Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
arkadaslar bende 31.haftalik hamileyim dogumdan cok ama cok korkuyorum yani igne olmaktan korkan aglayan biriyim kulagimdan ates olcerken yerimden zipliyorumki tamamen acisiz kulaktan ates olcme tamamen normal veya sezeryan arasinda kaldim o kadar sey okudumki kafam iyice karisti ben yurtdisindayim epidural normal dogunalrda kullaniliyor doktor simdiye kadarda sezeryanmi noprmalmi diye sormadi bana ne yapsam nasil karar versem bilemiyorum korkudan olcem gibi geliyo bide 10 kilo aldim simdiye kadar sezeryandami kilolar daha cabuk gidiyo normaldemi yoksa aynimi gobek falan deneyimli arkadaslar bilgi verin lutfen bana :)

arkadaşlar epidural doğumda belden iğne yapılırken nasıl bir ağrı oluyor. Ciddi anlamda bir ağrı oluyor mu yoksa kalçadan yapılan iğneler gibi mi oluyor eyvahedigeldismile

canım ben spınal sezeryan oldum. belden yaptıkları ıgne can yakmıyor. soyle dıyım serum ıcın actıkları damar yolu canımı spınal ıgnesınden daha fazla acıtmıstı.

canım ben spınal sezeryan oldum. belden yaptıkları ıgne can yakmıyor. soyle dıyım serum ıcın actıkları damar yolu canımı spınal ıgnesınden daha fazla acıtmıstı.

a.s. saatlerdir bunu araştırıyordum netten canım. çook teşekkür ederim. O kadar çok korkuyorum ki iğneden, nette videoyu izlerken bile içim bir kötü oldu. ama yazdığını okuyunca çok rahatladım.

bende noemal doğumdan yanayım arkadaşlar ama korkularım var ve vajinusmuz geçmişimde var..
korkunca kasları psikolojik olarak kilitleniyor..
39 gün var ve ilk gebeliğim gerçi hala dönmedi benmki ya sezeryenden dde sonrası için korkuyorum dern nefes bile alsan ağrın oluyor sanki camların üzernde yürüyorsun diyorlar..sağlık ocağında doktor sezeryen tavsiye etti normalde yırtıklar oluyor oturamıyon cinsel olarakda sorun oluyor rahimde sarkmalar ... gibi şeyler dedi..kendi doktorumda normal tavsiye etti erdeme gidiyorum orda epidural yok ama halk arasnda epiduralin olumsuz söylentileri var bel ve baş ağrısı gibi...
ikinci olsa korkmazdımda insan başına nasıl bişey geleceğni bilmiyor..tecrubelerimi buraya yazarım inşallah..allah kuluna gücünn üstünde yuk yuklemez hepmz hakknda hayrlısı olsun..guclubacismile

Evet bende sezaryen taraftarıyım açıkcası normal yapcam die bizim cesur türk kadınlarımız afedersiniz bitaraflarını yırtıyor savunduklarıda hemen ayağa kalkarmışsın daha sağlıklıymıs bebek için çok iyimis felan fistan yahu neyi sağlıklı yaaaa allah istedikten sonra tüm hastalıkları verir basına bunun sezaryen veya normalle ne alakası var teyzem 3 tane normal doğurdu ama rahim kanseri kadın rahmi alındı annem 2 tane normal yaptı rahminde yara var eeeee bu çok sağlıklı dediginiz doğuum yontemiyse bunların hiçbirinin olmaması gerekir.Yapılan arastırmalara gorede sezaryen dogum ile dünyaya gelen bebekler daha zeki oluyorlar çünkü onlar için en güzeli zorlanmadan dünyaya geliyorlar normalde ise küçücük yavrucakların kafaları vajinaya sıkışıyor vakumla bebegin kafasını koparanları bile duyuyoruz kopmasa bile düsünün o bebekteki hasarı beyin hücrelerini oldürüyorlar birde evliliği atlamamak lazım aldatmaların çoğu bu sebepten oluyor bazıları demiş eskisinden daha iyi o kendini bilmezler buna inanmak istiyorlar sadece HİÇBİR NORMAL DOĞUMDA VAJİNA ESKİ HALİNİ MÜMKÜN DEĞİL ALMAZZZZZ bunu aksini idda eden varsa kağan kocatepeyi dinlesin benim evliligimde kocamda çok onemli benm için evliligimin mutluluğu için bile yaparım valla sizleri bilemem ama ben teknolojiden yararlanması gerekildiğini düsünüyorum herkesin düsüncesinede saygılıyım bayanlar çok tepkide gosterenlerde olacaktır eminim ama herkesin kendi düsüncesi:enbuyukkk:a.s.

