Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598

erken doğum riskin varsa normal doğum imkansız canım

ben normal doğum yaptım ve çok memnun kaldım.vajina eski halini almaz demiş birisi kaan kocatepeyi çok dinledim ben 3-4 doğumdan sonra eski halini almaz diyor..bende hiç bir sorun yok çok şükür dikişlede alakalı diye düşünüyorum..
ayrıca sırf vajinamın şekli değişecek yada acı çekemem diye keyfi sezeryanıda mantıklı ve doğru bulmuyorum..sezeryan cerrahi bir işlemdir zorunlu kalınmadıkça yapılmamalıdır.sonuçta en sağlıklısı normal doğumdur..
herkese hayırlı doğumlar diliyorum..sağlıkla kavuşursunuz bebişlere en önemlsi bu ama

kesinlikle katılıyorum. normal doğum en doğalı tabiki hem bebek iöin hem de anne için en sağlıklısı

kesinlikle katılıyorum. normal doğum en doğalı tabiki hem bebek iöin hem de anne için en sağlıklısı

ben de kesinilikle normal doğum istiyorum tabi epidural da istemiyorum. çünkü arkadaş epidural anestezi olmuştu. doğumdan sonraları da bel ağrısı yaşadı, doktoru epiduralın böyle bir sonucu olabileceğini söylemiş. oyüzden düşünmüyorum anestezi falan. direkt doğum istiyorum. inşallah. bilmiyyorum neden ama açıkçası doğumdan da korkmuyorum. inşallah ogün geldiğinde de böyle cesaretim olur. Allah güç kuvvet versin herkese. bebişlerimizi alalım sağlıkla kucağımıza.

bir yandan normal olsun diyorum...
bir yandan korkuyorum...
epiduralden de korkuyorum..
felç olanlar filan oluyomuş..çevremde bile 1-2 kişinen duydum...
normal doğumda bide alttan dikiş var ya,alttan olacağına sezeryan olsa bari dikiş üstte olur daha iyi değil mi ki....
kafam karışık yani....

sezeryan olursa epiduralsiz isterim ama...
epidural riskine ne gerek var,madem sezeryan....

off bor yandan normal ıstıyorum ama sırf su catı muayenesı..vs yuzunden korkuyorum yoksa dogumdan deıl... bu nedenle bazen sezeryan mı tercıh etsem dıyrum...

off bor yandan normal ıstıyorum ama sırf su catı muayenesı..vs yuzunden korkuyorum yoksa dogumdan deıl... bu nedenle bazen sezeryan mı tercıh etsem dıyrum...

çatı muayenesinde inanhiç korkulucak bişey yok bende erken doğum riski var 28.haftadan beri 5 kez altdan bakıldı ılk korktum acı olucak dıye ama kendını kasmayıp derin neffes aldığında hiç anlamıyosun bile. artık alıştım:)hiç sesim çıkmıyor.hakkımızda hayırlısı olur işallah.bende normal istiyorum allah nasib ederse.

ay ne bıleyım canım,kendımı kasarım ben kesın bu konuda bıraz sıkıntılıyım kasıyorum cunku... doktorumla bunu paylascam yoksa daha cok strese gırıcemm...

ssenın neden erken dogum rıskın var cnm

26 haftalıkken 1 cm açılma vardı kasılmalarım vardı lekelenmeler vardıda çok şükür geçti o günler artık bekliyoruz allahın izniyle işallah

inş hepiniz en sağlıklısından topaç gibi birer tane doğurursunuz:CüvCüv: ama normal doğum da katlanılacak şey değil bence ya.sezaryenden daha az tehlikeli olduğunu düşünmüyorum.hatta sezaryen daha tehlikesizdir bence.herşey kontrol altında oluyo sonuçta.tercih meselesi bence anneyle doktorun beraber vereceği bir karar diye düşünüyorum

slm arkadaşlar hamile değilim ama umarım en kısa zamanda sizin gibi anne adayı olurum.normal doğum yapma gibi bi şansım olursa kesinlikle sezerya düşünmezdim.ablam 5 ay önce doğum yaptı sancı odaları ayrıydı başka doğum yapanı görmedi sancı odasında ben vardım yanından saat 5 te hastaneye yattı 6cm açılma ile 5saat sancı çekti ama ne sancı çok canını yandığına eminim çığlıklar attı hatta 8cm açılması olduğu zaman dediki dayanamıyorum artık beni sezeryana alın ben izin vermedim gece 10da doğuma girdi.kendine geldiğinde bana dedi sen hala çocuk istiyomusun heleki normal doğumu ben dedim kesinlikle evet hele bu güzel yavruyu görünce herşeye katlanırım bana dedi seb mazoşistmisin dedim yok iyice bi kendine gel de o zaman fikrini sölersin aradan iki hafta geçti dikişleri iyileşti sonra 1 ay geçti fln 12 kilo almıştı kilodan eser yok vucufu gayet fit fln dediki kardeşim şimdi şimdi sağlıklı düşünüyorumda yine doğum yapsam yine normali seçerim.eksi tarafları var ama ne bileyim doğum yaptı ertesi gün doktor dedi sen normal doğum yaptın hiç doğum yapmamış insanlar gibi hareket edebilirsin hiç bişiden korkma.

kesinlikle bende normal doğum yapamam diyenlerdenim..bebeğimin örselenmeden zorlanmadan çıkmasını istiyorum..Allah izin verirse bende ocakta alacam bebeğimi kucağıma ve kesinlikle sezeryan istiyorum..uyandığımda kucağımda görmek istiyorum bebekimi :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…