hamileyim ve kv den iyice soğudum .

oglakkadini01

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2015
64
25
18
Merhaba ,
15 haftalık hamileyim kv bunu bile kıskanması artık usandırdı. Oğlundan tükenmek bitmez istekleri rol kesmeleri çok garip. Torununa ne hevesi var ne isteği bide kocama istekli hevesliymiş gibi rol kesiyor. Ben onun ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Benim ailem o kadar heyecanlıki daha şimdiden bebeğe birşeyler almaya başladılar gittiğimde babamda annemde sürekli canın ne çekiyor , şunu ye yarasın modundalar. Kv sormuyor bile canın bir şey istiyor mu nasılsın diye. Ben çalışan bir insanın bütün gün evde yemek yapıp çağırmıyor bile. Bir oğlu bir kızı var .Oğlunu hep başka sevip üzerine düşmektedir.(Resmen oğluna aşık .. ) ,Kızından erkek torunu ve kız torunu var ikisininde hevesını almış bi anane.Fakat benim oğlumun olduğunu öğrenince'' aa ''ben kız bekliyodum diyerek tepki gösterdi. Çok şaşırdım. Oğlunun oğlu oluyor ınsan başka bi tepki bekliyor. Sanırım benimde oğlum olacak bana düşkün olacak bunu kıskandı..

Daha önce bununla ilgili yazılar okumuştum .Oğullarına aşık anneler , oğulları evlendiğinde bir yıkıma uğrarlar ve oğullarının çocukları olduğunda oğlunun ondan iyice kopacağını düşünüp bir kez daha yıkılırlar.Bunun psikolojisi mi var bilmiyorum . Ama anneler babalar çocuklarından bir parça olan torunlarına çıldırmazlar mı?
Bugüne kadar kv hiç ama hiç yüz yapmadım saygımdan ve kendi kişiliğimden ödün vermedim.Her zaman iyi oldum ama hem hamilelik psikolojisi hem bu tarz yaklaşımlar ilk kez ona karşı soğuk durmama itti. Gerekmedikçe görüşmüyorum ,olabildiğince kendimi geri çekiyorum.

Kocamın bunu görmemesi en acı olan ,Görmesi için ne yapabilirim .Gördüklerimi söylesemde gene annesi kondurmuyor ama ben oyunlarından rollerin den o kadar bıktım.

sık görüşmemeye gayret et. eşinle evinde huzurluysan annesinin laflarını çok ta takılma konuşsun dursun. eşine annesi ile ilgili kötü şeyler söyleme çünkü bu herzaman ters teper eşinle aran açılır. sorunlarını direk kv ile aranda hallet. yeri gelince lafını ver. gerekiyosa sende eşinin yanında ona iyi gelin rolü yap.

ya senin evinin içi huzurlumu sağlığın yerinde mi ..boşver ..çok ayrıntı şeylere takılıp hamileliğini kendine zehretme ..Allah inşallah sağlıcakla da kucağına almayı nasip etsin gerisi teferruat ..ben de kayınvalidemi pek sevmiyorum hamileliklerimi doğum sonralarımı hep yalnız geçirdim ..eşim destek oldu sağolsun ..çok da umurumda değil açıkçası ..
şimdi eşinin gözlerini açmak için annesini kötüleme ..madem anne oğluna çok düşkün sen de politik ol ..yine saygında kusur etmezsin ama yakında olmazsın olur biter..arkadaşım bu zamanların bir daha geri gelmeyecek hamilelik çok güzel bir süreç tadını çıkar

Bence çok ayrıntılara takılıyorsunuz. Kayınvalidenizle tamamen anlaşmayı zaten beklemeyin ama size saygısızlığı, eşinizle aranızı bozması olmadığı sürece tolare edilebilir. Kız bekliyordum dediyse ne var öyle içinden geçirmiş olabilir. Annemde gelin hamile ve ben kız istiyorum ne güzel giydiririm diyor mesela. Ayrıca daha 15 haftalıkmışsınız neden şimdiden birşeyler alsın ki. Daha erken bunlar için. Annem daha şimdiden yaptı, o yapmadı yok canın bir şey istiyor mu diye sormuyor. Neden sorsun illa sorması gerekmez ki. Bir riskin yoksa yemeğini de yapabilirsin istediğini de alırsın bunlardan da eşin sorumlu zaten. Bunları yapmıyor diye kötü kaynana olmaz ki bir insan.

