- 23 Eylül 2016
- 8.287
- 25.071
- 498
- Konu Sahibi Butterflywoman
-
+1000Konu sahibi yargılayacaklar yazmasın demiş, yönetim uslûbumuza dikkat etmemizi söylemiş.
Şunu söylemeden geçemeyeceğim, uslûp dediğimiz şey, tarzdır, yoldur, usüldür. Uslûp sadece dilde olmaz, halde olur, davranışta olur, duruşta olur. Konu sahibi kadının dili düzgün olunca uslûbu da düzgün olmuyor. Kendi uslûbuna uygun bir dilde cevaplar alacak olması son derece olağandır. Kaldı ki katile katil, metrese de metres denir.
Öncelikle görmek lazım ki, bu hikayenin konusu bir kadın erkek ilişkisi değil. Bu hikayenin konusu adına aldatma dediğimiz şey. Aldatma, evet, ilişki de içerir, ama salt bundan ibaret değildir. Aldatma, ikisi de korkak, kolaycı, iradesiz, bireysel ahlak normları oluşmamış, kendine ve başkalarına zerre saygısı olmayan, bir hazdan feragat etmemek uğruna dürüstlükten feragat eden insanın, bilerek isteyerek, planlayarak başka bir insanın haklarına tecavüz etmesidir. Aldatmak, birine, onu bile isteye kandırarak, açıkça kötülük yapmaktır. İnsanların haklarına, hukukuna hatta doğrudan hayata karşı büyük küstahlıktır. Aldatmanın mağduru, aldatma ilişkisinin tarafları asla değildir. Aldatma ilişkisinin iki tarafı da zalimdir. Mağdur ve mazlum olan, hakları ihlal edilen, imzaladığı sözleşmeye - evet evlilik yazılı olmayan bir toplumsal sözleşmedir ve cinsel sadakat da içerir - uyarak dürüstçe yaşarken, sırtından bıçaklanan kişidir.
Karşı komşusunun yüzüne bakıp söylerken "bak canım, ben şimdi sana bi şey söyliyciiiim, sen de eşek gibi dinliyceksiiin ama yargılayacaksan konuşmıycaksııın ! " diyemeyeceği bir konuyu burada açıp, anonimliğin arkasına sığınarak, " yargılayacaklar yazmasın ! "diyebilmesini de, konu sahibinin hayata karşı sürdürdüğü küstahlığın bir parçası olarak görüyorum. Burası, kilise olmadıkça, biz de günah çıkarma işleminin arkasından sakince öğüt vermekle mükellef papazlar olmadıkça, bireysel ahlaktan nasibini almış bir insanın, bu konuya yargılamadan cevap vermesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Üstelik, doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum. Evet anonimiz, ama insanız, bu topluma yetiştirdiğimiz evlatlarımız, korumak istediğimiz evliliklerimiz ama en önemlisi, aldatılmadan, geleceğe ilişkin umutlarımız alçakça haince planlanarak elimizden alınmadan, arkamızdan vurulmadan dürüstçe sürdürmek istediğimiz bir hayatımız var. Yargılamamak normalleştirmektir.
Konu sahibine söyleyecek hiç bir şeyim yok, bu insana bir akıl verirsem, yarın birgün böyle bir hikayenin mağduru bir kadınla burada karşılaştığımda, utanırım. Kaldı ki konu sahibi kadının aklı, kendine yeterli bence.
Öğüt vermeyi gerektirecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum, konu sahibi kadının öğütlere meraklı olduğunu da düşünmüyorum.
Allah ıslah etsin.
Öncelikle kınayacak yada yargılayacak insanlar lütfen yorum yapmasın. Arkadaşlar evli bir adamla iki senelik bir ilişkim vardi. Eşini sevmediğini ve bosanacagini söylüyordu. Bu yüzden bu kadar süre bu ilişkiye devam ettim. Daha 20 yaşındayım. Gecen ay eşinden asla bosanmayacagini anlayarak bu ilişkiye bir son vermeye karar verdim. Bir çok kez ayrılmıştık fakat bir şekilde bitmedi. Baristik. Ne kadar cabalasamda bitiremedim. Tam bu sefer kesin bitti derken hamile olduğumu öğrendim. Geçen hafta hamile olduğumu erkek arkadaşıma soyledim ve öğrendim ki esi de hamileymis. Erkek arkadaşım çocuğu dogurmami istiyor. Arkadaşlar ne yapacagimi şaşırdım bu çocuğu dogurmali miyim. Bu ilişki için yeterince pismanim. İlerde daha fazla pişman olmak istemiyorum bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var.
tabiki hayir. yaptığın hatayı birde bir çocuğa mı ödettireceksin. herif manyak anlatsana. kurtul ondan.Öncelikle kınayacak yada yargılayacak insanlar lütfen yorum yapmasın. Arkadaşlar evli bir adamla iki senelik bir ilişkim vardi. Eşini sevmediğini ve bosanacagini söylüyordu. Bu yüzden bu kadar süre bu ilişkiye devam ettim. Daha 20 yaşındayım. Gecen ay eşinden asla bosanmayacagini anlayarak bu ilişkiye bir son vermeye karar verdim. Bir çok kez ayrılmıştık fakat bir şekilde bitmedi. Baristik. Ne kadar cabalasamda bitiremedim. Tam bu sefer kesin bitti derken hamile olduğumu öğrendim. Geçen hafta hamile olduğumu erkek arkadaşıma soyledim ve öğrendim ki esi de hamileymis. Erkek arkadaşım çocuğu dogurmami istiyor. Arkadaşlar ne yapacagimi şaşırdım bu çocuğu dogurmali miyim. Bu ilişki için yeterince pismanim. İlerde daha fazla pişman olmak istemiyorum bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var.
