacaksa bana olsun. O daha çok küçük" diye kendi ölümüne dua etmek neymiş tecrübe ettim.
Uzun uzun yazdım kusura bakmayın. Diyeceğim o ki kimsenin annelik hikayeleri ile kendinizi kıyaslamayın. Bir gün bir anda annelik hissi yüklenecek size. O andan itibaren de iki kişilik yaşayacaksınız ömrünüzün sonuna dek.
Pişmanlık duymak için çok geç artık. Durumu kabulleninMerhaba ben 24 eşim 30 yaşında. 6 aylık evliyiz. Ben ve eşim bebekleri cok seviyoruz hatta eşim benden dahada fazla seviyor. Ben evliligimizin 1. yılından sonra bebek dusunuyordum ama esim cok istedi denedik ve oldu 5 haftalık hamileyim. Cok tuhaf hissediyorum ysıma ve evlilik aylarıma göre erken mi davrandım sizce?
Aminn insallahAllah sizede nasip etsin inşallah
Cevanınız için tesekkur ederim insallahSonuç olarak deneyince olma ihtimalini bilerek denediniz. Keşke hazır olunca deneseydiniz ama olan olmuş, isteyerek hamile kalan insanlarda bile ilk zamanlar kafa karışıklığı oluyor. Ben hamileliği çok istiyordum ilk öğrendiğim gün sevindim evet ama duygularım çok karışıktı ne yapacağımı bilememiştim hastaneden gelip haldur huldur ev süpürmüştüm bir hırsla çok anlamsız bir şekilde. Ne olduğunu anlayamadım. Ne zaman anladım içimde baloncuk gibi patlamaları balık gibi kaymaları hissettiğim zaman. Haa ilk zamanlar o kadar bulantılı zamanlarım oldu ki açlıktan öleceğim 9 ay böyle geçecekse alsınlar çocuğu diye ağladığımı biliyorum. Şu an bir karmaşa yaşıyor olabilirsin en kısa zamanda alışırsın inşallah annelik fikrine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?