Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
kızlar akıl vermek gibi olmasın yanlış anlamayın ama 9aylık bir oglum var.benimki günüm geldigi halde dogmadı.ne sancım vardı ne agrım.ortalıkta koşturup duruyordum yani.ben normal istiyordum.bu yüzden günüm gectikten sonra bekledim belki olur diye bu arada kontrolede gidiyordum.ama yine bende bişey yok en son 20gün bekledikten sonra epiduralsezeryan oldum.mecburen hic istemiyordum ama nasip.yinede hic ama hiiiiiiiiicccccccccccccc tavsiye etmiyorum.eger benim gibi mecbura kalan olmazsa kesinlikle normal olsunlar.lütfeeeennnnn.....sezyandan sonrası cok zor ya.beliniz,,karnınız,,göbeginiz hic zora gelmiyr.sürekli dikkat etceksin.ameliyat yeri hem kötü görünüyor hemde zora gelince günlerce agrıyr.daha neler neler yani.benim fikrim bu.en güzeli herşeye ragmen NORMAL DOGUM....hepinize sevgiler.öptm:umursamaz: :umursamaz: yasakkelime yasakkelime yasakkelime:enbuyukkk:

Burada cogunluk normal dogum demis fakat nedense burdaki hanimlarin cogu sezaryani tercih etmis dogum öykülerinden falan okudugum kadariyla...

bende normal doğum yapmak isterim ama kilolu hamile kaldım.epidural anesteziye falanda dayanamam herhalde sezeryan olursamda genel anesteziyle olmak istiyorum.

merhaba arkadaslar,
bu konuyu görünce dayanamadim yazdim yeni araniza katildim tabii kabul ederseniz.bende32 haftalikhamileyim dogum yaklasiyor ve ben cok korkuyorum nasil bir dogum yapsam .bana önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.:uhm:

bende 33 haftalık hamıleyım NORMAL DEN yanayım şuan problemım yok ama epıduralmı olsun olmasın diye kararsızım neden sankı devlet hastanelerındede epidural yapılmıyor oturduğum yerde özel hastanelerde uzakta hepp :sinifsinif::çok üzgünüm::uhm:

ben de normal doğum istiyorum ısrarla . bugün kontrolüm vardı. şimdilik bi sıkıntı yok. normale doğru gidiyoruz ama nasip tabi.sezeryana da hazırladım yine de kendimi bi sıkıntı çıkarsa diye. bu arada normal doğumu da epiduralsiz istiyorum. ağrıyı çekebileceğime inanıyorum. nasıl bilmiyorum ama içimde bi cesaret var, bi de ağrı eşiğim biraz yüksektir benim ondan heralde. epiduralin de bazı bayanlara bel şikayeti verdiğini biliyorum, bende zaten bel fıtığı başlangıcı var, doğumdan sonra epiduralin yan etkisi olur diye korkuyorum. bi arkadaşımda oldu çünkü. bi de bunu uzmanlar da söylüyo zaten, normal doğumda epidural ıkınmayı zorlaştırabiliyomuş uyuşturduğu için bu da doğum süresini uzatıyomuş. o yüzden gerekirse ağrıya da sabrederek herşeyiyle normal bir doğum istiyorum bakalım. inşallah.

epiduralin de bazı bayanlara bel şikayeti verdiğini biliyorum, doğumdan sonra epiduralin yan etkisi olur diye korkuyorum. bi arkadaşımda oldu çünkü. bi de bunu uzmanlar da söylüyo zaten, normal doğumda epidural ıkınmayı zorlaştırabiliyomuş uyuşturduğu için bu da doğum süresini uzatıyomuş.

