hamileyim eşimi kendimden soğuttum :( yardım et

aynen aynen. ben eşime destek oluyorum ama işte bu psikoloji beni delirtecek. istem dışı bağırmalar sinirlenmeler ağlamalar benide onuda çok üzüyor. ben onun için konu açtım nasıl davranmalıyım yardımcı olun diye

Babam çok sinirlidir. Olması gerekenden fazla.

Bir kere bile anneme el kaldırdığını görmedim.

En kötüsü alır kumandayı fırlatır,ya da duvara vurur elini.

El kaldırmayı rica ederim normalleştirmeye ve eşinizi aklamaya çalışmayın.

canım 1-2 aya kadar herşey yoluna girecek..psikolojik halin,mide bulantılarından eser kalmayacak inşallah ..sen yine iyiymişsin..eşim bana tv izlerken mesala show tv yi izliyoruz diyelim,atv yi açarmısın aşkım dese hüngür hüngür ağlıyordum..bu arada lütfen sende azıcık kendine hakim ol..markete git bir puding al,hem hava alırsın sonra eve gel yap pudingini..akşam yemeğinden sonra açın televizyonu yiyerek izleyin..küçükte olsa değişiklikler yap hayatında..bak ne güzel anne olacaksın,Rabbim sana bu duyguyu nasip etmiş canım benim..hamileliğinin tadını çıkar,eşinide kendinide fazla üzme..iç sıkıntılarından kurtulmak için sürekli felak nas aklına ne gelirse oku..

canım yazdıklarını okuyunca cok şaşırdım aynen eşimle bizde öyleyiz, bır konuda tartıştık dıyelım ki, o hemen cocuklaşma der bırgunde lafıma gel hemen karsılık verme der falan sonra ben içimi döke döke ağlarım sarılır peşimden gelır falan bu seferde ben dArgın olurum ve emınım kı kocamı soğuttum dediğinde de o anki ruh halınle soyledın ve suan eşinin harıka bı ınsan oldugunu düşünüyosun ben hamıle değilim ama huyum senle aynı gibi o yuzden hamıle falan kalırsam benımkıde yandı

öfke anında herşey söylenir...
ama iş el kaldırmaya gelince orda bi durmak lazım...

Öfke anında herşey söylenemez! O zaman bizde açalım bayramlık ağzımızı olur mu öyle şey. Öfkenin bile bir kontrolü vardır, söylenecek sözler haddini aşmamalı ki el kaldırmaya hiiiç girmiyorum bile.

Kusura bakmayın ama eşinizin davranışları gerçekten çok itici.

Kendileri grip olsa sanki geberecekmiş gibi yorgan döşek yatar,size dediği laflara bakın.

ya onun için kavga çıkıyor zaten gelde sinirlenme dimi :) ben burda can taşıyorum heralde biraz değişiklik olacak bendede. herşey eski ben gibi olmayabiliyor. 3 ayda inanılmaz değiştim görünüşte aynıyım bide beni eşime sorun

SEN şimdiden nazlısın senin nazını çekiyor. inan hamile kalırsan senden çok çekeceği var. ben hamile olmadan önce ağlamazdım olumlu düşünürdüm hakkımı savunurdum şimdi ağlamaktan konuşamıyorum derdimi anlatamıyorum çok zor çookk

psikolojik destek alabilirsin, gebelik depresyonu sanırım seninki. eşinle birlikte aile danışmanına gidebilirsin, onun da seni anlamasına yardımcı olur.

ayyy hadı yaa neyse ben gizliden nazlanırım zaten normaldede yaparım benımkıne tatlı dılle yaklaştım mıydııı ayaklarımın dıbınde yatar ama çemkirince cok kızar

ben zaten "öfke anında eşin herşeyi söyleyebilir" demedim...
herkes öfkelenince ipin ucunu kaçırabilir anlamında söyledim...
küfür,hakaret,şiddet bunların dışında tabiki...
bi kadın olarak bu durumju normal karşılamış olduğumu düşündürmemiştir umarım mesajım...

Kocan olacak adam el kaldırıyor ama vurmuyor ve sen onu kendinden soğuttuğunu düşünüyorsun.

Az sabret o kalkan elin inmesi yakındır. O zamanda gene kabahati kendinde bulup " ben ne ettim de bu adam dövdü" dersin.

Senin derdin "kocam hamile halimle el kaldırıyor olmalıydı" ya neyse zaten herkes hakettiği gibi yaşarmış.

