Hamileyim :(

şu zihniyetteki biri için üzülürüm ben.başka cevabım yok..iyi insan kötü insan diye bir kavram vardır,bu da namusla değil kalp ve düşünce temizliği ile ölçülür..

iyi bide açta lut kavminin neden helak olduğunu oku güzel kardeşim..herkez nikahsız bir şekilde sevgilisiyle zina yapsaydı bizde taş kesilirdik..

Nurcuğum ;
(Gıybet zinadan da büyük günahtır. Zinadan tevbe edeni Allahü teâlâ affeder. Gıybet edilen, gıybet edeni affetmedikçe, affolmazGıybet eden,kalp kıran rıza almadıkça hak yemiştir.) [Taberani]

Direk alıntıladım sana ki yanlış birşey düşünmeyesin diye.

Ben nikahsız yaşanmasını savunmuyorum.Savunsam kendim gibip 7 yıl biri ile çıkıp evlenmezdim,birlikte yaşardım.Ama ben savunmuyorum,yanlış buluyorum diye bu şekilde düşünenleri yadırgayamam diyorum.Saygı duyuyorum altını çiziyorum doğru bulmuyorum fakat bir insan olarak anlıyor ve saygı duyuyorum.
Sen de bilirsin ki Allah ile kul arasında olanları kimse bilemez.Bir duaya bin günah af olur. O en büyük ola,n bizi yaradan kulunu eleştirmiyor,her hali ile affediyorken biz onun kulları iken,bu kadar günahkar iken nasıl eleştiririz diyorum.

yaşananlar bize ters diye birinin kalbini kırmak doğru değil bence.Ben yardımcı olmak adına fikrimi beyan ederim; ister uygular, ister uygulamaz ama ben vebal almak istemem.Zaten birsürü günaha batıyoruz bir de hiç tanımadığım bir kızın vebalini eklemek istemem içine.

kız ,erkek yoktur. birey vardır.

erkekler de o zaman edepsiz ve ahlaksız olurlar bu düşünce yüzünden.

vicdanım merhametim demeyin, sizin merhametiniz yok sizin erkek egemen hegemonya tarafından yaratılmıs putlarınız var... erkek arkadasının tecavuzune ugrayana uzulmemeye devam edin, cunku sizin gibiler kadar hak a, adalate ve kanunlara inanan güvenen kadınlar da var...
siz erkek egemen dunyanın en namuslusu olarak yasamaya devam edin, aferin size...

bu arada namusun cinsiyeti yoktur hanımefendi bunu hiç unutmayın olur mu...

şu zihniyetteki biri için üzülürüm ben.başka cevabım yok..iyi insan kötü insan diye bir kavram vardır,bu da namusla değil kalp ve düşünce temizliği ile ölçülür..

birden fazla beğen butonuna basabilsek keşke...

eğer saygısızlık olarak algılamazsanız ek yapmak isterim yorumunuza.namus insanın beynindedir.

aynen öyle o yüzden bazı mesajlarımı geri sildim...onun tek çaresi evlenmek ama o hala vay okulumu bitirince çocuğumu üstüme alayım falan filan sinirimi bozdu..yazık günah o bebeğe onun adına kötü sürmmeye ne hakkı var yap nikahını çocuk alsın babasının soyadını...

hiç bir kız yada kadın tecavüzü haketmez...tecavüz bu ya.... isteyerekmi uğruyor o kadınlar.bunu yaşayanın çektiği acıyı biliyormusunuz.. biz kadınlar buna ohh iyi olmuş dersek her erkek bunu rahat rahat yapar...ve tecavüzler artar... sokakta bile yürüyemez duruma geliriz..

ya bu kkda bu tarz konular hep böyle sonuçlanıyor kızcağızın biri eskaza bir konu açar bu tarz, yüklenir millet o kız üzerinden aklınca onun namussuzluğunu (!) kendi namusluluğunu kanıtlamaya çalışır.

nurr38 lut kavmiyle bu konu ne alaka söyler misin ? lut kavmi meselesi eşcinsellikle ilgili şimdi konu bir de eşcinselliğe kaymasın. hayır bilgi eksikliğin de var neye göre kime göre bu kıza zinakar diyorsunuz diye soru sordum dini nikahının olduğuna inanmıyorum demişsin tut ki dini nikahı yok bu kimsryi ilgilendirmez ha eğer varsa da Allah' ın şahit olduğu bir nikaha inanmıyorum diyorsan bilip bilmeden bu da günah o zaman ? bir kadını zina ile namussuzlukla suçlamanın dindeki yerini bir aç oku istersen ?

canım kadınlar da sorun zaten..namusu hala klzık zarı olarak algılayan ve ohh tecavüze uğramış sevgilisinin evine gitmeseymiş o zaman diyen birileri varsa erkelerden korkmamak gerek.ben kadınlardan daha çok korkuyorum.

