- 4 Şubat 2015
- 11.087
- 31.426
- 598
Ben çalıştığım içim rızkımı kazanıyorum çok şükür.Çocuk rizkiyla gelir ki bu sizin için safsata olabilir ama sadece sizin için.onun rızkını Allah verir sizin rızkını zi verdigi gibi.
Konu sahibi ilk geceden hamile kalman çok kötü olmuş ama demekki kismet boykeymis yapacak bursey yok nice arayan insanları dusun çocuğun rizkiyla gelir meraketme.evde yapabilecegin bir iş bulabilirsin ağlamak çare deyil birşeyler yap sende.borç ödenir biter eninde sonunda.bol bol dua et benim kizim doğdu ve okadar bereket bolluk içine girdikki hala da öyle Allah kulunu darda bırakmaz Allaha sigin...
Evde yapılacak işten başka çözümü görünmüyor.
Herkes hamilelik konusunda üstüne gelir tabi,cahil gibi ilk günden hamile kalmışsınız,madem maddiyat kötü düzelene kadar erteleyecektiniz ama olan olmuş .
Çocuk rızkıyla gelir safsatasına da sakın inanmayın o kendi rızkıyla gelir evet ,onun rızkı anne memesindeki süt.Yoksa size bolluk bereket vs getirmeyecek bunu aklınızdan çıkarın.
Ağlamakla da bir şey değişmeyecek boşuna ağlamayın.
Elitlik sizin tekelinizde olan bir durum değil.Kurdugunuz "cahil gibi ilk günden hamile kalmışsin" cumlesi de elit bir insanın kullanacağı bir uslup degil. Sizde de cehalet var belli ki. Sonraki yazdiklarinizi negatif bir insan olmanıza bağlıyorum. Kalp kırmanın manası yok su mübarek günde.
Konu sahibi Allaha güven. Bu gunler eninde sonunda da geçecektir. Rabbim büyük dertler vermesin.
hiç de bile ailesi yardım etmeli hatta zorunda, durumu yoksa ailenin ayrı ama varsa evladından başka kimi düşünecekler fani hayatta, torun sevmesini bilirler soyismiyle övünmeleri de bilirler. her evli bayan çalışıyormuş gibi konu sahibine yüklenmeye de gerek yok. ayrıca korunur korunmaz size mi soracak kaldıki korunan insanlar bile hamile kalabiliyorlar
Sencede cok sinirli deilmisin biraz sakin olsan..Ben çalıştığım içim rızkımı kazanıyorum çok şükür.
Bebek için de ailesi çalışırsa oluyor.
Afrika'daki çocuklar açlıktan ölüyor.
Neden rızkları verilmiyor.
Kesinlikle haklısın.Sivriyim.Ama diğerleri de biri sivri bişey söylese de biz de ona batırsak derdinde gibi değil mi sence de???Sencede cok sinirli deilmisin biraz sakin olsan..
Yani benzetmelern biraz sivri.. tamam calisiyosun cok sukur ama elin ayagin tuttgu icin rabbim sana bunu bahsettigi icin. Tabiki sen istemesen calismazdna ama onun icinde rabbim sana akil fikir vermis. Sanrm konu sahibine aslnda kotu yorum yapmak deil niyetniz ama biraz sert olyor nacizane fikrim..
Konu sahibine gelince gerckten artk uzulmemen lazm 5aylk olms inan bana calisip didinen insan gökdelen bile diker sen suan hamilesn bazi seyler kisitli olablr ama biraz cabalamalisin..
Su doktoru begenmedm ozelede gdemiyrm lafini anlam veremedm. Begenmedysen baska hastane baska dr.mu yok.
Allah askina bnde ozele gtmyrm simdiden 3doktor degstrdm biraz sende azla yetinmeyi gozu tok olmayi dene derm senin durumunda olsam ozel doktoru birak hastaneye gdecek dolmus parasina sevinirdim..
Insallah allah size yardm eder rabbim yavrunuzu bagslasn..
Çalışmayan o kadar kadının rızkı nereden çıkıyor peki? Şimdi diyeceksin kocaları bakıyor... O öyle olmuyor işte.. Allah ol der ve olur. Yani sana şuan sağlık veren rabbine şükret en azından çalışabiliyorsun... Hasta olabilirdin. Bir çok işyeri hasta diye iş vermiyor. Evdeki işlerde ev döndürecek kadar değil..Ben çalıştığım içim rızkımı kazanıyorum çok şükür.
Ayrıca fakirlerinde rızkları bizde. Yani bunu bilmeyecek kadar cahil olamazsınBen çalıştığım içim rızkımı kazanıyorum çok şükür.
Rabbim çok büyük bizler küçüğüz.Çalışmayan o kadar kadının rızkı nereden çıkıyor peki? Şimdi diyeceksin kocaları bakıyor... O öyle olmuyor işte.. Allah ol der ve olur. Yani sana şuan sağlık veren rabbine şükret en azından çalışabiliyorsun... Hasta olabilirdin. Bir çok işyeri hasta diye iş vermiyor. Evdeki işlerde ev döndürecek kadar değil..
Ne anladım başkasının rızkı başkasındaysa.Ayrıca fakirlerinde rızkları bizde. Yani bunu bilmeyecek kadar cahil olamazsın
Elitlik sizin tekelinizde olan bir durum değil.
Ayrıca cehaletle bağı yok.
Sizin kalbiniz niye kırılıyor ki,konu sahibinin alındığı yok.
Allah'a sığınıp boş boş oturmak da inanın kimseye fayda sağlamıyor.
Yazdıklarımı kulp olarak görmüşsünüz ya,Zordayim diyen bir insan var karşınızda suan. Allah affetsin sizi diyecegim de... ona da bi kulp bulacaksınız.
