hangi başlık yakışırki!:(

ben amanede konularına yazmaktan vaz geçmiştim(üyelere hakaret ettiği son silinen konusundan sonra hatta orada da yazmıştım,bir daha hangi yüzle konu açacaksın diye,ama kızımız hepimize hakaret edip bizleri tez konusu yaptığını yazmıştı) ama cevap vereyim.daha ilk konusunda hepimiz amanedeye senin yazdıklarını yazdık ama kimseyi dinlemedi,durdu durdu tekrar sedefle ilgili konu açtı,antipati oluşturdu ve tepki olarak forumdakiler sedefçi oldu

Son düzenleme:
aslında sizin içinizde büyüttüğünüz sedef değil,sedef sadece isim olmuş,şekillendirilmiş..sizi üzen sedefin kendisi değil,belki sedefle iyi arkadaş olabilecekken sedef için yapılanlar,düşünülenler,söylenenler sürekli tekrar edilenler sizi üzmüş,germiş,içinden çıkılmaz hale sokmuş..yeni olacak gelin; kendisiyle ilgilenilmesini bekler,özen duyulmasını,hoş karşılanmasını ister.ama şimdiden söylenebilecek herşeyi sedef kullanılarak size iletilmesi sizin canınınızı oldukça sıkmış..yapmanız gereken en iyi şey;içinizde büyüttmenize sebep verilen sedefle bir gün sabah erkenden sadece ikiniz yalnız dışarı çıkıp,akşama kadar vakit geçirmeniz,birbirinizi grçekten tanımaya çalışmanız olacaktır..hiçkimse aynı değildir,aynı olamaz..artık kendinizi kıyaslamayı bırakın,diğer gelinide..siz kendinizi bilin,kendinizi sevin,kendinize güvenin,sevginize sahip çıkın...kimbilir belki size sedefi anlattıkları kadar sedefe de sizi övüyorlardır..

şimdi daha önceki konularınada baktım, bi ara nişanlının jigolo olmasından şüphe ediyordun. şimdi kendin itiraf ediyorsun, nişanlım bana söyleyemese de hala sedefi çok seviyo diye. belki içten içe onu haklı bile görüyodur. ayrıca eşi askerde olan bi gelinin koca adam olan kayınlarıyla aynı odada yatıp cilveleşmesini de aklım almıyor, buna kaynana k.pederinde göz yummasını. yani bu nası bi rezillik, gelinlerini bütün oğullarıyla ortak kullanmakdan başka nedir ki bu. şimdi siz böyle midesiz bi aileye gelin gitmeyi kendinize yakıştırıyormusunuz? onun dışında nişanlının da çok masum olduğuna inanmıyorum ben sedef konusunda. şimdi arkadaşım, iki seçeneğin var ya nişanlını terkedeceksin, yada bu ruh hastası ailenin içinde yaşamaya, kendinide yavaş yavaş hasta etmeye göz yumacaksın.

umarım sen nişanlından vazgeçmeyi tercih edersin. söylemesi kolay diyebilirsin, onca yaşanmışlıklar var, hem ben ona çok aşığım, çok seviyorum, onsuz yapamam, bırakmayı düşünemem bile diyebilirsin. ama öyle kolay bırakırsın ve unutursun ki.. daha yaşın 22 ymiş. bende 23 yaşındayım. bundan bikaç sene önce çıktığım erkek ark.larım için aman asla bırakamam çok seviyorum, bırakırsam ne yaparım nasıl unuturum diye düşündüğüm oldu, hepsinide öyle kolay unuttum ki. birsürü erkekle çıkmış gezmiş tozmuş biri sanma sakın, anlatmaya çalıştığım kimse senin hayatından önemli değil, ben nişanlının senin için doğru erkek olduğunu düşünmüyorum. çnk eskiler çok doğru söyler, bi kadın eşiyle evlenmez sadece, onun ailesiylede evlenir. şimdi kalbine bi sor bakalım, nişanlını tüm bunları göze alacak kadar, sedefin ve kaynananın seni dahada hasta etmesine razı olacak kadar çokmu seviyosun, asla vazgeçemiceğinimi düşünüyosun? yaşın 22, daha karşına öyle kişiler çıkacak ki. şuan onun senin için doğru adam olduğunu düşebilirsin ama öyle olmadığı o kadar belli ki.. nişanlıyken ayrılmak çok zor değil, hele unutmak hiç zor değil inan, ama evlenirsen gerçekten hayatını karartmış olursun, ve pişmanlık için çok geç olur.

Denecek tek laf var sana

Ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin..

Ne yazsalar sana nafile iflah olmuyorsun..

O zaman git ayrıl !

Yok ayrılamam diyorsan da otur çek !

