- Konu Sahibi yaseminsen
-
Öncelikle herkese merhaba,
Bende şanslı gruptan yani normal doğum yapmış gruptan biriydim. burda herkesinde dediği gibi annenin kendini ne şekilde hazırladığı kadar diğer faktörlerde önemli, yani ağrı eşiği, doktorları, hastanesi, bebeğin durumu. Tabii ki herkes normal doğum ister bence.
Ben ilk bebeğimi çok kolay doğum yaptım. Bence harika bir duygu. Hala bundan gurur duyuyorum anlatırken. Onu doğar doğmaz görmenin değeri gerçekten paha biçilemez. Hemen kucağına almak harika bir şey. Benim ağrı eşiğim sanırım çok yüksekti. Hastaneye gittiğimde 8 santim açılma olmuştu. Ve hastaneye girdikten 20 dakika sonra meleğimi kucağıma aldım. Doğum sırasında eşimde yanımdaydı ve benden çok panik halindeydi. Ben bir taraftan da ona sakin ol hayatım yok bir şey diyordum. Ve eşim hayatımın en güzel günüydü diyor. ben bilerek biraz da hastaneye geç gittim. çünkü orda daha fazla stres olacaktım. bana doktorum epidiral yapılacağını doğuma 2 hafta kala söyledi ve ben çok bozuldum bana sormadan böyle bir karar almıştı. çünkü o da kendini düşünüyordu. onun için daha rahat olacaktı doğum süreci çünkü. ama neyseki ben hastaneye gittiğimde epidural için geç kalınmıştı.
Ve bu süreçte bana faydası olduğuna inandığım tek şey çok hareketli olmamdı arkadaşlar. 9 ay boyunca yüzdüm ben. Son 3 hafta kala doktor yüzmemi yasakladı artık bende kendimi çok zorlayarak yürümeye başladım önceleri 1 sokak yürüyebiliyordum sonra 1 bina, 2 bina ileri giderek yürüme zamanımı uzattım. Doğumdan önceki gün artık 2 saate falan çıkarmıştım yürümemi. herkes aman hamilesin yorma kendini diyordu bende sürekli hasta değilim sadece hamileyim diyordum ve hiç hareketlerimi kısıtlamadım. Şimdi 2. çocuğuma hamileyim. Bakalım inşallah şans benden yana olur ve normal doğumla bebeğimi kucağıma aalmayı nasip eder Allahım.
Bir sağlıkçı olarak son aylarda bir gebenin saatlerce yürümesi normal kabul edilebilir bir durum değildir hekimler müsade etmez. Yüzmeye de maksimum on dakika sonra hemen bikinini değiştir ıslak kalmasın aman havuza girme enfeksiyona rahim artık çok açık denir. Güle oynaya doğuma git sonra hop doğur :) Skeçlerde doğum yapıp hadi ben tarlaya gidiyorum diyen tiplemeler aklıma geldi.
Maşallah diyelim
Ne güzel bir deneyim yaşamışsın:107:. Umarım hepimize nasip olur. Tıbbi bir sıkıntı olmadıktan sonra ben de normal doğum istiyorum. Herhangi bir kursa devam ettin mi ya da şöyle sorayım, kendini psikolojik olarak nasıl hazırladın?
ben normal doğumdan çok korkuyorum ya sancım olur olmadık bi zamanda gelirse bebek kakasını yutarsa doğum esnasında havasız kalırsa vs vs çok korkuyorum ben epidural sezeryan yapcam valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?