arkadaşım cevabına teşekkürler..
lakin görşlerimizi bazı istisnalar üzerinden savunmayalım.. ben kaan kocatepeyi dinledim bir sorun yoksa sağlık v.b. her zaman normal doğum öneriyoruz diyor kendi sitesinde..görşlerin güzelde normal doğum yapıp son derece sağlıklı ve zeki doğuranlarda çok..dünya kuruldu kurulalı normal doğumla geldi dünyaya bebekler..sezeryan olup ömür boyu sıkıntı çekende var ameliyat yerlernde iltehap v.b.
fakat önceleri sezeyan uygulanmadığından sağlık sorunu olan çatıları dar olan v.b. mecbu normal vakumla sağlıksız doğumlar yapıyorlardı.. her bünyede bir değildir herkes bünyesine en uygun doğumu seçmeli bunuda zaten doktor söylüyor..benim bebeğim şimdilik sezeryan çünkü ters eskiden ters bebekler dışardan çevrilip yada zar zor doğrultuyordu lakin normal doğum pozisyonu alsaydı normal isterdim..opuyorumnanaktan herkes için hayırlısı..yerimseniben

arkadaşlar epidural normal dogum gibisi yok ben dogru düzgün ne sancı hissettim nede dogum sırasında vajinada basınç vesaire dogumda hiç bir agrım sızım desem yeridir(maşallah) .epidural verilmeden önceki çatı muayenesinde hastaneyi ayaga kaldırdım çok sevdigim doktorumu azarladım ama epiduralden sonra çatı muayenesinde hiçbirşey olmadı doktor soktu elini şakur şukur kurcaladı içeriyi bişi hissetmedim.epidural yapılırken iğneden bende çok korkuyordum ama anestesizt çok önemli benimki çok profosyeneldi sinek ısırıgı gibi bişi hissettim.epidural için bide katadral takıyorlar şırınga enjekte etmek için onu tutturmak için bant taktılar o bandı çıkartılarlar tüylerde çekiliyor o bile daha çok acıdı diye bilirim. bu sözü çok söyler oldum bu site DOĞURMAK HİÇBİRŞEY ZOR OLAN BEBEĞE BAKMAK

Bir çok arkadaşım spinal olsun epidural olsun sezeryanla doğum yaptılar ve inanın ameliyattan çıktıktan 1-2 saat sonra hemen yürüttüler.ve sonrasında hiç bir sıkıntı yaşamadılar... Normal doğum yapanlarda da sorun olmuyor,daha çobuk iyileşiyor diye bir durumyok kesinlikle.Normal doğumda da dikişlerin iltihaplanması,vajinal genişleme,rahim sarkması gibi problemler olabiliyor.
Birde sezeryanı eski sezeryanlar gibi görmemek lazım... Artık inanılmaz gelişmiş şekilde yapıyorlar bu işi... En başta epidural ve spinal olayını düşünün eskiden genel anestezi alındığı için bebeğe zarar veriyor düşüncesi vardı fakat şimdi annede aynen normal doğumdaki gibi bebeğini hemen alabiliyor kucağına...
Ayrıca eskiden doktorlar Allah verdiğince kasığın bi ucundan öbür ucuna kesip sonra haşır huşur dikiyorlardı şimdi ise 10cm lik falan bir kesi yapıp bebeği oradan çekiyorlar ve bebek doğum anında aynen vajinadan çıkıyormuş etkisi yaşıyor.Daha sonrasında ise estetik dikiş denilen yöntem ile kesi kapatılıyor ve ameliyat izi yok denecek kadar az oluyor.
Bence artık sezeryan ve normal doğumun birbirine bir üstünlüğü kalmadı. Sadece duruma ve annenin hali ruhiyatına göre seçim yapması gerekli.
Eğer sezeryan olacaksanızda iyi araştırma yapıp 3-5 kuruşun hesabını yapmadan iyi bir hastanede sezeryan olmanız gerekli diye düşünüyorum...

