- 9 Eylül 2013
- 12.047
- 27.757
- 798
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
bazı şeyleri inanç karşılamıyor saedeceBu konuda konu sahibinin sadece maddi bir tedirginlik ile tedirgin.
Anneyi zehirledigi noktada zaten anneyi kurtarmak esastır
Engelli olacağı durumlar da da yine bebegin yaşam hakkinın olduğunu inanıyorum.
Bir ebeveynin çocuklarına vermek isteyecekleri ortak bir hayat standardı. Buna biz siz değil, kürtajı düşünen ebeveynler karar verir.Bir hayat sunmak dahi baslı başına tartışma konusu, nasıl bir hayat, örneğin anaokulundan üniversiteye özelde okutacağın bir eğitim hayatı mı daha mütevazi bir hayat mı, marka giysiler son model telefonlar mı orta direk bir hayat mı? Kimisi tek çocukla kalıyo en iyisini vereyim diye, buna şahit olduğum bi arkadaşım var hatta benim kardeşim oldu o tekti,ben sadece üniversiteyi özelde okudum o hep teddeydi şimdi ikimizde memuruz
3 5 10 sene sonrasını hesap ederek bir can hakkında yorum yapmak çok sağlıksız, ha cidden açlık sınırında ise bu insanlar bebeği falan geç keşke hiç evlenmeselerdi, ama daha ilk çocuk 3.çocuk üzerine de konuşmuyoruz
Üzgünüm yanlis biliyorsunuz eşim iliskinin başında prezervatif kullanmasina rağmen hamile kaldım iliski sonrası durumu anladigimda eşim prezervatife bakmıştı ve şok olmuştu içi boştu o ay ne olcak diye bekledik sonuç hamileyim.O kisiler yanlis kullanıyor ustte bahsettigim gibi. Korunduklarini saniyorlar. Keza geri cekilmeciler de. Bu konuda ztn halen eminim. Ama kk da geri cekilmeciler cogunlukta :) hala cvp gelmedi gerci.
Yanlız biz konu sahibi konuşuyoruz afrikalı biri gelip burda konu açmadı bu şartlarda olsun mu olmasın mı diye
Örnekler uç işte.
Baba çalışıyor. Ek iş yapar, anne evden çalışır, asgari ihtiyaçlar karşılanır.
Açlıktan ölme ihtimali yok yani.
Tuhaf değilsiniz. 7 haftalık bir anne tam olarak bağ kuramamış olabilir. Düşüğü daha ileriki aylarda kaybedene göre bile daha az etkileyebilir. Dediğim gibi herkes aynı aşamada aynı duyguları hissetmiyor. Ama bebeğini aldırmış birinin ekstra bir yükü var: Bu hayatı sonlandırma kararını kendisinin alması. Vicdan yükü var. Yoksa zaten burda boşuna kafa patlatmaya gerek yok. Benim vicdanımı “yeterli param yoktu, çocuğumdan vazgeçtim” cümlesi rahatlatmıyor.aynı şeyi söylüyoruz aslında,
bir şeyin olması için bir kaynak lazım,
kaynak yoksa gökten rızık yağmıyor, demek ki herkes rızkıyla gelmiyor.
diğer konuda diyeceğimi dedim aslında, inşallah kimse ikisini de yaşamaz, ama bir insanın ölümünü, bir fetusun kaybıyla kıyaslamak bile tuhaf geliyor bana,
hiç görmediğim bir komşumun düşük yaptığını duysam ay geçmiş olsun derim, ama bebeğinin öldüğünü duysam kahrolurum, anı yok bişey yok. ben tuhafımdır belki.
Hiçbir şeyin hatta yarının garantisi yok hanımefendi...Maddi durumumuz çok çok iyi iken 5 sene önce bir gece aniden işyerimiz yandı kül oldu .. İşyerimizin bir gün önce sigortası bitmişti bir sonraki gün yenilenecekti.. İki çocuğum vardı o zaman ,Okulları ,servisleri, yemekleri ,giderleri vs... O kadar iyi durumdayken bir gece de hiçbirşeysiz kalmak ağır bir depresyon değil mi? Asla öyle birşey yaşamadık Elhamdülillah.. Herşeyde vardır bir hayır dedik.. Toparlanana kadar 3 ay kayınvalidem ile kaldık destek olduk birbirimize.. Herşey geçti gitti şimdi çok çok daha iyiyiz .. Demek istediğim şu ki hiçbir şey planla programla olmuyor...Peki gerçekten iki ebeveynin çocuklarına bir hayat sunamayacaklarsa onu dünyaya getirip getirmemesiyle aynı şey mi şu söyledikleriniz? Rızık olayından bahsediyorduk ben de Pelin de. Çalışarak bebeğe tabi ki bakılabilir ama bebekler rızkıyla gelmiyor, o rızkı annesi babası yaratıyor. Şimdi biraz anlayabildiniz umarım
nasıl ne alakası var çocuğun hastalığı var ama iyi bakım yeterli beslenmeyle hastalığı yenebilirHastalıktan ölen yok mu onlara bakılmadığı için mi ölüyorlar?