Biz usandık sen usanmadın..

Yahu arkadaş yapamıyorsan gider ayrılırsın ne bu Sedef aşagı Sedef yukarı..

Evet benimde aklım almıyor bu kısmı... Bizim oralarda eşi askere giden kadın eğer aileyle beraber kalıyorsa kayınvalidesiyle yatar kayınbaba bile olmaz ki odada gelin rahat edebilsin... Çok geri kalmışız

şu yazdıgın nişandaki hal ve hatırları bile sedefi tanımamı sağladı.... zaten bu tarz insanlarla hiç muhatap olmam, san tavsiyem böyle yapmacık, yalaka, herşeyde kendini önplana atan bir insanda sende hiç haz almıyorsan çokmuhatap olma.. seni kıskanç mı biliyorlar ne biliyorlarsa bilsinler, ama önemli olan nişanlının ne düşündüğü, onada artık agresif davranma yoksa sende yaptıkları bu sedef takıntısı ilerde evliliğinizede yansıyacak...
kayınvalidenide cok cahil buldum, sedef diyip duruyor, aklı sıra sana örnek göstermeye calışıyor ama yanlış yaptıgının farkında değil... evlendigindede ne o kaynananla ne sedefle cok muhatap olma,

Ya canım biliyorum, KKnin tepkisinin de neden böyle olduğunun farkındayım zaten. Ben de ilk konularında yine bu fikirlerimi yazdım, ama sonra senin dediğin gibi olunca aRtik yazmayacağım diye karar almıştım. Ama dayanamadım yine, çünkü bir yandan üzülüyorum amanedeye. Çünkü o KK kadinlarinin niye Sedefci olduğunun farkında degil bence. Nişanlısını sevdiği, vazgecemedigi icin de, bulunduğu duRumun yada bütün sıkıntısının sebebi olarak da ya Sedefi ya kayınvalidesini gösteriyor. Burdaki herkes ona gercegi gostermeye calistigi, ama o israrla gormek istemediği ve surekli ayni konulari açtığı icin de antipatik gozuktu sonunda iyice. Aslında amanedenin sıkıntısının çözümü belli, ama o maalesef bunu yapamayacak ve buraya Sedef ve kayınvalidesi ile ilgili daha çok konu acacak gibi görünüyor

Son düzenleme:

I love you Sedef

konularına pek yorum yazmıyorum. biliyorum ki, ne verilen aklı, nede yazılan öğütleri uygulayacaksın.

şu an yorumların tamamını okumadım.

tek tavsiyem, bir terapiste gitmen.

çünkü sorunlarla başa çıkamıyorsun. bugün sedef, yarın ayşe, öbür gün fatma olur...

sorunlarla takıntı yapmadan başa çıkmayı öğrenmelisin.

profesyonel destek almak, yönlendirilmek kötü bir şey değil.

zaman zaman herkes profesyonel destek almıştır. alabilir.

burada yazarak zaman kaybetme. derhal bir terapiste gidip konuş.

dıger konularını da hatırlıyorum
bence bı psıkologa gıdıp durumu anlatmalısın , cunkı psıkolojık sorunların oldugunu dusunuyorum kı bende oyleydım sımdı ılac kullanıyorum ve bıtmeyen dusuncelerımden kurtuldum herseyı cok fazla takmak da psıkolojık rahatsızlıktırama yınede hersey senın elınde yanı sedefı takmaya devam edersen yenıden basa donersın ,
kaynananı kayınpederını bu saatten sonra maalesef degıstıremezsın sedefın onların gozunde olan degerını de degıstıremezsın
ya herseyı oldugu gbı kabulleneceksın yada bu ısı bıtıreceksın baska cozum yolu goremıyorum ben onceden de soylemıstım sana
pekı merak ettıgım bırsey var sema ne dıyor bu duruma ?
yanı sedef semanın uzerıne nasıl borc yıktı cok merak ettım ?

acıkcası gecmisteki konularını cok bilmiyorum ama bu son yazdıgın yazıda sedef denen kisiye ben de kıl oldum ne yalan soylimm..dogum gunu mesajına hangi busra diye cevap yazıyosa eger o da senden hazzetmiyo ve senin zaafını anlamıs olacak ki seni sinir etmeye calısıyo..sana tavsiyem o kadından uzak dur. kaynanacıgını degistiremeyecegine gore konussun konussun dursun yorum yapma o sedefi overken. suratını da dusurme. hımm oyle mi falan de. bi sure sonra o da bıkacaktır...benim kayınvalidemde de aynı taktik var. falancanın gelini soyle iyi boyle iyi der bana..ben de aa ne guzelmis Allah bozmasın derim..

