- 29 Haziran 2012
- 1.914
- 376
- 398
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #7.181
canım bu hikayede benzediğim kişi varsa o da ablan...
herkes artık bizim bebeğimizi beklerken... eltim ikinciye, görümcem üçüncüye hamile kaldığını duyurdu iki ay arayla. biri doğum yaptı diğeri iki ay sonra yapacak... eltimin mevlüdünde herkes bana dua etti, inşallah senin de olur artık dediler kimileri de burun kıvırdı biliyorum, senin bebeğin oldu diye düşünüp geldim meğer gene eltininmiş diye gülen de oldu. sinirlerim zaten çok bozuk üzerine tuz biber ekti hepsi. hiç bir şey demiyorum.
kimsenin mutluluğu benim mutsuzluğum, kimsenin mutluluğu da benim mutluluğum olamaz...
ikisinin de çocuklarını bebeklerini çok seviyorum Allah sağlık sıhat versin, kimsenin de yatak odasında değildim. isteyerek mi yaptılar, nispet mi yaptılar, kazayla mı yaptılar bilmiyorum umrumda da değil....
tek bildiğim şey şu on gündür sinirlerimin çok yıpranmış olduğu. bir kaç alanda sorun yaşıyorum. ama tabiki bebek en önemli gündemim, sanki bebek olsa diğer tüm sorunları takmaz hale gelirim gibi geliyor.
Bu aralar sizler kadar enerji, neşe dolu değilim farkındayım buraya geldiğimde belki canınızı sıkıyorum ama elimden inanın daha farklısı gelmiyor, geyik yapmak sohbet muhabbet etmek bile insanın canı çekince güzel oluyormuş vallahi...
ablanda benim gibi hissetmiştir emin ol, kendi kendiyle alıp veremedikleri vardır.
ben bu ara kimseyle görüşmek bile istemiyorum ama hayat devam ediyor işe gelmeliyim, akraba ve dostlarıma hak ettikleri zamanı ayırmalıyım...
kısacası olması gerektiği gibi olan ve mutsuz bir insanım.
kucağımda gerçekten kendime ait bir bebek olup olmayacağını bile bilmeden kürek çekip duruyorum...
rüyaamm canım çok güzel anlatmışsın duyguları çok üzüldüm ablan için rabbim en kısa sürede evlat sahibi etsin ablanı, isteyen herkesi yanısıra...
doru söyleyince laflarin dedikodularin ardi arkasi kesilmezz...bende vala artik düsüklerimi bile söylemiyorumm kimseye cünkü bu seferde
hastalikli cürük diyolar Allah korkmadannn
diyolardır yasakım doğrudur.... kız biz yeni evlendik hiç bi problemimiz yok bi bayram eşimin akrabaları demezler mi siz boşanıyomuşunuz şaşırdık kaldık valla
anneme bi kere sormuşlar bi akraba bizden için neden olmuyo diye annemde dedmiş istemiyolar o zaman demiş ki kaza ilede mi olmuyo düşün artık sen geri kalan dedikoduları
amanın çekilinKızlar çok şükür RAbbime ben bebeğime hiiççç uğraşmadan ,, doktor yüzü görmeden kavuştum......
.................
şimdi diyorsunuzdur bunun neresi üzücü diye.....Ama ben de en yakınımı ÜZDüm hamile kalışımla ,,,, canIM ABLAMI üzdÜM,, HEM DE Çoookk...........
AbLAM Benden önce evlenmişti...........Ama bebeği olmuyordu.. ...........
.Zaten ben nişanlandığım sıralarda da ilk tüp bebek denemesini yaptırmışlardı...............
HepiMİZ O Kadar ÇOK emindikki........Tüp bebek denemesi sonucu POZİTİF sonuç alacağını zannediyorduk.......Hatta
ablam Eğer HAmile olsaydı düĞÜnüme bile gelmeyecekti........Ben onu görmeye gidecektim
bEYAZ
GELİNLİĞİMLE...........yeterki bebişine bir şey olmasındı düşüncemiz...... ..
Ama olmadı ablam ilk neGATİF sonucu aldı...........Bizim için yıkım oldu bu sonuç..............
Sonra ben evlendim.........:123: ...............
.Eşimle konuştum bu durumu...........Bebek düşünmeyelim ,,,, ilk önce ablam ANNE olsun ,,, sonra biz yaparız dedim........Kabul etti eşim........
bİZ yeni evliyken ablamlar 2. tedavİSİNİ YAptırdılar..........SONUÇ mu........................Yİne NEGATİF...............EnişteM ABlama bu negatif sonucu VERMEmek için saatlerce gelmemişti evlerine.....Canından BİLE daha çok sevdiği
ablamın üzülmesini hiç istemiiyordu.....Biz de öyle tabi..........
