- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #46.501
canım ben sadece takılıyorum sakın yanlış anlama. Mide bulantısı olsun tek sorununuz o bebiş annesinin kucağına gelince annesi her zorluğu unutur. Darısı da bizim başımıza inşallah. Ben de ilk bebeğimdeyken hiç dikkat etmiyordum onun kalbi durunca bir yıl da olmayınca kıymetini çok iyi anladım. Biz insanoğlu böyleyiz işte kıymetini bir şey olunca anlarız.
Selam kizlar
aynen yaaa.benimkide öyle, ben onlar icin esimi suclamiyorum...oda aynen bosver diyor...
ama benim sinirme giden babasi gile birsey diyemiyor, yani kalblerini kirmiyim diyor....ama bazende bir rest cekmen lazim...onlari savunmuyor suclu diyor, ama napim diyor. bende diyorum aha bak benim annem gile, bize yardimci olanlara...aha senin ailene, bizden daha para kopartmaya calisiyorlar...
ay benim gibisin sende....biz neden bunlari yasiyoruz?
bazen soruyorum, neden diye, neden bunlar benim basima geldi, hani ben isterdimki güzel güzel olsun hersey...
birde onlarin küsmesi var, yorum yapmalari var...simdi bak esimin ayakkabisi kalmisti orda, dedimki anneme verin (esime ilk aldigim hediye, cüzdanda vardi, kemerde vardi) bulduysaniz verinde anneme gelirkene getirsin dedim...vayyy annam dediyime diceme beni pisman ettiler, ayakkabiyi yememislerde, bulamiyorlarmista (allahini seversen kos koca ayakkabi kemer cüzdan nereye gitti)....nasil olurda ben o ayakkabiyi isterim, banan alip yolicaklarmis coook zoruna gitmis annesinin (bana demiyor telefonda) oglunu aldi, agliyor, duygu sömürüsü ediyor, beni sikayet ediyor yani
aksine benim eşim çok rahat kırmızı geldimi diye bile sormadı
ooo benim eşim her tuvalete giriişimde geldi mi gelmedi mi diye kapıda bekliyor ben sakınleştiriyorum onu
yok canım biz altlı üstlü oturuyoruz bide allahtan sık gelmiyolar üst kata...yok bacim yokkk...ben dert yanmiyorum, yada sorgulamiyorum...ama hani kendi kendime neden böyle oldu diyorum...
hmm...anladim, iki taraf bizde istiyordu, yani aileler iyidi, sonra para isine girdi, annesi falan girdi araya yok paramiz yok seneye olsun, sanki seneye toto moto tutacak kadinada öyle kesin konustuyordu...annem gilde nisanlili kizi ben durdurmam dediler..onlarda ödemedi hic birseyi, halada ödemiyorlar yani...
hata izine gelin diyorlar...bizi ütecekler sanirim...(agliyorlar zaten telefonda, yok bunumuz olmadi, yok bu alinacak falan)
onlardan sogudum yaa, bilmiyorum neden tek esimin hatri icin katlaniyorum, deli gönül ara de diyor...siz kimsiniz ne yaptinizda benden ne istiyorsunuz de diyorum, sonra esim üzülür diye, yapmiyorum...
ama son damlasini getirecekler artik...kafam tak etmesin yaa, yoksa cok kötü olur
sen nasilsin onlarla?
görüsüyormusun? ara diyorlarmi sana?
yazdıklarını okuyunca güldüm... hep böyle mi olmak zorunda? her kadın benzer şeyleri niye yaşıyor? bizde kaynana olunca böyle olurmuyuz???...?
yok canım biz altlı üstlü oturuyoruz bide allahtan sık gelmiyolar üst kata...
ama aşağı onların dairesine inmiyorum diye surat yapıyolar kayınvalidemkapı kapı anlatıyomuş beni kulağıma geliyo ama hiçte umurumda değil kime anlatırsa anlatsın....
ısrardan kasıt ne tam olarak farklı olabilir ama illa bu ay olacak bende demiyorum asla isyan etmiyorum rabbim ne zaman veririse o zaman diyorum istemeyi ihmal etmiyorum ama allahtan....eveeeeeeeeeeeeettt hepinize kosskoca bir selaaaaammm
bu havalar insanda ne moral bırakır ne neşe? inanamıyorum yaaa, martla nisan yer mi değiştirdi? bi güneş açsa kuş cıvıldasa içimiz açılsa değil mi amaaa....
