- Konu Sahibi yaseminsen
-
kızlar doğumumuza çok kısa bi zaman kaldı sizler ne şekilde düşünüyorsnuz :uhm:
''Adı üstünde normal doğum'' diye tabir edenlere: adı esasında vajinal doğumdur...İnsanların beynine çivi gibi çaktılar şu ''normal doğumu''.. Henüz çatı muayenesi korkusunu yenemeyip, vajinal doğum diye ısrar etmeyin kendinize lütfen..Psikolojiniz kaldırabilecek mi, normal doğumu? Öyleyse hakikaten bravo hepinize..Bir de alttan dikiş olayı var..Ve süregelen bir evliliğiniz..Doğum sonrası depresyonları.. oralara hiç girmiyorum .. Herkese sağlıklı günler..
''Adı üstünde normal doğum'' diye tabir edenlere: adı esasında vajinal doğumdur...İnsanların beynine çivi gibi çaktılar şu ''normal doğumu''.. Henüz çatı muayenesi korkusunu yenemeyip, vajinal doğum diye ısrar etmeyin kendinize lütfen..Psikolojiniz kaldırabilecek mi, normal doğumu? Öyleyse hakikaten bravo hepinize..Bir de alttan dikiş olayı var..Ve süregelen bir evliliğiniz..Doğum sonrası depresyonları.. oralara hiç girmiyorum .. Herkese sağlıklı günler..
Madem genelin aksini öneriyorsunuz, biraz açar mısınız? Bu konudaki araştırmalarınızın temeli nedir? Herhangi bir tıbbi bilginiz var mı? Alttan dikiş karından dikişten daha mı kötü, neden? Süregelen evliliğie napıyor normal doğum, cinsel hayatı mı etkiliyor? Peki doğum sonrası depresyonun normal doğumla ne ilgisi var? O daha çok artık üzerinize binen annelik yüküyle alakalı değil mi? Kesiğin nereden olduğuyla mı ilgili doğum sonrası depresyon? Gerçekten araştırmalarınızı ve fikirlerinizi öğrenmek için soruyorum.
Ilk dogumum normaldi,açıkça soyleyeyim normal dogum sancılar olmasa kolay bir süreç..
Acı esigim cok düşük ama adet sancısı çekenler korkmasinlar,onun bir tık üstü şiddetinde sancılar..
Doğum sonrası 3 ay pek yaşadığımı hissetmedim açıkçasi,sarsıntı gibi birsey oldu.. ama depresyon değildi..
Simdi Bebegim ters duruyor sezaryenden de korkuyorum normaldende:)
Benim için neredeyse eşit derecede ama Bebegim normal geliyo olsa yine normal doğumu secerim..doğum sonrası iyileşme sürecinden ötürü..ve karnımda kesik istemem
Hersey normal gidiyorken sezaryen isteyenleri anlamıyorum kusura bakmayın..
Ben sezaryen olmak zorunda kaldim, ameliyattan sonraki 10 gun boyunca dogum sekliyle ilgili tek dusunebildigim "normal dogum yapabilecekken ay korkuyorum diye sezaryen olanlarin aklina sasayim" oldu.
Sezaryen ciddi bir ameliyat. Ben spinal anesteziyle oldum, inanilmaz rahat bir ameliyat gecirdim, lazer dikis atildi, yalnizca ilk gun gaz sancim oldu. Ama arkadaslar, kac kat kesiyorlar sizi! Karin bolgesinden yag aldiranlari (tummy tuck) anlamazdim, amma cesaret varmis bu insanlarda derdim, sezaryen bundan farkli degil, hatta daha fazla tabaka kesiyorlar.
Keyfi olarak sezaryen isteyenleri anlayabiliyorum, bilgisizlik sonucta, kendisini neyin beklediginden habersiz. Ama tavsiye edenleri anlamam mumkun degil. O dikisler yalnizca disarda degil, icerde de var dikisler. 10 gun boyunca bebek bakiminda acizsiniz, yaninizda mutlaka birisi lazim size oturmaniza kalkmaniza, cocugu kucaginiza almaya yardim edecek. Aylar gecti benim ameliyatimin ustunden, bakin dogum bile diyemiyorum, ameliyat diyorum, hala karnimin el kadar bir bolgesi hissiz.
Normal dogum yapabiliyorsaniz, doktorunuz durumunuzu riskli bulmuyorsa, hicbir sekilde dusunmeyin bile.
