- Konu Sahibi yaseminsen
-
çat ne demek ki bilmiyorum ben :S
Genelde bu şekilde kötü anıları olanlar anlattıkları için zaten içimiz de bir korku olşuşuyor.. oysaki üzücü anılar dışında güzel anısı olanlar da var en çok onlar anlatmalı bence.. Ben ne yazık ki sezaryen doğum yaptım çok bekledik ama olmadı .. benim de en büyük korkum sezaryen di başıma geldi... şimdiki bebeğimde mecburen sezaryen olacak aralarında fazla zaman yok çünkü..
Ablam doğum evinde doğum yapmıştı kötü muamele ye maruz kalmıştı biraz çenesini tutamaz kendine karşı ses yükseltilince ve yanında sancı çeken küçük yaşta bir kıza hakaret edilince dayanamayıp ebeyle tartışmıştı ... buralar sıkıcı ve üzücü ...
Ama suyu geldiğini anlamamış o sürede hiç ağrı gibi birşey olmadı altıma kaçırdığımı sandım diyordu, sancısı için regl ağrısından biraz fazla diye anlatıyordu, ablam bağırmama neden olacak gibi değildi öyle türk filmlerindeki doğum sahneleri yalanmış dedi, zaten tartıştığı için ve çok ağrılı olmadığı için sesi çıkmıyor diye o ebe ablamı kotrol etmemiş neredeyse sancı odasında kendi kendine doğuyormuş yeğenim, sonra başka bir hasta için gelen başka ebe bir bakmış bebeğin başı görünüyor hemen doğumhaneye almışlar doğum esnasındaki ağrı değil basınçmış daha çok... çok uzun da sürmedi ilk doğumu olduğu halde...
Güvenilir hastane güvenilir doktor, ebe, ekip sevgi ve şefkatli insanlar ile karşılaştırsın allah herşey çok daha huzurlu olur..
Ürkmeyin ve pozitif doğum videoları izleyin, doğum koçlarının sitelerini takip edin.. Normal doğum yapanlara imrenerek bakıyorum, ödül gibi geliyor bilincin açık bebeğini ilk sen görüyorsun sana ait sen dokunuyor sıcaklığını hissediyorsun.. Allah bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin
ben aynı kanıda değilim GÜNEEYSS,,,
Benim arkadaşlarım genelde normal doğum yaptılar.. kimi 2 saatte 2 4 saatte kurtuldum zor olmadı dedi..hatta sancısız açılması olan bi akadaşım bile var...
ben hiç korkmuyordum..kesinlikle normal istiyorrum diyordum.hatta poziif doğum videoları da izledim..ancak iş sancı zamanına gelince öyle olmadı..
bence kişiden kişiye değişiklik gösteren bi durum. bu....kimi daha az sancı çeker kimi daha çok..
kiminin ağrı eşiği yüksektir kiminin düşük...
bilniyorum ırsi mi benim annem de beni 3 gün sanccıdan sonra doğurmuş..
bense 14 saat dayanabildim açılmam olmadı..
beni de suni sancı çok kötü diye korkutmuşlardı..o yüzden yaptırmadım..
aynı türk fimlerindeki gibi inlettim hastaneyi..caan havli işte..
ama hep şunu söylerim..belki şanslı gruptansınızdır yine de korkmayın..
tam da sizin bu yorumnuzun üzerine yazmışım.ancak yazdıklarımın hepsi benim an be an
yaşadığım ve hayatımda unutamayacağım bi anı olarak kaldı..doğum yaptığım günü hiç unutamam..
kısa sürede kurtuldum diyenlere de hep imrenmişimdir..
ne mutlu onlara...
arkadaşlar,
ben ilk doğumumu mecburen genel anestezi ile sezeryan şeklinde yaptım...
normal doğuma uygundum..ancak açılmam olmadı çok fazla sancı çektiğim halde.(.14 saat çik)
kısa sürede normal doğum yaptım diyenlere imreniyorum...
2saatte 4 saatte normal doğum yapan arkadaşlarım var.
ancak ben o kadar şanslı değildim dr um 4,5 saat daha sabretmeme gerekitiğini söyledi ancak benim 1
dk bile dayanacak halim yoktu...ve hemen özel hastaneye gidip sezeryan oldum..
önümde başka bir doğum varmış..hastaneyi inlettim resmen can havliyle...
..ve o zaman anladım ki zaman hç geömiyor..yani hayatımda zamanın bu denli yavaş geçtiği hiç olmadı...
neyse sezeryan oldum ve gayet rahat bir şekilde 2 günde ayağa kalktım dikişlerim hiç acımadı...
hiç bir sıkıntısını çekmedim..
şimdi yine hamileyim ve doğuma az kaldı..
