Hamileyim ve bebeğimi aldırmalı mıyım bilmiyorum???

Allahim korunmaniza ragmen bu bebegi verdiyse eger...demekki dunyaya gelmesi gerekiyor...minicik bir sabinin ne gunahi varki Allahim evlat isteyenlere sag saglim evlatlarini versin...zor bir karar ama o cani Allah verdi, ondan baskasi almasin.

ne olursa olsun o günahsızın yaşama hakkını elinden alamazsınız.....
yazacağım şey bu kadar!!

güzel yorumun için öncelikle teşekkür ederim çocuklarını rabbim sana bağışlasın dedim ya keşke en iyisi olacağını bilsem ya en kötüsü olursa diye düşünüyorum

Bence bebeğini aldırmamalısın...

Bana darılma ama bir şeyi de merak ediyorum.. Belki de yaşımdan ötürü anlayamıyorum, yeni türleri çıkmış olabilir bu korunma durumlarının.. Eskiler kadar fayda sağlamıyordur belki de yeniler, inan bilemiyorum.. Ama dört sene korunmayı başarmış biri olarak, anlayamıyorum korunurken hamile kalmayı... Ben tabi kesinlikle çocuk istemediğim için o vakitler, korunmanın en sert önlemlerini alıyordum, o ayrı.. İşimi şansa bırakmadan.. Çünkü evliliğim çatırdayan bir evlilikti... Şansa bırakamazdım... Önce eşimi büyütmeliydim..

Ben seni az çok tanıdığım için, ne yapılabilir, yazmak isterim... Tabi tüm bunlar benim kendimce fikirlerim..
Ailen konusunda hala bir adım atmadığını görüyorum... Hala barışmadığını... Bu da beni yanlış yolda olduğun kanaatine getiriyor.. Yapayalnız bırakıyor ve bıraktırıyorsun kendini, bitmek bilmeyen bir sabırla... Sonu gelmeyecek sanıyorsun kuvvetinin, ama gelecek... Allah bebeğine ömür versin, lohusalığı atlatman gerekecek.. Yalnızlığına, arkasızlığına devam mı etmek istiyorsun hala?

Eşinin şu an düzeldiğine inanmıyorum. Sadece mutlu olduğuna ve bu yüzden pozitif motivasyonla hareket ettiğine inanıyorum. Artık gerekirse hamileliğini bahane et ve eşinin iç yüzünü de bir gör bakalım... Kendi isteklerin için savaşmaya başladığın anda biliyorsun ki eşin daha sert bir şekilde tavır almaya başlayacak... Bu bayram mutlaka ailene gidin mesela... Ellerini öpsün, hatta yatıya kalmak için de diret... Sınırlarını en genişe kadar sürükle eşinin ki, geriye çekilmek bile istese, elinde birşeyler kalabilsin... Asgarilerle yetinme...

Sabır bitiyor benim güzel kardeşim... Üstelik sen daha çok gençsin... Eminim çok güzelsin...
Eminim pek çoklarının eline su dökemeyeceği kadar maharetli, üstelik de zekisin...
Biz sadece buradan yazışmadık seninle... Sabır bitiyor..... Şu an alttan alabilirsin, bekleyebilirsin, güvenebilirsin eşine... Monoton bir şekilde bunun on sene süreceğini hayal etmek ister misin? Şu halde, bu evlilikte ki hakların ve isteklerin için savaşmaya başla lütfen...

Benim sana tavsiyem,
Ailenle barış, arkana al.. sürekli git gel... Ezdirme kendini de, aileni de...
Bebeğine şimdiden geniş bir aile ortamı, huzurlu bir alan oluşturmaya başla... Savaşmaya başla, daha gelmeden... Anne olmaya başla şimdiden...
Dokuz aylık bu kısa sürede, hakkın olan herşey için savaş... Depresif bir annenin ellerine doğmasın evladın... Evliliğini oturtmuş, başarılı, kuvvetli bir kadının ellerine evlad olsun...
Ve hayırlı olsun inşallah, tebrik ederim,

