- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.304
- 598
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Tuhaf değilsiniz. 7 haftalık bir anne tam olarak bağ kuramamış olabilir. Düşüğü daha ileriki aylarda kaybedene göre bile daha az etkileyebilir. Dediğim gibi herkes aynı aşamada aynı duyguları hissetmiyor. Ama bebeğini aldırmış birinin ekstra bir yükü var: Bu hayatı sonlandırma kararını kendisinin alması. Vicdan yükü var. Yoksa zaten burda boşuna kafa patlatmaya gerek yok. Benim vicdanımı “yeterli param yoktu, çocuğumdan vazgeçtim” cümlesi rahatlatmıyor.
Keske ertesi gun hapi kullansaydiniz istemiyorsaniz bebegiÜzgünüm yanlis biliyorsunuz eşim iliskinin başında prezervatif kullanmasina rağmen hamile kaldım iliski sonrası durumu anladigimda eşim prezervatife bakmıştı ve şok olmuştu içi boştu o ay ne olcak diye bekledik sonuç hamileyim.
eee mutlusu da var böylesi de varBen okb hastasıyım çevremde cook engelli kardeşim var ve benden çok daha mutlular .yaşamak istiyorlar sporları yazilip ülkemizi temsil ediyor ailelerine mutluluk veriyorlar . Ben canlarına kiymam zira canlarını ben vermedim . Herkes kendi vicdanını göre davranır bişey diyemeyiz
İşte. Annesi babası sağlamayacaksa veya sağlayamayacaksa biz kim oluyoruz da "sen doğur rızkı gelir" diyoruz sanki bu rızık gökten yağıyormuş gibi. İstekli olan kişiler zaten çocuğuna her şekilde bakar.Bakın bende söyledim zaten çocuk elinde erzağıyla gelmiyor. Tabiki anne baba sağlıyor o imkanları. Ama kendi hayatım için söyleyeyim, 1 öğretmen maaşı ile 3 kişi yaşıyoruz. Borcumuzda var. Eksiğimizde yok çok şükür. Eşimin maaşıyla tek başına kardeşi geçinemiyor. Ben bereketli olduğuna inanıyorum paramızın. Yada şöyle söyleyeyim; ödün verebilme, arttırabilme iradesi veriyor çocuk. Bereketlenme dediğimiz şey bu aslında. 2 kişilik parayı 3e bölüyoruz ama hala hayatımızdan son derece memnunuz ve açıkta değiliz.
Açıkçası ben de yorumumla sizin yorumunuzu bağdaştıramadım. Konu sahibinin maddi açıdan uygunluğunu tartışmıyorum şahsen. Onlar kocasıyla arasında konuşması gereken şeyler bana göre.
Ne olmuş gelirlerse? Yaranıza tuz mu basıyorlar. !
Dikkat çekeceksiniz diye şakşakçıları yapmanın lüzumu yok
Bende öyleyim biliyor musunuz? Şuan pek hazır değilim. Ama gecikir gecikmez test yaparım ve içimde kelebekler uçuşur. Evet hadi lütfen hamile olayım derim. Hele o duyguyu 1 kere yaşadıysan, yaşayabileceğin o güzellikleri hayal etmek bile mutluluk veriyor.2 gün önce stresten gecikti eminim dememe rağmen gebelik testi yaptım ve negatifi görünce üzüldüm, olsun diye mi uğraştık hayır, korunuyor muyduk evet, negatif çıkacağını da %90 biliyodum ama o %10 ihtimal beni benden almis olacak ki baya üzüldüm herkeste farklı işte dediğin gibi
Şükür yazmasını biliyorum.. Saldıracak yer aramayın.. Klavyeden dolayı hatalı oluyor.Önce yazı yazmayı öğrenin de sonra bana sataşmaya çalışın.
Umarım sizin yaranızaMune tuz basar birazdan.
eee mutlusu da var böylesi de var
evden kaçıp kaçıp giden sürekli hamile kalan engelli bir kızcağız vardı mesela annesi kilitlediği için kendini ikinci kat camından atlayıp kaçmaya kalkan ayağını kıran
üzerinde öyle vicdan can denilip konuşulup bırakılacak kolay konular değil
bazı şeyleri inanç karşılamıyor saedece
siz sakat bir çocuğun anne beni neden doğurdun deyip ağladığına şahit oldunuz mu
Karışmak istemiyordum ama , henüz ortada bizim olmuyor filan gibi yorumlar yokken ; " birazdan bizim olmuyorcular " gelir diyerek insanlara ilk sataşan siz değil misiniz?Önce yazı yazmayı öğrenin de sonra bana sataşmaya çalışın.