..ve lokal anestezi ile sezeryan olmayı düşünüyorum..bu sefer de ondan korkuyorum umarım sorun yaşamam..
bebeğimin ilk sesini duymak onu görmek çok güzel olacak..ama korkularım var..
ya canım yanarsa diye..o yüzden anestezi dr yla da görüşeceğim..
var mı lokal anestezi ile sezeryan olup sorun yaşamayan...
Canım sanırım bende sezeryan olmak zorunda kalacağım.plasentam aşağıdaymış.Tek düşüncem sezeryanla doğumdan sonra dikiş sıkıntısı çektin mi ben hareketli biriyim ve sezeryanın sonraki hayatımı kısıtlaması gibi bir durum oluyoırmu?Genelde kısıtlanıyor diyorlar.Ağır kaldıramıyormuşsun,ani hareket edemiyormuşsun vs vs..Bunlar beni çok korkutuyor.Çok sakin biri değilimdir.Sen böyle sıkıntılar çektin mi?
merhaba Dilruba cım,
ben sezeryandan sonra hiç bir sıkıntı çekmekdim.nasıl ki normal doğumda sancı çok kötü diyorlarsa sezeryanda da doğum sonrası kötü diye korkutuyorlar..kimi kadın vardır..(doğudaki bazı kadınlar)10 tane normal doğursa bana mısın demez.aslında en güzeli herşeyin doğalı ama bunda annein psikolijisi de çok önemili..korkmak tan ziyade acı eşiği çok önemli..kiminin yüksek kiminin düşük olur...
her kadının doğumu kendine özeldir..
bana sorarsan ben normal doğum sancısı çekeceğime sezeryanın dikiş ağrısını çekerim daha iyi..
eğer ki sezeryandan sornra bakıma ve hijyene dikkat ettiysen çok çabuk atlatırsın..benim dikişleşirm hiç ağrımadı öyle yıllarca ağğrıyor diiyorlar ya..hiç öyle olmadı..tabii başta oluyor haliyle ama dediğim gibi benim uzun sürmedi..
hatta 3 günlük sezeryan dikişleşrmle dışarıya bile çıktım bi işim vardı...hiç sıkıntı çekmedim..bu gen. anestezi ie sez.dı..
şimdi de lokal i araştırıyorum en ağrısız epiduraş sezeryan diye duydum bakalam.bu sefer epidural sezeryan düşünüyorum spinaldense epidural sezeryan daha iyi.ikisi de lokal olarak anestezi ile olauyor ama epiduralde ağrı daha az..bakalım yaşayıp görücem..deneyimlerimi yazarım muhakkak..umarım senimn için de hayrılısı ne ise o olur...
Sağol canım içimi rahatlattın biraz gerçekten çok korkuyordum sezeryandan beni ikiye bölecekler sonradan kilo veremeyeceğim vs vs insanlarda çok abartıyor gibime geliyor bazen, şimdi dikişte atmıyorlar sanırım lazerle kapatılıyor diye biliyorum ama ne kadar doğrudur bilemem.hayırlısı bakalım sağolasın tekrardan..
Canım sanırım bende sezeryan olmak zorunda kalacağım.plasentam aşağıdaymış.Tek düşüncem sezeryanla doğumdan sonra dikiş sıkıntısı çektin mi ben hareketli biriyim ve sezeryanın sonraki hayatımı kısıtlaması gibi bir durum oluyoırmu?Genelde kısıtlanıyor diyorlar.Ağır kaldıramıyormuşsun,ani hareket edemiyormuşsun vs vs..Bunlar beni çok korkutuyor.Çok sakin biri değilimdir.Sen böyle sıkıntılar çektin mi?
Dilruba cım yazmayı unuttuğum bişey var..sezeryandan sora fazla eğilip kalkma bi kaç gün ki dikişlerin patlamasın....dikişlerine iyi bak dediğim gibi..bende fazla sorun olmamıştı temizliğine bakımına çok özen gösterdim ilk günler fazla eğilip kalkmadım..
Kizlar merhaba hepinize... Ben normalde epidural normal istiyordum ama doktorum hypnobirthing yapicaz sana dedi... Hicbir fikrim yoktu bununla ilgili telkin yontemiyle agrisiz dogummus... Cevresinde duyan var mi?
anaaaammmm denek mi olucam acaba simdi ben ???(null)
anaaaammmm denek mi olucam acaba simdi ben ???
kızlar devlet hastaneleri anlatıldığı gibi mi yani, giren çıkan belli olmuyo sancı odasında bebeğin kafası göründükten sonra beni doğuma aldlar diyen arkadaşlarım var... normal doğum yapıp devlet hastanesinden memnun olan var mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?