Hamileyim ve yalnız hissediyorum. Yakınımdakilerden destek görmüyorum.

Thedemetriax

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2022
54
-20
36
30
Kızlar merhaba,
30 haftalık gebeyim ve ilk gebeliğim, ayrıca ailelerimizin de ilk torunları olcak nasipse.
Ailem benden uzakta oturduğu için iki üç haftada bir anca geliyor. Kayınvalidem ise çok yakınımda oturuyor.
Sağ olsun kendi annem hep arayıp soruyor, bayram temizliğine geleyim mi, canın bir şey çekerse söyle yapayım ve internetten sipariş verip evine gönderteyim diyor fakat kaynanam bir çorba bile yapıp getirmedi şimdiye kadar. Kendisinin küçük yeğeni ile kahvaltılara gidip geziyor, kıza paralar harcıyor ama beni bir kez bile kahvaltıya bile davet etmedi, kendi evine kahvaltıya ayağına bile çağırmadı. Ki evde tek olduğumu, 8 aydır tek başıma kahvaltı yaptığımı bildiği halde. Ağırlaştığımı ve böbrek ağrım olduğunu bildiği halde bir kere de yemek veya temizlik ihtiyacın var mı demedi. İskendere bayıldığımı ve ayda bir iki kez de olsa yediğimi biliyor ama bir kez de kalk bir İskender yemeye gidelim demedi. Ama yeğeni ile gezip tozup ona paralar harcamayı biliyor. Kendimi yalnız hissediyorum. Yakınımda olmasa beklentiye girmezdim ama yakınımda ve gereken ilgiyi desteği göremiyor hissediyorum. Hamilelik duygusallığımı hassasiyeti mi bilmiyorum ama hamileliğin tadını çıkaramıyor gibi hissediyorum bu yüzden.
Siz aynı durumda olsaydınız nasıl bakarsınız olaya?
Sizde nasıldı peki?

Bunun adı hamilelik duygusallığı değil, premseslik. Koskoca kadın niye evinizin temizliğini sorsun, yapsın yahu şaka gibisiniz. Yeğeni kendi canı kanı, iyi de anlaşıyorlar demek ki. İstediğiyle yer içer gezer. Kimseden böyle beklentiye girmemeyi öğrenin. Hele de kayınvalideden. İlerisi için daha iyi olacaktır emin olun.

Valla konuya tek cevabım şu:

Gebeliğimin başından beri %90 her işimi kendim gördüm, kocam dahil kimseden de bi beklentiye girmedim.
Kimse size bir şey yapmak zorunda değil.
Yardımını bekleyeceğiniz tek işi eşiniz.

Sorunlu sıkıntılı bir hamileliğiniz olsa neyse diyeceğim de prensesliğe de gerek yok. Eşim sorsun iskenderi, temizliğe yardımcıyı kendim ayarlarım.
Yeğeniyle gezersen gezsin.

(Hamilelik boyu aç kalıp, sürekli kusan, serumla ayakta durmaya çalışan biri olarak dahi kimse eve yardıma gelmedi demedim. Eşim temizledi.)

Bu hamilelik duygusallığı değil olsa olsa hamilelik şımarıklığı olur. Yapmak zorunda mı kadın size? Kendi parasiyla ne yapacağına karışır olmuşsunuz üzülüyorum bu durumda olan yaşlı başlı insanlara. Temizliğe neden yardım etsin mesela veya neden sizi yemege götürsün? Çok merak ediyorum siz kaç kez dediniz annecim temizliğini yapayım. Sizde yapmak zorunda değilsiniz o ayrıda.

kayinvalidenizden cok sey bekliyorsunuz. En sevdiginiz yemegi hatirlamasini, tek basiniza kahvalti yaptiginiz icin size uzulmesini. Hele ki yegenine harcadigi paralar bence sizi hic ilgilendirmez. Kayinvalideniz paralari yegeniyle ezdigi icin hamileligin tadini cikaramamaniz cok absürt. Temizliginizi ve yemeginizi yapmak oncelikle esinizin gorevidir.

İskendere bayıldığımı ve ayda bir iki kez de olsa yediğimi biliyor ama bir kez de kalk bir İskender yemeye gidelim demedi

. Kendisinin küçük yeğeni ile kahvaltılara gidip geziyor, kıza paralar harcıyor ama beni bir kez bile kahvaltıya bile davet etmedi, kendi evine kahvaltıya ayağına bile çağırmadı.

Bunu size nasıl yapar nasıl bir vicdandır bu böyle Allah'ım. Bu hamile kadını nasıl kahvaltılara götürmez nasıl ayda iki kere İskender yemeye götürmez. Ahh çok üzüldüm halinize Hamile haliniz ile sizi ne duruma sokmuşlar

Siz kv yi kaç kez kahvaltıya davet ettiniz? Kaç kez anne hadi beraber bir iskender yiyelim sonrada dolanırız dediniz?

Siz kv yi kaç kez kahvaltıya davet ettiniz? Kaç kez anne hadi beraber bir iskender yiyelim sonrada dolanırız dediniz?
Ama o hamile. O iş yapmamalı yatmalı. herkes ona hizmet etmeli. Lütfen bu kadar acımasız olmayın.

kv dem beni iskender yemeye götürmedi diye sızlanmak kaçıncı level oluyor tam olarak.
yemeden duramıyorsan çık ye. kocanla git ye.
düşünsene seninle aynı anda bir dünya kadın hamile gitti bütün fors.
Ve sırf bu sebeplerden hamileliğin tadını çıkaramıyormuş. Bebek kıyafetlerini yıkamıştım iki üç hafta kala. Ödem ve +20 kilo ile ve güneydoğunun ağustos sıcağında. Karnım burnumda olduğu için düz değil de yan durarak ütülemiştim her şeyi. O geldi aklıma. Yazıklağr olsun bana. Hiç bilmiyormuşum canımın kıymetini. Fellik fellik gezeceğine gelsin kaynana yapsın, işi ne.

İskender az gelir karışık kebap istemeniz daha makul olurdu.Konuyu okurken ağzım açık kaldı niye başkalarından temizlik yapıp sizi doyurmasini istiyorsunuz? Küçücük çocuğu mu kıskanıyorsunuz yoksa harcanan üç beş kuruş parayı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…