Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
doktorumla en son konuştuğumzda anne kendini naya hazır hissediyorsa en sağlıklı doğum şekli odur dedi.
Evet bence çok haklı kimi vajinal doğumla günlerce oturamıyor,kimi sezeryanla günlerce oturamıyor
AMa kimisi normalle aynı gün ayağa kalkarken kimis de szeryanla ertesi gün kalkabiliyor(ablalarım)
Kim kendini neye hazır hissediyorsa,ruhsal,fizsiksel olarak bırakın o doğum şeklini seçsin.
Özellikle sezeryan isteyenleri kınar gibi bir tavır var sanki onlar anne olmayacak sanki onlar 9 ay bu çocukları taşımıyor.
KAdın korkuyorsa ,her şeyden öte o süreci yaşamak istemiyorsa kime ne?
Ya da tam tesi vajinal doğum yapabilenelri tebrik ediyorum ve imreniyorum
Ama rahat bırakılsın szeryan isteyenler artık tıp ilerledi
kadın bedeni hakkında kendi karar versin
ne vajinal doğum ,ne de szeryan hakkında olumsuz yorumlar yazılmasın bence
herkesin bedeni birbiriinden farklı ,etkiler de farklı olacaktır.
Herkese zamanlı,sağlıklı doğumlar

Yazdıklarımın bilimsel veri olmadığını da nereden çıkardınız? Tamamen ortaya konuşuyorum sakın rencide edici bir tavır olarak algılamayın yazdıklarımı. Lakin, bu benim vücudum.. Kendimi , ruhumu neye hazır hissediyorsam ve nasıl rahat olacaksam bu doğum şeklini seçiyor olmam normal değil mi ? Vajinal doğumun yaygın olduğu yıllarda anne bebek ölümleriyle şu ankileri karşılaştırırsak hangi yöntemin daha güvenli olduğu 'bilimsel' olarak ortaya çıkacaktır. Bir de tüp bebekle evlat sahibi olanlara 'bebeği riske atmayalım sezaryen yapalım' derler doktorlar genelde, peki bu ne demek oluyor o zaman ? Sezaryeni istiyor olmak bir anne olmak açısından suç mudur sizin nezdinizde? Bir 'ebe' olarak cevap verirseniz sevineceğim.Sağlıklı günler diliyorum herkese..

yapmanız gerekenlerin en başında kegel egzersizleri var daha sonraplates topunun üzerine çıkın ileri geri hareketler yapın yeterkipelvik taban kaslarınız güçlensin..bana göre düzensiz yırtıklar epizyotomiden daha iyidir çünkü daha yüzeyseş olurlar ve daha çabuk iyileşirler..yırtıkları her doktor kolaykolay toplayamaz onun için kolay toplayabilecekleri bir yırtığı kendileri ooluştururlar.doktorunuzdan rica edebileceğin şey eğer epizyo atcaksa bile bebekçıkımdayken yani taçlandığında kesiyi atsın o zaman yırtıklara izin vermeden epizyo atmış olur..taçlanmadan atarsa yırtılacağını bilip bilmeden atar.bence bu birazda kendi vaktiniharcamamak isdemesinden doğumu hızlandırmak isdemesinden yapabilir.

tabikide vücut sizin organ sizin fakat siz kalbinizin nasıl çalışcağınakarar verebiliyormusunuz yada beyninizin nasıl çalışacağına?kadınların yaratılışında vardır doğum ve yüce yaradan ona göre yaratmışdır kadını...baştanda dediğim gibi eğer anne ve bebek açısından risk varsa hiç düşünülmeden sezaryen yapılmalıdır fakat sırf anne rahat olmak için ağrı duymamak için seçiyorsa ki sezaryendede post op dönemde ciddi ağrıları olur lohusaların en basitinden gaz sancısı gibi.. evet bu konuda anneye suçlusun demek hoş tabir olmaz fakat bencil olduğunu düşünürüm..ayrıca çok haklısınız eskilerden anne ve bebek ölümleri çok fazlaydı ..bu ölümlerin azalmasında sezaryen yalnız başına etkili yöntem değidir ki ..artık yenidoğan bakımları yoğun bakımlar anestezi de çok gelişdi ki zaten bunun üstüne basa basa söyledim sezaryen risk varsa kurtarıcıdır diye...doktorlar normaldoğumu çok bilmezlerki onlara kızamıyorum çünkü aldıkları eğitim ve hukuki şartlara göre hareket ediyorlar..doğum sabır işidir.bir doktorun normal doğum yaptırması her an tetikte olması randevularını ameliyatlarını iptal ettirmesi bile olabiliyor.sezaryende ise 10 dakikada kes 20 dakikada dik yarım saatte doğumun bitmesidir..umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir...