Ayyynen pinup katılıyorum sana!! Herkes çok doğru düzgün hayatlar yaşıyor biz 3. sayfa haberlerini cinayet vs haberlerini uzaydan alıyoruz. Bu normal, sosyal ortamda da böyle ne yazıkki.
Ben bir konu açmıştım o an kendimce çok çaresizdim, anlatayım da rahatlayayım dedim, hani şuan hatırlamam bile o yazan hanımın adını ancak yardımdan çok zararı oluyor. E bu da ben neden derdimi başkasının masasına meze edeyim fikrini oluşturuyor. Halbuki bu forum birbirinin tecrübesinden yararlanma, yardımcı olma düsturuyla kurulmuş. Bazı konu açan arkadaşlar da diyor ya hani nolur kötü yorum yapmayın diye başta yadırgardım ama hak veriyorum artık yarardan çok zararı oluyor bazı yorumların.

saçma sapan yorumlar yapmayın lütfen ben her tecavüze uğrayana oh olmuş demem bazıları davetkar olur onlar hakeder..gecenin bir yarısı erkek arkadaşının evine gidersen içki içrsen ytakınlaşırsan tecavüzü sen tetiklemiş olursun işte onlara acımam...mesela yılbaşında açık saçık giyinipte taciz eden erkekler sapık ama onların o şekilde davranacağını bilipte o şekilde giyinipo sokağa çıkarsan yılbaşı gecesi oh olmuş derim...

namus beyindeymiş hahaha namus ne kalpte ne beyinde namus yaptıklarında davranışlarınızdadır..lütfen işinize geldiği gibi yorumlamayın olayları..

hanımefendi bu sitede çok eski değilim ama dilerseniz konularıma,cevaplarıma bakabilirsiniz.kimseyle tartışmadım,tartışmam.saygımı da bozmam.üzerime alındım çünkü o cümleyi ben kurdum.

evet namus beyindedir.yaptıklarınızı ve davranışlarınızı beyniniz sayesinde yaparsınız.işime geldiği gibi yorumlasaydım sizin alıntıladığım yorumunuz gibi düşünmeden konuşurdum.

namus beyindeymiş hahaha namus ne kalpte ne beyinde namus yaptıklarında davranışlarınızdadır..lütfen işinize geldiği gibi yorumlamayın olayları..

evet namus dediğiniz gibidir diyelim ama insanlık ve merhamet nerdedir,onu da bi açıklayın lütfen?

Ne yazık ki KK'da bir tuhaf baskın zihniyet var.
Her defasında kanımı donduruyor..
Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz..
Tecavüze uğruyoruz, dayak yiyoruz,boşanamıyoruz cesaretimiz yok.
Cesaret edersek ya aile meclislerinde ya kocalarımızın hastalıklı kafalarında kurulan mahkemelerde ölüm fermanlarımız imzalanıyor.
Herşey bir yana ...
Bu düzenin en büyük destekçisi ise kadınlar.

Çok yazık...

Ben kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum zira insan bazen galyana gelip aslında normalde hiç istemediği şeyleri söyleyebiliyor.
O da kendince çözüm arıyor.Bulamıyor ki fikir soruyor diye düşün bence. Bize düşün yardımcı olacak fikirler vermek yapıcı yorumlarda bulunup dahada yanlış yapmasını engellemek.Umarım Allah hakkında en hayırlısını verir çok yara almadan bu sınavını da atlatır

hiçbir davranıış,giyim tarzı tecavüzü meşrulaştırmaz. yapılan olayın doğruluğunu göstermez. her halikarda tecavüz eden suçludur.ve kadınlar bunu haketmez.

yarası olan kocunsun o halde...ben konu sahibesi arkadaşa nikah yapması gerektiğini söyyledim...yazdıklarımın çoguda onunla ilğili değil yani ortlığa yorum yapanlara belirttim tavrımın bi çoğunu.....ben en ufak bişeyde bir hata yaptığımda aynı hatayı başkasıda yaptığı zaman o kişiyi savunurum....sizin haliniz bana onu düşündürdü..neyseeeee uzatmıcam herkesin mantığı kendine her koyun kendi bacağından sılır nede olsa güya çağdaşmış gibi geçinen insanların beynine zorla giremem...konu sahibesi arkadaşa bir an önce nikah kıyıp bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almasını diliyorum...

ya Hindistan' da 6 kişinin tecavüzüne uğrayıp vefat eden genç kızın teavücülerinin idam edilmesi için halk sokaklarda günlerdir polisle çatışıyor millet bizim memlekette hala '' oh iyi olmuş açık giyersen böyle olur, erkek arkadaşının evine gidersen hakedersin '' leri tartışıyoruz sadece bu forumda da değil bizim toplumun genelinde bu algı var ve de buna rağmen tuhaf bir namus histerisi nasıl bir çelşkidir ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…