Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
bütün hekimler normal doğumun sağlıklı olduğunu söylerken sezeryan daha sağlıklı demek ne kadar doğru???..
normal doğum isteyenler korkmayın,elbette sancı çekiyorsunuz ama dayanılmayacak şey değil..rabbim bizi buna göre yaratmış zaten..
bide bebek doğarken sıkıntı çekmesin diyenlere bişey demek istiyorum..hiç bir problem yokken çocuk sıkıntı çekmesin diyemi sezeryan olacaksınız tek sebep bu mu??bir araştırmaya göre sezeryanla doğan insanlar normal doğanlara göre sıkıntılara çok daha az göğüs gerebiliyormuş..aslında normal doğmasına izin vererk onu ilk sn den hayata hazırlıyorsunuz bence..ayrıca hemen ayağa kalkıyorsunuz..gerçekten korkmayın yaa..bende normal yapabileceksem ya dr bi katakulleye getirip sezeryan yaparsa diye ödüm kopmuştu hep..

hanımlar iki doğum yaptım ikiside normal oldu sezeryan odası olası riskler için hazırdı.ama açık yüreklilikle söyleye bilirim sonrası için dayanılmayacak birşey değil 7 güne kalmadan toparlanıyorsunuz ağrı bebeğin doğmasıyla bıçakla kesilmiş gibi bitiyor epiduralin çok yan etkileri var ömrübillah ağrı çekmek mi yoksa sayılı saatler ağrı çekmek mi zor.sonucu güzel.3çocuğuma hamileyim inşaallah buda normal olur

Normal doğum yapanlara gerçekten hayranım ama ben asla yapamam. Zaten özel hastalığım nedeni ile %90 ihtimalle tüp bebek yolu ile hamile kalacağım için sezeryan olmak durumunda kalacağım. Hoş mecbur olmasa da normal doğum yapamam.

bende aynı şekilde düşünüyorum seninle canım ama kasık fıtığım var ve normal doğum imkansız hatta hamilelğimde bile fıtığımın boğulma riski cok yüksek dr sadece inşallah boğulmaz diyebiliyor kasık fıtığıda boğulduğunda ölümle sonuclanabiliyor Allah insallahsağlıkla kucagıma almayı nasip eder bebişmi:Saruboceq:

epidural sezeryanla dogum yaptim ben,cati darligi ve bebegin boynuna 2 defa dolanma yuzunden.
ama hic de pisman degilim,memnun kaldim.
ama normal dogum yapanlara da hayranim.
alkisalkisalkis

sağlık açısından çok bişey farkediceğini düşünmüyorum ben bebek için travma oluyomuş falan hikaye bence.saatlerce daracık bi yerde sıkışıp kalmak ve çığlıklar içinde kafasından çeke çeke çıkartılması travma olmuyo da sancısız gürültüsüz cırt diye çıkınca mı travma oluyo.normal doğum isteyenlere saygı duyarım ama sezaryeni tercih edenleri de eleştirmemek lazım.

bence henüz hamile olmayanlar bu konuda yorum yapmak için acele etmesinler. çünkü hamilelik, karnınızda minik yavrunuzu taşımaya başlamak ve zaman geçtikçe, onun varlığını daha güçlü hissetmeye başladıkça aranızda oluşan o bağ , o annelik hissi.. bunu gerçekten yaşamak gerekli. herkezin fikrine saygı duymak lazım. ben normal doğum yapabilmeyi çok istiyorum. inşallah allah nasip eder başka sorunlar çıkmaz. her doğum şeklinde aklınıza gelmeyecek sorunlar çıkabiliyor normal doğumda da sezeryende de. o yüzden içinizden nasıl geliyorsa onu yapın ve dua edin..

off cok korkuyorum her ıkısınden de...
keyfıme bırakırsa sezeryan ıstemıyorum ama mecbursun derse seve seve sezeryan olacagım cok kararsızım halen...

normal doğum yapmak istiyorum. epiduralli de olabilir ! sezaryen de bebeğim ve benim sağlığımızda bir problem olursa yaptırmayı kabul ederim. Umarım öyle bir şey de olmaz.

