- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
- Konu Sahibi yaseminsen
-
bende sezeryan düşünüyorum , acı eşiğim çok düşük..
Keşke dayanabilsemde normal doğum yapabilsem
Ben ilk çocuğumu isteğim dışında sezeryanla doğrmak zorunda kaldım çok gecikmişti şimdi 2. bebeğime hamileyim 5 hafta 3 günlük bunu normal doğurmak istiyorum önerebilceğiniz bir doktor var mı ? Acaba
Ben normal doğum yapmak istiyorum ama korkuyorum açıkcası. Anlatanlar hiç iyi şeyler söylemiyor :S
İstanbuldaysanız ve ilk doğumuznu ile şimdiki arasında enaz 3-5 yıl gibi bir süre varsa bakırköy eğitim araştırma hastanesini beğendiğini ve orada doğum normal yaptığını söyleyenlere çok rastlasdım ... Ne yazık ki doktor ismi bilmiyorum..
yok cnm ızmırdeyım ben Artk olusuna bırakdım sezeryan olacak buyuk ıhtımalle
Hayırlısı... Sizinde bebeğinizin de sağlıklı bir şekilde birbirinize kavuşmanız herşeyden önemli..
Genelde bu şekilde kötü anıları olanlar anlattıkları için zaten içimiz de bir korku olşuşuyor.. oysaki üzücü anılar dışında güzel anısı olanlar da var en çok onlar anlatmalı bence.. Ben ne yazık ki sezaryen doğum yaptım çok bekledik ama olmadı .. benim de en büyük korkum sezaryen di başıma geldi... şimdiki bebeğimde mecburen sezaryen olacak aralarında fazla zaman yok çünkü..
Ablam doğum evinde doğum yapmıştı kötü muamele ye maruz kalmıştı biraz çenesini tutamaz kendine karşı ses yükseltilince ve yanında sancı çeken küçük yaşta bir kıza hakaret edilince dayanamayıp ebeyle tartışmıştı ... buralar sıkıcı ve üzücü ...
Ama suyu geldiğini anlamamış o sürede hiç ağrı gibi birşey olmadı altıma kaçırdığımı sandım diyordu, sancısı için regl ağrısından biraz fazla diye anlatıyordu, ablam bağırmama neden olacak gibi değildi öyle türk filmlerindeki doğum sahneleri yalanmış dedi, zaten tartıştığı için ve çok ağrılı olmadığı için sesi çıkmıyor diye o ebe ablamı kotrol etmemiş neredeyse sancı odasında kendi kendine doğuyormuş yeğenim, sonra başka bir hasta için gelen başka ebe bir bakmış bebeğin başı görünüyor hemen doğumhaneye almışlar doğum esnasındaki ağrı değil basınçmış daha çok... çok uzun da sürmedi ilk doğumu olduğu halde...
Güvenilir hastane güvenilir doktor, ebe, ekip sevgi ve şefkatli insanlar ile karşılaştırsın allah herşey çok daha huzurlu olur..
Ürkmeyin ve pozitif doğum videoları izleyin, doğum koçlarının sitelerini takip edin.. Normal doğum yapanlara imrenerek bakıyorum, ödül gibi geliyor bilincin açık bebeğini ilk sen görüyorsun sana ait sen dokunuyor sıcaklığını hissediyorsun.. Allah bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin
ben şuan 38+3 günlük hamileyim bebeğim normal doğum pozisyonunu 10 hafta önce aldı pazar günü çatı muayenem var eğer çatımda normal doğuma müsaitse ben epidural normal doğum düşünüyorum bence şu devirde yararlanılması gereken bir nimet olarak düşünüyorum inş bi aksilik çıkmazsa bu şekilde doğum yapabilirim artık yavruma kavuşmayı çok arzuluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?