- Konu Sahibi yaseminsen
-
Hamile kalmadan önce normal doğumdan korkan biri olarak şuan normal doğum olmalı diye düşünüyorum, ama tabi ileriki zamanlarda doktorla beraber karar vermek gerekiyor.
mrb arkadaşlar yarın 6 haftalık hamile olcam ve bi bebeğimin olduğunu 4 hafta 5 günlükken öğrendim. çok ağır bir soğuk algınlığı geçirdim malum soğuk bi memlekette görev yapmaktayım. K.B.B doktoruna gttğimde durumumu belirttim ve adet gecikmem var dedim ve kan testi verdik ve sonuç olumsuzdu bebek yoktu. haplarımı bi güzel kullandım. adet olmam içinde doktor adet söktürücü verdi ve 1 hafta kullan ve yine 1 hafta adet olmazsan gel dedi. ve gittiğimde çok düşük bi ihtimal ama dedi ultrasonla baktı ve 4 hafta 5 günlük gebeydim. sevinemedim ağladım çok ağladım. okadar hap. adet söktürücü.. çok endişeliyim.. aynı olaylar veya benzeri başından geçen warmı acababebeğime bi zarar gelirmi
öncelikle gözünüzaydın diyorum .:). bahsettiğiniz adet söktürücü sendromunu aynen bende yaşadım ve ben polikistik over hastasıyken,tam tüp bebek tedavisine başlayacağımız esnada hamile oldugumu öğrendim,kaldı ki adet düzensizliğim oldugundan dr.um adet söktürücü iç adet olunca gel demişti bunlara rağmen çok şükür şuanda 34. haftamızdayız ve vakti geldiğinde yapılan tetkikler neyse onları da yaptırdım gayet sağlıklı bir erkek evlat bekliyoruz rabbim nasip ederse. hiç moralinizi bozmayın,Allaha tevekkül edin neticede ne mucizeler veriyor bizlere buna inanıyorum.dedim ya tam tedaviye girecekken gebeliğimi öğrendik diye hayırlısını dileyin ve tadını çıkarmaya başlayın. hayırlı olsun inşallah,sağlıkla kucaklayın
Allah hayırlı evlat olmayı nasip etsin :) bende polikistik over hastasıyım ve ilerde bi bebeğim olmayacak diye çok korkuyorum..adetlerim
düzensiz..sen nasıl hamile kaldın canm tedaviyle mi yoksa kendiliğinden mi oldu?..
amin teşekkür ederim darısı tüm isteyenlerin başına :), ben mayıs ayında hsg çektirdim yılalrdır hep erteliyordum internet ortamında nasıl çekildiğine dair yorumlara baktıkça gözüm korkmuştu,her dr da rahim tüplerini görmek istemişti açıkmı kapalımı bir sorun varmı diye.derken artık karar verip çektirme cesaret buldum kendimde korkupta vazgeçen veya bu filmi anestezi ile bile çektirmeye düşünen arkadaşlar varsa da aramızda kesinlikle korkmasınlar diyorum özeliikle vurguluyorum çünkü abartısız 2-3 saniyelik bir işlemle atlatmış oluyorsuunz...netice olarak hep okurdum hsg den sonra kanal yolları o ilaçların etkisiyle açılırmış ve hamile kalanda oluyormuş diye okumuştum..nitekim öyle oldu.dr.um sonuçlara baktı tüplerde sorun yok dedi ve haziran da adet oldugunda gel dedi tüp bebek mi aşılamamı konuşuruz demişti.bende adet olmuyorum ama diye ekleyince günümü hesaplyıp ayın 12 ine kadar bekle,olmadıgın taktirde adet söktürücü iç adet ol gel dedi .iyi dedim.o günler geldi olmadım,test yaptım birşey çıkmadı bu sefer söktürücü içip beklemeye başladım yine adet olmadım..dru aradıgımda 20 gün geçmişti günüm.hemen gel dedi ve gittiğimde duvarda kalınlaşma oldugunu ya gebeyim yada adet olmak üzere oldugumu söyleyip kan tahlili istedi çok şükür müjdemizide öyle aldık canım :).darısı tüm isteyenlerin başına,sanada dua edicem herkes gibi canım.çünkü öğrenmeden önce manevi olarakta allaha tevekkül etmiş biriyim o dönemde,rabbimden işaret bekledim allahım tevekkül ettim senden dilerimki tedaviye bile gerek kalmadan hayırlı zamanda nasip eyle işaret ver bana demiştim mübarek berat kandili gecesinde namazımızla birlikte dua etmiştik eşimlede..eşim rüyasında bile görmüştü aradan 20 gün geçince öğrendik ki hamileyiz..şimdi bekliyoruz bir erkek evlat ve adını da berat eşref koymaya niyetlendik..Allah kimseye aratmasın,sendei çini ferah tut canım.
