- 1 Ağustos 2013
- 293
- 363
- 123
- 41
eşiniz ek iş yapsın bence.
belirttiğiniz şartlarda bir işi, hamile olmayan bir bayana bileönermeyiz, çok iyi bir işse ancak belli süre çekilebilir deriz.
ama sizin durumunuzda, işe başlarken de iş etiğine çok uymadığınız için, size kolaylık sağlanmayacaktır. bir de üstüne hamilelik sıkıntıları.
bir de doğumdan sonrası var bu işin.
bence daha sürdürülebilir bir çözüme odaklanın.
eşinizin bu sürede ek iş yapması veya masrafların minimuma indirilmesi daha sürdürülebilir seçenekler gibi görünüyor.
ya da bu dönemde sizi rahatlatmak için elden çıkarılabilecek, takı vs varsa satılması da güzel olur.
bir bebeğe takı adeti var mı sizde, belki doğumdan sonraki bir kaç ay için onu da hesaplayabilirsiniz.
Aslına bakarsanız işten ayrıldığımdan beri aldığım tazminatlardan ve aldığım işsizlik maaşımdan üç-beş bir şeyler attım hep kenara. Eşimden bile gizli gizli bir birikim yapmaya çalıştım. Ekonomik anlamda gerçekten ileriyi görebilen bir insanmışım demek ki. Çok çok zora girersek o birikimleri çıkarırım ortaya diye düşünüyorum. Ama yine de çok az bir birikim bu. Bebeğin puseti, odası derken püf diye uçar gider.
Bebeğe takı adeti bizde de var ama bu konuda çok bir beklentim yok. Çünkü akrabalardan uzak bir şehirde yaşıyoruz. Kim gelecek de takacak diyorum.
Bilemiyorum. Sanırım eşimin ailesi bize maddi yardımda bulunmayacak olsa ağızlarını açtırmazdım ama gün gelir de onlara muhtaç kalırım diye susuyorum işte.