Merhaba bende 5 haftalik hamileyim simdiden nasil dogum yapmliyim dusunuyrm..acikcasi normal dogumdan cok korkuyorum cunku esimle cinsel birlikteligmz bile inanilmaz zor olmustu,dr.da alttan.muayenede bile cokk zorlaniyorum...napicagimi bilemiyrm

Ben normal doğuma kendimi ve vücudumu hazırlamıştım ancak tıbbi zorunlulukla acilen sezaryana alındım. Bugun 10 gün oldu ve yeni yeni kendime gelebiliyorum.Normal doğumu bilemiyorum, belki çekilen sancı kıyaslanmayacak kadar çoktur ancak sezaryan da hiç yabana atılacak birşey değil, ki benim vücudum çabuk toparlanan bir yapıya sahip olduğu halde bugun adamakıllı toparlanmaya başladım . Bakacak kimsesi olmayanlar sezaryanı pek düşünmesin derim.

sezaryeni bilmem ama Ben normal dogum yaptım yarıda dayanamadım epidural istedim ama yine olsa yine normal yapardım. Ki hiç kolay doğurmadım. Ama o çocuğumun içimden çıktığı muhteşem anı ve kucağıma koydukları bu senin oğlun dedikleri anı kesinlikle kaçırmak istemezdim.. ayrıca doğumhaneden sancı odama kendim yürüyerek gittim. Annemi yanıma getirdiklerinde Hadi oglumu babasına götürelim kapıda bekliyo ya o da görsün hemen diye çocuk kucağımda kalkmaya çalıştım annem hala söyler sanki az önce bağıran Sen değilmişsin gibiydi Der hep. O derece mutluydum ve güçlüydüm doğumdan sonra. Istisnasız her arayan Sen yeni doğum yapmadın mı bu ne neşe dedi. Bunları yabana atmayın derim. Bi de hemşire bebeğimi bana Verdi biraz emzirme eğitimi Verdi Hadi siz çalışın biraz dedi gitti. Biz oğlumla yalnız kaldık. Acemice onu emzirmeye çalışırken annem içeri geldi. Ağladı bu sahneyi görünce. Sanki bin yıldır anneydin diyo. Sezaryenden çıkınca çocuğu bi hafta göstermeseler bi hafta sormazsın diyen Anne biliyorum. Hemde cok fazla.. Ben doğum biter bitmez oğlumu ne zaman getircekler dedim.. yeterince kıyaslama yaptım yine sizin kararınız tabi.. haa normal istiyom diye tutturup da kendinizi ve çocuğu da riske atmayın sakın.. dediğim hersey normalse normal bi Sorun varsa sezaryen olsun. Durup dururken ay Ben doğuramam deyip sezaryen isteyene Bende kızıyorum. Kimse kusura bakmasın. Rabbim o gücü vermiş kadına. Sezaryenin kurtarma operasyonu olduğunu yerleştirin bi kere kafanıza. O zaman tek seçenek kalıyo zaten...
Hem bu devirde normal yapmanın gururu da paha biçilemez. Olağanüstü bişey yapmış muamelesi görüyosunuz..:) çok tavsiye ederim. Çatır çatır doğurun ne kadar güçlü ve cesaretli olduğunuzu herkese gösterin derim şahsen ...

ne kadar güzel bir yorum :)
gözlerim doldu okurken, o kadar güzel anlatmışsın ki canım, oğlunu, doğumunu, cesaretini :)
Allah analı babalı büyütsün :)
böyle pozitifi yorumlar çok güzel :)

Son düzenleme:
kendini normal doğuma ya da sezeryana hazırlamak diye birşey yok. Rabbim seni 9 ay boyunca öyle güzel hazırlıyorki.. hamile kalmadan evvelde şimdide aynı şeyi düşünüyorum
iğnesiz normal tamamen normal doğum
onun her anını yaşamak istiyorum
Rabbim bana böyle bir anı yaşatacaksa bunu kısmet edecekse
ben neyim ki şımarıp yok öyle yk böyle diyeyim..

çok şükür hamileyiz bebek isteyip acılara razı binlerce kadından biri değiliz
Rabbimin vereceği acıdan korkmuyorum paşalar gibi doğururm bebeğimi Rabbim normal doğumu nasip eder inşallah.