Ablam saatlerce ağladı......Ben de başında ağladım.................... .....
O KADAR umut dolu konuşmuştu doktorlar ,,, bu kez olacak diyorlardı............Yine olmamıştı.......çeKİLEN acılar ayrı ,,, ablamın her yerleri çürümüştü iğnelerden.......
......AMA umutları tükenmemişti yine........Üzülselerde yine de toparladı kendini.....Yine deneyeceklerdi.........
Bu kez ara verdiler epey.........Biz de bu arada evleneli 1 yılı geçmişti........
Eşim ısrar ediyordu artık BEBEK için........Çok korunmayalım BAK ilerde biz de bu durumlara düşmeyelim
diyordu.......
.................. İçmden ona hak versem de dinlemiyordum onu ,,, ablamdan önce BEBEK sahibi olamazdım........
.............................OLumsuz tedavilerin ardından yine başlamıştı ablamlar TÜP BEBEK tedavisine...............
Bu arada ablamın 2 göRÜMCEsinin ikisi de haMİLEYDİ....................AblaMIn gözü önünde her gün büyüyordu karınları........... .................
.....................BU 3. tedavileri olduğu için bu kez daha umutluyduk hepimiz kesin POZTİF olacak diyorduk..............
Bu sefer de olmamıştı maalesef................................................Yaşadığımız hüznü tahmin edersiniz....................
..................Eşim bir gün dediki ,,,,, biz de artık kOrunmaYI BIRAkalım..............Hemen hamile kalacak değilsin yaa ,,,,, sen hamile kalana kadar belki 1 YIL geçer........Bu süre de de ablanlan da hamile KALır belki......Boşuna beklemeyelim artık onları dedi.....................
......................Kabul ettim eşimin dediklerini................
...................KoruNMayı Bıraktığımız ilk ay adetim GEcikti...........................
...VE bir sabah kalkınca test yaptım ,,,,,,,,,,,,,, POZİTİF di sonuç.............
Ama ben saATLERCE ağladım elimdeki testle......... ......
................Şimdi aBLAMA ben hamileyim diye nasıl derdim............:18:
:18:......................................Günlerce hiç kimseye demedim hamile olduğumu ,,,,,, bir tek eşim ve ben biliyordum.......................
..........Nasıl deriM ABLAMA diye düşünürken birden ABLA ben hamileyim dedim........
Donduk kaldık o an ikimiz de ,,,, sonra boynuma sarıldı ablam ÇOOK sevindim diyerek ,,,ama gözleri dolu dolu omuştu ,,,,, hatta ağlamıştı bile azcık...........
...............Sonra ben de KESİN bir şey belli değil ,,, evde yaptım testi belki de yanlışdır dedim........
......................Ertesi gün ablamla beraber SAĞLIK ocağINA gittik.....Tahlil verdim.........
.......Hemşire elinde POZitif sonuçla yanımıza geldi......TEST sonucu Kimin dedi ,,,,,,, benim dedim kısIK Bir sesle.............Hamilesin dedi..........:94:..İŞTE o an içim parçalandı ne diyeceğimi bilemedim..............
...........tek kelime etmeden ÇıktıkK ordan...............
.......................ikİMİZİN DE gözleri dolmuştu ,,,, annem de yanımızdaydı zaten O BİLE bir şey diyemedi ablama ve BAna ,,,,,
.......................Ve ablam ARKASINI dÖNÜP GİTTİ ,,, GÖZLERİ DOLU DOLU ,,,,, eve gidince de saatlerce ağlamış zaten...............................
Ben hiç istememiştim onu ÜZMEYİİ ........... ......AMA allah bÖYLE DİLEdi ,,, böyle yazmış kaderimize.....Şimdi o kIZIMI CANI gibi seviyor....................
