- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #48.461
biz bunu aslinda ik ihafta önce konusmustukkkkiscem kimse sizi zorlamaz biliyosun size kalmis bisey ... aslinda bisey oldugundan degil sadece yastan dolayii yaptirmani istiyo tüm doktorlar hep 35 ten sonra ise yasin yaptirin der.. ne bilim miamoremm hani biseyde diyemiyorum bunu siz esinle iyice düsünüp ne yapmaniz gerektiginize karar vereceksinizz..bu islem öyle acili bi islem degil biliyosun ama riskleri var hep uzman biri yaparsa bisey olmuyo diyolar ama yüzde bir prosentte düsük tehlikesi var derler su sizintisi olabiliyomus cünküü...önemli olan sizin düsüncenizz..eger her ne olursa olsun bu bebek bizimm yaptirmiycaz allahimiza emanet diyosaniz yaptirmiycaniz yok saglik durumunu cok merak ediyoruz 9 aya kadar beklemeyiz icim icimi yer diyosan yaptiracan kiscemm..:26:cok zor bi durum simdi kendimi senin yerine koyuyorumm ilk bebekk ya bisey olursa derim buna bisey olursa ya tekrar bu kadar kolay hamile kalirmiyim diye düüsnürdümm .. tabi bi yandanda saglik durumunu cok merak ederdimm.. aslinda miamorem bisey diyimmi bunu bence yaslada allakasi yokk.. 20 yasindaki kislarin bebeginde sorun cikiyo:26:mesala benim ilk bebek kan pihtisiyla alakasi yoktu mol gebelikti kromozom sayisi fazlaydi yani bu herkeste yasanabilir bi yasi 37 olanalrda degil..aslinda ne bilim yapilmasa daaha iyi olur gibime geliyo..ama tabi karar esinle seninnn yesim salkim isin karaca 42 den sonra dogurdular hep yasi biraz olan kadinalri böyle korkutuyolarrrr:26:
yaptir sadiyemrabbim insalah böylelerin cenesini kapatmaya firsati verir bizeeee
ilk bende hemen tepki verdim. Arap doktora sordum sen ne diyorsun dedim? yani senin sahsi fikrin ne dedim. ben olsam yaptirirdim dedi, esin 7 aylik, esinin annesi 7 aylik dedi... down sendromu olup olmadigi bilmelisin bu senin sorumlulugun dedi.
tr deki doktorum da bende 37 yasinda dogum yaptim ve yaptirdim cünkü bilmem gerekiyordu dedi.
esim yaptirmak istiyor cünkü korkuyor 7 aylik oldugu icin. ben ise hic bisi hossetmiyorum, yani bana testten bahsetmeseler bi bakalim demezdim. ama simdi sorumluluk yüklediler ve kimsede almiyor bu sorumlulugu....
inşallah cnm hepimize en yakın zamanda bir bebiş verssin neyse canlarım ben çıkıyorum evleri toplim hepinizi öptüm kaendinize iyi bakın
kimse almazki kiscem sen düsük yapmisin yada yapamamisin zaten imza alacaklarr:26:sen kalbinin sesini dinle o nederse onu yap o zaman:26:simdi eger isterseniz ne zaman yaptiracaksinizzzaam benim icimden deki ses bebisin insallah cok saglikli diyo hic süphem yokk
insaallah yasakcitirim... 15 mayis a termin verdi, o zamana kadar düsüncez. sonra da kararimiz pozitif ise amniyo icin termin verir herhalde yada hemen mi yapar. kliniginde mi yapiyor yoksa hastanaéde mi?
amin canım inşallah. hayırlısı demekten başka çare mi var. Rabbim biliodur zamanını hayırlısını.. sana ufacık bi hikaye anlatayım nazım. dün okumuştum çok etkilendim
Zamanın birinde bi köyde yaşayan fakir ve yaşlı, oğlundan başkada kimsesi olmayan bi ihtiyar yaşarmış. ihtiyar çok yoksulmuş. elindeki tek mal mülkü atıymış ama o at ki o ülkede değil, hiç biryerde öyle güzel at yokmuş. herkez satın almak istiormuş ama ihtiyar vermiyormuş. Kral haber göndermiş.. 1000 altın,10000 altın.... derken kral ona hemen hemen tüm servetini teklif etmiş ancak ihtiyar atı vermeye razı olmamış.
aradan zaman geçmiş ve bir sabah bir kalkmışlarki at yok. kaçırdıklarını düşünmüşler e tabi Bunu gören komşular 'ihtiyar bunak bu güzelim atın sende kalmıcağı kaçırılaccağı belliydi zaten. Krala satsaydın şimdi bu sefillikten yırtmıştın ' demişler yaşlı adamsa ' hayırda şerde Rabbimden gelir. atın gitmesi hayırmı şermi zamanla yaşıcaz görcez demiş. komşuları bunadığı kanaatine varıp yanından ayrılmışlar..