kafam karışıyor bu epiduralde olumsuz etkilerini yaşayanlarda çok ben erdemde doğum yapacam inş. erdemde epidural olan varmı epidural konusunda hastane yeni ama iş uzmanda tabi..ohaoldumsmile

doktoru sezaryan deyip normal olan var mı yardımmmm((
kızlar bende epudiralli normal istiyodum ama doktorum da bugün bebek yukarda sezaryan olcak dedi napcamı bilmiyorum 37 3 günlük hamileyim şuanda 10 gün sonra sezaryanla alalım dedi ne olur sizce iner mi acaba aşagı

benım arkadasımda normal dogum yapacaktı ama bebegı dönmedı ve sezeryan dedı doktoru... doktoru bırde demıs kı dogum sancısı geldıgınde o sancıyla bebek dönebılır demıs yanı normal olabılır demıs ama sancıyı beklemeden sezeryan oldu...

canım bende normal doğum istiyordum ama benim kızda bir türlü dönmedi ve biz 40. haftaya kadar bekledik.doktorum daha fazla beklemenin bebeğime zarar verebileceğini söyledi ve spinal sezaryanla doğum yaptım çokda rahat bir doğum oldu.
bazı bebekler son günde dönebiliyormuş ama hiç dönmese bile endişelenme doktoruna güven ha normal doğum ha sezaryan olmuş ne fark ederki önemli olan senin bebeğini sağlıkla kucağına alman değilmi. bak benim kız 3 aylık oldu inan doğumda çektiğin korkuları ağrıları bile hatırlamayacaksın bebeğini kollarına al ne demek istediğimi ozaman anlıycaksın..
biraz uzun oldu canım kusura bakma...güzel doğum haberlerini bekliyoruz...

hep normal doğum istediğim halde bebeğim iri olduğu ve son haftada başı aşağı inmediği için daha fazla beklemeden epidural sezeryan oldum. kesinlikle normal doğum yapamıyorsan tavsiye ederim. ayılmak gibi bir derdin yok, doğumdan max. 40 dk. sonra bebeğin göğsünde oluyor, emzirebiliyorsun.

selam kızlar epidual doğumun bebek üzerinde çok büyük zararları oluşabiliyormuş.belden aşağınız uyuştuğu için anne ıkındığı zaman alt bölgesini hissedemediği için ebeler karın bölgesine dirsekle bastırıyorlarmış ve epidural doğumlarda suni sancıda tercih edildiği için bebek büyük bir basınçla geldiğinden ve karındaki dirsek baskılarından bebeklerin omuz ve kol kısınlarında sakatlıklar oluşuyormuş ve suni sancı eğer gerekli değilse çok tercih edilmiyormuş çünkü bebeğin kalp atışlarını bozuyormuş.ben bu konuyu çok fazla araştırdım bilginizeeee

valla ablam amerikada epiduralle normal doğum yaptı. hastaneye gittiğinde herhangi bir ağrı kesici istermisin demiş ve saymışlar. ablam epidural istemiş. orada doğumların çoğu bu şekilde oluyor. hiç bir sorunda olmadı yeğenim şuan 2 yaşında.normal doğum sırasında herhangi bir sorun ortaya çıkarsa ancak öyle sezeryan yaptırıyorlar. Sezeryansan çok daha güvenli epidural normal doğum. bende 7 aylık hamileyim. epidural istiyorum ama eskişehirde bu uygulama pek yok malesef. çatır çatır doğurcam bir aksilik olmazsa. çok korkuyorum ama sezeryandan daha çok korktuğum kesin.

bende 30 haftalık hamileym ama çok kararsısızım ikisindednde korkuyorm ama en çok ağar basan sezeryan istiyom ama bende allaha bıraktım hepimiz içi hayırlısı

merhaba arkadaşlar ben şuanda bi aksilik olmazsa allahın izniyle normal doğum istiyorum bebekde doğum pozisyonunu almış bende erken doğum riski var 33.haftadayım doktorum şuan 35 i atlatdıkmı korkucak bişey ok dedı .şu mübarek ayda allah kolay doğumlar nas:1rolleyes:ib eder inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…