Evinde kocanla huzurun varsa herkesde böyle sıkıntılar oluyor kv le ilgili hamilesin boşvermeye bak kendine iyi bak Uzak durmaya çalış bıraz soğuk davran gerisi ona kalmış .Allah sağ Salim kucağınıza almak nasip etsin inşallah

aynen dejavu ya katılıyorum biraz da bizim olayları nasıl değerlendirdiğimizle alakalı..sen şimdi kadının bazı hareketlerine göre hüküm veriyorsun ..kadın belki çok heyecanlanıyor ama belli edemiyor..ben sana haksızsın demiyorum ama kesin ve net emin olmadığın konularda kendi kendini doldurma..

kesinlikle bence de sık görüşme.
genelde eşin de sorar mı bilmiyorum annnemi hiç aramıyormussun diye de o zaman sen de cevabını veririsin.
bnm eşim genelde sorar.
sonucta seni olumsuz etkileyen bir insansa istekleri hiç bitmiyorsa sende ne kadar zor olsa da tavrını koymalısın.
benm de basımda var suan. daha hala evlendiğimizi oğlunun ev ocak oldugunu idrak edebilmiş değil kadın. sız siz yok hep planlarında yaparız ederiz geliriz. yeriz.
ben uzak durmayı seciyorum

Oğlunun oğlu oluyor,sonuçta insan başka bir tepki bekliyor derken neyi kastettiniz? Torun erkek olunca tepki ne oluyor ki? Havayi fişek mi patlatacaktı.Başka sorunlarınız yoksa ben kızın olur diye tahmin etmiştim lafı çok garip değil.Tabi sizin için erkek çocuk daha kıymetli ise o başka.
İsterse evde tüm gün boş boş yatsın size yemek yapmak zorunda değil.15 haftalık hamilelik için alış veriş yapmaması da bence tuhaf değil.Daha çok erken dünyanın binbir türlü hali var.
Kendinizi böyle doldurmayın,boş verin hamileliğinizin tadını çıkarın.

boş ve uzak olsunnnn

kıskandığını nereden çıkardınız mesela

kadın mesafeli dursun daha iyi

ayy torunum ona ben bakarım demiyor işte daha ne

kız desen de oğlan olsa idi derdi yani amacı terslik

boş ver geç

hamilesiniz takmayın umursamayın

eşinize de göstermeye çalışmayın o kendi zamanla görsün siz göstermeye çalıştıkça savunma moduna girer

bir tane de benım basımda var boyle bır kv
senı cok ıyı anlıyorum
bizimki de oğluna aşık , o kadar fedakar bır anneymıs ki
eşim benle evlenınce aylarca tavır yaptı eşime de bana da.

bizim cocugumuz doğal yollarla olmuyor
3 sene bıtecek evlılıgımızde, bir kere sormadı bıle
anca görüştüğümüzde cocugu olmayan akrabalarına uuzlup ağlıyor saf saf.
ben de millete aglayınca dayanamadım soyledım , bizim de olmuyor eşimden oturu dedim , olsa bile Allah korusun sağlıklı olmazmıs dedım.
Tek yorum yapmadı ınanabılıyor musun.
Millete ağlayan anne bize taş duvar oldu , ve ben bunu soyleyeli 4 ay oldu
birdaha da asla sormadı , üstelık yasımız 36.

ama eşim anlamıyor, ya da bana bellı etmıyor bılemıyorum.
annem bizi üzmemek için sormuyordur falan dıyor
ama zamanında annesi bizi çok üzdü
eşimi koca adamı bıle cok ağlattı.

eşiniz sizin cabanızla gormez bu durumu
anca gorurse kendı gorur, bunu da size bellı etmez
o yuzden kendınızı uzmeyın
hamıleleıgın tadını cıkarın

Bence gereksiz yere içinizde büyütmüşsünüz olayları. Bu kadar takılmamak lazım bence. Evet biz ilk defa anne oluyoruz diye çok heyecanlı olabiliyoruz ama çevremizdeki insanlar bu kadar heyecanlı olamayabilir. Bende ikinci çocuğuma hamileyim. Benim kayınvalidemde ne yaptıysa 7. Aydan sonra yaptı ya da aldı. Annemde ayni şekilde. Hatta erken alma ne olur ne olmaz demişlerdi. Bu laflarda hiiiç art niyet aramadım.
Bu güzel günlerinizin eşinizle kıymetini bilin. Tadını çıkarın

