Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Öncelikle herkese merhaba,
Bende şanslı gruptan yani normal doğum yapmış gruptan biriydim. burda herkesinde dediği gibi annenin kendini ne şekilde hazırladığı kadar diğer faktörlerde önemli, yani ağrı eşiği, doktorları, hastanesi, bebeğin durumu. Tabii ki herkes normal doğum ister bence.
Ben ilk bebeğimi çok kolay doğum yaptım. Bence harika bir duygu. Hala bundan gurur duyuyorum anlatırken. Onu doğar doğmaz görmenin değeri gerçekten paha biçilemez. Hemen kucağına almak harika bir şey. Benim ağrı eşiğim sanırım çok yüksekti. Hastaneye gittiğimde 8 santim açılma olmuştu. Ve hastaneye girdikten 20 dakika sonra meleğimi kucağıma aldım. Doğum sırasında eşimde yanımdaydı ve benden çok panik halindeydi. Ben bir taraftan da ona sakin ol hayatım yok bir şey diyordum. Ve eşim hayatımın en güzel günüydü diyor. ben bilerek biraz da hastaneye geç gittim. çünkü orda daha fazla stres olacaktım. bana doktorum epidiral yapılacağını doğuma 2 hafta kala söyledi ve ben çok bozuldum bana sormadan böyle bir karar almıştı. çünkü o da kendini düşünüyordu. onun için daha rahat olacaktı doğum süreci çünkü. ama neyseki ben hastaneye gittiğimde epidural için geç kalınmıştı.
Ve bu süreçte bana faydası olduğuna inandığım tek şey çok hareketli olmamdı arkadaşlar. 9 ay boyunca yüzdüm ben. Son 3 hafta kala doktor yüzmemi yasakladı artık bende kendimi çok zorlayarak yürümeye başladım önceleri 1 sokak yürüyebiliyordum sonra 1 bina, 2 bina ileri giderek yürüme zamanımı uzattım. Doğumdan önceki gün artık 2 saate falan çıkarmıştım yürümemi. herkes aman hamilesin yorma kendini diyordu bende sürekli hasta değilim sadece hamileyim diyordum ve hiç hareketlerimi kısıtlamadım. Şimdi 2. çocuğuma hamileyim. Bakalım inşallah şans benden yana olur ve normal doğumla bebeğimi kucağıma aalmayı nasip eder Allahım.

Ne güzel bir deneyim yaşamışsın:107:. Umarım hepimize nasip olur. Tıbbi bir sıkıntı olmadıktan sonra ben de normal doğum istiyorum. Herhangi bir kursa devam ettin mi ya da şöyle sorayım, kendini psikolojik olarak nasıl hazırladın?

Bir sağlıkçı olarak son aylarda bir gebenin saatlerce yürümesi normal kabul edilebilir bir durum değildir hekimler müsade etmez. Yüzmeye de maksimum on dakika sonra hemen bikinini değiştir ıslak kalmasın aman havuza girme enfeksiyona rahim artık çok açık denir. Güle oynaya doğuma git sonra hop doğur :) Skeçlerde doğum yapıp hadi ben tarlaya gidiyorum diyen tiplemeler aklıma geldi.
Maşallah diyelim

Valla dediğin gibi güle oynaya doğuma gittim. Yüzmem ya da yürümem ile ilgili hiç bir zaman doktorum ters bir şey söylemedi. Haftada 2 gün 45 dakika boyunca dinlenerek tabii ki yüzdüm. Öyle bikini falan da değiştirmedim. Yürümem konusunda da doktoruma danışmadan bir şey yapmadım. Tabii insanın kendini dinlemesi çok önemli. Sonuçta yüzücem yürüyücem diye kendimi paralamadım. Ben hamilelere hasta gibi davranılmasına karşıyım. Benim için ilk hamileliğimde doğumumda her hatırladığımda ne kadar şanslıyım diyebildiğim bir deneyim oldu. Tabii şimdi ikincisinde ne olur bilmem.

İnşallah sağlıkla olur doğumun. Herhangi bir kursa falan gitmedim. Yüzme dışında. Onun dışında da kendimi hep normal doğum yapıcam, aman canım herkes doğurmuş ben mi doğuramayıcam, eskiden hastane mi varmış millet tarlada doğuruyormuş diye diye hazırladım. He doğumhaneye girince bir panik oldum , ebeye sabaha kadar doğar mı canım çok acıycak mı falan diye sürekli sordum durdum. Tabii ben bunları sorarken doğum başlamış benim haberim yokmuş. Kendimi bir taraftan da demek ki çok korkutmuşum sancı başlamış ama ben daha da acılı bir şey beklediğimden haberim olmamış. Şimdi bakalım ikinci de ne gibi maceralar beni bekleyecek. Ama şunu söyleyeyim hiç bir zaman kendimi korkutmadım.

kızlar benimde en çok tedirgin olduğum konu bu, önce epidural normal düşünüyordum ama biraz araştırınca ondan da vazgeçtim nasıl olacak bilmiyorum

eğer sağlığınız ve psikolojiniz müsaitse normal doğum yapın derim
ben sezeryan yaptım niye derseniz çok normal doğuma girdim
ister korku ister başka şey diyin asla normal doğumu bu yüzden düşünmedim :)
ama en sağlıklısı analarımızın yaptığı gibi normal doğum

normal doğuracağım ya hemde epiduralsiz :) o an sonuçta başa gelen çekilecek hem eskiden herkes böyle normal doğum yapıyomuş :)

Her ne kadar normal istesem de 32. hafta ve hala ters duruyor oğluşum. 36.haftaya kadar dönebilirmiş umarım gerçekleşir.İlk bebeğim ve normal olmazsa direk sezaryen olmayı düşünüyorum beni de epidural tedirgin ediyor nedense.İnş döner...