derken bir sabah at geri gelmiş ardına taktığı 12 atla beraber. meğer at gwzmek için kendi kaçmış. kaçırılmamış.. ve gelirkende 12 yabani atıda peşine takıp gelmiş. bunu gören komşular gene üşüşmüşler. 'Doğru sölüomuşsun hayırlıymış demek atın kaybolması baksana bir at sürüsüne sahip ıoldun demişler. ihtiyarsa ' hayırda şerde Rabbimden gelir. atın bu yabani atları getirmesi hayırmı şermi zamanla yaşıcaz görcez demiş. komşular şaşırmışlar ama birşey demeden yanından uzaklaşmışlar..
ihtiyarın oğlu Bu yabani atları eğitirken atlardan biri oğlanı tepmiş ve oğlanın bacağı kırılmış. komşular busefer yaşanan bu olayın şer olduğuna inanmışlar 'keşke zamanında atı satsaydında oğluna bişi olmasaydı kimsen yok sana oğlun bakıodu şimdi oda sakat.. iyice zebil olcaksın sana kim bakacak' demişler. ihtiyarda 'peşin hükümlü olmayın Rabbim kullarını sever oğlumun ayağının kırılması hayırmı şermi yaşıcaz ve görücez' demiş..
o sırada ülkeye güçlü bir düşman ordusu saldırmış ve asker yetmeyince kraın emriyle ülkede eli silah tutan ne kadar genç varsa savaşa alınmasını emretmiş. ülkedeki tüm gençleri almaya askerler gelmiş ancak ayağı kırık olduğu için iş göremez die ihtiyarın oğlunu almamışlar. bukez komşular artık bişilerin bilincinde ' aslında her şerde bile bi hayır varmış desene. bak bizim oğullarımız gitti. sağ dönemicekleri kesin ya ölecekler yada esir düşecekler. ama biz bişi yapamıoruz çaresizce bekliyoruz. ama senin oğlunun ayağının kırık olması şer gibi görünsede aslında hayırmış sakatta olsa yanında olucak. ama bizimkileri birdaha göremicez.... ' demişler..
çok hoşuma gitmişti paylaşayım dedşm nazım
:44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:
neden kustun peki ? onu anlayamadım mersahım :26:
aynen bendede buna benzeyen bir hikaye var : (bildigim kadari anlatayim baya oldu okuyali)
bir zamanlar iki arkadas varmis, cok iyi dostlarmis, yedikleri ictikleri bir araya gitmezmis....
arkadaslardan biri saf ve cok iyi niyetliymis
biriside cok uyanikmis
zaman gelir saf adam bir yerden servet kazanir, ve ccoooookkk zengin olur, ve isyeri kurarlar iki arkadas.
bu uyanik arkadas elinden safin herseyini alir, ve isyerinin basina gecer ve bu safi kovar.
yine zaman gecer ve saf adam bir kizla tanisir ve evlenmeye karar verir.
ama yine uyanik arkadasi elinden kizi alir ve kendi evlenir.
saf adam yine herseyde bir hayir vardir der, hayatina devam eder...
birgün saf adamin kapsina yasli bir kadin gelir, ve is ister...saf adamda:" teyze ben sana para veremem cünkü benimde yok, ama istersen burda yasiya bilirsin, allah ne verirse onu beraber paylasiriz" demis.
Teyzeyle saf adam beraber yasarlar....
zaman yine gecer saf adama teyze der gel seni evlendirim der, benim tanidigim iyi bir kiz var der...ve saf adam o kizla evlenmeye karar verir...
dügününede o zengin(uyanik )adami cagirir....
dügünde mikrofonu saf adam alir ve der, bu arkadasim bu gördügünüz oldugunuz zengin adam benim parami, nisanlimi aldi elimden beni kapinin önüne koydu der....
sonrada uyanik adam gelir mikrofona ve der:
Arkadasim, senin elinden almasaydim isyerini, senin elinden alacaklardi, ve seni kulanacaklardi, o evleneceyin kiz vardi ya, hani senin elinden aldigim kiz oda kötü kizdi, gönlüm el vermedi senin onunla evlenmene...birde senin yanina teyze gelmisti yani o teyzede benim annem, simdi evlendigin kizda benim kiz kardesim demis :)
Allah kabul etsinn bidenemmm yazmıştımmm seniiiiyasakım hem sana hemde ilhanazıma özel mesaj attım ama ikinizde görmediniz sanırım ben ababynin duasını okudum :26:
mesajini aldim zikzakim habbitem morem eklemis zatensen merak etme dünden itibaren zuhale basladik sükür herkes okudu eksiksiz abbayyima insallah zuhalinkide öyle olurda listeyi bi an önce bitirriizzzzz
günaydın kızlar test yaptım negatif çıktı ama daha bat olmadım kiyo beirtimde yok hemen çıkıyomu yoksa bir hafta felan beklemem mi gerekiyodu acaba ama adetim geçikmezdi hiç kafam karıştı
cok sükürrr.... ben cok hastayimmm, bogazim sismis yutkunamiyorumm, kasiklarima sancilar giriyor. basim gözüm disim agriyorrrr,,,, ühühühühühühühü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?