Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598

sadece anneye atılan dikiş ve acı bakımından ssezaryenle normal doğumu koyaslamak doğru olmaz.

bir sonraki doğumunuzda ssvd (sezaryen sonrası vajinal doğum) deneyebilirsiniz belki, ama ssvd denemek için gerçekten sağlam bir bilgi donanımına sahip olmak, ssvd destekleyen bir doktor bulmak ve çok iyi takip edilmenin yanısıra çok da istekli olmak gerekiyor. bu ben olabilirim diyorsanız bir araştırın dediğimi.

mamagoz arkadaşım seni fahri doğal doğum elçisi seçiyorum. valla yazdıklarına a'dan z'ye katılıyorum bende doğal doğumla ilgili araştırmalar yapıyorum ama hala bilmediğim bazı şeyler var. bende kısmet olursa şayet doğal doğum yapmayı can-i gönülden istiyorum. doğumuma çok az var çokkk heyecanlıyımmmm..hihoyyyt

yok sanmıyorum böyle bişey burda yapılamaz küçük bi yer burası.... ve zaten benim küçüklükten kalma doktor ve ameliyat korkum var beni bayıltsınlar hiçbişeye dayamam sanırım bayılırım zaten 6 yaşındayken lokal anestesi ile ameliyat olmuştum o yüzden hala çok korkuyorum. yine de çok teşekkkürler keşke buna cesaretim olsaydı .....ama yine de herşeyin hayırlısı allah herkesin yardımcısı olsun

bende yüce rabbim izin verirse normal doğum düşünüyorum.
sezeryanı düşünmüyorum ancak eğer gerçekten sağlık için gerekliyse bunu kabul ederim.
sezeryanın etkileri kişiye göre bünyesine göre değişiyor.
benim yengemde bel ağrısı yaptı. üzerinden yıllar geçmesine rağmen yorulduğunda beli ağrıyor.
benim en çok korktuğum belden iğne olmak.
eğer sezeryan gerçekten gerekliyse o zaman bayılarak sezeryana girmek istiyorum.
rabbim hepimiz için en hayırlısı ne ise onu nasip etsin.
herkes kolaylıkla, sağlıkla kavuşsun bebişine.

Bende bir konuya değinmek isterim.doğum yapacağımız hastahane çalışanlarınında doğumumuzda çok büyük etkisi var;şöleki devamlı yanımıza girecek hemşirelerin alttan muayene edip suratını ekşitmesi inadınaymış gibi telaşa vermeleri bizleri çok etkileyecek tecrübeme dayanarak söylüyorum;ister istemez telaşa kapılıyorsunuz panikten tansiyonunuz yükseliyor devamında sezeryan.cesur olalım arkadaşlar vede yanınızda gelecek bayan lütfen bilgili doğurmuş cesaretli olsun.bu bir tuzak çünkü mecbur kalmadıkça yapmayın.Birde büyük hastahanelerde ör:Çapa gibi hastahanelerde doğum yapmayın dr.lar öğrencilerine asistanlarına herşeyi öğretiyorlar.bi bakıma kobay gibisiniz.bir sürü öğrenci erkek genç öğrenciler alttan muayene ediyorlar.meslekleri yapmaları gerekiyor ama bu sizi çok ürkütür.kuzenim yaşadı yanındaydım.hiçte hoş değil.Allaha dua edin sadece vede korkak olmayın.bunu hissettirmeyin.paylaşmak istedim..sevgilerimle

normal dogum diyorum hep ama çok fazlada korkuyorum.

canım sabırlı olmalıyız;korkarak bişi yapamayız ben bir doğum yapmış biri olarak 4 ay sonra allahın izniyle doğum yapacağım ama içimde heyecan var.ama allahtan başka yardımcımız yok.doğum anında ayetel kürsü duasını bol bol okuyun.faydasını öreceğiz.

kızlar 38+3ddeym şimdiye kadar normal doğum istiyorum ama birkaçgündür sezeryanmı olsam acaba diye tereddütlerim olmaya başladı.doktorum normal yanlısı onda bir sorun yok.çatı muayenesi yapılmadı bilmiyorum o yüzden.yanlız bir hemşireyle konuşmuştum.20küsür yıllık hemşireyim bende 2 sezeryan oldum çok memnunum.hiç öyle normal olsun diye bağırmaya yırtınmaya gerek yok bence dedi.ve benim kafam karıştı.normalde epidural şansımda yok baya pahalı oluyor çünkü.haftaya yine doktora gidicm bakalmçatı mua yapacakmı ona göre karar vericem artık.b u arada kızım gelirsede hayırlısı olsun derim.

kesinlikle epidural normal doğum... herkese tavsiye edrim... bebeğinizin çıktığı anı görmek dünyalara bedelllll.... 10-15 dk sıkıntı çekiyosunuz belki ama onu görünce yeniden doğmuş gibi oluyosunuz :) allahım hayırlısıyla hepinizi kurtarsın, bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah..

Kesinlikle normal doğum diyorum ,bende çok kararsızdım sezeryan olucaktım beni zorla normal doğuma ikna ettiler iyiki yapmışım.tekerlekli sandalyeye oturdum doğumdan sonra bebeğimde kucağımdaydı odama geldim .kendim pijamalarımı giydim tuvalete kendim girdim.

inşalah normal doğum yaparım.hergeçen gün sayısız faydaları ortaya çıkıyor.tam tersinede sezeryanın sayısız zararları ortaya çıkıyor üstelik bu zararla anneden çok bebeği ilgilendiren zararlar.

