Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
arkadaslar merhaba ağustos ta olucak benım doğumum epidural normal doğum düşünüyorum. galiba ileriki yaşalarda bel ağrısı yapıyomuş doğrumu bilmiyorum onun için kararsız kaldımm :umursamaz:

bel agrisi olma ihtimali var evet dogru.bence en iyisi normal dogum e tabi bebisin ve annenin durumu müsaitse ben normal dogum yapmak istiyorum ama korkuyoruuumm.mirmirmirmir:CüvCüv:

Ben daha 6 haftalık hamileyim ama şimdiden düşünmeye başladım.Hastaneye bi buçuk saatlik yolumuz var buyüzden eşim sezeryan olursun diyordu.Ben normal doğum istiyorum inşallah sezeryan olmak zorunda kalmam çok korkuyorum sezeryandan.Resmen ameliyat geçirmiş oluyorsun

arkadaslar merhaba ağustos ta olucak benım doğumum epidural normal doğum düşünüyorum. galiba ileriki yaşalarda bel ağrısı yapıyomuş doğrumu bilmiyorum onun için kararsız kaldımm :umursamaz:

canım ben 1 ay önce 4,5 aylık bebeğimi kaybettim. normal doğum oldu benimki... epiduralle. ilk bebeğimdi ve ben çok narin hassa bi insanım. iğne bile korkutur beni o derece...
eğer imkanınız varsa özelde epiduralle normal doğum derim ben. acı ağrı yok. belinizle ilgili bir problemde şu an için yok bende... hem mis gibi bebişinizi koklayacaksınız doğar doğmaz.. bunadan güzeli olamaz o an için....
şiddetle tavsiye ederim....:asigim:

merhaba,
epidural normal doğumda yada sezeryanda epiduralın uygulandığı omur sinirlerinde feci ağrı oluyormuş bel ağrısı daha kötüymüş diye duydum bu şekilde doğum yapan var mı?

diyorum ya hiç ağrı sızıi iğnenin yeri bile acımıyor, belli olmuyor.... o gün ayaktasın. o gün bebeğinle ilgilenebilirsin....

tabi uzmanlara bağlı birazda bu iş ... hastanenizi ve ekibini araştırın önce kızlar derim ben.

yok canım yaaa.... sen dr.dan ve hemşirelerden yana şanslı değilmişsin... benim dr.um ben korkmayayım, ilk hamileliğim diye, yatakta herşey olacak, seni ameliyathaneye sokmam dedi. hoş ben 4,5 aylık doğum yaptım. birazda zorunlu düşüktü benimki...ama herşey aynıydı. epiduralimi taktılar, sancı verdiler...
senin adına üzüldüm, o acıda az değildir en hassas yerimiz. çişe bile gidemez o durumda insan... a.s.

Bu kadın doğum hastanelerine güvenemiyorum ben bir muayne olmaya gittim ordan oraya ordan oraya epiduralle doğurcak olsam artık delik deşik mi ederler beni ne yaparlar bilmiyorum.Hastane öyle kalabalık öyle bunaltıcıydı ki özel hastaneyede gidemiyoruz.Doktorda ilgisizdi.Belki ilk kontrol olduğundandır ama yani hayattan bezdim ilk aydan evde doğurmak istiycem neredeyse temiz temiz

arkadaşlar 32 haftalık hamileyim:CüvCüv: bebek ters dedi doktorum.:ecrin_bebek:sezeryan dedi ben normal doğum istiyorum sizce epudural nasıl ne olur bilği werirmisinizzz......

arkadaşlar 32 haftalık hamileyim:CüvCüv: bebek ters dedi doktorum.:ecrin_bebek:sezeryan dedi ben normal doğum istiyorum sizce epudural nasıl ne olur bilği werirmisinizzz......

daha vaktin var cnm bekli ozmn a kdr dönebilir endişelenme hiç.benim çok şükür herşey normal gidiyor ama doktorum seni yada bebişini tehlikeye sokacak bi durum olursa hiç gözünün yaşına bakmam sezeryana alırım dedi yani önce senin ve bebişinin saglıgı.sezeryan kesin olacaksanda spinal yada epidural en guzeli tabi hiç acı hissetmeden 10 dk. içinde bebişinin doguşuna şahit olucaksın ilk sen göreceksin öpüp kokluyacaksın.genel anestesi olma derim ben ama karar senin.Allah hayırlısını nasip etsin hepimize hayırlı dogumlar

Yeni bir araştırmaya göre, sezaryenle doğanlar, doğum kanalından geçerken bebeklerin aldığı yararlı bakterilerden mahrum kalıyorlar. Bu kişiler annelerinden daha az "doğal bağışıklık" kazanmış oldukları için de astım gibi alerjik hastalıklara daha fazla yakalanıyorlar.

Arkadaşlar bende 35+5 günlük hamileyim. Oğlumun gelmesine çok az kaldı. ılk doğumum olmasına karşın ufacık bir korku yok içimde. Normal doğumdan yanayım. Epudural tercih ettiğim bir konu değil. Yıllar öncesinde annelerimiz ikiz bebekleri bile normal doğumla doğurabildiğine göre bizde bunu rahatça yapabiliriz diye düşünüyorum. Kendinizi hiç korkutmayın. Allah hepimizi hayırlısıyla kurtarır inşallah...

ilki sezaryandı benim ..evet sezaryan biraz sızılı hatta doğumdan sonraki 5-10 gün acılı oluyor..
ama 2. yi yine sezaryan olacağım..normal isterdim ama ben kendimi baştan şartlandırdım olamayacağıma..hep bebeğime birşey olacak gibi geliyor..sırf bu korkudan o acıları yine çekicem..

ama normal doğuranlarından da alnından öperim

her zaman normal doğumdan yanayım ilki normal olmasına rağmen bazı aksaklıklar ikinciyi sezeryana yöneltti. normal doğumdan daha zor bir doğum olduğunu düşünüyorum üçüncüde malesef sezeryan olacak napalım.mafoldumben

canım benim oğlumda bu haftalarında tersti, hatta bi ara yan döndü kerata sempatiksalakcinni dr um dönmezse sezeryan demişti ama döndü ve Allah'a şükür normal doğum yaptım :lepi: belli olmuyor bu işler yani. hayırlısı olur inşaallah. :Saruboceq:

benim ilk sezeryandı normal doğum için çatı dar demişti doktorum. mecbur bu da sezeryan olacak. Allah hepimezi kolay doğumlar ve bebişlerimizede sağlıklı uzun ömürler versin.AMıNNNN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…