Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
çat ne demek ki bilmiyorum ben :S

çatı bebeğin çıkacağı yer orası açılıp genişliyor 10 cm kadar böylece normal doğum başlıyor ama ne yazıkki benim çatım darmış ve kemikliymiş bu yüzden ben normal doğum yapamıcam dr açılma olmaz dedi.
2 parmağını vajinaya sokarak bakıyor dr bebeğin geçeceği yerin uygun olup olmadığını böylece anlıyor.

ben aynı kanıda değilim GÜNEEYSS,,,
Benim arkadaşlarım genelde normal doğum yaptılar.. kimi 2 saatte 2 4 saatte kurtuldum zor olmadı dedi..hatta sancısız açılması olan bi akadaşım bile var...
ben hiç korkmuyordum..kesinlikle normal istiyorrum diyordum.hatta poziif doğum videoları da izledim..ancak iş sancı zamanına gelince öyle olmadı..
bence kişiden kişiye değişiklik gösteren bi durum. bu....kimi daha az sancı çeker kimi daha çok..
kiminin ağrı eşiği yüksektir kiminin düşük...
bilniyorum ırsi mi benim annem de beni 3 gün sanccıdan sonra doğurmuş..
bense 14 saat dayanabildim açılmam olmadı..
beni de suni sancı çok kötü diye korkutmuşlardı..o yüzden yaptırmadım..
aynı türk fimlerindeki gibi inlettim hastaneyi..caan havli işte..
ama hep şunu söylerim..belki şanslı gruptansınızdır yine de korkmayın..
tam da sizin bu yorumnuzun üzerine yazmışım.ancak yazdıklarımın hepsi benim an be an
yaşadığım ve hayatımda unutamayacağım bi anı olarak kaldı..doğum yaptığım günü hiç unutamam..
kısa sürede kurtuldum diyenlere de hep imrenmişimdir..
ne mutlu onlara...

Tabi ki haklısın herkesin acı eşiği farklıdır bu konuda bir şey diyemem.. Herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir kesinlik yok mutlaka doğumu zor geçenlerde, rahat geçenlerde olacak ve mutlaka bu anılar unutulmayacak...

benim hiç sancım olmadı doktor daha fazla bekletemem deyince cumartesi beşten pazar akşama kadar suni sancı ile deneme yaptık serum bittiğinde hala yeterli açılma olmadı 1,5 santim civarı denilince sezaryene aldılar..
Ben normal doğum yapabilseydim nasıl olurdu bilmiyorum doğum sırasındaki acı, sancı, ağrı konusunda..
Benim en büyük korkum sezaryendi başıma geldi.. bunun için belkide bana en zor sezaryen gibi geliyor...

Normal doğum yapan kişilerin şanslı olduğunu düşünüyorum, benim düşüncem bu şekilde.. bu nedenle de korkuyorum diyenlere normal doğuma korkarak yaklaşmamalarını araştırmalarını öneriyorum..

Belki normal doğumu çok isteyen biri doğum sancıları başlayınca dayanamayacak vazgeçecek, belki korkuyorum diyen biri hiç beklemediği kadar kolay doğum yapacak..Ayrıca kişilerin anatomik yapısının doğuma ne kadar elverişli olduğu da önemli... Dediğiniz gibi kişiden kişiye değişir.
Doktor ve hamile kadın arasındaki güven sağlıklı ileitşim bebek ve anne için en doğru seçimin yapılmasını sağlayacaktır.

Öncelikli olan bebeğin ve annenin sağlıklı olmaları...

Arkadaslar merhaba, ben de normal dogumu cok istiyorum fakat bebegim bas asagi hala donmedi 33. haftam bitti 34 e girdim.. Benimle ayni durumda olan var mi acaba?
Eger donmezse mecburen sezeryan olacak..

Canım sanırım bende sezeryan olmak zorunda kalacağım.plasentam aşağıdaymış.Tek düşüncem sezeryanla doğumdan sonra dikiş sıkıntısı çektin mi ben hareketli biriyim ve sezeryanın sonraki hayatımı kısıtlaması gibi bir durum oluyoırmu?Genelde kısıtlanıyor diyorlar.Ağır kaldıramıyormuşsun,ani hareket edemiyormuşsun vs vs..Bunlar beni çok korkutuyor.Çok sakin biri değilimdir.Sen böyle sıkıntılar çektin mi?