Kimseye bir şey önermiyorum aksine önerenlere kızıyorum. Herkesin ağrı eşiği, fizyolojisi farklıdır sonuçta.Buna sizi takip eden doktorunuz ve siz karar verirsiniz. Bebeğim için en az riski tercih ediyorum.
Birçok durumda sezaryan ile doğum tercih ediliyor. Bugün gelişmiş ülkelerde her 4 doğumdan biri sezaryan ile olmaktadır. Bunun nedenleri şunlardır:
Sezaryan tehlikesiz bir doğum şekli haline gelmiştir.
Vajinal doğum sırasında bebek uzun süreler oksijensiz kalır. Sancılar sırasında olan bu durum uzun sürerse bebekte bazı hasarlar olabilir. Sezaryanda böyle bir tehlike yoktur.
Vajinal doğum sırasında ıkınmalara ve zorlanmalara bağlı olarak rahim ve idrar kesesi sarkmaları olur. Uterus ağzı yırtıklara bağlı akıntı şikayetleri olabilir. Rahim ağzının genişlemesine bağlı olarak cinsel ilişkide eski zevk kalmayabilir. Ki bu da evliliği olumsuz yönde etkiler. Sezaryan ile bu sakıncalar ortadan kalkmıştır.
Çoğu zaman vajinal doğum sonrası çekilen sıkıntılar sezaryan'a göre daha fazla olur. Epizyotomi dikişleri şişer, mikrop kapabilir. Anne otururken ve dışkılarken siddetli sancı yapabilir. Dikişler iltihap kaparsa epizyotomi kesisi açılabilir ve aylarca süren sıkıntılar doğurur.
Sezaryan esnasında uterus veya yumurtalıklarda mevcut myom, kist gibi oluşumları çıkarma şansı doğar, Anne ikinci bir ameliyat olasılığından kurtulur..
Dediğim gibi herkes kendi vücuduna uygulanacak yöntemi kendi seçebilmelidir.Herkese sağlıklı günler dilerim..
hayretle okudum yazdıklarınızı!sezaryen bir kurtarma operasyonudur!anne ve bebek açısından hayati yönden bir olumsuzluk söz konusu ise hiç düşünülmeden doğum şekli olarak sezaryen düşünülmelidir!fakat normal doğumda bebek oksijensiz falan kalmaz daha doğrusu normal doğum bebeğin oksizjensiz kalma sebebi değildir yan etmenler mevcuttur.sezaryen doğumlarında anne anestezi alır ve anestesi verildikden 5-10 dakka içinde kesi yapılıp bebek çıkartılmazsa bebek solunum durması ile doğar yani daha açık ifade ile mosmor dolaşımı durmuş ölü bir şekilde doğar daha sonrasında bebeğe işkence gibi tıbbı uygulamalar yapılır ( aspirasyonlarambu ile müdahaleler entübe etmeler vs....) epizyotomi normal rutin uygulanan bir uygulama değildir fakat ne yazıkki ülkemizde rutin bir uygulama halini almışdır bu kesinin rutinleşmesinde hekimlerimizi direk suçlamak yanlışdır artık günümüzde kadınlarımız gebeliği bir fizyolojik olay alğılamak yerine bir hastalık olarak algılamakda ve egzersizler hareket etmek yerine bol bol yiyip yatmayı tercih edmekdedirler ...ve buda beraberinde epizyotomi tarzında dünya sağlık örgütünün onaylamadığı uygulamaları beraberinde getirmekdedirler..
ebe olarak sezaryen hakkında yazabileceğim çok şey var fakat olumsuzlukları yazdıkça kadınlarımız daha çok önyargılı yaklaşmakda...ayrıca şunuda eklemek isderimki sezaryen sonrası annelerde DIC dediğimiz damar içi kanama dediğimiz hastalık daha çok görülür..ayrıca sezaryen ile doğan bebekler gelecekde 2 kat daha çok astım ve diabet dediğimiz şeker hastalığına yakalanma riskleri mevcuttur..yine aynı şekilde ilerki hayatlarında daha anne karnında aldıkları anesteziden dolayı madde bağımlılığı alışkanlıklarına eğilim artmakdadır..bu konular hakkında birçok bilimsel araştırma mevcuttur..normal doğum bebeğin karakterinin özgüvenin sağlam olması konusundada bebeği destekler çünkü o yoldan çıkmayı o başarır kendi başına hiçbir müdahale olmadan..lütfen anneleri yanlış yönlendirmeyelim ..bilimsel veriler kullanın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?