Canım yanlış anlama ama gerçekten sen bu kızı takıntı haline getirmişsin. Ben nişanlımla mutluysam gerisi vız gelir tırıs gider:) Ayrıca hatayı da başından yapmışsın. Hiç söylemeyecektin rahatsız olduğunu falan. Sen de onu umursamadığını belli eden davranışlarda bulunacaktın. Öyle de olmalı zaten. Senin rahatsız olduğunu gördükçe daha fazla üstüne gelecektir. Keşke hiç söylemeseydin. Neyse artık ama bence bir psikolog yardımı almalısın.

Kusura bakma canım ama senin nişanlının ailesinin ensestvari hikayelerini okumaktan ben bıktım, peki sen yıpranmaktan bıkmandın mı?

Besbelli yırtık bir eltin, sindirilmiş bir kaynanan ve kayınpederin var anlattıklarına göre. Sen evlenince gökten nur yağacağını, herkese sihirli değnek değeceğini, milletin ahlak ve iyilik abidesi kesileceğini mi sanıyorsun?

Diğer arkadaşlar "takma" diyor ama ben senin hakkında o kadar iyi niyetli değilim, sen takacak bir insansın. Her açtığın yeni konuda tekrar tekrar eski konular açıldı ve olay çıktı, eskinin irdelenmesi amacıyla yazılan mesajları tasvip etmiyorum ancak sen bunlara rağmen, olay çıkacağını bile bile yine çaresizce yardım istiyorsan, kesinlikle ve kesinlikle tüm bunları sindirip huzurlu bir evlilik sürecek insan değilsin.

Yol yakınken dönsen, hepimiz huzura ereceğiz.

sizin konularınız nedense bana hep şu flash tv deki gerçek kesitleri anımsatıyor ....

ne kadar dertmiş bir sedef, okuduğum kadarıyla asıl özde kızın herkesle yakın olması dert. ama sizene?
siz kocanızla kendinize bakın.
ben kendime pay çıkarıp düşündümde benden 4 yaş küçük kaynım var takılırım ona bebiş şışt pışt yaparım süreklide görürüm arkasını toplarım ama yarın öbür gün gelicek olan gelin niye böyle yengen derse aaa o zman durr! harbi derimki ne içi pis fesatmış, nasıl bir gözle görebiliyormuş derim, sapkınca düşünceden başka birşey değil bu.
bundan bence anlayın birşeyleri.