epiduralle doğum yapan arkadaşlarım oldu ama sonra çok şiddetli baş ve bel ağrıları çektiler..ben de kararsızım bu doğumu normal istiyorum,epidural düşünüyordum başta sonra korktum..birkaç ssat sancıyı çeker biter dedim..aylar yıllarca bel ağrısı çekmektense ötekine razıyım..zaten doğurduktan sonra hiçbişey kalmıyor valla..sancıları falan unutuyorsunuz hemen

ilk doğumumu normal yaptım suni sancı verildi 10 saat kadar sürdü bu sefer epidural normal istiyorum ve belime yapılacak iğneden korkuyorum ayrıca daha diğer doğumumu 2 yıl olmadı yapalı unutmuş değilim acısını..

kesinlikle normal dogum dusunuyorum ben ılk dogumumda normal dogum olarak yaptım cok saglıklı ve cok memnun kaldım bu dogumumuda mevlam ızın verırse normal dogum yapacagım en saglıklısı cunku

Arkadaslar hayirlisiyla insallah bende dogum yapacagim ben yurt disinda yasadigim icin 4 hafta önceden seni cagirip fikrini aliyorlar nasil dogum istiyorsun gibi sagligin nasil allerjin varmi gibi sorular soruyorlar... Ben Normal Dogum istiyorum dedim ama gerekli görülürse insallah görülmez sezaryan yada epidural olabilir diyede imza attim.. Bende cok kararsiz kaldim hangi hastane falan diye birisi öyle diyor birisi böyle.. Aslinda ne kadar yanlis düsünüyoruz farkinda degiliz. Unutmayalimki Annelerimizin Anneannelerimizin Ninelerimiz köylerde kadinlarin malesef böyle bizim gibi yok su hastane yok söyle dogum yok böyle dogum sansi hic olmadi ve Allaha sükür hepimiz Allahin izniyle saglikli bir sekilde dogmusuz ve hic bir dogum secme sansi olmayan Annelerimizde gayet saglikli... Ben anlamiyorum neden bu kadar kafamizi takiyoruzki....
Ben suna inaniyorum Nerede olursa olsun Hangi hastane olursa olsun BIRAKALIM NORMAL DOGUM OLSUN. Eger gerekli görüldügü takdirde bir aksilik olursa insallah böyle sorunlarla karsilasmayiz eger olursada gerekli görülen seyler Doktorlarimiza birakalim.. Sezeryani kesinlikle savunmuyorum ama böyle bazi hanimlar var ballandira ballandira sezeryani anlatiyorlar ya sinir oluyorum lütfen hanimlar sezeryani cok güzel bir seymis gibi baskalarina tavsiye etmeyelim birakinda normal dogum sansi olan anne adaylar o anin tadini cikarsin...

Üstelik o sancilar okuduguma göre Bebislerimizin dokuz ay boyunca kendisi icin biriktirdigi okjisenmis bunu bilmiyorum biliyormuydunuz oysa bebisimiz dogum esnasinda her gelen sanci onun cigerlerine aldigi nefes mis ama biz bunu bebislerimize cok görüyoruz...

Bilmiyorum belkide yanlis düsünüyorum Allaha büyük söylemek istemiyorum kesinlikle yinede siz bilirsiniz...

Allah hepimize sagliklisiyla bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin insallah....
Herkese kolay dogumlar nasip etsin Yüce Allahim....

ben epidural sezeryan olacağım,benim gebeliğim tüp bebek ve biraz riskli geçiyor ondan dolayı doktorum ne seni nede bebeğini riske atmayalım dedi onun için ALLAHIM hepimize hayırlısını nasip etsin inşallah.

adı üstü NORMAL doğum,elbette kulağa pek hoş gelmıyor,ama EN SAĞLIKLISI anne ve bebeği için,eğer sizde ciddi sorunlar yoksa sezeryanı tercih etmeyın:hulya:

Bana da doktorum epiduralli normal doğum önerdi ama ağrılı normal doğumdan korktuğum kadar epiduralden de korkuyorum..hala karar veremedim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…