Umarım bana kırılmadın...
Selamlar,

uzun zaman bebekleri olması için uğraşıp
binbir zorlukla bebeğine kavuşan annelerin hassasiyetini anlıyorum

ancak bir anne olarak biraz daha farklı düşünüyorum
sahip olduğumuz yada olacağımız bebeklerin babası hiç mi önemli değil

evet bir bebek allahın biz kadınlara mucizesi
evet bende diğer anneler gibi kızımla yeniden doğdum
ama lütfen dürüst olalım hangimiz boşanmak üzere olduğumuz insandan bir bebek isterdik ki

konu sahibi size gelince
yatağınızı ayırmamış olmanız ve ayrılmanızın arefesinde hamile kalmış olmanız göz önünde bulundurulduğunda ilişkiniz bana pek bitmiş gibi görünmedi açıkçası
eşiniz içinde durumun farklı olduğunu sanmıyorum
hazır hissedip hissetmemenin doğruluğu da bebeğe sahip olmadan anlaşılamıyor açıkçası
ben dahil kendini bir bebeğe hazır hissetmeyen kadın erkek pek çok insan tanıdım
o bebeği kucağınıza aldığınız anda kendinizi öylesine hazır hissediyorsunuz ki anlatamam size

son olarak hangi yolu seçeceğinize eşinizle oturup enine boyuna konuşun ve birlikte karar verin derim...

Allahim korunmaniza ragmen bu bebegi verdiyse eger...demekki dunyaya gelmesi gerekiyor...minicik bir sabinin ne gunahi varki Allahim evlat isteyenlere sag saglim evlatlarini versin...zor bir karar ama o cani Allah verdi, ondan baskasi almasin.

bende bu yüzden hayretler ve kararsızlıklar içindeyim ya diyorum sabret vardır rabbimin bir bildiği ama ya herşey kötü olursa diyorum bilmiyorum canım

kürtaj olup olmamak size kalmış. size söyleyebileceğim, çocuk olunca işler düzelir, kişiler düzelir, ilişkiler yoluna girer gibi bir yanılgıya kapılmamanız. çocuk evlilik kurtarmaz. çocuk yok olan bağları yeniden var etmez. bunlar olsun diyerek çocuk doğurursanız, çocuğa da size de yazık olur. kaldı ki çok gençsiniz. tüm hayatınızı etkileyecek bir karar bu. gerçekten istiyorsanız, "ne olursa olsun, ben zaten çocuk istiyorum" diyorsanız doğurun derim ben.

canım eğer tam ayrılık eşiğindeyken allah sana bu bebeği vermişse ayrılığa oda razı değil demektir..herseyde bir hayır vardır.hemen kafada bitirme evliliği.. Yuvayı dişi kuş yapar derler unutma..biraz daha fedakarlık göster..yıkmak çok kolay ama önemli olan ayakta tutabilmek.elinden gelenin artık fazlasını yapma safhasındasın cünkü hamilesin..eğer eşin seviniyorsa bu seni seviyor demektir..sadece bişeyleri zamana bırak ve olumlu düşün..inşallah hersey yoluna girere tatlım bende 1 yıllık evliyim ve 7 haftalık hamileyim senin gibi..seni anlıyorum belki dışardan sölemek kolay diye düşünürsün ama samimiyetimle sölüyorum canım.allah yardımcın olsun

teşekkürler canım, bende öyle düşünüyorum rabbim bana belki de ayrılamam için bir yol verdi o yolu değerlendirmek belki de şuan benim elimde inan kafam da hemen bitirmedim çok sabrettim çok fedakarlık yaptım bu fedakarlıklarımın herkes farkın da özellikle de eşim...inan kalbim aldırmaktan yana değil kıyamıyorum ona okadar çok alıştım ki beni sende çok iyi anlarsın bir başka oluyor insan ama beynimizde ki o acabalar herşeyi bitirebiliyor biranda...

