Hamileyim zor durumdayim

Ben çalıştığım içim rızkımı kazanıyorum çok şükür.
Bebek için de ailesi çalışırsa oluyor.
Afrika'daki çocuklar açlıktan ölüyor.
Neden rızkları verilmiyor.

Durum yazını geri yazasım geldi yani .... her kesin dünyadaki rızkı kuzu çevirme avokado salatası malikhane değildir. Bir ekmek kirintisı ile dahi olsa rabbim rızkını gönderiyor her canlinin bunu görememek asıl cehalet diyorum .

Geçmiş olsun, evliliğimin ilk ayında hamile kalsaydım çok yüksek ihtimalle aldırırdım.
Siz doğurmsyı seçmişsiniz, hayırlı olsun.
Bebeği üzecek hareketlerden kaçının.
Ben rızık mızık inanmıyorum açıkçası, dolayısıyla bebeğin hayatının yaşanabilir kılınması için eşiniz gerekirse iki işte çalışacak siz de sağa sola soruşturup dantel işi boncuk işi yapacaksınız. Bu çocuk böyle büyüyecek.
Bir yolu bulunur elbet.

Durum yazını geri yazasım geldi yani .... her kesin dünyadaki rızkı kuzu çevirme avokado salatası malikhane değildir. Bir ekmek kirintisı ile dahi olsa rabbim rızkını gönderiyor her canlinin bunu görememek asıl cehalet diyorum .
Malikhane nedir açıklarsan cehaletin tanımlamasını yapacağım.
Her kesin ne demek bir de onu rica ediyorum.

Büyük hata yapmışsınız 1,5 yıllık evliyim kredi borcumuz var ev aldık .İnanır mısınız evlendiğim ilk 5-6 ay hem doğum kontrol +pre.ile korunduk .2 korumayla bile acaba diyordum .Biraz sorumsuzca davranmışsınız .Artık yapacak birşey yok .Plan yapın ve düzene koyun hayatınızı

Merhaba arkadaslar ben evliyim ve 5 aylık hamileyim esimle aramda çok şükür bir sorunum yok çok iyi davranıyor bana ama maddi durumumuz cok kötü buda beni çok huzursuz ediyor sürekli içim sıkılıyor agliyorym Evlenmeden önce kredi kartı ve kredi borcum vardı 3000 lira ihtarname geldi kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki evlendigim gece hamile kaldım herkes ilk önce çok üzerime geldi neden yaptınız sende caliscaktin dediler herkes üzerime geldi anneligi mi hiç hissedetmedim hala da öyle sadece eşim calisiyor bide üstüne borcumu halletmeye çalışıyor bunun altında çok eziliyrm bebeğimize hiçbişey alamıyoruz Devlet Hastanesine gittim kontrol için çok sert bi doktor du özele gidicek de durumumuz yok herseyi kafama takiyorum bide üzerine evlenirkrn 15000 borca girdik onuda oduyoruz sadece bize babam destek oluyor aileşinden hiçbir destek yok durumumuz yok diyolar bi harçlık bile yollamadiklari gibi sormuyolar bile bişeye ihtiyacınız varmi diye şunu ye bunu iç süt iç her gece demeyi biliyorlar ama alicak paranız varmı demiyorlar babam sadece herseferinde paranız varmı diyor elinde ne varsa veriyor. Yani arkadaşlar iyicen psikolojik durumda coktum hersey zoruma gidiyor sabah akşam ağlıyorm esimide çok seviyorum onun sıkıntı çektiğini gördükçe içim acıyor Tutamıyorum kendimi lütfen akıl verin bana bi yol gösterin

Hamilelikte 8. Aya kadar calisilabilir valla ben calistim ve calisan bir sürü insan vardir. Devlet hastanesinde bir sürü doktor var bizim maddi durumumuz varken bile özele gitmeyi düşünmedim ve arastirmalarim sonucu cok iyi doktor buldum. Kimse size destek olmaz zorunda degil o yüzden bir beklenti icine girmezseniz uzulmezsiniz. Lütfen kendinize acimayi bırakın ve yardimi sadece Allahtan dileyin ki huzura eresiniz. Şükür sadece varlıkta değil yoklukta da edilmesi gerekiyor. Sizden daha kötü olanlari düşünün lütfen.