Sen kendini bu kadar suçlarsan eşin tabiki de üstüne gelir bu kadr..Ne demek çok üstüne gidiyorum, yemek yapamıyorum, mecburum yorgun geliyor vs. mecbur filan değilsin sen kendini öyle görüyorsun. Hamileliğin ilk günleri çok yorucu geçer parmağını oynatmaya halin kalmaz. Bir zahmet eşinde kendi yorgunluğunu değilde seni düşünsün önce. Biraz halden anlasın.Ne demek yalnız doğuran senmisin filan.
Bence bütün suç sende kendini bu kadar değersizleştirme, hiçe sayma..Yemek filan yapmak zorunda değilsin, herşeyi düşünmek zorunda değilsin bunları görev olarak yapıştırma kendine. Sen eşinin yemeğini düşünene kadar o seni düşünsün önce.Bu kadın eziyet çekiyor, midesi bulanıyor dışardan birşey alıp gideyim eve desin bi zahmet. Onun seni düşünme alttan alma vaktidir senin değil..

aldatma dayak ve sözel şiddet konularında özellikle dikkatimi çeken bikaç cümle/söz öbeği var: aslında iyi biri, özünde iyi insan, erkekler hep böyle değil midir, erkek işte...bu böyle uzar gider, bi normalleştirme çabası, benim eşim polis şu an batmanda şark görevindeyiz bu bile başlı başına psikolojiyi yoran bişey benim eşimde yorgun geliyo eve sıkıntıları oluyo ama ben 3 ay mutfağa giremedim kendimde bişey yiyemedim zaten, Allah dağına göre kar veriyo gerçekten bu böyle, senin kocan gibi bi adamı ancak sen çekebilirsin taşıdığın çocuk onun da çocuğu, dayak yememeyi lütuf gören kadınlar lütfen şu huyu bi bırakın yaa

ne yapayım yapmıyor işte halden anlamıyor çok dil döktüm üzme beni bebeğe zararlı diye. e o zaman laf dinle diyor. bende suçu kendimde arıyorum. derdimi anlatmaya kalktığımda sus diyor yine kavga çıkıyor. elim kolum bağlı O YAPMASI GEREKİYOR diyorsunuz ama beni suçlayıp duran bi türlü kendinde problem aramayan adamdan ne beklersin. konuşsanda böyle. internettende izlettim daha ne yapayım o işi görev olarak görmezsem kendimi daha fazla üzücem benide anlayın

valla çok garip geldi bana anlattıkların.adam dövse Allah razı olsun diyecek gibi yazmışsın.

farkında mısın hamilesin yani değişim yaşayan sensin eşin değil.

bende 5 aylık haileyim ve hala hormonlarım alt üst,sürekli ağlama krizleri geçiriyorum olmadık kötü düşünceler getiriyorum aklıma falan hatta bugün psikiyatristen randevu aldım gidicem.üstelik bu benim ilk hamileleğim değil.ama eşim daha bir gün off demedi sağ olsun.

eşinin tepkilerinden ziyade senin yaklaşımın daha anormal geldi bana.

Ben hala bile girmiyorum mutfağa, kılımı kıpırdatmıyorum evde canım istemezse yorgunsam.Eşim bir kere bile demedi neden yapmıyosun diye , kalkar kendi yapar, benim dağınıklarımı toplar arkamdan..Eee bu da erkek, o da erkek..Ben hiç bir zman da demiyorum aman dur sen yapma brak ben yaparım vs. Neden diyeyim? İlla kadın mı yapmalı bütün ev işlerini, alışverişi hem de hamileyken bile. Millet 10 tane doğurmuş lafları filan bize ne ya, neden kıyaslanır?
Kadın kendi değerini bilmezse erkek hiç bilmez..İşte erkekleri böyle yapan hep kadınlar değil mi sanki?

Esinin sana ekstra anlayis gostermesi gereken bi donemde sen kndini suclayip duruyosun. Dun aksam yemek yapamadim bugun kahvalti hazrlamadim cunku cidden kotuyum simdi esim aradi ve bi saatlik ogle arasi var gelip yemrk hazrlcam sana kendini zorlama dedi. Zatrn zorlasam da yapamam. Bu yaptigimz naz deil onun gozunun onunde cikariyorum ydklerimi titreyerek. Senin mantigina gore adam bnden coktan sogumustur.

Esinin tavrlarini normal gorup savunmak yerine sen kendi yaptiklarini yapamadklarini normal gorup ona anlatmalisinn.

O zaman bırak birşey deme..Kavga istiyorsa kendi kendine etsin. Eve geldi yemek mi bekliyor yapamadım de biliyorsun midem bulanıyor de. Umursama...Zorla birşey yapma..Mecburum deme..O bu kadar düşüncesizce davranarak asıl kendini senden soğuttuğunu düşünsün. Hayret birşey ya bu zmanda destek olmayacak da ne zman olacak acaba..

hamile eşine el kaldırmaya yeltenen biri kötü biridir,evet.insafsızdır,anlayışsızdır..

bende öyle ağır mide bulantısı yok kusmuyorumda. sadece ağır yemek pişirirken tiksiniyorum. gayet sağlıklıyım halim yok o kadar ben yemek yaparken hiçbirşeyde zorlanmıyorum o kadar kötü değilim. biraz kötü hissetsem yapmam zaten. yapmam ama eşim yinede neden yapmadın der o daha benim hamile olduğumu karnım alagöde şişmeden benimsemiyecek bende daha anneliğin farkında değilim yalan değil.. ama beni suçlamayı bırakın ben sizden yardım istedim bu şekilde suçlayıp beni dahada üzüyorsunuz. daha çaresiz hissediyorum kendimi. lütfen sadece destek olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…