Anlıyorum canım anlamazmıyım... aynı yollardan geçtik hepimiz, Allaha emanetiz bu günümüzde de yarınımızda da kesin diye bir şey yok dua edip şükretmekten başka elimizden birşey gelmiyor...ben bebek konusunda "ısrar da isyan da etmeyeceğim" dedim hep ve halen öyle düşünüyorum. Rabbim hayırlı olanı versin. kıymet bilmez miyim, gözümden sakınıyorum, çok kusuyorum diye üzülüyorsam bile onun için üzülüyorum....
tatlım sen nerelerdesin?napiosun bakayım sanki yıl oldu görüşemeyeli..
yazdıklarını okuyunca güldüm... hep böyle mi olmak zorunda? her kadın benzer şeyleri niye yaşıyor? bizde kaynana olunca böyle olurmuyuz???
Allah bir an önce sizin de eşlerinizinde yüzünü hayırlı sağlıklı bir evlatla güldürsün, hatırladıkça kendi halimi içim acıyor...
selam canım hoşgeldin sefa getirdin topiğimize...selam kızlar
[table="width: 600, class: Grid, align: Left"]
[tr]
[td]Dua Sahipleri[/td]
[td]41 Meryem[/td]
[td]Sonuc[/td][td] Durum[/td]
[/tr]
[tr]
[td] Pureıpek [/td]
[td]2[/td]
[td]okudu[/td][td] okundu [/td]
[/tr]
[tr]
[td] Ilhanazz[/td]
[td]2[/td]
[td] okudu[/td][td] okundu [/td]
[/tr]
[tr]
[td] Yasakhayal[/td]
[td]2 [/td]
[td] okudu[/td][td] okundu [/td]
[/tr]
[tr]
[td] Melek81 [/td]
[td]2 [/td][td] [/td][td] okundu[/td]
[/tr][tr]
[td] Zikzak [/td]
[td]2 [/td]
[td] [/td][td] okundu[/td]
[/tr][tr]
[td] EdAaaAaaAA [/td]
[td]2 [/td]
[td] okudu[/td]
[td] okundu[/td]
[/tr]
[tr]
[td] Zeynepnur [/td]
[td]2 [/td]
[td] okudu[/td]
[td] okundu[/td]
[/tr]
[tr]
[td] Hancek [/td]
[td]2 [/td]
[/tr]
[tr]
[td] Canomm [/td]
[td]2 [/td]
[/tr][tr]
[td] Mersah 22 [/td]
[td]2 [/td]
[/tr]
[tr]
[td] Buyruk [/td]
[td]2 [/td]
[/tr]
[tr]
[td] Ababy [/td]
[td]5 [/td]
[td] [/td][td] okunuyor[/td]
[/tr]
[tr]
[td] Zuhalzerrin [/td]
[td]2 [/td]
[td] [/td][td] p.tesi başlanıcak ..[/td]
[/tr]
[tr]
[td] Karamel [/td]
[td]2 [/td]
[td] [/td][td] [/td]
[/tr]
[tr]
[td] monarossa [/td]
[td]2 [/td]
[td] [/td][td] [/td]
[/tr] [tr]
[td] basa86[/td]
[td]*** [/td]
[td]*** [/td][td] [/td]
[/tr]
[tr]
[td] kutuktupense [/td]
[td]2 [/td]
[td] [/td]
[td] [/td]
[/tr] [tr]
[td] duygudeni [/td]
[td]2 [/td]
[td] [/td][td] [/td]
[/tr]
[tr]
[td] ayynuuurr [/td]
[td]2 [/td]
[td] [/td][td] [/td]
[/tr]
[tr]
[td] civcivciv [/td]
[td]2 [/td]
[td] [/td][td] [/td]
[/tr]
[tr]
[td] Nuarin [/td]
[td]*** [/td]
[td] ***[/td][td] [/td]
[/tr]
[tr]
[td] hopefor [/td]
[td]***[/td]
[td]***[/td][td] [/td]
[/tr]
[tr]
[td] miamore [/td]
[td]*** [/td]
[td] *** [/td][td] [/td]
[/tr] [tr]
[td] melek1984 [/td]
[td]*** [/td]
[td] *** [/td][td] [/td]
[/tr] [tr]
[td] Toplam [/td]
[td]41 [/td]
[td][/td][td] [/td]
[/tr]
[/table]
canlar düşündük taşındıkk sadece 41 meryem okumaya karar verdik .. şimdilik listemiz bu okuyamam diyen arkadaşlarmız varsa seve seve kabul ederiz... nekadar çabcuk olursan okadar hızlı sıra atlar ve katılar herkese okumuş oluruzz.....
benim anladığım dildenn
şimdi ben sabah kalktım abdestimi aldımmm niyetlendimmm 21 kere "estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyul kayyum ve etubü ileyh" dedim
ardından 2 kere meryem suresini okuduktan sonraa
abdesliyken "Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya" dedim .
sonra Allahu ekber diyerek secdeme gittim..
başka bişey yapmadan secdede ,
3 kere "Subhane rabbıyel'A'la" dedimm....
sonra..