Malikhane nedir açıklarsan cehaletin tanımlamasını yapacağım.
Her kesin ne demek bir de onu rica ediyorum.

Sen alimlikle cehaleti sıradan TLF veya PC den yazılmış iki yazım hatası olarak karşılaştırıyorsan YAZIK diyorum ve susuyorum .çünkü bir alimin de buyurduğu gibi bende cahillerle yaptığım bütün tartışmaları kaybetmekten yanayım. Bilmem anlatabildim!

Valla ben size kızmadan geçemicem evet olan olmuş ama bunları baştan düşüncektiniz.biz ikimizde çalıştığımız halde daha rahat olabilmek adına 3sene korunduk.bu zamanda hesap kitap iyi yapılmalı yoksa ceremesi mecbur çekilcek.herneyse artık bebeğinizi üzmeyin olan olmuş.borçları biyere toplamak mantıklı.Allah yardımcınız olsun

Sen alimlikle cehaleti sıradan TLF veya PC den yazılmış iki yazım hatası olarak karşılaştırıyorsan YAZIK diyorum ve susuyorum .çünkü bir alimin de buyurduğu gibi bende cahillerle yaptığım bütün tartışmaları kaybetmekten yanayım. Bilmem anlatabildim!
:halay:

Ailesi size yardım etmek zorunda değil.
Acımasız olabilir ama öyle.Şu sırf evlatları olduğumuz için 7 24 aileden beklenti içine girmeyi bir bırakalım artık.Lafım sadece size değil.
Durumunuza üzüldüm.Bence evden bir şeyler yapın.

Herkes özenir. Malesef imkanlar dahilinde alış veriş yapılır. Siz baştan hesapsız gitmişsiniz. Evlenirken kim bilir ne gereksiz şeylerin borçlarını ödüyorsunuz. Olsun bundan sonrası önemli. 2 el eşya satan yerden alışveriş yapabilirsiniz. Yok olmuyorsa

- yardım kuruluşları var oralara başvurun.
- Yaşadığınız ilçenin sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfına gidebilirsiniz.
- yaşadığınız yerde aş evi varsa oraya uğrayın, ücretsiz kıyafet bağışı yapabilirler.
- belediye ile görüşün
- muhtarlığı da haber verin.

Bebeğiniz doğunca çalışmaya başlarsınız ve toplarsınız. Şimdilerde de eşiniz ek iş baksın.

Eşinizin yada kendi ailenizden beklentisiz olmasın. Herkes kendi derdine düşmüş. Anca kendisine yetiyor.

Tamam realist olalım. Dini boyutunu ksrıştırmıyoeum. Siyasi boyutunu düşünsün mü. Söyleyeyim. Çünkü afrika ülkeleri Osmanlı yönetimi altındayken senin benim gibi insanlardı. Ne zaman ki Osmanlı tıkılmaya başladı Avrupa boş durmadı. Oraları sömürge toprakları haline getirip insanlarını bir köle gibi çalıştırdı aç bıraktı. İnsanları çamurlu su içmek zorunda bıraktılar. Ayrıca bu kadın afrikada yaşamıyor Türkiye de yaşıyor. Biraz da siz realist olun.

ee Allah her yerde Allah değil mi?
Rızkını sadece Türk ırkı ve Osmanlı torunlarına mı göre veriyor?
Sırf konuşmuş olmak için konuşmuşsunuz.

dikkat edersen şu an bize soruyor.
ben de şu, kendinizi prenses zannetmenizi anlamıyorum
Adamla evlendiniz diye ailesi önünüze altınlar neden yığsın?
evlenesin varsa, okursun, çalışırsın, aile kuracak kıvama gelirsin gider evlenirsin.

