Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Ben bir hemşireyim;
Kadın doğum servisinde çalışıyorum hergün spinal anestezi ile sezeryan oluyor hastalar normal dogum da var elbet.bizim gönlümüzden normal dogum geçsede kesinlikle doktorun sözünden çıkmamak gerek..kadınlar doktoru dinlemiyor normale kendileri karar veriyor masada çocugu çekerken ya bebek kilolu ya kafası büyük çekerken omuzdan rahatsızllanıyor kalıcı hasarların kaldıgınıda gördüm..gercekten normal dogum yaparsın diyorsa dinleyeceksin olmaz diyorsada dinleyeceksin..meleklerimizin sağlığında oynamayalım..birden fazla doktor kafa karıştırır doktor doktoru beğenmez unutmayın.

birden fazla doktor kafada karıştırabilir doğruyu bulmamızıda sağlayabilir iyiki başka doktora gittim
benim ilk doktoruma kalsa çoktan sezeryan olmuştum daha doğuma 1 ay kala suyun sınırda böyle olursa sezeryan yaparız demeye başlamıştı,tabi bana soran yok sezeryan istermisin diye, sanki suyu az olan bebekler suni sancıyla doğmuyo
yazık cahil olanları kandırıyolar işte
bir arkadaşımın doğumuna yakın kontrole gittiğinde suyunu patlatmışlar sonra aaaaaaa çocuk tehlikede doğru sezeryana
bilgisiz insanları sen doğuramazsın diyip karkutanınımı ararsın, tüp bebek yapanları senin bebeğin kıymeyli tehlikeye atmayalım sezeryan yapanımı ararsın
daha neler neler
çok komik yaaaaaa
normal olan doğum tehlikeli oluyor
ama karnı yarıp ameliyatla bebeği almak tehlikesiz
çok gülüyorum çok
ah ah ne zaman bizim insanımız bilinçlenip doğumun normal bir olay olduğunu, sezeranınsa zorunluluk halinde yapılan bir ameliyat olduğunu anlayacak çok merak ediyorum
sen bu günleride göster bana yarabbim

açıkcasıben sezaryan düşünüyorum çocuk gelişim uzmanı olmama karşın kronik bronşit başka bir ifadeyle ön astımım vardı çocuklugumdan beri ve akciğerlerim bu konuda pek saglıklı değil o yüzden bebeğimide kendi saglıgımıda riske atmak istemiyorum ama en uygunu normal dogum ondan hiç şüphem yok

39+5teyim
ve normal doğum için bekliyorum
sezeryanı hiç isemedim bile

Valla ne güzel ben de normal doğum istiyorum ama bu aralar bi korkaklık oldu bende.Cayma modundayım acaba sezeryan mı olsa diyorum...Rüyalarımda hergün doğurup duruyorum çok etkilendim galiba

Valla ne güzel ben de normal doğum istiyorum ama bu aralar bi korkaklık oldu bende.Cayma modundayım acaba sezeryan mı olsa diyorum...Rüyalarımda hergün doğurup duruyorum çok etkilendim galiba

ben de bi ara korkmadım değil
ama geçti sonra
sezeryanı düşündüm iğne yapılacak ,uyuşacaksın, sonra onun geçmesi
bebeğimi sevemicem hemen
o yüzden de biraz acı çekerim bebek çıkana kadar ,sonrası kalkıp gezerim hemen inşallah
hem her normal doğum zor olmuyor
benim annem sahur hazırlmaya kalktığında anlamış sancısı olduğunu ,öncesinde uyanmamış bile
sonra da hemen doğurmuş
bence hiç korkma hem mecburiyet yoksa ben sezeryan yapılmasına sinir olyurum:
47:

arkadaşlar jelle doğum diye bişey varmış haberlerde izlemiştim. ağrısız sızısız dikişsiz demişti doktor nasıl oluyor bilmiyorum tabi

bende normal düşünüyorum.deli cesareti heralde..hiç sancı ağrı kısmı aklıma bile gelmiyor....

