Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
ya ben aslında çok korkuyorum bana :18:Bana herkes normal doğum yaparsın inş korkulucak gibi deil diolar ama ben korkuorumm ama yinede normal doğum diyenlerdenim

hamile kaldığımı ilk öğrendiğim günden beri tek korkum doğum .şuan 6 aylık hamıleyım daha var dogumuma ama korkularım dahada artıyor bende artık herşeyi oluruna bıraktım sırf korkudan sezeryan ıstıyorum ama inş. normal olur . bu arada ist sarıgazi bölge hastahanesınde dogum yapan varmı

ben de normal istiyordum amasezeryan ihtimali çıktı. dün çatı muayenesi yapıldı 39+1 haftalığız bebeğim çok kilolu 3,880 çıktı ultrasonda suyumda biraz fazla. çatı muayenesinde 1 cm açıklık ve yumuşama var çatı müsayit çıkış rahat ama arkada kemik var dedi doktor ve bu kiloda bebek çıkar mı şüphem var dedi çok yırtılma olabilir falan kanala da girmedi daha perşembe sabahı yatış yapılcak suni sancıyla aşağı inip inmeyeceğine bakalım başı aşağı inebilirse devam eder dedi doktor olmazsa sezeryan yapıcaz mecburen dedi ve benim hiç sancımda yok hala inşallah kendi sancımla giderim.

herkese selamlar bende 32 haftalık hamileyim ve bendede korku var normal dogum korkusu ama banada herkes inş normal olur dyor sanıldıgı kadar korkulacak bişey yok dyoorlar ama ynede korku işte

merhabalar... 10 gun once dogum yaptım cok sukur... herseyım normaldi son gunume kadar,son muayenemde suyumun azaldıgını görduk ve hıc rahımde acılmam yoktu...suni sancı verdıler acılma olur belkı dıye sırf normal dogun yapmak ıcın ama acılmam yıne olmadı ve suyumda az oldugu ıcın riske atmamak adına son anda apar topar sezeryana aldılar... sunı sancıda da ınanın asırı sancım olmadı hani bagırcak kadar...cok şükür ıyıyım bebegımde ıyı,ayaklandım bıle...banada ıns normal yaparsın dıyorlardı ama sezeryanımda rahat oldu cok sukur...hemde belden uyusturdular... suanlık bır sıkıntım yok bundan dolayı... kılolarımda gıttı... sıze dıyecegım hayırlısını dıleyın ısteyın,benım aklımda sezeryan olacagım hıc yoktu doktorumda en basta sezeryanı aklından cıkar demıstı ama nasıp ıste... Allah hepınıze saglıkla kucagınıza almayı nasıp etsın...

Son düzenleme:
bende normal istiyorum ama şartlar neyi gerektirirse ya da neyi getirse o şekilde olsun,kesinlikle normal ya da sezeryan olsun demiyorum,hayırlısı ne ise o olsun,benim ve bebeğimin sağlığını riske atacak bir şey olmasın önemli olan bu...

almira85 sezaryan ihtimali doğduğunu yazmışsın. Çok merak ediyorum naptın, şu an bebeğin kucağındadır büyük ihtimalle. Ben de 37. haftamdayım, sağlıklı az ağrılı bir avazda normal doğum için dua ediyorum sürekli. Allah hepimizi kolaylıkla kurtarsın.

dün okudum sezeryan olmuş

ben 4,5 ay önce sezaryan oldum ama epiduralli normal doğum yapsaymışım keşke..

gerçi sezaryandanda memnunum ama normal doğum başka birşey olsa gerek

ohcanımadeysin ciddi misin almira sezaryan mı olmuş, çok üzüldüm. Herşeyin hayırlısı tabi ama ablam sezaryandan çok çektiği için olsa gerek sezaryan denince dahi tüylerim diken diken oluyor. Ben napıcam acaba Allahım sağlıklı hayırlı kolay normal doğum versin inş.

Arkadaslar gercekten sizlerin yazilarini hayretler icerisinde okuyorum..Almanyada yasiyorum ve bir doktor sezeryan istiyormusun diye sormaz, soramaz..Hersey yolunda gitttigi sürece bebigi sezeryanla alan bir doktor olsa hakkinda kanuni islem yapilir..Tamam sezeryanla dogum doktorun isine gelir cünkü fazla para girer cebine yani bir ameliyat yapmis parasi girer cebine ama dogum yapan kadin icin sezeryan cok kötü belki distan bakinca birsey yok ama bircok zararlari var..Normal dogumun anne icin bir cok faydasi var ve en sagliklisi...Inanamiyorum okuduklarima..TR de resmen iki kurus fazla para icin anneler kesilip biciliyor...2 cocuk dogum yaptim ( normal yolla, suda dogum) 3. süne hamileyim insallah ALLAH hepimize hayirlisi ile bebegimizi kucagimiza almayi nasip eder..Ama sezeryani asla tavsiye etmem...

suda doğumda iyi diye duydum ama türkiyede pek yaygın değil
nasıl onda ağrı oluyor mu?
herşey onda kadına düşüyormuş
doğru mu?

bende çoğu kişiye şaşırıyorum...hele bide sezeryanı çok büyük konformuş gibi övenlere ve bahanelerle sezeryana alan dr lara..
bizde gelişeceğiz bilinçleneceğiz inşallah canım..o günleri görürüz inşallah..

Ben de normal doğum istiyorum ve kendimi hazırlamaya çalışıyorum ama hayırlısı ve sağlıklısı neyse o olsun inş.
Bi avazdaaaa inşşşş

benim ilk doğumum sezeryanla oldu benim sizinkilerden daha zordu doğumum. bebeğim dönmedi son ana kadar bekledim birde rahmimde myom vardı mecbur sezeryan olmak zorunda kaldım şimdi oğlum 2 yı bitirecek ben tekrar hamile kalmak istiyorum fakat ikinciyi normal yapmak istiyorum birinciyi sezeryan ikinci doğumunu normal yapan varmı?

merhaba hanımlar 38 haftalık hamileyim doğumuma çok az kaldı.şaşırıyorum gerçekten hem burda okuduklarıma hemde çevremden duyduklarıma.sezeryanı nasıl tavsiye edebiliyolar.ben normal doğum istiyorum ısrarla(bu ilk doğumum olucak).bence ters bir durum olmadıkça sezeryan düşünülmememli.dünyada türkiye sezeryanda bir numara.eğer çok iyi bişey olsaydı avrupa amerikadaki drlar bu yöntemi daha çok kullanırlardı diye düşünüyorum.çünkü gününnü saatini ver al bebeği ohh ne güzell.artık saatlarce annenin başında beklicek dr. bulmak çokk zor. ben bulduguma inaıyorum inş. normal doğum yapıcam.çatı muayenemyapıldı bebeğim 4.aydan itibaren baş aşağı duruyo ztn. normal doğum için şartlar müsait.artık bekliyoruzz oğluşumun keyfinii

ben hiç duymadım ole bişiyi sezeryan olduktan sonra normal dogum olmaz die biliorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…