- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
- Konu Sahibi yaseminsen
-
yapmanız gerekenlerin en başında kegel egzersizleri var daha sonraplates topunun üzerine çıkın ileri geri hareketler yapın yeterkipelvik taban kaslarınız güçlensin..bana göre düzensiz yırtıklar epizyotomiden daha iyidir çünkü daha yüzeyseş olurlar ve daha çabuk iyileşirler..yırtıkları her doktor kolaykolay toplayamaz onun için kolay toplayabilecekleri bir yırtığı kendileri ooluştururlar.doktorunuzdan rica edebileceğin şey eğer epizyo atcaksa bile bebekçıkımdayken yani taçlandığında kesiyi atsın o zaman yırtıklara izin vermeden epizyo atmış olur..taçlanmadan atarsa yırtılacağını bilip bilmeden atar.bence bu birazda kendi vaktiniharcamamak isdemesinden doğumu hızlandırmak isdemesinden yapabilir.Merhaba, ben de doktoruma normal doğum sırasında yapılan kesi olayını sordum. Kesiye gerek duymamak için benim yapabileceğim birşey var mı dedim. Hani perine masajı vs. önermesini bekledim ama direkt "ben ilk doğumlarda kesi yapıyorum çünkü vajina henüz esnememiş oluyor, düzensiz yırtıktansa kesi daha güvenli" dedi. Açıkçası biraz korktum ama dürüstçe söylediği için de birşey diyemedim. Ben yeterince yürüyüğş yapan, kendine hiç kilo almayan, tamamen bebeği gelişen, halen rahatça oturup kalkan, çok da ağırlaşmamış bir insan olarak kesiye ihtiyacım olup olmadığını kendim anlayamam değil mi, doğum öncesinde ya da doğum sonrasında? Doktorun insafına kacagım tamamen ?
Yazdıklarımın bilimsel veri olmadığını da nereden çıkardınız? Tamamen ortaya konuşuyorum sakın rencide edici bir tavır olarak algılamayın yazdıklarımı. Lakin, bu benim vücudum.. Kendimi , ruhumu neye hazır hissediyorsam ve nasıl rahat olacaksam bu doğum şeklini seçiyor olmam normal değil mi ? Vajinal doğumun yaygın olduğu yıllarda anne bebek ölümleriyle şu ankileri karşılaştırırsak hangi yöntemin daha güvenli olduğu 'bilimsel' olarak ortaya çıkacaktır. Bir de tüp bebekle evlat sahibi olanlara 'bebeği riske atmayalım sezaryen yapalım' derler doktorlar genelde, peki bu ne demek oluyor o zaman ? Sezaryeni istiyor olmak bir anne olmak açısından suç mudur sizin nezdinizde? Bir 'ebe' olarak cevap verirseniz sevineceğim.Sağlıklı günler diliyorum herkese..
sezaryeni bilmem ama Ben normal dogum yaptım yarıda dayanamadım epidural istedim ama yine olsa yine normal yapardım. Ki hiç kolay doğurmadım. Ama o çocuğumun içimden çıktığı muhteşem anı ve kucağıma koydukları bu senin oğlun dedikleri anı kesinlikle kaçırmak istemezdim.. ayrıca doğumhaneden sancı odama kendim yürüyerek gittim. Annemi yanıma getirdiklerinde Hadi oglumu babasına götürelim kapıda bekliyo ya o da görsün hemen diye çocuk kucağımda kalkmaya çalıştım annem hala söyler sanki az önce bağıran Sen değilmişsin gibiydi Der hep. O derece mutluydum ve güçlüydüm doğumdan sonra. Istisnasız her arayan Sen yeni doğum yapmadın mı bu ne neşe dedi. Bunları yabana atmayın derim. Bi de hemşire bebeğimi bana Verdi biraz emzirme eğitimi Verdi Hadi siz çalışın biraz dedi gitti. Biz oğlumla yalnız kaldık. Acemice onu emzirmeye çalışırken annem içeri geldi. Ağladı bu sahneyi görünce. Sanki bin yıldır anneydin diyo. Sezaryenden çıkınca çocuğu bi hafta göstermeseler bi hafta sormazsın diyen Anne biliyorum. Hemde cok fazla.. Ben doğum biter bitmez oğlumu ne zaman getircekler dedim.. yeterince kıyaslama yaptım yine sizin kararınız tabi.. haa normal istiyom diye tutturup da kendinizi ve çocuğu da riske atmayın sakın.. dediğim hersey normalse normal bi Sorun varsa sezaryen olsun. Durup dururken ay Ben doğuramam deyip sezaryen isteyene Bende kızıyorum. Kimse kusura bakmasın. Rabbim o gücü vermiş kadına. Sezaryenin kurtarma operasyonu olduğunu yerleştirin bi kere kafanıza. O zaman tek seçenek kalıyo zaten...
Hem bu devirde normal yapmanın gururu da paha biçilemez. Olağanüstü bişey yapmış muamelesi görüyosunuz..:) çok tavsiye ederim. Çatır çatır doğurun ne kadar güçlü ve cesaretli olduğunuzu herkese gösterin derim şahsen ...
epidural ne dmek acaba ben bilmiyorum daHem bebeğim dönmedi hem de suyu çok fazla değil.Bu koşullar değişirse doktorum ile epidurali konuşmadık ama epidural ile normal doğum istiyorum.Zor olabilir ama sonrasının rahat olacağını düşünüyorum ve de koşullar uygunsa en sağlıklı yöntem olduğunu.
epidural ne dmek acaba ben bilmiyorum da
Merhaba,
okuyorum, araştırıyorum ve duyuyorum da doktorum şunu dedi doktorum bunu dedi deniliyor...
nasıl yani...
biri size doktor mu atıyor.ya da ilk kez gittiğiniz doktor sizin doktorunuz mu oluveriyor...
ya da mesela devlette randevu alıp gittik,o kendisi şu gün mü gel diyor,ya da biz bir sorun olunca mı gidiyoruz...
benim doktorum falan yok,internetten randevu alıp gidiyorum...
bir de şunu merak ediyorum;
doğum olacağı gün pat diye hastaneye mi gidiliyor,acil şekilde...yoksa önceden gidip kayıt mı yaptırıyoruz...
bende epidural ile normal doğum istiyorum .. doktora gittiğimde ilk soracağım soru tavsiye edip etmeyeceği oalcak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?