bence en güzeli canım
ne delilik be bişey
normal olanı bu adı üstünde
bakalım ben 40+3 oldum ve belirtiler başladı heralde bgn yarın doğururum
geciktiği için sezeryan olrum diye korkuyodum normal olcak inşallah

normal doğumda bütün acı sancı orda kalıyor bebek doğduğu andan itibaren dikis acılarından baska birsey yok keske normal doğurabilsem ama bebek dönmüyor sezeryan ameliyattır sonuçta doğumdan sonra kendinizi iyi koruyup kollamanız gerekir

doğal olan elbbette normal doğum..ben normal dogumla dogmuşum kilolu oldugum için çıkımda çok çekmişler şuanda sol kolumda %50 his kaybı var bilinc altımda ya cocugumda olursa korkusu oldugu için normal dogumu düşünemiyorum..

ben hala karar veremedim ,bebeğim döndü ama korkuyorum ya
tamam normal olsun diyoruz ama dr lar biz gibi düşünmeyebiliyorlar
sezeryan da ameliyat nihayetinde çok az kaldı ama hala bir fikrim yok

buraya defalarca normal doğum yazıp durdum,olmadı
41+2de mecburen sezeryan oldum
berbat bir şey
imkanınız varsa normal doğumdan başkasını düşümyin bile
en fazla 3-5 saat sancı çekersiniz bebek doğunca ayaktasınız
sezeryanda doğum anını hissetmeseniz bile sonra günlerce, aylarca o sancıyı çekiyorsunuz
oturup kalkmak işkence,bebeğinizle de ilgilenemiyorsunuz

normal doğumun da sezeryanın da doğumdan sonra etkileri kişiden kişiye değişiyor anladığım kadarıyla. En iyisi doktorun önerilerine kulak vermek ona sonuna kadar güvenmek ve bol bol dua etmek Allah herkesin yardımcısı olsun.

slm arkadaşlar.. bende 31+2 haftalık hamileyim. bende hep normal doğumu düşünüyorum ama küçük bi ilçede yaşadığımız ve şehire en az 1 saat mesafede olduğumuz için yetişememekten korkuyorum.2 gün sonra doktor randevumuz var o zaman doktor ne diyecek bakalım. gerçi özel hastaneye gidiyoruz ve doktorlar hep sezeryane yönlendiriyor malum. ben de normal doğuma hiçbir engel yokken boşuna sezeryan olmak istemiyorum. ama doktorların insafına kalıyoruz işte. hepimiz için hayırlı doğumlar...

Ben 14 ay önce kendi isteğimle spinal sezaryen ile doğum yaptım ve sadece 24 saat yattım hastanede eve gelir gelmez ayaklandım hiç bir ağrı sızı olmadı çok memnunum yüz kere de doğursam yine sezaryen yaparım ve ben tüm kış çorapsız gezdim yani kendimi koruyup kollamadım hiç ve dikiş yerimde en ufak bir sızı bile olmadı bence sezaryende doktor çok önemli!

Günlerce aylarca demişsiniz sizin doğum yaptığınız şurda 5-6 gün falan olmuş aylarca sancı çekildiğini nasıl anladınız acaba?
Bebeğinizle ilgilenemiyorsunuz demişsiniz ama maşallah burayla yeterince ilgileniyorsunuz!
Kusura bakmayın tutamadım içimde..

siz ne biliyorsunuz benim hakkımda da içinizde tutamayacak kadar öfkenelenip cevap yazıyorsunuz
ilginççç

hem bir şeyi bilmem için ille de yaşamış olmam gerekmez bu bir
ikincisi de , yattığım ya da zar zor oturduğum yerden bebeğimle ilgilenemem, ama can sıkıntısından internete girebilirim kıyas bile saçma

ben sezeryandan memnun kalmadım,burada paylaştım
ama madem siz memunsunuz ne güzel
bebeğinizle size sağlıklı,mutlu bir ömür diliyorum

Son düzenleme:

helL OLSUN HKETTİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…