Konun bununla alakası ne niye bu kadar yokuşa sürüyorsunuz konu sahibinin durumu bebek ölecek kadar kötü mu ?
Biz asgari ücretle ölmediysek hemde istanbulda 900 tl kira ile konu sahibinin bebeğinin de öleceğini düşünmüyorum...
O KADAR İNSAN VARKİ SENİN YERİNDE OLMAK İSTEYEN BEN HAMİLEYİM DİYE MUTLULUKTAN AĞLAMAK İSTEYEN SAKIN YAPMA RABBİM VERDİYSE VARDIR Bİ BİLDİĞİ HAYATININ EN BÜYÜK HATASI OLUR Bİ CANA KIYMAKÜç test yaptım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
Bir ebeveynin çocuklarına vermek isteyecekleri ortak bir hayat standardı. Buna biz siz değil, kürtajı düşünen ebeveynler karar verir.
bazı şeyleri inanç karşılamıyor saedece
siz sakat bir çocuğun anne beni neden doğurdun deyip ağladığına şahit oldunuz mu
Hayatta başımıza gelebilecek şeylerle bebek doğmadan karar vermek çok ayrı şeyler ve bana neden hayattaki bir insanın başına gelebilecekleri anlatıyorsunuz bilmiyorum.Hiçbir şeyin hatta yarının garantisi yok hanımefendi...Maddi durumumuz çok çok iyi iken 5 sene önce bir gece aniden işyerimiz yandı kül oldu .. İşyerimizin bir gün önce sigortası bitmişti bir sonraki gün yenilenecekti.. İki çocuğum vardı o zaman ,Okulları ,servisleri, yemekleri ,giderleri vs... O kadar iyi durumdayken bir gece de hiçbirşeysiz kalmak ağır bir depresyon değil mi? Asla öyle birşey yaşamadık Elhamdülillah.. Herşeyde vardır bir hayır dedik.. Toparlanana kadar 3 ay kayınvalidem ile kaldık destek olduk birbirimize.. Herşey geçti gitti şimdi çok çok daha iyiyiz .. Demek istediğim şu ki hiçbir şey planla programla olmuyor...
Hangi markaydi bu prezervatif:) valla merak ediyom delik cikiyo ya.. ozel ince condom bile yapmislar.. yani ondan daha cok korktum simdiÜzgünüm yanlis biliyorsunuz eşim iliskinin başında prezervatif kullanmasina rağmen hamile kaldım iliski sonrası durumu anladigimda eşim prezervatife bakmıştı ve şok olmuştu içi boştu o ay ne olcak diye bekledik sonuç hamileyim.
Ne olmuş gelirlerse? Yaranıza tuz mu basıyorlar. !Biz bulamıyoruzcular gelir birazdan
Aldırmayın lütfen rızkıyla gelir inşallah onu size veren Rabbim tüm planlarınıda yapmıştırÜç test yaptım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
Bakın bende söyledim zaten çocuk elinde erzağıyla gelmiyor. Tabiki anne baba sağlıyor o imkanları. Ama kendi hayatım için söyleyeyim, 1 öğretmen maaşı ile 3 kişi yaşıyoruz. Borcumuzda var. Eksiğimizde yok çok şükür. Eşimin maaşıyla tek başına kardeşi geçinemiyor. Ben bereketli olduğuna inanıyorum paramızın. Yada şöyle söyleyeyim; ödün verebilme, arttırabilme iradesi veriyor çocuk. Bereketlenme dediğimiz şey bu aslında. 2 kişilik parayı 3e bölüyoruz ama hala hayatımızdan son derece memnunuz ve açıkta değiliz.Peki gerçekten iki ebeveynin çocuklarına bir hayat sunamayacaklarsa onu dünyaya getirip getirmemesiyle aynı şey mi şu söyledikleriniz? Rızık olayından bahsediyorduk ben de Pelin de. Çalışarak bebeğe tabi ki bakılabilir ama bebekler rızkıyla gelmiyor, o rızkı annesi babası yaratıyor. Şimdi biraz anlayabildiniz umarım
Açıkçası ben de yorumumla sizin yorumunuzu bağdaştıramadım. Konu sahibinin maddi açıdan uygunluğunu tartışmıyorum şahsen. Onlar kocasıyla arasında konuşması gereken şeyler bana göre.Yazdıklarımla bağdaştıramadım bu yorumu uykum var belki de ben anlamadım neyse...
Diyeceğim şu ki maddi açıdan uygun olmamakla kasıt ne önemli olan o bu konu özelinde
nasıl ne alakası var çocuğun hastalığı var ama iyi bakım yeterli beslenmeyle hastalığı yenebilir
ama kimi bebek ikinci kere doktora bile gidemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?