Benim bir arkdaşımda epid.normal doğum yaptı ama son 1 saatte aynı acıyı çektim dedi.Bide 4cm açıklık olana kadar iğneyide yapmıyorlar,o zamana kadarki sancılarıda çekiyosun demişti.Bu benim kafama takıldı?Sizinki nasıl oldu acaba?

arkadaşım normal doğum yapmış biri olarak tavsiyem o anları kaçırma Üstelik 4 cm açıklık büyük sancı değil ki adet ağrısı adeta 7 8 den sonrası biraz sıkıntı veriyor tabi 10 cm lede doğuma alıyorlar 2.kez hamileyim yine normal doğum yapıcam kısmetse Ben tekrar o unutulmaz anları yaşamak istiyorum bebeğin doğduğunda sancının tamamen yok olması kucağına aldığında ilk tanışma ve odana yürüyerek girdiğin an ki bu yarım saat içinde oluyor bebekte sağlıklıysa emzirip onunla tanışmak Tavsye ediyorum normal doğum...

arkadaşlar kesinlikle epidural normal doğum diyorum hem normal olduğu için herşeyiyle...hem de acı çekmeyeceğimiz için en mantıklısı epidural normal doğum diye düşünüyorum...sezeryan isteyipte oun ceremelerini çekmeyi hiç mantıklı bulmuyorum aynı şekilde anestezisiz bir normal doğum da bana çok çağ dışı gibi geliyor.bunlar benim fikirlerim....hem şu 4cm olayı da beni korkutmuyor açıkçası asıl 5-6 cm den sonrası fenaymış 4cm açılma hiç anlamadan bile oluyormuş çoğu zaman ben çok duydum kontrole gittim dr.3-cm açılma var dedi doğuma aldı beni falan diye...

ben sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım çünkü bebek tersti (aslında transversvers duruyordu bu tersten de beter bir durum) ben doğumdan sonra eşimin kolunda yürüyeceğim diye uğraşırken karşı odamda normal doğum yapmış bayan ziyaretçilerini uğurluyordu. o kadını resmen kıskandım. bence en güzeli normal doğum. epidural içn de bebeğin kanalda kalma süresi uzuyor ve vakumla müdahale etmek zorunda kalabiliyorlar.

cnm epidural konusunda uzuuuun uzun araştırmalar yapmış biri olarak böyle bişey hiç duymadım da okumadım da...Bilakis heryerde annenin ağrı çekmediği için daha güzel ıkınabileceğini ve doğum süresinin daha kısa olduğunu okudum birçok yerde üstelik bir hastanenin baş anestezistinin yazısında da aynı şeyleri okumuştum.bence artık insanlar acı çekmeden doğum yapmalılar tıbın her alanına giren kolaylıkları doğum konusunda da kullanmalıyız.o güzel doğum anını acılarla zehir etmemeliyiz kendimize...

canım benim Şu konuda çok haklısın ki 4 cm le doğuma girilmiyor pat diye doğum sancısı ayrı bişey Bunlar senin fikirlerin saygı duyuyorum Ama bi ara gazetelerde çok yazılıp çizilmişti Doğal doğum diye bi doğum şekli ve avrupada ünlüler arasında gittikçe yaygınlaşıyor.... Düz bi zeminde doğumu sadece anne adayı kendisi yapıyor dr sadece beklenmedik acil durumda müdahale ediyor Karşıdan doğum sürecini izlemekle kalıyor Günümüzde heşey kimyasal herşey yapay olduğu için "buda benim fikrim" insanlar artık bu çağda doğal, kimyasal olmayan, organik şeyleri tercih ediyor... Asla korkutmak değil amacım sen yine nasıl düşünüyorsan onu yapıcaksın ki bu senin hayatın!! Epidural doğumun da mutlak ufakta olsa riskli yanı elbette var Omuriliğe vurulan bi iğne Ama normal doğum öyle sanıldığı düşünüldüğü gibi dayanılmaz bi olay değil ya Ben yine normal doğum taraftarıyım Ama gerçekten 4 cm değil 6 cm bile korkulacak bi ağrı değil İçin rahat olsun Hepimize allah hayırlı doğumlar nasib etsin.... a.s.

aksilik olmadığı sürece normal doğumdan başka doğum şeklini kabul etmiyorum... sonuna kdr normal olsun istiyorum...

ben daha 40 gün önce doğum yaptım ve ağabeyim anestezi uzmanı, bahsettiğin araştırmaları ben de yaptım. ve her kaynakta da bu ihtimale rastladım. bu yüzden de dayanabilirsem yaptırmam diye karar vermiştim kendi kendime. acı hissetmemenin nedeni vajinanın bir miktar hissizleştirilmesi vajinayı tam hiisetmediğin için de bebeğin kanalda kalma süresi uzayabiliyor. tabii ki istersen yaptırabilirsin tercih senin. ama her ihtimali bilmelisin bence.

Bende nasipse Temmuzun son haftası doğum yapacağım. İlk bebeğim olmasına rağmen normal doğumdan yanayım. Epuduralsiz, annelerimizin bizi doğurduğu gibi. Belden iğne vurulmak beni daha çok korkutuyor. Ayrıca birkaç denemeye karşın iğneyi doğru noktaya isabet ettiremeyip, uyuşturamamakta var. Bir tanıdığım epudural sezeryan olcaktı. Kendi hemşire olmasına ve kendi çalıştığı hastanede doğum yapmasına rağmen 5 denemede iğneyi doğru noktaya isabet ettirememişler. Sonrasında tamamen bayıltmışlar. En güzeli normal doğum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…