............ALLAHIM inşllh ONA D kendi evlatlarını görmeyi nasip eder.........
kim ne düşünürse RAbbimm ona onu verir sen hiç sıkma yasakımm geçen dedim elbette onlarıda bulur aynı şimdi bulmaz belki ama çoluğunu çocuğunu bulurrr insan istemez öle olsun ama Allahın tokatı yok işteee elbet biyerde çıkar acısı
her sene geliyonmu türkiyeyemelekimm vallaa aynisini banada dedilerrbi keresinde esimin isleri yogundu ben tek basima gittim türkiyeye akrabalarim arasinda bile yayilmiss ayrildi diye kocasi yaninda yok diye yaw valla Allahima havale ediyomm bunlara laf yetistirilmez onlar istediklerini yine düsünecekk söyleyecekkk insanlarin nerdeyse yatagina kadar bakacaklarrr
[
amanın çekilinyoldan kızlar ruya busem ggelmiş beyaw
her sene geliyonmu türkiyeye
memurluk canımm yaww neresi olusa aslındaaaama hiç biyer olmuooo
Evet caNIm..Çok zor bir durum.......Bir de bebeğini içnde hissedip birden onu senden koparıp almaları daha da zordur.......RUYAbuse canım duyguların karmakarışık olmuş farkındayım ama herkesin kaderi bellidir.... bende bebeğimi kaybettim aralık ayında 2 aylıktı kalp atışı yoktu aldırdık........ daha bir ay öncesinde ikiz kardeşim.. yenilerde en yakın arkadaşım,iki kuzenim ard arda doğum yaptılar....... ilk zamanlar devam etseydi şöyle olacaktı böyle olacaktı dedim,,doğum haberleri,hamile haberleri üzmedi ama burukluk oldu kıyaslama yaptım..... ama çabuk kurtuldum bundan.. ablanın durumu daha farklı tabi o hamile kalamıyor...... bana herkes ne dedi biliyor musun ne güzel en azından hamile kalabiliyorsun herkesin acısı üzüntüsü kendine büyük geliyor bense hamile kaldım ama kürtaj bir kadın için ne büyük yıkım bilseniz dedim......... bu ay korunma sürem bitti denemelere başladık bu aydan umutlu değilim çünkü çok düzensizdi ama diyorum yaa zamanı gelince hayırlısı ile sağlıkla gelsin bebeklerimiz..................senin bebeğine de Allah uzun sağlıklı güzel bir ömür nasip etsin inşallahhh
hımm anladım canım:26:gecen yil gelmistim melekimbu yilda benimkinin islerine bagli aslinda istiyom bide ankaradaki doktora gözükmeyi gelirsem tedavi icin gelecem belki bu yil
[
amanın çekilinyoldan kızlar ruya busem ggelmiş beyaw
insalalhhh istedigin olur ilhananzimmmmm sen muhasebecisin demi kelebemm
hımm anladım canım:26:
gel gel ankarada iyi doktorlar varmışannenlerde orda mı biliyomusun benim annemde çocukken gitmiş almanyaya evlenince gelmiş geri türkiyeye
MeleğİMM geldim ben ,, ama arkadişlerime cevap yaziiim......Azcııkk bekleyin beni..714..sayfada kaldım yavv..
yokk cnm artıkk evlendimm giremem .... ha olmaz yaa belki kazanırım bide şansa çıkar uzak biyer gidemem eşimin işi çok ii burdaaevet muasebeciyim cnmm şimdi işte mali müşavirlik içinn kursa girtyom ama kanunlar değişmiş bakalı 3-5 yıla olumuyumm müşavir bileme
melekim annemler önce burdaydi ama simdi biraz türkiyede biraz buralardaankarada pihtilasma icin iyi doktorlar varmis pihtilasma topiginden okudumm bide o baksin igne dozuna ne diycek ayni faktörlerdemi pihtilasma bulacak bi baktirim diyorumm:26::26::26:
içimm yan dıııı rüyamm yawww kendimi yerine koydummm ne kadar zor bi durummmm :26::26::26::26: yerinde olsam bende aynı şeyleriii yapardımmmm b,zde benzer bi olay yaşarık aslında ama şükğr sonu iyi olsu benimde 32 ablam vardahası teyze kızı ablası
yıldır evliydi bebek olmadıı çokk ağlıoduu bende ozamndaha lisedeydi m her gün gider bölee gzel çeyler söledrm ona sonra kardeşi evlendi nasıl odluysa o aydan hamile kaldııonlarda ay saklamışlar hamile olduğunu ablasındannn ama sonunda dayanamaışlarr teyzeminde yardımı ile sölemişlerr ablasıda aynı ablanın tepkisini verdii ama Rabbim onun gönlğne göre verdi ablam da 3 ay sonra hamile kaldı ve 3 yıllık özlemi sonra erdii Rabbim kimseye daşıyamayacağından fazla dert vermeisn inş....
Ablan için dua edicemm inş.. gözlerindeki yaş biterr inşallah Rabbim en kısa zamanda evladını verir :...
hayırlı olsunnn yasakım tabii gel benceee oluya belki dermanın ordadırrr bebemmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?