Umarım sizin yaranızaMune tuz basar birazdan.
Bende öyleyim biliyor musunuz? Şuan pek hazır değilim. Ama gecikir gecikmez test yaparım ve içimde kelebekler uçuşur. Evet hadi lütfen hamile olayım derim. Hele o duyguyu 1 kere yaşadıysan, yaşayabileceğin o güzellikleri hayal etmek bile mutluluk veriyor.
Ama konu sahibi zaten istiyor. Eşi istemiyor. Oda bu sorumluluğun altına tek girmek istemiyor sanırım. Bir şekilde ikna edilmeyi bekliyor belkide. Bende diyorum ki şimdi, ben varım. Ultra zengin bir yaşamım yok, kısıyorum. Ama vicdanım rahat. Ve şu hayatta ne kariyer, ne eş, ne anne ne baba, ne canım hiçbir şey evladımdan kıymetli olamıyor, olamaz. Şuan ben var olduğu için yapabileceklerimin farkındayım. Ama o değil. Onu cesaretlendirmeyi ve kucağına aldığında böyle hissetmesne vesile olmayı borç biliyorum kendime.İşte. Annesi babası sağlamayacaksa veya sağlayamayacaksa biz kim oluyoruz da "sen doğur rızkı gelir" diyoruz sanki bu rızık gökten yağıyormuş gibi. İstekli olan kişiler zaten çocuğuna her şekilde bakar.
Hamile olduğunuzu söylemenize gerek yok. Bulantı olursa onu bi şekilde idare ederseniz karın 5-6 aydan önce kendini belli etmiyor.Ama ben bir hafta oldu gireli
Konu sahibinin istediğini nereden çıkardınız ben burada kürtaj olmuş bir kadına "nerede kaça yaptırdınız" diye sorduğunu gördüm de. Üstelik anne olmak isteyen bir kadını kimse vazgeçiremez. Siz üstünüze vazife edinmişsiniz ama ben ortada öyle bir durum göremiyorum.Ama konu sahibi zaten istiyor. Eşi istemiyor. Oda bu sorumluluğun altına tek girmek istemiyor sanırım. Bir şekilde ikna edilmeyi bekliyor belkide. Bende diyorum ki şimdi, ben varım. Ultra zengin bir yaşamım yok, kısıyorum. Ama vicdanım rahat. Ve şu hayatta ne kariyer, ne eş, ne anne ne baba, ne canım hiçbir şey evladımdan kıymetli olamıyor, olamaz. Şuan ben var olduğu için yapabileceklerimin farkındayım. Ama o değil. Onu cesaretlendirmeyi ve kucağına aldığında böyle hissetmesne vesile olmayı borç biliyorum kendime.
Anca konu bakiyo nerde olacakKonu sahibi nerde
İlk doğumdan sonra 2. Ye asla derken, burada arkadaşların gebelik takvimlerinde içten içe mutlu olurdum. Sonuç 3 çocuk ve iyi ki 3 tane :)Bende öyleyim biliyor musunuz? Şuan pek hazır değilim. Ama gecikir gecikmez test yaparım ve içimde kelebekler uçuşur. Evet hadi lütfen hamile olayım derim. Hele o duyguyu 1 kere yaşadıysan, yaşayabileceğin o güzellikleri hayal etmek bile mutluluk veriyor.
Çünkü tüm yorumları okuyorum ve herkes maddiyat olarak yaklaşmış olaya ... Açlıktan ölenleri örnek vermişsiniz mesela peki durumu kötü olup da şimdi düzelen kimse yok mu neden onların örnekleri verilmemiş?Hayatta başımıza gelebilecek şeylerle bebek doğmadan karar vermek çok ayrı şeyler ve bana neden hayattaki bir insanın başına gelebilecekleri anlatıyorsunuz bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?