doğuma çok var ama bi aksilik olmazsa eğer normal doğumu tercih ederim prenses doğum çok cazip gelio biraz araştırdım ama bel bölgesinden falan veriolar sanırım epidural anesteziyi daha fazla bilgisi olan varsa cvp lütfen

evet benim bi akrabada öyle dedi epidural icin dogumu uzatiyo.dr um hersey gzl normal dogum diyo ama o sancilari nasil cekeriz benim ilk bebegim cevrem agri kesici olmadan yapamazsin diyolar.keske bende sizin gibi cesaretli olabilsem

benim mecburi sezeryandı ve yine sezeryan olcam malesef ama eğer herşey yolundaysa kesinlikle normal doğum tercih etmenizi öneririm...

kizlar benim 3günüm kaldi doguma ve ck korkuorum ve heycanliyim mutluyum ne bilim normal dogum dusunuorum ama bakalim :)) baska korkan varsa gelsin

doğum şeklini insan kendi seçemezki :18: vücuda bağlı herşey. benim vücudum normal doğuma elverişli çıktı normal doğurdum. tabi sancılara dayanamayıp beni sezeryana alın diye yalvardım ama herşey normal gittiği için almadılar. yanımda benden saatler önce gelen biri vardı onun açılması olmadı ben önce doğurdum çıktım üstelik hastaneye gittiğimde 1 cm açılmam vardı. başka biri epidural normal istedi açılmadı sezeryana aldılar. yani doğum şeklini seçme lüksümüz pek yok bence. herşey son anda anlaşılıyor :82:

slm arkadaşlar :)) herşey yolundaysa normal doğum tercih edin derim, benimde nisanda ilk doğumum olacak nasipse!!sezeryan da sonrası kötü bir çok tanıdık ve akrabam sezeryandan pişman oldular.normal doğum gerçekten daha sağlıklı inşallah herkese allah kolay normal doğumlar nasip etsin:)))

kizlar benim 3günüm kaldi doguma ve ck korkuorum ve heycanliyim mutluyum ne bilim normal dogum dusunuorum ama bakalim :)) baska korkan varsa gelsin

slm allah kurtarsın sağ sağlim:)) ne mutlu üçgünün kalmış!! bence korkma herşey yolundaysa normal yapmaya çalışmalısın.epiduralle normal doğumu düşünebilirsin,herkesin doğumu farklıdır kimisi abartılı anlatır normal doğumu kimisi de olduğu gibi kimseye kulak asma kendini boşu boşuna korkutma!! benimde nisanda ilk doğumum olacak ve allah nasip ederse normal isityorumm.allah yardım eder hayırlı olsun şimdiden ne mutlu :)))korkmaaa

ben suda dogum yapicam yurtdisinda oldugum icin bu dogum daha avantajli geliyor hem kaslari gevsetiyo hemde dogumu rahatlikla gerceklestiriyosn ins tabi hayirlisiyla rabbim herkezin yardimcisi olsun---

benimde 1 haftam kaldı kısmetse..tabi kesin Allah biliyo ne zaman olacağanı..şimdilik herşey yolunda normal doğum için bekliyorum bakalım..biraz korkmuyo değilim ama Rabbim yardımcımız olsun inşaallah..

benimde 1 haftam kaldı kısmetse..tabi kesin Allah biliyo ne zaman olacağanı..şimdilik herşey yolunda normal doğum için bekliyorum bakalım..biraz korkmuyo değilim ama Rabbim yardımcımız olsun inşaallah..

amin diyorum arkadaşlar hepimizin allah yardımcısı olsun benim 3 haftam var en fazla hayırlısı ile ikinci ve normal inşallah... tecrübeliyim yani

doktoru 4, ayda sezeryanla dogumu tercih ediyorum sende diyen oldumu acaba devlet hastenesinde doktor benim doktorum gerek kalmadıkça özeline çagırmaz hastanede bakar ilk defa özeline gittim geçen gün normal dogum işime gelir dedi normal dogumda bana fazla gerek kalmıo dedi ama ben diger hastalarıma söylemem sezeryanla yaparız hastenede dogumu dedi daha 5,aya yeni girdim ve bi anlam veremedm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…