Oğlumda kendimi normal doğuma hazırlamıştım çok istiyordum ve hiç korkum yoktu
annem ebe olduğu için çocukluğumdan itibaren bi çok normal doğum gördüm adı üstünde normaldi ben de normal olanı tercih edecektim sancısını çekmek ağlamak bağırmak ne olursa olsun katlanacaktım kendimi hazırladım annemle konuştum doğuma girmesine doktorum izin vermişti
8.ci ayda bebeğin makat geliş olduğunu söyledi doktorum bu aydan sonra baş aşşağıya dönmesi zor dedi sezeryan olacaksın
ağladım işin kolayına kaçmak istemiyordum keyfi değildi mecburen olacaktı ama 1 ay boyunca kendimi alıştıramadım
sezeryan için gün aldık 1 gün öncesi gece uyandım suyum geldi sancılarım başladı hastaneye gittik
herkesin dediği gibi olmadı sancıyla dönmedi bebeğim 4 saat sancı çektim anestezi uzmanının gelmesini bekledim
sezeryana girdim çıktım odama gelirken ayıldım başkalarından duyduğum gibi sancım ağrım yoktu ayılırken ağlamadım bağarmadım sadece oğlumu sayıklıyordum
aradan 45 dakika geçti tuvalete kalktım ve bir daha hiç yatmadım ağrı kesicinin etkisi geçince ağrım hafif başladı hemşire gelip bir iğne vurdu hemen geçti ve 3 .cü ağrı kesiciyi kendim vurdurmadım
dayanaılmayacak bi acı değildi henüz başlagıç sancılarım bile böyle dayanılır değildi o anda şükrettim Rabbim herşeyin hayırlısını versin
kendinizi hiç bir doğum şekline hazırlamayın akışına bırakın
doktorun yada hastanın diretmesiyle saatlerce sancı çekip sezeryana girenler var
yada tam tersi sezeryan olmaya karar verip sancılanıp 2 3 saatte normal doğum yapanlar var
sizin ve bebekleriniz için hayırlısı neyse onu isteyin bütün hamişlere hayırlı sağlıklı doğumlar

Benimde doktorumun verdiği bilgiye göre 39 haftaya göre her şey değişebilir dedi bebeğin dönmez ise sezaryan düşünürüz dedi
genelde kaçıncı haftadan sonra dönüyorlar?

bebek son haftalarda dönüyor zaten aşağı iniyor hamile kadınların karnı inş normal doğum olur en güzeli insan anne olduğunu anlıyor der hep annem ama şartlar uygun değilse mecbur sezaryen hayırlı doğumlar herkese

bnde normal doğuma kendmı hazırlamıstm.38. haftamdayım ve bebegmın boynunda 2 kat kordon oldgunu öğrendm. doktorum her an sezeryan olablr dedi. yeterki bebegıme bişey olmasın. cok uzgunumm

epidural ne dmek acaba ben bilmiyorum da

Merhaba,
okuyorum, araştırıyorum ve duyuyorum da doktorum şunu dedi doktorum bunu dedi deniliyor...

nasıl yani...
biri size doktor mu atıyor.ya da ilk kez gittiğiniz doktor sizin doktorunuz mu oluveriyor...

ya da mesela devlette randevu alıp gittik,o kendisi şu gün mü gel diyor,ya da biz bir sorun olunca mı gidiyoruz...

benim doktorum falan yok,internetten randevu alıp gidiyorum...

bir de şunu merak ediyorum;
doğum olacağı gün pat diye hastaneye mi gidiliyor,acil şekilde...yoksa önceden gidip kayıt mı yaptırıyoruz...

şöyle haste randevu sisteminde isim oluyor genelde her seferinde aynı doktoru tercih etmek daha iyi olur. Çünkü sizi ve bebeğin gelişimini devamlı takip eden bir tek doktor olursa bu sayede hem sizin güvende hissetmeniz hem doğuma daha az stersle girmenizi sağlar. eğer normal doğum olacaksa sancılarınız başladığında sancılarınızı takip etmeniz gerekiyor saate bir mi 10dk da bir mi geliyor gibi. eğer doğum sancılarının başladığına eminseniz ya da suyunuz geldiyse doğrudan hasteneye gitmeniz doğru olur.
Zaten normal doğumda kesin tarih olmadığı için önceden kayıt yaptırıldığını sanmıyorum.
bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim yanlış yönlendirmek istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…