Allaha siginmak öyle çok kapı açıyor ki. Siginmayan anlayamaz bunu.
Kuran ayetlerinin de ana hedefi paylaşımcı ol, iyiliksever ol kötü alışkanlıkların olmasın değil midir zaten... O yüzden rabbim bazılarının rızkını bazılarının üzerine kılar ki kulum benim için ne kadar paylaşımcı olacak diye bakar dünyanın düzeni de kısmen böyle değil miNe anladım başkasının rızkı başkasındaysa.
O bebeğe gitmeyen rızk olmaz olsun.
Keşke ama keşke yapılsa da konu sahibi de bebişi için bu kadar tedirgin olup da bebeği de riske atmasa.Kuran ayetlerinin de ana hedefi paylaşımcı ol, iyiliksever ol kötü alışkanlıkların olmasın değil midir zaten... O yüzden rabbim bazılarının rızkını bazılarının üzerine kılar ki kulum benim için ne kadar paylaşımcı olacak diye bakar dünyanın düzeni de kısmen böyle değil mi
aynen ortaya bisey atti kendnden baska herkesin derdi oldu. Sanrm derdi baskaydi mubarek aksamda aklima fitne sokuyo gelsede bi cvp verse tovbe ya rabbi.. bu arada hakkaten biraz yorumlar goze batnca herkes bi kisiye yukleniyo . Bende cok genis goruslu birisi deilm ama biri biseyi dusunuosa saygi duyarm cok yanls geliyosa kibarca solerm yne devam ediyosa kendisi bilir. Buradaki herkese katlyrm Allaha inanc sonsuz eminim sizde olesnz siz baska bisey anlatyosunuz baska anlasilyor. Once tedbir sonra tevekkul diyorsunz ama sizin lugatiniz sertKesinlikle haklısın.Sivriyim.Ama diğerleri de biri sivri bişey söylese de biz de ona batırsak derdinde gibi değil mi sence de???
Demem o ki konu sahibine yorum yapsınlar bana değil.
Hoş o da kayıp sanki ama,neyse.
:) o yaşanılanlar unutulmaz zaten.. Ama bunlarınki borç :) ödenir gider biraz uğraşırlar ama olur :)Keşke ama keşke yapılsa da konu sahibi de bebişi için bu kadar tedirgin olup da bebeği de riske atmasa.
Benim annem beni hiç istememiş ,olmuşum.Boşanmışlar da ayrıca.O yüzden bu öfkem aslında.
Nasıl zorluklarla annem ve ben büyüdük anlatamam.
Bizim rızkımız az idi ise Allah'ın takdiri kabul tabi ki ama çok rezildik,çok şükür bugünlere gelebildim ama acısı geçmiyor ki.
Kazık kadar kadın oldum hala içim eziliyor.
Şimdi söyleyeceklerim den kimse 5 10 çocuk yapın mantığı çıkarmasın şahsen zaten1 çocuğum var sadece 9 yıllık evliyim. Ama canim sabır sabır. Inanki o evladın rızkı dolup taşırıyor. Ama daha ilk geceden hamile kalmışsın benden sana demesi sakın süt korur falan deme sıkı sıkı korun bundan sonra.Merhaba arkadaslar ben evliyim ve 5 aylık hamileyim esimle aramda çok şükür bir sorunum yok çok iyi davranıyor bana ama maddi durumumuz cok kötü buda beni çok huzursuz ediyor sürekli içim sıkılıyor agliyorym Evlenmeden önce kredi kartı ve kredi borcum vardı 3000 lira ihtarname geldi kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki evlendigim gece hamile kaldım herkes ilk önce çok üzerime geldi neden yaptınız sende caliscaktin dediler herkes üzerime geldi anneligi mi hiç hissedetmedim hala da öyle sadece eşim calisiyor bide üstüne borcumu halletmeye çalışıyor bunun altında çok eziliyrm bebeğimize hiçbişey alamıyoruz Devlet Hastanesine gittim kontrol için çok sert bi doktor du özele gidicek de durumumuz yok herseyi kafama takiyorum bide üzerine evlenirkrn 15000 borca girdik onuda oduyoruz sadece bize babam destek oluyor aileşinden hiçbir destek yok durumumuz yok diyolar bi harçlık bile yollamadiklari gibi sormuyolar bile bişeye ihtiyacınız varmi diye şunu ye bunu iç süt iç her gece demeyi biliyorlar ama alicak paranız varmı demiyorlar babam sadece herseferinde paranız varmı diyor elinde ne varsa veriyor. Yani arkadaşlar iyicen psikolojik durumda coktum hersey zoruma gidiyor sabah akşam ağlıyorm esimide çok seviyorum onun sıkıntı çektiğini gördükçe içim acıyor Tutamıyorum kendimi lütfen akıl verin bana bi yol gösterin
aynen ortaya bisey atti kendnden baska herkesin derdi oldu. Sanrm derdi baskaydi mubarek aksamda aklima fitne sokuyo gelsede bi cvp verse tovbe ya rabbi.. bu arada hakkaten biraz yorumlar goze batnca herkes bi kisiye yukleniyo . Bende cok genis goruslu birisi deilm ama biri biseyi dusunuosa saygi duyarm cok yanls geliyosa kibarca solerm yne devam ediyosa kendisi bilir. Buradaki herkese katlyrm Allaha inanc sonsuz eminim sizde olesnz siz baska bisey anlatyosunuz baska anlasilyor. Once tedbir sonra tevekkul diyorsunz ama sizin lugatiniz sertnapalm herkes ayni seyi ayni sekilde anlamiyoo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?