Hamileyim zor durumdayim

Kbragpe

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
13
4
1
32
Merhaba arkadaslar ben evliyim ve 5 aylık hamileyim esimle aramda çok şükür bir sorunum yok çok iyi davranıyor bana ama maddi durumumuz cok kötü buda beni çok huzursuz ediyor sürekli içim sıkılıyor agliyorym Evlenmeden önce kredi kartı ve kredi borcum vardı 3000 lira ihtarname geldi kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki evlendigim gece hamile kaldım herkes ilk önce çok üzerime geldi neden yaptınız sende caliscaktin dediler herkes üzerime geldi anneligi mi hiç hissedetmedim hala da öyle sadece eşim calisiyor bide üstüne borcumu halletmeye çalışıyor bunun altında çok eziliyrm bebeğimize hiçbişey alamıyoruz Devlet Hastanesine gittim kontrol için çok sert bi doktor du özele gidicek de durumumuz yok herseyi kafama takiyorum bide üzerine evlenirkrn 15000 borca girdik onuda oduyoruz sadece bize babam destek oluyor aileşinden hiçbir destek yok durumumuz yok diyolar bi harçlık bile yollamadiklari gibi sormuyolar bile bişeye ihtiyacınız varmi diye şunu ye bunu iç süt iç her gece demeyi biliyorlar ama alicak paranız varmı demiyorlar babam sadece herseferinde paranız varmı diyor elinde ne varsa veriyor. Yani arkadaşlar iyicen psikolojik durumda coktum hersey zoruma gidiyor sabah akşam ağlıyorm esimide çok seviyorum onun sıkıntı çektiğini gördükçe içim acıyor Tutamıyorum kendimi lütfen akıl verin bana bi yol gösterin

borçlarınızın tamamını bir kredi çekerek aynı yere toplasanız ve ödemeyi uzun vadeli yapsanız? ayda 1000 ise 500 olacak şekilde taksitlendirseniz?

Evde yapılacak işten başka çözümü görünmüyor.
Herkes hamilelik konusunda üstüne gelir tabi,cahil gibi ilk günden hamile kalmışsınız,madem maddiyat kötü düzelene kadar erteleyecektiniz ama olan olmuş .
Çocuk rızkıyla gelir safsatasına da sakın inanmayın o kendi rızkıyla gelir evet ,onun rızkı anne memesindeki süt.Yoksa size bolluk bereket vs getirmeyecek bunu aklınızdan çıkarın.
Ağlamakla da bir şey değişmeyecek boşuna ağlamayın.

5 aylik hamilesin artik kendini uzupde bebegine zarar verme atlatirsiniz oyle boyle gecicek umutsuzluga kapilma bundan sonra daha dikkatli davranirsin..

Takın filan yok mu? Bilezik, çeyrek vs.
Kredi kartı borcunu kapatsanız biraz rahatlarsınız aslında. Sonra da kredi kartı kullanma nolur, iptal ettir. Babana söyle, durumu anlat. Belki bulur buluşturur bi yerlerden.
Çocuk için erken evet de olan olmuş. Eşinin ailesi çok ayıp etmiş.
Bu arada kirada mısınız?

ağlayıp sizlamayi bırakın çocuğa yansır üzüntü ve evden yapabileceğiniz is var mı ona bakin araştırın
borçları tek bir yerde toplayabilirsiniz miktarı azaltarak süreyi kisaltabilitsiniz
keşke bu kadarı sıkışık durumda evlenip üstüne hemen hamile kalmasaydiniz insanlar haklı ama geçmişe de donus yok maalesef
o yüzden soruna takılmak yerine çözüm aramalisiniz

Ya cahil gibi çok ağır olmuş. Kalp kırmaya gerek yok. . Bazen ne kadar dikkat edersen et olacağı varsa oluyor. . Allah bu gecenin hatrına içinde bulunduğunuz sıkıntılardan kurtarsın. Düğün takılarınız yok mu hiç borçlarınıza vermek için..

Bide evden ufak tefek iş yapsanız. . Mesela bebek şekeri, nikah şekeri.. en azından bebeğe bir şeyler alırsınız..