canım ya ilk öncelikle sakın bebeği aldırmayı kesinlikle düşünme bunun günahı çok büyük ki allahın işine bak tam ayrılma noktasındayken çıkardı karşınıza bu hikmeti herşeyde bir hayır var...bence eşinizle oturup bu konuyu kendi aranızda konuşup çözmeye çalışın aranızda çözemiyorsanız size çok yakın bi büyüğünüz bi yakınınızla sorununuzu konuşun tabi herkeze anlatmayın yakın bulduğuz birine anlatın

Son düzenleme:
canım bunun kararını sen ve eşin vermeli al karşına iyice konuş bebek sorumluluğu zor ilerde babasız çocuk büyütmekte öle kendini güçlü hissetmen kaldırabilmen lazım ama yeni evlisiniz belkide o yüzden bu kadar tartışıyosunuz çocuk kurtarıcı olarakda düşünenleri kınıyorum çatlamış evliliği çocuk dahada çatlatır

Böyle bir sorunun cevabını burada,başkalarında aramanın doğru olmadığını düşünüyorum,
çünkü evliliği,ilişkiyi,problemleri yaşayan sensin,
artıları eksileri ancak sen bilirsin,
bebeği aldır veya aldırma denebilir mi şimdi!!!!

Sadece şunu demek isterim ki;
en doğrusunu yine sen bilirsin ancak 10.haftaya kadar kürtaj olabileceğini belirtmek isterim,yasal süre budur!
Bilgin olsun ki ona göre karar alasın..

ben çok sinirlendim neden mi çünkü ben senin eşinle problemiin nedir anlamadım önceki konularından da hiçbirşey anlamadım, çok problemliyseniz nasıl bebek yapıcak kadar yakınlaşıyorsunuz o kadar yakınlaştıysanız nasıl evi terk etmeyi düşünüyorsun bu nasıl çelişki? ayrıca 7-8 haftalık hamilesin içindeki bebenin günahı ne sizin anne baba olarak gel gitlerinizin günahını canıyla mı ödeyecek? eşine çok aşık olursun iyi geçinirsin ama beben doğar adamla sorunların başlar adam ölür terk eder ....... bu hayatta geleceğin bu kadar pazarlığını yapamazsın yarın yaşayacağımızın garantisi yok. kayınvaliden bile senin karnındaki bebeği sahiplenmiş bence sende sahiplensen iyi olur! artık sen bebek taşıyorsun eşinle veya o olmadan da sen annesin lütfen olumsuz düşünme kendine gel sen artık annesin!!!!

tatlımm gercekten cok zor bı durumdasın yaa..biz sana aldır yada aldırma diyemeyiz ama sunu unutma bebek mutsuz evlılıklerı kurtarmaz..bebeğim olunca düzelir diye düşünmee çünkü düzelmezz..mutsuz bi evliliğin varken sıft hamıle kaldın dıye o evlılığı surdurmek bana hıc doğru gelmıyor..ayrıldıgın zaman cocuğuna bakabılırsın belkı ama babasız buyumesı daha ıyı..şimdi bebeği olan yada olamayan arkadaşlar olaya duygusal bakıyor ama ya doğacak cocuğun hayatı ne olacak...

Evliliğin ilk yılları hep çok zor geçiyor, ben 2 sene bir kabus yaşadım o bana yaşattıkça bende ona yaşattım sonra yanlış yolda olduğumuzu anladık bir terapist eşliğinde kendimize çeki düzen verdik şuan biz herşeyi yoluna soktuk birde bebeğimiz olacak.Bu süreci bir terapistle kararlaştırın ve bu terapist kesinlikle bir erkek olsun tavsiyem.

Evliliğin ilk ayları ciddi sorunlar yaşanabiliyor, denge sağlanamazsa ailelerde giriyorsa araya sorun dahada büyüyebiliyor.
Ailenizi düşünmeyin. Bu dünyada en iyi aileye bile sahip olsak insan tek başınadır.
Evlilik olduğu kadar boşanmakta normal fakat öyle kolay değil ailenizin yanında yaşamanız yeniden.

Madem bebeğiniz var artık, daha ciddi kararlar almalısınız.Daha yapıcı çözümler bulmalısınız.
Bebeğinizden vazgeçmek yerine önce çözülebilir sorunlar var mı onu inceden düşünmeniz gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…