Allahu ekber diiyerek ayağa kalktım....
dua okurmuş gibi elleriimi açtımm
ve
Bakara suresinin 285.âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" dedim ...
ve ilk MERYEM SÜREmin tivavet secdesini yapmış oldum..
bundan sonra aynında 1 tane daha yapcamm ....
bitcekkk.....
Tilavet açıklama:
Tilavet secdesi yapmak için abdestli olunulur ve de kıbleye yönelinir.
Daha sonra niyet edilir (Ya Rabbi niyet ettim senin rızan için tilavet secdesi yapmaya).
Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek direk olarak secdeye gidilir (Eller havaya kaldırılmaz ruku yapılmaz veya ayakta başba bir şey okunmaz).
Secdede en az 3 kerre "Subhane rabbıyel'A'la" denilir.
Bir secde yapıldıktan sonra yine "Allahu Ekber" diye tekbir getirilerek ayağa kalkılır.
Dua gibi eller kaldırılarak; Bakara Sûresinin 285. âyetindeki "Semi'na ve ata'na ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr" ayeti celilesi okunarak eller yüze sürülür.
Bu şekilde tilavet secdesi yapılmış olunur.
Allah kabul etsin inşallahhh
selam kızlar
hosbulduk kayra tşkrler
yasakım gelen giden yok hiç bi belirtide yok ptesiye kadar bekleyim diyorum oldu oldu olmadı kan vercem bugün veriyim diyodum uyuyakalmısım 11den sonra kan almıyo sağlık ocağı
alla alal gelmemis daha tamam habibtem pazartesi bi netlessin artikk :26: ..yoksada regl gelsinki sende napacagini bill...
aynen canım bu ayda böyle devam önümüzdeki ay tedaviye başlarım artık napım
valla kiscem bizlerin isi mücadele isi bu belli bizler kolay bebek sahibi olamiycaz nasip istekimileri isteksiz hamile kalir biz cok isteyenelr ise böyle doktor doktor geziyoruz ne diyim demmekki rabbimin bi bildigi varr.. basla zik zakim olmadi kiscem asilamaya neye gecin devlette 3 defa yapma hakkida varmis bence kullanin bu hakkinizii
öylemi hiç duymamıştım bunu yasakım bu rahim filmini ssk karsılıyormu bilgin varmı
aynen canım bu ayda böyle devam önümüzdeki ay tedaviye başlarım artık napım
kiscem ben hep topiklere bakmistim mesala sizin giibi pcoslu ve kistli kisiler normal deneme klomenden ne cevap alinamiyosa devlet hastanelerinde önce rahim filmi sonram 3 defa asilama hakki doguyomus bi arastirin zikzakimmm bilin hakklarinizi..asilama senin icin daha iyi vakitte kaybetmezsin hem esinin spermine baktiriyolarmis asilama icinn o sonucuda alirsiniz ne güzell ..bunun üstüne düs zikzakim normal doktora gidiyosan gitme bende direk hastaneye git durumunu anlat 2 yildir dogal yoldan kalamiyorum ne de..kolmen kulandim olmuyo kist yapiyo ....anlat biseyler iste durumunu kendin daha iyi biliyosunn...
direk hastaneye gitcem canım eğitim araştırma hastanesi topiklerden araştırdım bi dr ismi buldum çok memnun kalmışlar direk adetimin 3.günü gidiyim diyorum hiç korunmadım diyim bide direk başlasın tedaviye hormonlardan falanda şüpheleniyorum ne durumda hiç bilmiyorum baksın onlarada hayırlısı bakalım.tedavisiz yumurtam gelişmiycek anlaşılan yumurtamın geliştiğini bilsem yine gitmem ama mecbur işte
direk hastaneye gitcem canım eğitim araştırma hastanesi topiklerden araştırdım bi dr ismi buldum çok memnun kalmışlar direk adetimin 3.günü gidiyim diyorum hiç korunmadım diyim bide direk başlasın tedaviye hormonlardan falanda şüpheleniyorum ne durumda hiç bilmiyorum baksın onlarada hayırlısı bakalım.tedavisiz yumurtam gelişmiycek anlaşılan yumurtamın geliştiğini bilsem yine gitmem ama mecbur işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?