Madem olumsuz yorum istemiyorsun ,evli bir keresteyle birlikte olup hatta başından beri karısını bosamayacagini bildiğin birinden ,20 yaşında hamile kalıp ( sanki bekarların soyu tükendi) buraya konu açmayacaksın. . Birilerinin güzel yuvası ,senin gibiler yüzünden dağılıyor ..anneler ağlıyor, bebekler boynu bükük kalıyor ..kahrolsun evli erkek avcıları ,kahrolsun av olan çük beyinli pervasizlarÖncelikle kınayacak yada yargılayacak insanlar lütfen yorum yapmasın. Arkadaşlar evli bir adamla iki senelik bir ilişkim vardi. Eşini sevmediğini ve bosanacagini söylüyordu. Bu yüzden bu kadar süre bu ilişkiye devam ettim. Daha 20 yaşındayım. Gecen ay eşinden asla bosanmayacagini anlayarak bu ilişkiye bir son vermeye karar verdim. Bir çok kez ayrılmıştık fakat bir şekilde bitmedi. Baristik. Ne kadar cabalasamda bitiremedim. Tam bu sefer kesin bitti derken hamile olduğumu öğrendim. Geçen hafta hamile olduğumu erkek arkadaşıma soyledim ve öğrendim ki esi de hamileymis. Erkek arkadaşım çocuğu dogurmami istiyor. Arkadaşlar ne yapacagimi şaşırdım bu çocuğu dogurmali miyim. Bu ilişki için yeterince pismanim. İlerde daha fazla pişman olmak istemiyorum bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var.
Kız suçsuz demiyorum.Allah aşkına kızın yaptığını normalmiş gibi göstermeye çalışanlar iyi misiniz? Adam ş.. zin önde gideni tamam net..! Ama lütfen 18 yaşındaki bir kızı bu ladat saf temiz iyi niyetli falan diye savunmayın Allah aşkına ya.. Bu iğrenç ilişkide adam suçlu metresliği kabul eden suçsuz mu? Siz kendinizi adamın karısının yerine koyun bir bakalım bu kadar sağ duyulu olabiliyor musunuz? Eğer olabiliyorsanız epey bir genişsiniz.. 2 yıl sürdürmüş ilişkiyi koskoca iki yıl! Yetmemiş bile bile çocuk yapmış.. Eğer o çocuğu bilerek sıef adam karısından boşanmak zorunda kalsın diye yapmadıysa ben de insan değilim.. Oh ne güzel yaaa.. İnşallah adam evliliğine devam eder de sen de öyle kalırsın ortada..! Terbiyesiz..! Çocuğu da aldır.. Adamın karısı hamile sana bakmaz daha o... Yorum da yaparım sert de konuşurum.. Kendimi o kadının yerine koyuyorum ve diyorum ki lanet olsun sizin gibilere..
Ah saf kocişimi kahpeler kandırmış diyip yoluma devam edecek kadar da midesiz değilim.. Bama göre adi ikisi de eşit değerde.. O kız o çocuğu adamdan peydahlayıp karısından boşatmayı da düşünebilecek kadar kurnaz emin olun.. Ben sadece aldatılanın yanındayım tabi ki siz de öylesiniz ama bakış açımız biraz değişik birbirimizden.. Sonuç olarak bana göre ikisi de iğrenç insnalar..Kız suçsuz demiyorum.
temiz, masum da demiyorum ama saf, yani kandırılabilirlik anlamında saf yetişkin kadınlara göre.
Ama suçu adamınkinin yanında hiç birşey.
Ben zannetmiyorum ki 18 yaşında bir kız gitsin evli barklı adamı ayartsın.
Bu hikayede olay belli, baba sevgisinden yoksun büyüyen bir kız var ve onun sevgisizlik, ilgisizlik zaaflarından faydalanıp kendisine cinsel anlamda faydalanabileceği oyuncak yapmış bir adam var.
Kendimi adamın karısının yerine koyduğumda durum değişmez, ihanet eden koca denen ş.refsiz olur bu hikayede.
Kıza gelene kadar adamı paralarım. Hayatını mahvederim.
Kız en son düşüneceğim şey olur.
Zaten gururlu bir kadının yapması budur.
Ahh saf kocişimi kahpeler kandırmış, pislikler yellozlar diyip günahını mı görmezden gelmeli yani?
niye etsin ki? adam "hamile" ve "nikahlı" karısını boşar da bunu alır belki diye umutlandı zaar.Konu sahibine adamı ifşa et dedim. Niye etmiyor.!
Aynen ya ifsa etsin..Konu sahibine adamı ifşa et dedim. Niye etmiyor.!
Adam aynı anda hem sizi hem karısını hamile bırakmışÖncelikle kınayacak yada yargılayacak insanlar lütfen yorum yapmasın. Arkadaşlar evli bir adamla iki senelik bir ilişkim vardi. Eşini sevmediğini ve bosanacagini söylüyordu. Bu yüzden bu kadar süre bu ilişkiye devam ettim. Daha 20 yaşındayım. Gecen ay eşinden asla bosanmayacagini anlayarak bu ilişkiye bir son vermeye karar verdim. Bir çok kez ayrılmıştık fakat bir şekilde bitmedi. Baristik. Ne kadar cabalasamda bitiremedim. Tam bu sefer kesin bitti derken hamile olduğumu öğrendim. Geçen hafta hamile olduğumu erkek arkadaşıma soyledim ve öğrendim ki esi de hamileymis. Erkek arkadaşım çocuğu dogurmami istiyor. Arkadaşlar ne yapacagimi şaşırdım bu çocuğu dogurmali miyim. Bu ilişki için yeterince pismanim. İlerde daha fazla pişman olmak istemiyorum bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?