- 16 Temmuz 2012
- 20.792
- 122
- 223
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #36.781
yaaa kizlarr ben bir dua kitabinda okumustum. ismi dua ve zikir. Ahmet Hulusi nin kitabi. oada br seyi cok istersen 41 gece sükür namazi kilin diyordu iki rakat sanirsam. her gece 12 den sonra iki rekat Allah rizasi icin sükür namazi kilacaksin ve her seferinde 41 tane ayetel kürsi okucaksin. duani dilegini yapacaksin... artik size kalmis...
kiscem bende belli etmedim ama sasirmistim yaww
inşallah canım Amin Allah razı olsun
miamorem ben yaparimda regl zamani napacamm :26:vekalet versemm olurmu ki
unutma morem ben cok üzülüyom ya namazi kilindi dua eksikk onu paylasalim 400 eksik oluyo iki kisi okumadigi icin hemen bi bitirelimm...:26:
zuhalimmm gödün gödünn gömedinnn bak kaldııroummm kendicimii teşhirr ettimm şuralardaa senin içinnn
olmaz regl zamanini gecireceksin kaldigin yerden devam edeceksin. bu senin Allah a sükür namazin baskasi olmaz.....
miamorem ben yaparimda regl zamani napacamm :26:vekalet versemm olurmu ki
kis yerim senin hasasliginiiietkiledin beni hee bu kisce halen üzgünmü diye seni düüsndüm gece uyanip uykumdannn
DUA VE ZİKİR2. NİÇİN DUA?
"DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR" diyor Rasûlullâh Muhammed Mustafa AleyhisSelâm... Ve gene, şöyle başka bir açıklama getiriyor "DUA" konusuna:
"DUA İBADETİN ÖZÜDÜR."
Bu hadîs-î şerîf'in hemen arkasından şu âyeti kerîmeyi hatırlayalım:
"BEN CİNNİ VE İNSİ YALNIZCA (ESMÂ ÖZELLİKLERİMİ AÇIĞA ÇIKARMAK SURETİYLE) KULLUK ETMELERİ İÇİN YARATTIM!" (51.Zâriyat: 56)
En basit anlamıyla kulluk, dua ve zikirdir!
En geniş anlamıyla kulluk, birimin varoluş gayesinin gereğini yerine getirmesidir...
Peki, biz dua ettiğimiz zaman, kabul olur mu?..
"Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri çevirmekten hayâ ederim." Evet, bu bir hadîs-î kudsî...
Bu konudaki bir başka hadîs-î kudsî de şöyle:
"Ey Âdemoğlu, dua senden, icabet benden; istiğfar senden, bağışlamak benden; tövbe senden, kabul etmek benden; şükür senden, fazlasıyla vermek benden; sabır senden, yardım benden... Ne istedin ki benden sana vermedim..."
İşte yukarıdaki hadîs-î kudsî'yi destekleyen bir âyeti kerîme:
"BANA DUA EDİN, SİZE İCABET EDEYİM!" (40.Mu'min: 60)
Bu konuya açıklık getiren diğer bir hadîs-î kudsî ise şöyle:
"Ben, kulumun zannı üzereyim. Artık dilediği gibi düşünsün!.." Yani siz dua ederken, o duanızın kesinlikle kabul göreceğini düşünürseniz, biliniz ki mutlaka isteğiniz meydana gelecektir!
Nitekim, bu açıdan olaya bakıldığı içindir ki, önde gelen evliyaullâhtan İmamı Rabbanî Ahmed Faruk Serhendî şöyle demiştir: "Bir şeyi istemek, ona nail olmak demektir. Zira Allâhû Teâlâ kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez."
Esasen dua etmek söz konusu olduğunda, bir şey isteyeceğimizde, hemen şu âyeti kerîmeyi hatırlamamız gerekmektedir:
"RABB-ÜL ÂLEMÎN OLAN ALLÂH DİLEMEDİKÇE, SİZ DİLEYEMEZSİNİZ." (81.Tekviyr: 29)
olmaz regl zamanini gecireceksin kaldigin yerden devam edeceksin. bu senin Allah a sükür namazin baskasi olmaz.....
aynen morem vala ayni seyleri düsünüp yaziyozzhaaa biizmm kalbimizz de aklımızda birrr
ehhh pekkk ii sayılmam ama olcammmm hep beraberrr siz mutlu ne mutluu siz mutsuz ben kahrolmuşşşşş
morem cok tatliisn ve güzelsin hayallerimdeki kiscesinnn
morem cok tatliisn ve güzelsin hayallerimdeki kiscesinnn
kislar bana müsade biseyler yiiyip dr yollarina düsecemmmm
haaa o zaman olabülürrr aslındaaa kılınıla bilir belli bi zamanı yok ozaman 41 olsun da her gece her gece olmasınn olumu :26::26::26:
aman bide pazarlık yapyomm yawwww
DUA VE ZİKİR2. NİÇİN DUA?
"DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR" diyor Rasûlullâh Muhammed Mustafa AleyhisSelâm... Ve gene, şöyle başka bir açıklama getiriyor "DUA" konusuna:
"DUA İBADETİN ÖZÜDÜR."
Bu hadîs-î şerîf'in hemen arkasından şu âyeti kerîmeyi hatırlayalım:
"BEN CİNNİ VE İNSİ YALNIZCA (ESMÂ ÖZELLİKLERİMİ AÇIĞA ÇIKARMAK SURETİYLE) KULLUK ETMELERİ İÇİN YARATTIM!" (51.Zâriyat: 56)
En basit anlamıyla kulluk, dua ve zikirdir!
En geniş anlamıyla kulluk, birimin varoluş gayesinin gereğini yerine getirmesidir...
Peki, biz dua ettiğimiz zaman, kabul olur mu?..
"Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri çevirmekten hayâ ederim." Evet, bu bir hadîs-î kudsî...
Bu konudaki bir başka hadîs-î kudsî de şöyle:
"Ey Âdemoğlu, dua senden, icabet benden; istiğfar senden, bağışlamak benden; tövbe senden, kabul etmek benden; şükür senden, fazlasıyla vermek benden; sabır senden, yardım benden... Ne istedin ki benden sana vermedim..."
İşte yukarıdaki hadîs-î kudsî'yi destekleyen bir âyeti kerîme:
"BANA DUA EDİN, SİZE İCABET EDEYİM!" (40.Mu'min: 60)
Bu konuya açıklık getiren diğer bir hadîs-î kudsî ise şöyle:
"Ben, kulumun zannı üzereyim. Artık dilediği gibi düşünsün!.." Yani siz dua ederken, o duanızın kesinlikle kabul göreceğini düşünürseniz, biliniz ki mutlaka isteğiniz meydana gelecektir!
Nitekim, bu açıdan olaya bakıldığı içindir ki, önde gelen evliyaullâhtan İmamı Rabbanî Ahmed Faruk Serhendî şöyle demiştir: "Bir şeyi istemek, ona nail olmak demektir. Zira Allâhû Teâlâ kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez."
Esasen dua etmek söz konusu olduğunda, bir şey isteyeceğimizde, hemen şu âyeti kerîmeyi hatırlamamız gerekmektedir:
"RABB-ÜL ÂLEMÎN OLAN ALLÂH DİLEMEDİKÇE, SİZ DİLEYEMEZSİNİZ." (81.Tekviyr: 29)
et ve kemikk aldılar moreeee,
evet çok zorda kalmadıkcaaa dayanıklıyımdırr ama bazen öle oluourm kiii ben bende gidiorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?