Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Arkadaslar insan beyni cok güclüdür...Sunu acikca belirteyimki bir anne dogumunun nasil gececegini hamileligi boyunca kendi hazirlar..Eger cok korkar, cok zor olacagini düsünür, kesinlikle yapamam gibi kendini sartlarsa emin olun onun dogumu zor olacaktir..Ama hamile kadin kendini teskin eder ve kolay bir dogum olacagini düsünürse (Allah in izni ile insallah) dogumu kolay olacaktir..Bu benim düsüncem degil Almanya da yapilan bir arastirma sonucu..Söyle düsününki Dünyada insanlar yasamaya basladigindan beri kadinlar doguruyor,hatta o kadarki ben köylerde tarlalarda doguran kadinlar duydum, bir ebe bile olmadan doguran kadinlar var..Allah in izni ile onca doktor arasinda hastanede dogurmak daha kolay degilmi?..Hergün düzenli yürüyüsünüzü yapin ve kendi kendinizi korkutmayin, sizin korkmaniza neden olacak negatif insanlarla dogum konusunu konusmayin..Allah in izni ile kolay olur insallah...Rabbim hepimize kolay dogumlar nasip etsin..

Aynen arkadaşım sana katılıyorum, amin Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı kolay doğumlar nasip eylesin. 41. haftamdayım henüz bir doğum emaresi yok, inşaAllah doğumum kendiliğinden doğal yolla başlar, müdahaleye gerek kalınmaz.

insallah Allah izin verirse normal dogum isterim hemde suda...duydum ki cok faydaliymis ve rahatmis...insallah bakalim...ama suda olmazsa bile normal isterim...acisindan gerci korkuyorum ama en azindan hersey bitiyor sonradan...

ben de normal istiyorum.40+5 günlük hamileyim.41.haftayı tamamlayana kadar kızım kendi gelmezse suni sancıyla normal doğum yapacacağım.Allahım inşallah ona da gerek kalmaz da bugün yarın sancılanırım.Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin.birbirimiz için dua edelim arkadaşlar..

aynı fikirdeyim..beyin gücü ile bir çok şeyi başarabiliriz..Allahım herkese hayırlı doğumlar, evlatlar nasip etsin...

Gerçekten bana seçme şansı verilseydi normal doğum yapmayı çok istiyordum.
Hatta sezeryandan ödüm kopuyordu.
Doğuma yaklaştığımda doktor mecburen sezeryan olacağımı söylediğinde günlerce ağladım.
Doğumdan sonra ise boşuna ağlamış olduğumu anladım.
Kendimi öyle şartlamışım ki normal doğum yapacağıma,sezeryan kelimesini duyunca şoka girmişim.
Hamilelere tavsiyem sadece sağlıklı sonuçlanacak bir doğum dilemeleri.

Çok haklısın.. Kendini korkutmak sadece işi daha da zorlaştırıyor.. Bende normal doğum istiyorum Allah hayırlısını nasip eder inş..

kesinlikle normal istiyorum sezeryan düşüncesi bile beni çok korkutuyor ne olacaksa gözlerim açıkken olsun ilk 32. haftada normal doğum yaptım umarım buda normal olur

bende normal istiyorum dedim bütün hamilelik boyunca çatı muaynesi olduğum gün bütün cesaretim gitti ve suan korkuyorum normalden zaten doktorda yapamayacağımı söyledi. normal doğumun çok iyi olduğunu biliyorum ama cesaretim hiç yok.:18::18:

mrb canım bende sen gibi aynı durumdayım bende kendimi okadar alıştırdımki normal doğuma daha 5.5 aylık hemileyim ama dr sezeryan alman gerekiyor dedi üstelik genel anestesizyle sok oldum çünkü sezeryan en son istediğim doğum sekliydi malesef ikimizin saglıgı için böyle olması gerekiyor allh bebişlerimizi sagsalim kucagımızı almayı nasip etsin

canım mrb bende 5.5 aylık hamileyim doktorun şimdiden neden sezeryan dedi benimki hiçbirşey söylemedi acaba şimdiden belli oluyormu? Ama üzme kendini sezeryan yada normal rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsinde gerisini atlatırız inşallah.

canım benim bel fıtıgım var agırlaştıkça beimde ve bacaklarımda inanılmaz agrı ve kasılma olmaya başladı onun için dr normal doğum zorlamadan dlayı belde yada bacakta sakıncalı olabilir dedi genel anestesi ile sezeryan yapıcaz dedi sancımın başlamasını bile beklemicez 38 haftalıkken alıncak kızım tek saglık olsunda yapıcak bişey yok

Manisada doğum yapan veya yapacak olan varmı? Doktor yada hastane tavsiyelerine cidden çok ihtiyacım var :26:

tabi ki normal doğu herşeyi akışına bırakmak lazım zaten de öyle oluyor kısmet.kimisi normal isterken sezaryen olmak zorunda kalıyo

Bende herkes gibi acı çekmeden epidural normal istiorum en çok ama kimileri eskisi gibi olmuor, ondada dikişler var onunda ağrısı sızısı var diorlar ve bnde doğal olarak karr veremiorm:S Tabiki her bayan onuda düşünüordur eşi ve ilişkisi açısndan. Normal doğum yapan arkadaşlar herşey eskisi gibi oluormu sizce? Şimdiden tşkrler..

18 haftalık hamileyim dr sezeryan dedi boydan dolayı normal doğum sakıncalıymış boyum 146 cm tek bebişim sağlıklı olsunda inşallahhhhhhh

canım ilişki konusunda herşşey eskisinden bile daha iyi oluyor ben kendi sancımla normal doğum yaptım normal doğum yapabilmek için tam 3 doktor değiştirdim malesef.
doğum yapmadan önce ilişkiye girerken cannı m yanardı azda olsa her pozisyonda yapamazdım hele 1 hafta falan ara verirsek aynı eski haline dönerdi dahada canım yanardı ama doğumdan sonra çok rahat ettim dikişler sorun olmuyor canım merak etme kendine iyi bakar güzelce dinlenir ağır iş yapmazsan dikişlerin çok çabuk toparlanıyor izi bile kalmadı benimkilerin
normal doğum istiyor ve cesaret edemiyorsan pozitif doğum hikayeleri.com vehttp://dogaldogum.com/doum-haberleri.html okumanı tavsiye ederim canım çok güzel hikeyeler var ben bunları okuyarak cesaretlendim diyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…