En başından beri normal doğum istiyordum en korktuğum şey son anda bir terslik olup, sezaryene alınmamdı Allahtan öyle bir şey olmadı. Tekrar doğum yapsam yine normali seçerim kesinlikle

Allah kısmet ederse ben de normal doğum istiyorum daha yolun çok başındayım ama şimdiden kendimi bu psikolojiye alıştırmak istiyorum inş bir sorun olmazsa normal doğum yaparım

epidural normal doğum istiyorum. Astımım var o yüzden normal doğumun acısına dayanamam belki diye acısızını tercih edicem

ben normal doğumdan çok korkuyorum ya sancım olur olmadık bi zamanda gelirse bebek kakasını yutarsa doğum esnasında havasız kalırsa vs vs çok korkuyorum ben epidural sezeryan yapcam valla

Kızlar ilk bebeğim 40 haftalık oldu ve doğum kanalına girmedi. Hiç ağrı sancı ve açılma olmadı ve doktorum epidural sezeryan önerdi.Son güne kadar belli olmuyor doğumun nasıl olacağı. Sezryanın sonrası çoook zordu. Şimdi doktorum ilki sezeryan olduğu için 2. de sezeryan olacak diyor. Biraz kısmet meselesi ama ben noröal doğumu tavsiye ediyorum. Sonrasında iyileşme ve bebeğinize daha iyi bakabilme açısından. Siz en iyisi en hayırlı zamanda en hayırlı şekilde kucağıma alayım diye dua edin :))

ben normal doğumdan çok korkuyorum ya sancım olur olmadık bi zamanda gelirse bebek kakasını yutarsa doğum esnasında havasız kalırsa vs vs çok korkuyorum ben epidural sezeryan yapcam valla

AIlah korusun ne kadar yanlış düşünüyosun. sezeryan olunca hiç aksilik yaşamayacağın ne malum. Allah'a emanet et gerisi tefferruat. Ben çocuğumu boynuna kordon dolanmış şekilde normal doğurdum.. Doktor problem yok dedi, güvendim. 40 haftayı geçtik 40+1'de doğum yaptım-.Ben kakasını yutardiye korkmadım MI. Deli gibi korktum. Allah'ım sana emanet bebeğim dedim. Okudum okudum Allah'a sığındım. Birine söyle inanmaz, ilk doğum zordur uzun sürer derler. Ben 5saat sık sancıyla doğurdum oğlumU. Dr bile şok oldu. Hee hiç mi canım Yanmadı Yandı tabi.Ama şu an oğlum 1 yaşında ve ben hepsini unuttum. Gene olsa gene normal doğururcam inşallah. Çünkü ben güçlü bi kadın M. ve tevekkül ediyorsm her şeyde.
İnanılmaz güzel bir anı olarak kaldı doğumum -Ve de gurur olarak. Her sorduklarında koltuklarım kabanya Ben doğurdum diyorum. sezeryanda aldılar diyolar µ fark bile normal doğurmaya sebep. He Bi pob. varsa zaten doktor zorlamaz. Biraz-güven ve tevekkül anneler hiç zor değil

mrb arkadaşlar yarın 6 haftalık hamile olcam ve bi bebeğimin olduğunu 4 hafta 5 günlükken öğrendim. çok ağır bir soğuk algınlığı geçirdim malum soğuk bi memlekette görev yapmaktayım. K.B.B doktoruna gttğimde durumumu belirttim ve adet gecikmem var dedim ve kan testi verdik ve sonuç olumsuzdu bebek yoktu. haplarımı bi güzel kullandım. adet olmam içinde doktor adet söktürücü verdi ve 1 hafta kullan ve yine 1 hafta adet olmazsan gel dedi. ve gittiğimde çok düşük bi ihtimal ama dedi ultrasonla baktı ve 4 hafta 5 günlük gebeydim. sevinemedim ağladım çok ağladım. okadar hap. adet söktürücü.. çok endişeliyim.. aynı olaylar veya benzeri başından geçen warmı acaba bebeğime bi zarar gelirmi

merhaba ben de 5 haftalıkken öğrenmiştim hamile olduğumu ve öncesinde grip olmuştum doktor antibiyotik ve soğuk algınlığı için bir kaç ilaç vermişti ben aslında yapılmaması gerek olduğunu bildiğim halde antibiyotiği yarım bıraktım 3 tane içtim hatta diğerlerini içtim ama ilaçlara bağlı olarak herahngi bir şey olmadı düşük tehdidim vardı ama sanırım o da son gittiğim doktora göre geçmiş stres yapma asıl en büyük zararı o verir ve böyle bilmeden ilaç içen çok kişi var gayet sağlıklı bebekler dünyaya getiriyorlar zaten bir sıkıntı olursa doktorun söyler mutlaka ilerleyen zamanlarda ama en önemlisi sakin olmak stres yapmamak

buarada kesin konuşmak istemiyorum ama normal doğumu 1 saniyeliğine bile düşünemiyorum sezeryan sezeryan çok korkuyorum çünkü

Selam benim merak ettiğim birsey var herkez normal doğum daha iyi olduğunu söylüyor bende öyle olduğunu düşünüyorum, fakat normal doğum olduktan sonra ilişkini etkikiye biliyor mu, vajina eskiye dönüyormu:S. Sezeryan la doğum yapanlar doğum esnasında iyi de sonrası aci icinde geçtiğini duydum. Ve dikişler felan hep kalacak doğum sonrası acısını da çekiyor sun kiz kardesim den biliyorum ve kilo da cok zor veriyor sezeryanla doğum yapan. Biyerde okudum da ilişkimizi etkiledi felan diye. Cvp verirseniz sevinirim. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…