- Konu Sahibi yaseminsen
-
yaa kızlar aklınızı karıştırmak istemem ama herkes farklı şeyler söylüyo benim dayımın kızı benden 1 ay önce falan doğum yaptı normal oldu ve çok zor olmuştu yanlış hatırlamıyosam 12 dikiş falan vardı ve kaç hafta yataktan kalkamadı ama benim sezeyan oldu ve ben çok memnunum ne ağrım oldu ameliyattan sonra ne de yataklarda yattım ameliyattan sonra ayağa bile kalktım hemen ve herşeyim çok rahattı dikişim de yoktu yapıştırma yapmış doktorum ve böyle bişeyi hiç konuşmamıştık.....yani kısaca ben çok memnunum ama şimdi ne yapcam bilmiyom ikinci zor olur diyolar ve beni korkutuyolar herşeyin hayırlısı allah herkesin yardımcısı olsun.......
sadece anneye atılan dikiş ve acı bakımından ssezaryenle normal doğumu koyaslamak doğru olmaz.
bir sonraki doğumunuzda ssvd (sezaryen sonrası vajinal doğum) deneyebilirsiniz belki, ama ssvd denemek için gerçekten sağlam bir bilgi donanımına sahip olmak, ssvd destekleyen bir doktor bulmak ve çok iyi takip edilmenin yanısıra çok da istekli olmak gerekiyor. bu ben olabilirim diyorsanız bir araştırın dediğimi.
normal dogum diyorum hep ama çok fazlada korkuyorum.
kesinlikle epidural normal doğum... herkese tavsiye edrim... bebeğinizin çıktığı anı görmek dünyalara bedelllll.... 10-15 dk sıkıntı çekiyosunuz belki ama onu görünce yeniden doğmuş gibi oluyosunuz :) allahım hayırlısıyla hepinizi kurtarsın, bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza alın inşallah..
Benim bir arkdaşımda epid.normal doğum yaptı ama son 1 saatte aynı acıyı çektim dedi.Bide 4cm açıklık olana kadar iğneyide yapmıyorlar,o zamana kadarki sancılarıda çekiyosun demişti.Bu benim kafama takıldı?Sizinki nasıl oldu acaba?
ben sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım çünkü bebek tersti (aslında transversvers duruyordu bu tersten de beter bir durum) ben doğumdan sonra eşimin kolunda yürüyeceğim diye uğraşırken karşı odamda normal doğum yapmış bayan ziyaretçilerini uğurluyordu. o kadını resmen kıskandım. bence en güzeli normal doğum. epidural içn de bebeğin kanalda kalma süresi uzuyor ve vakumla müdahale etmek zorunda kalabiliyorlar.
arkadaşlar kesinlikle epidural normal doğum diyorum hem normal olduğu için herşeyiyle...hem de acı çekmeyeceğimiz için en mantıklısı epidural normal doğum diye düşünüyorum...sezeryan isteyipte oun ceremelerini çekmeyi hiç mantıklı bulmuyorum aynı şekilde anestezisiz bir normal doğum da bana çok çağ dışı gibi geliyor.bunlar benim fikirlerim....hem şu 4cm olayı da beni korkutmuyor açıkçası asıl 5-6 cm den sonrası fenaymış 4cm açılma hiç anlamadan bile oluyormuş çoğu zaman ben çok duydum kontrole gittim dr.3-cm açılma var dedi doğuma aldı beni falan diye...
cnm epidural konusunda uzuuuun uzun araştırmalar yapmış biri olarak böyle bişey hiç duymadım da okumadım da...Bilakis heryerde annenin ağrı çekmediği için daha güzel ıkınabileceğini ve doğum süresinin daha kısa olduğunu okudum birçok yerde üstelik bir hastanenin baş anestezistinin yazısında da aynı şeyleri okumuştum.bence artık insanlar acı çekmeden doğum yapmalılar tıbın her alanına giren kolaylıkları doğum konusunda da kullanmalıyız.o güzel doğum anını acılarla zehir etmemeliyiz kendimize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?