Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
mayısın son haftası doğum yapıcam ve genel anestezi ile sezaryen.ilkinde günüm geçti suni sancı verildi açılma az oldu dayanamadım ve sezaryen oldum..bu oğlumdada istesem normal doğum yapabilirim.çünkü tıpta minimum 2 yıl arayla hamilelikte normal doğum şansı var..bunu başarabilen insanlarda var ve riskleride var elbette...ama en güzeli şansında yardımı ile normal doğum olması..sezaryen olan bebeklerde astım ve bağışık sistemi zayıflıkları daha çok görülüyormuş.şimdiki aklım olsa ilkinde epidural norml dğm seçerdim...ama vajinada dikişte sezaryenden daha zor oluyormuş...

ohaoldumsmilearkadaşım bana epidural sezaryen ol diyor kendisi rahatlıkla oldu ama ben artık bu yazıyı okuduktan sonra asla diyorum....ilkinde genel anestezi aldım bundada aynısı olacak umarım...a.s.

Merhaba Ben 4 yıl önce normal doğum yapmış biri olarak seni aydınlatmak istedim Bende 5 tane dış dikiş vardı Ki doğumdan sonra uyuşturuyorlar dikerken.... Doğumhaneden çıktım odama gittim ve o andan itibaren günlük yaşamıma geri döndüm Birde pansumanına dikkat edersen aksatmazsan Hiç sorun olmuyor Ayrıca doğumdan sonra bebeğimde sorun olduğu için ertesi günü hastane hastane gezdik Üzerimde normal kot pantolonlarım ve Bütün bi gün koşturduk... Ben inan çok memnunum normalden ... Allah umarım karnımdakine de nasib etsin Ben asıl diğer doğum şekillerinden daha çok korkuyorum.... a.s.

Yazını okuduktan sonra bunun biazda şans işi olduğunu düşünmeye başladım.Bende 5 yıl önce hamileliğimin başından itibaren çok isteyerek normal doğum yaptım.Doğum anına kadar inanın gık demedim.Kendimi sancıların ve doğumun zorluğuna hazırlamıştım çünkü. ANCAKKK.. Doğumdan sonrası benim için çok beterdi..İçimde yapılan temizlik ve dikişlerin acısı hala hatırladıkça içimi ürpertiyor.Bütün dikişleri hissettim ve çok canım acıdı.Sözde kolumdaki seruma ilaç kattılar 2 kere.En sonunda aşağıdan iğne yaptılar ama zaten dikiş işide bitmek üzereydi. Bunun yanında bide 1 hafta düzelemedim maalesef.Normal doğumu güya çabuk toparlanmak için çok istiyordum ama ben tam 1 hafta sırt üstü bile yatamıyordum,dikişlerimin ağrısından.Yan yatmaktan kollarım ve omuzlarım ağrıyordu diğer taraftan da.1 hafta sonra anca yan yan oturmaya başlamıştım.Sezeryan olan arkadaşlarım bile benden daha çabuk toparlandılar.. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum,hiç olmazsa doğumda o kadar ağrı çekmeyeyim diyorum..Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyim..

Canım yaaa gerçekten çok üzüldüm Sanırım ebe yada dr biraz gaddarmış Bayağı hırpalanmışsın Ama her insan kendi bildiğini anlatır ya Benim ki inan çok rahat ve kolaydı Tek dileğim karnımdaki de aynı şekilde olsun Ve her duyduğuma rağmen yine de normal doğum yapıcam :CüvCüv: Ya doktorun da etkisi bayağı oluyor Doğum esnasında Yada ebe konusunda biraz şans lazım merhametli olması için Benim doktorum doğuma girmedi ve ebe girdi doğuma ama umarım yine aynısı olur.... :Saruboceq:

Bilmiyorum ya,yaşadıklarıma rağmen yinede normal istiyorum tabiki ama bu sefer biraz daha özel muamele ve daha az acı istiyorum.ınşallah dilediğimiz gibi olur herşey..