İnsan bi yemeğe çağırmadığı kişiye, yardım edip hayatına dahil olmadığı, bir çöp almadığı kişiye kız bekliyodum deme hakkına sahip değil. Bunlar olmasa da olur evet ama insan sevildiğini üstüne titrendiğini bilmek ister, insanız öyle langır lungur yaşayamıyoruz.

siz sanırım kayınvaldesınız . Üzerinize alınmış gibi cevapladınız.Kötü demedim kv için sinirlenmeden okursanız daha iyi anlarsuınız. Kv çok kötü bir insan bana zulmediyo kötü davranıyor demedım .Kıskandıgından benımile ilgilenmediğinden ama oğluna ilginleyormuş gibi davranmasından bahsettım .Eğer rahatsız olduysanız yazdıkalrımdan cevap vermeden geçersiniz bu kadar basit .

teşekkür ederim beni anlamışsıınız.Kv lerin sorunu oğullarını paylaşamamak.paylaşmak zorunda kalıncada ister istemez bunu gelinlerden çıkarmak. Yaşadığınız çok zor bir durum evet ama sizde eşinizle birbirinizi sevdiğiniz sürece herşeyin üstesinden gelebilirsiniz. Evliliklerde illa çocuk olmalı diye birşey yok kendinizide üzmeyın. malesefki eşler annelerini görmüyorlar ben sadece evet haklısın demesini bekliyorum bu kadar .Laf kondurmadıkları için aramız açılıyor.

biz uzaktayız zaten başka sehırdeyız
o bakımdan nispeten daha rahatım
yok öyle cocuk dıye delıren bırı değilim
aşılama ya da tüp bebek ıle olabılır ama cok cıddıye almıyorum suanda
zaten hersey Allahtan o ne zaman ısterse olur , o düşüncedeyım.

benım eşim ailesinin hatalarını görür bilir ama ben konu edince istemez.
ya da çok soylenınce:)

siz de eşinize sakın annesını kotulemeyın, ters teper sizden uzaklasır
eşinle mutlu isen takılma bosver annesıne de.

1- Oğlunun oğlu olması nedir anlamadım. Neyi değiştirir ve niye değişik bir tepki verilmesi gerekir.
2- Benim rahmetli kayınvalidem de bana canın bir şey çekiyormu diye hiç sormadı. Kaldıki ilk torunu olacaktı. Ama harika biriydi.
3- Yemek yapıp çağırsa bu sefer (burada bu konu hakkında yığınla konu açıldı) evimde oturamıyorum, hep bizi yanında istiyor, kocamla başbaşa kalamıyorum gibi ifadeler olacaktı.
4- Oğullarına aşık anne lafından nefret ediyorum. İki kadın kıskançlığının bu noktaya gelmesi hoş değil.
5- Her anne baba torununa çıldırmaz, bir kısmı çıldırsalar da belli etmezler.

Şimdi yüklenin bana ama ben biraz sizi önyargılı gördüm. Bebişi düşünün ve kafanızı öyle olur olmaz hatta ortada pek de olmayan sorunlara takmayın.

Sen şehzade anası oluyorum modundan çık bi bence
Kv nin oğluna oğlan doğruyorsun diye seni yerlere göklere sığdıramasın istiyorsun,garip triplere ve beklentilere girmişsin
Sadece çocuk doğuruyorsun ce hamilesin
Yüzyıllardır yapılan normal birşey
Çocuğun oğlan olması da seni ultra özel fln yapmıyor
Bebeklerin yüzde ellisi erkek yüzde ellisi kuz olur zaten

Kocamın bunu görmemesi en acı olan ,Görmesi için ne yapabilirim .Gördüklerimi söylesemde gene annesi kondurmuyor ama ben oyunlarından rollerin den o kadar bıktım.
Sakın böyle bir çaba içine girme. Kaybeden sen olursun. Gözüyle görse bile mutlaka aklamak için kılıf uyduracaktır. Sen mesafeli dur. Hem torununa hevesli olmaması inan daha iyi. Tam tersi olupta kendisini torunun annesi zanneden modelleri var birde bunların. Onlar daha sinir bozucu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…