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Allah razı olsun. Malesef yok zaten bi kısmını borcun bu şekilde kapattık Allah kimseyi zor duruma dusurmesin

Allah yardımcın olsun eşine biraz daha fazla iş düşüyor İş konusunda
hamile olmasan evlere yemek iş verenler var o iş yapıp bütçeye katkı yapabılırdın
Hiç takın vs yok mu bozdurcak

Artik olan olmuş 5 aylik hamilesin bebeğini uzmeye hakkin yok
Kredi karti borcun var birde 15000 düğün borcu ben anlamiyorum sirf 2 saatlik bir eglence icin borca girmeyi basin nikahi arkadaslarimizla kucuk capli bir eglence tamam egerk ki maddi durumun yoksa simdi senelerdir borc ode dur evliligini hamilleliginin tadini cikartmadan

Bir ara biz de böyle müşkül duruma düşmüştük. Eşimin devlete borcu çıktı 5 bin tl, iki bin ödedik üç bin kalmıştı.Ben de sınav çalışıyordum o ara. Allah yardım etti, eşim iki işte çalıştı bir buçuk ay boyunca. Şükür kurtulduk. Yoruldu baya ama artık borçsuz yaşıyoruz.
Bazı arkadaşlar önermiş, evden iş yapabilirsin. Ya da eşin ekstra bi iş daha bulmalı maalesef.

Canim zor bir durum ama emin ol gececek. Zor da olsa yavas yavas odenir o borclar merak etme. Insanlar ne borclar altina giriyor... Esinle mutlu isen ve ikiniz de saglikli iseniz sukredecek cok seyiniz var demektir. Bunun kiymetini bebegini saglikla kucagina aldiginda daha iyi anlayacaksin ve diger seyler onun sagligi yaninda bos kalacak.

Sen mumkun oldugunca saglikli beslenmeye calis eger bunu da karsilayamayacak durumdaysaniz esinin ailesini biraz zorlayin. Evet size bakmaya mecbur degiller ama aile olmak birbirine yardim gerektirir. Gerekirse esiniz israrci davransin.

Bebege esya alamadik diye uzulme inanilmaz hizli buyuyorlar. Bir ay giydigini sonraki ay giyemez. Ikinci el kullanabilirsiniz. Burada yardim eden arkadalar bile cikabilir giysi konusunda. Ileride paraniz olunca cok daha guzel seyler alirsiniz. Bebek karyolasina falan da hic gerek yok sevimli gorunuyolar ama aslinda tehlikeliler. Ben bebegimi 4 aydan beri yerde yatiriyorum cunku bebekler bazen cok hareketli olabiliyor ve karyoladan dusme tehlikesi var.

Ozel hastane de sart degil. Ayni devlet hastanesinde baska bir doktor ya da baska bir devlet hstanesine gitme imkaniniz var mi?

Bence nolursa olsun şükret en azından sağlığınız var eşininde seninde çocuğun da sağlığı yerinde çok şükür bu dünyadaki en büyük şey sevgi var rabbim kocana güç kuvvet versin herşeyin üstesinden gelirsiniz hiç üzülme o bebişe yazık aslında olumsuz şeyleri düşünmek yerine olumlu şeyleri düşünüp Mutlu olur şükür gerek anlıyorum kolay değil ama senin sorumlu olduğun bir bebiş var

Hamilelik çalışmaya engel değil ki. 36.haftaya kadar çalıştım ve izne çıktım bebek 3 aylıkken bakıcıya bırakıp işe döneceğim.
5 aylık hamileyken işe almazlar artık ilk zamanlar girseydin bir işe olabilirdi. Evde yapabileceğin işlere bakabilirsin.
Karalar bağlamana gerek yok. Kimin bu zamanda borcu yok ki?
Doğumdan sonra bebeğe baktırıp çalışırsın borçlar düzenli ödenir.

cahil gibi ilk günden hamile kalmissiniz da ne demek allah vergisi yüce rabbim öyle münasip görmüş ve evet bebek bereketiyle geliyor bebeğin bütün ihtiyaçları allah tarafından bir şekilde karşılanıyor görümlük kıyafet yada maddi olarak bir müddet ihtiyaç kaplamaya yetecek kadar daha sonra da borçları bitergeçinip giderler borçlar bittikten sonra da ise başlar çocuğuna da güzelce bakar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…