Yazıların hepsini okumadım. Benim doğumuma daha var ama korkuyorum araştırıyorum,epidural normal yapan varmı, ben epidural normal düşünüyorum ama çevrem korkuttu biraz,yok felc olma riski ,doğumu görerek yaptığın için daha panik olunuşu filan,yapan varsa lütfen eksilerini ve artılarını önerilerini yazsın.

ben de ilk bebeğime hamileyim 35.haftadayız.ve normal doğum diyorum...
çevremde araştırdığım ve edindiğim bilgiler en iyisinin bu olduğu yönünde
hakkımızda hayırlısı

oo 226 kişimiz ne kdr cesaretliler normal doguma oy verenler.. (tabiri caizse çatır çatır doğururum diyenler :) )maşallah diyelim..
ben normal doguma cesaret edemem herhalde epidural normal diyenlerdenim Allahın izniyle herşey yolunda giderse..

ben de 29 haftalık hamileyim,doğumdan korkuyorum ama yine de normal doğum olsun istiyorum.epidural normali bende doktoruma soracam merak ediyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun.

ben 1 hafta önce spinal anestezi ile dogum yaptim.belden igne vurdular.normal dogum olarak basladim ben.ama stresten devam edemedim.sezeryana cevrildi. dogumdan sonra cok fazla sanci oluyo. kendim oturup kalkamadim.hatta tuvalete bile kendim gidemedim.bebegimi rahatca kucagima alamadim.altini esim degistirdi. aglayinca esim bakti bebege.kendim yerimden bile kalkamadim.bebegin aglayinca hic birsey yapamamak cok vicdan azabi yapti bende. ama su an gayet iyiyim.benim gibi panik olmayan birine normal dogumu öneririm

bende spinal sezeryan oldum ne ignenin acısını ne de ameliyatta bir acı duydum çok rahat bir dogum elbette sonrasında biraz acı hissediliyor ama dayanılmayacak gibi degil ben agrı kesici igne vurulmak istemedim bile anestezinin etkisi geçtikten 7 saat sonra vuruldum ilk agrı kesicimi ertesi gün baş agrım oldu doktorumun tavsiyesi ile kola ve kahve içerek onuda atlattım şuan 21 gün oluyor bir sorunum yok Allaha şükür

spinal omurilik zarının içine epidural ise zarın etrafına uygulanıyor çok büyük bir farkı yok.epiduralde sırtında bir katater takılı kalıyor ve spinal epidurale göre daha çabuk uyuşturuyor direk sıvı içine verildiginden.ben spinal oldum igne vurulmasından saniyeler sonra uyuşma başladı.aslında epidural istemiştim ama anestezi uzmanım spinali tercih ettiklerini söyledi ben de memnun kaldım

hıııımmmm hangisi daha iyi acaba galiba epidural daha yaygın

epidural olmadıgım için bilmiyorum ama spinal rahattı.epiduralde kataterden her agrı hissettiginde agrı kesici alabiliyormuşsun daha agrısız olabilir.ama anestezi uzmanı sizin için en uygun olanı seçiyor.ameliyata girmeden önce benden önceki bayan da ısrarla epidural istemişti ama morfine karşı alerjisi oldugunu ögrenince epidural olmaz spinal olacaksın dedigini duydum.anestezistinize güvenmek en iyi yol sanırım.

merhaba kizlar,öncelikle herkese hayirli dogumlar diliyorum..
bende normal isteyenlerdenim..
bebekte,yada annede hayati bir risk yoksa normal dogumla oluyor burda..
anestezi alarak normal dogum konusundada emin degilim..
bazi dogum hikayelerinde sancidan ayilip bayilanlari okuyunca anestezili olabilir diyorum ama öncelikle sadece normal istiyorum..
artik kismet..insallah herkes agrisiz sizisiz dogum yapar..

merhaba,
epidural normal doğumda yada sezeryanda epiduralın uygulandığı omur sinirlerinde feci ağrı oluyormuş bel ağrısı daha kötüymüş diye duydum bu şekilde doğum yapan var mı?

merhaba,
epidural normal doğumda yada sezeryanda epiduralın uygulandığı omur sinirlerinde feci ağrı oluyormuş bel ağrısı daha kötüymüş diye duydum bu şekilde doğum yapan var mı?

benim son 29 gun az kaldı dayanın biraz daha ben dogum yapınca sorularınızı yanıtlarım :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…