Son düzenleme:

merhaba Dilruba cım,
ben sezeryandan sonra hiç bir sıkıntı çekmekdim.nasıl ki normal doğumda sancı çok kötü diyorlarsa sezeryanda da doğum sonrası kötü diye korkutuyorlar..kimi kadın vardır..(doğudaki bazı kadınlar)10 tane normal doğursa bana mısın demez.aslında en güzeli herşeyin doğalı ama bunda annein psikolijisi de çok önemili..korkmak tan ziyade acı eşiği çok önemli..kiminin yüksek kiminin düşük olur...
her kadının doğumu kendine özeldir..
bana sorarsan ben normal doğum sancısı çekeceğime sezeryanın dikiş ağrısını çekerim daha iyi..
eğer ki sezeryandan sornra bakıma ve hijyene dikkat ettiysen çok çabuk atlatırsın..benim dikişleşirm hiç ağrımadı öyle yıllarca ağğrıyor diiyorlar ya..hiç öyle olmadı..tabii başta oluyor haliyle ama dediğim gibi benim uzun sürmedi..
hatta 3 günlük sezeryan dikişleşrmle dışarıya bile çıktım bi işim vardı...hiç sıkıntı çekmedim..bu gen. anestezi ie sez.dı..
şimdi de lokal i araştırıyorum en ağrısız epiduraş sezeryan diye duydum bakalam.bu sefer epidural sezeryan düşünüyorum spinaldense epidural sezeryan daha iyi.ikisi de lokal olarak anestezi ile olauyor ama epiduralde ağrı daha az..bakalım yaşayıp görücem..deneyimlerimi yazarım muhakkak..umarım senimn için de hayrılısı ne ise o olur...

Sağol canım içimi rahatlattın biraz gerçekten çok korkuyordum sezeryandan beni ikiye bölecekler sonradan kilo veremeyeceğim vs vs insanlarda çok abartıyor gibime geliyor bazen, şimdi dikişte atmıyorlar sanırım lazerle kapatılıyor diye biliyorum ama ne kadar doğrudur bilemem.hayırlısı bakalım sağolasın tekrardan..

tabii aynen öyle..sezeryan olup zayıf kalan bir sürü örnek var etrafımda.kaldı ki ben de ilk doğumumdan sora eski halime dönebilmiştim.hepsi saçma sapan sözler,,sezeryandan sora kilo verilemiyormuşl hikaye..tabii ki herşeyin doğalı güzel normal doğum yapabiliyosan çok güzel..ancak bana göre değil normal doğum..sen de korkma..artık tıp ilerledi.estetik dikiş atıyorlar..
hiç belli bile olmuyor dikişlerin..gerçi benimki estet,k değil ama yine de unun yıllar dikiş ağrısı hep yalan..

Dilruba cım yazmayı unuttuğum bişey var..sezeryandan sora fazla eğilip kalkma bi kaç gün ki dikişlerin patlamasın....dikişlerine iyi bak dediğim gibi..bende fazla sorun olmamıştı temizliğine bakımına çok özen gösterdim ilk günler fazla eğilip kalkmadım..

Sağol canım verdiğin bilgiler için..Bu cuma doktor randevum var.Bakalım ne olcak sonuç..Dua edin inş.

Bir aksilik olmazsa normal istiyorum. Oğlumu normalle ve çooooooooook kolay bi normal doğumla dünyaya getirdim bunda da öyle olur inşallah...

Sezaryen doğumla da kilo veriliyor. ben fazla çaba sarf etmediğim halde eski kiloma kısa sürede dönmüştüm.
Sezaryenden sonra eve gelen misafirlerine bir şeyler hazırlayan temizlik vs işlerine el atan tanıdığım var
onu gördükten dinledikten sonra dedim ki demek ki ben biraz nazlı ya da korkakmışım, hem çok ağrım vardı 10 gün falan sürdü hemde dikişlere bir şey olursa diye korkudan çok yavaş hareket ediyordum tam bir kaplumbağa gibi..