sanırım doğru tespitlerden biride bu.teşekkürler yorumunuz için
bazı arkadaşlar sedefe önyargıyla yaklaştığımı söylemişler,aslında hiç öyle değil
ben baştan sedefin bu aynı odada yatma dizlere yatma vs vs herseyi bildiğim halde
semayla bu yüzden görüşmediğini bldiğim halde
sedefi kendim tanıyıp ona göre karar vermeyi düşnmüştüm
ve sema ya nasıl içten yaklaştıysam onada o şeklde yaklaştım
sedef ne yaptı nişanlımla konuştukları birgün ay bu büşra beni öldürdü dediklerinden hiçbirşey anlamadım ne heycanlı kız vs diyerek çocuk yerine koydu beni(ki konusştuğumuz zamanlarda sosyal paylaşım sitesinden konuşurken denilenleri anlamayıp telefon açıp telefonda anlattıran ve anlatan kendisiydi)
hatta ben çok şaşırmıştım 2 cümleyi nasıl anlamıyo acaba telde konusup dahada samimi olmakmı istiyo diye düşünmüştüm.
onca olumsuzluğua ragmende nişanlıma konusmalarımızı hep güle oynaya anlatıodum sedef gbi karsı tarafı küçümseyerek değil.
sürekli karsısındaki ezme psikolojisi içinde telefonda konusurken ay canım sesinmi titriyo senn falan derdi (ki ben yüzüyüze konuşamadığım kadrrahatımdır telefonda hiç kasmam)
hayr sana öyle gelmiş dedikçe üstüme gelrdi titriyo titriyo diye.çok tuhaf davranıyodu
bi kandil günü kandilleşmek için aramıstım uykulu bi şeklde açtı telefonu sabahtan beri uyuyorum eşimle sehrdısından geldi falan dedi
aradan 2 dk gecti gecmedi ay bende bu gün kandil diye hep sana dua ettim inş bizim aileye gelin olursun sen falan dedi.tabi ben yne şok hani uyuyodun sen
btek sedef iiçin değil bu benm kişiliğim
insanların yapmacıklığını görünce hem soğuyorum hem afallıyorum neoldğumu anlamıyorum
bunlar nişandan önce olan şeyler
nişandan sonra sedeften iyiden iyiye soğumaya basladığım halde yne gergnlk olsun istemedim kandillerde bayramlarda msjlara devam ettm
cevap verilmeynce safım ya knt yok diye düşünüodum sonra nişanlım arıodu yengemle abimle konustum az önce aradılar diye
benm msja cevp bile vermiodu yani.aptallığıma doymıım son iyiniyetimi hamileyken tebrk msjı atmk için kullandım ondada hangi büşra diye cvp aldım.
hani demişsinizya sedefle ilgili söylenenler sizi üzmüş diye sonuna kadar haklısınız.bu hangi büşra olayının üzerine nişanlım beni aradığında nabtı msjına cvp verdimi dedi böle böle cvp yazdı dedim.ama gülerek anlattım sanki tanımaması normalmiş hiç bozulmamışım üzülmemişim gbi.nişanlım nabtı tanımamıştır canım tanısa öyle yapmaz yengem dedi sonrada o aradı tebrk için.bu sadece bi örnek nişanlım dahil hiçkimse artniyetli yaptığı şeyleri görmüyor sonra ben boşa kıskanan durumuna düşüyorum.dediğiniz gbi belkide çok iyi ark olabilirdik sedefle ama bu anlatılanlar vs beni daha çok uzaklastırdı.sevgiliyken sözlüyken nişanlıyken hep sedef şöle iyi yok sedef eli kolu dolu geldi yok sedef bize sunları getrmiş bizi bu kızdan baska düşünen yok vs hep onları dnledm.
nişanlım bile ufacık bişeyini ballandıra ballandıra mucizeymiş gbi anlatıodu bunlar beni çileden çıkardı.artık öyle değil sedefn adını bile anmıyor ama gecmişe dönüp bakıyorum nişanlım sedefi övdüğü kadar bir kez beni övmemiş.değişik bir psikolojideler ne ben anlatabiliyorum ne onları anlayabiliyorum.mesela gercekten içimden gelerek bişiler yapıyorum iyi oluyorum onlara.ama benm yaptığım olması gereken bişeymiş gbi karsılanıo.sedef küçücük bişi yapsa ne kadar iyi kız ya diolar (bknz.nişanlım kasaya gderken kaş gözle paran varmı demesi gbi,orda yanında kasaya gidip cüzdana elimi atanda benm,ama sanki ben bunu yapmak zorundaymısım sedef hep ekstar davranıomus gbi karsılanıo anlatabiliyorumdur umarım

sema ya zar zor olan herseyi anlattrdım.ben sustum sen kendini ezdirme benim gbi aptal olma diyor.zamanında kaynanayla sedef semaya laf soka soka x (semanın eşi ozmnlardaki sözlüsü)çok değişti senden sonra önceden bize ne iyidi artık buz gbi çocuğa bi haller oldu falan demişler.sedefcikte kaynanaya dönüp demişki ben bişi dicem sen devamını bilirsin.süt veren annemi demiş basmış kahkahaya tabi kaynanada onunla birlkte
semaya hep semanın kocasıyla sarılmalarını vs anlatıomus biz senn kocanla şöleydik böleydik işte bana hediyeler alırdı falan diye(hediye kısmı tamamen yalan)hatta bunlarla vakt kaybetmiyim en uç noktasını söyliyim ben size semaya demişki ben gece üşüyünce x abimin yanına giriodum hemen ısınıodum.bu olaydan sonra sema görüşmeme kararı alıo.sedefte kendi yaptıklatını örtbas edip aklanmak için kayınpedere gidip yemn edio bu kız araya fitne fesat sokuo bana kocamdan uzak dur dedi diyo.sema bunun iftra olduğunu söylüyo.ayrıca sedef ve eşi önceden bizim yaşadığımız şehrde oturuyolarmıs sonra baska bi şehre gidiyolar gderkende bir sürü borç yapıolar(semanının eşi semayla sevgiliyken sedefin eşi için kredi çekiyor ,sedefin eşine kredi vermiyolarmıs semanın eşi kendi üstüne çekecek sedefin eşi taksit taksit ödeyecekmiş)baska sehre tasınıp borçları burda bırakıolar hiç biyerdede kendi imzaları olmadığı için kayınpeder benm nişanlım ve semanın kocası sedefle eşinden kalan borçları ödüyor.nişanlım üstne düşeni yapıp bıraktı ama kayınpeder ve semanın eşi hala ödemeye devam...

konunuzu baştan okuyamadım ama son pargraf yetti anlamama,nişanlın hakkında yazdıkların doğruysa bu adamal evlenilmez..evlenmeyimi düşünüyorsun hala.at nişanı hem sedeften hem diğerlerinden kurtul,huzura kavuş.bu sedef sanki sizinkilere büyü yaptırmış,hepsi efsunlanmış gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…