altınlar sersin demiyor zaten kimse, ama insan evladı zor durumdayken yardım etmeli. bir de hayatta her şey öyle tıkırında gitmeyebiliyor. olan olmuş zaten konu sahibini hamile haliyle bunalıma iyiice sokmanın alemi yok.:işsiz:

K Kbragpe ben de devlete gidiyorum şimdilik doktora hatta özele bir kere gittim ve devletteki doktorumdan daha çok memnun kaldım.
illa ki bulunduğunuz yerde devlette güvenebileceğiniz başka bir doktor vardır.
ve en azından muhtarlığa, belediyeye bir gidin. şu anda ramazan olduğu için erzak, maddi yardım çok yapıyorlar.

Konu sahibine sormak istediklerim vardı ama konuyu açıp yok olmuş ortadan galiba..nerdesin konu sahibi??

Hamile bi bayani kim ise alacak pardon da ulkenin durumu malum..biraz dusunce ve empati lutfen.sadece konusmak icin konusmayin rica etsem.ne kadar kolay degil mi 'ise girip calisin' demek.size kadar onun hic aklina gelmemistir bu fikir,sağolun konu sahibine baya destek oldunuz burdan

Başka nasıl destek olabilirim. .
Cevaplarım konu sahibine . .
:işsiz:

Biraz konuyla alakasiz olacak ama "bebek aldirmak" olarak hafif hale getirdigimiz sozcuk grubunun gercek anlami bebek oldurmektir. Bu da aklinizin bir kosesinde bulunsun.
Geçmiş olsun, evliliğimin ilk ayında hamile kalsaydım çok yüksek ihtimalle aldırırdım.
Siz doğurmsyı seçmişsiniz, hayırlı olsun.
Bebeği üzecek hareketlerden kaçının.
Ben rızık mızık inanmıyorum açıkçası, dolayısıyla bebeğin hayatının yaşanabilir kılınması için eşiniz gerekirse iki işte çalışacak siz de sağa sola soruşturup dantel işi boncuk işi yapacaksınız. Bu çocuk böyle büyüyecek.
Bir yolu bulunur elbet.

Başka nasıl destek olabilirim. .
Cevaplarım konu sahibine . .
:işsiz:
Empati kurarak,laf sokmadan,kibirlenmeden destek olabilirsiniz maneviyatta.cevabiniz konu sahibine anladik onu da keske hamile oldugunu biraz daha goz onunde bulundursaydiniz,hassas donemde ve kirilgan olabiliyoruz normal olarak.herseyi gectim sadece bebek icin bile iyi dilekte bulunmus olsaydiniz daha cok destek olmus olurdunuz konu sahibine

Hanımlar konuya dini ve siyasi içerik karıştırmayın.
Konu sahibesi hamile kalmış, 5 aylık hamile yapacak birşey var mı? Yok, Bebek onun bebeği, sert yorumlar yapacağınıza üzülmemesi için teselli verseniz nasıl olur?

Konu sahibesi,
kendinizi üzüp yıpratmayın, maddi sorunları çekmek zordur ama Allah sağlık versin eşinize, işi gücü rast gitsin, ödenir hepsi inşallah, bugünlerde geçer, hamilesiniz kendinizi bu kadar üzmeyin, karnınızdaki bebeği düşünün.

Biraz konuyla alakasiz olacak ama "bebek aldirmak" olarak hafif hale getirdigimiz sozcuk grubunun gercek anlami bebek oldurmektir. Bu da aklinizin bir kosesinde bulunsun.
Size ne? Bana bu hak anayasal olarak verilmiş mi, verilmiş. Kalbi atmayan bir şeyi öldüremezsiniz ayrıca. Bu da beni ilgilendirir. Kamu spotu verir gibi aradan kaynak yapmanıza gerek yok.

Yarın kürtaj yasası geçse bu ülkeden, istemediğim bebeği yine doğurmam. Beden benim bedenim. Bu da biraz alakasız oldu ama siz de bunu aklınızın bir köşesinde bulundurun. Vajinamızdan neyin çıkacağının hesabını size vermiyoruz.

Back
X