Belli bir bölgeyi uyuşturdukları yönteme normal doğumda epidural sezaryen doğumda spinal deniyormuş.

Doktorumla bu doğumda hangisini kullanalım diye sorduğumda "Şimdi seni tanıdığım kadarı ile bu senin için uygun olmaz benim önerim genel anestezi dedi. Tabi spinal için karar vermek bana bağlı değil anestezi uzmanı anne ile görüşüyor eğer çok heyecanlı , çok tedirgin ya da korkan biri olduğunu düşünürse spinal'i onaylamıyor genel anestezi ile ameliyata alıyoruz. Bazı durumlarda da spinal'i onaylıyor ve hazırlıklar yapıldıktan sonra ameliyata başlıyoruz eğer annenin tansiyonunda artış görülmeye başlarsa duygusal ya da bedensel verilerde ani değişimler olursa ameliyatı etkileyen durumlar yaşanmaması için anestezi uzmanı müdehale edip hemen uyutuyor." diye bir açıklama yaptı.

Son düzenleme:
Kizlar merhaba hepinize... Ben normalde epidural normal istiyordum ama doktorum hypnobirthing yapicaz sana dedi... Hicbir fikrim yoktu bununla ilgili telkin yontemiyle agrisiz dogummus... Cevresinde duyan var mi?

Kizlar merhaba hepinize... Ben normalde epidural normal istiyordum ama doktorum hypnobirthing yapicaz sana dedi... Hicbir fikrim yoktu bununla ilgili telkin yontemiyle agrisiz dogummus... Cevresinde duyan var mi?

Ben ilk kez haberlerde görmüştüm. İngiltere Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın bu yöntem ile doğum yaptığı belirtiliyordu..
İnternet konu hakkında ki sitelerden okuduklarım dışında bu şekilde doğum yapan kimse ile karşılaşmadım ..

kızlar devlet hastaneleri anlatıldığı gibi mi yani, giren çıkan belli olmuyo sancı odasında bebeğin kafası göründükten sonra beni doğuma aldlar diyen arkadaşlarım var... normal doğum yapıp devlet hastanesinden memnun olan var mı acaba

Ablam Bursa zeynep kamil doğum evinde doğum yapmıştı .. Giriş kattan sandalyeye oturtmuşlar kucağına da hazırladığı çantayı koymuşlar annemi ve eniştemi girişte bekletip ablamı sancı odasına almışlar. Sonrası senin yazdığın gibi birkaç kadın yan yana sedyede yatıyor bebek görünene dek. bebek göründükçe sırayla çatala alıp doğumu yaptırıyorlarmış.
Aynı şekilde istanbul'da da birçok komşumdan bu şekilde olduğunu duydum. En büyük dert doktor ebe ve hemşirelerin ilgisizlikleri en çok bu sorundan yakınıyor insanlar.
Bir tek istanbul şişli etfal de doğum yapıp doktorlar çok ilgiliydi diyen bir arkadaşım oldu.

17 Yaşındayım 21.09.2013de Bir Oğlum Oldu Normal Doğumla 4.500 kg Olarak 21.05te O Dünyaya Geldi Ve Ben Gece 11.30.12ye Yakın Masadan Kaldım Makatımdan Rahime Ve Rahim İçine Kadar Dikişti Ve Masada Kanamam Zor Durdu Tüm Dikişlerim Narkozsuz Diri Diri Atıldı Ki Ben Canı Az Bir İnsanım Doğumdan Sonra 20Güne Yakında Özür Dileyerek Söliorum totomun Üstüne Oturamadım Ben Bunlara Dayandıysam Normal Doğumdan Korkacak Bir şey Yok Demektir Ve Son Olarak 9 Ay Boyunca Takipsiz Bir Gebelik Geçirdim Ve 8 Aya Kadar Çalıştım AGUSTOStada Köye Gidip 70 Kilo Fındık Cuvalları Tasıdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…