ne kadar güzel bir duygu ya Allah tüm isteyenlere versin inşaallah..zaten her şeyin başı dua bende hep Rabbime dua ediyorum hiç bir
zaman isyan etmedim neden bu hastalık bende var diye..ne dermansız dertler var bizimki ne ki..açıkcası bu siteye üye olmadan o
kadar mutsuzdum ki bu polikistik over yüzünden kesinlikle çocuğum olmaz evlenmem dedim hep kendi kendime..ama burada o kadar
hamile kalan var ki bu hastalıktan olan veya başka sorunu olanlardan umutlandım ve artı eskisi gibi kafama takmıyorum..
bu arada yorumun ve telkinlerin için çok sağol..hamilelerin duası kabul olurmuş
Allah hayırlı evlat olmayı nasip etsin :) bende polikistik over hastasıyım ve ilerde bi bebeğim olmayacak diye çok korkuyorum..adetlerim
düzensiz..sen nasıl hamile kaldın canm tedaviyle mi yoksa kendiliğinden mi oldu?..
canım bnmde 8 cmlik bi poli. ov.um vardı ve laparoskopi ile amaliyat oldum aldırdım. o varken çocuk düşünemedim korktum hep çocuğuma bi zararı olur diye. 2 ay kadar bekledim ameliyattan sonra.. bebek düşündük ve oldu allaha şükür. senin kistin kaç cm'lik. umarım ameliyata gerek kalmadan hamiş olursun :)
--
bende foruma üye oldugumda seninle aynı psikolojideydim,ya yüzleşecektim aklımdan geçenlerle yada umutlanacaktım .o yüzden çok iyi anlıyorum canım seni.içini ferah tut çünkü beyin tüm organları yönetiyor,sağlıklı oldgu halde sırf çocugum olmayacak korkusu yaşadığı için bir türlü doğal yolla hamile kalamayan ve tüp bebek yapan arkadaşlarımda var.moral çok önemli.akşına bırak ve hayırlsını dile zamanı geldiğinde seni öyle bir buluyorki şaşırıyorsun.
inşallah canım daha evli değilim ama Allah kimseye içinde de bana evlat hasreti çektirmesin..
benimkiler o kadar büyük değil canım..belkide öyleydi ama ben soğan kürü yaptım birkaç ay doktora gitmeden küçülmüş olabilirler..
en son doktora gittiğimde kistler var ama her kadında olabilecek tarzda önemli bişey değil demişti..
kesinlikle çok haklısın bende öyle yapıyorum çok relaxım aslında artık..tek derdim adetlerimi düzene sokmak zira gecikince beni zorluyor
sinir ve şişkinlik harbi yaşıyorum
zaten herşey beyinde bitiyor, Allaha bırakmak en iyisi o doğru zmanda nasip eder..örnek sen mesela
sevindim boyutlarının küçük olduğuna. soğan kürünü bende denedim ama bnde pek işe yaramadı. 1 cm bile küçülmedi. kistim beni sewiyodu galiba :) hap tedavisine başlar belki doktora görün
ah o şişlikler o asabiyetlerrrr..bakalım diyorum dogumdan sonra yoluna girermi bu sorunlar.ilaçsız olmak hayal olmuştu artık çünkü,o bile bunalıma sokuyor insanı
bir yerde okumuştum polikistik overliler normal doğum yapınca baya iyi oluyormuş düzeliyormuş sanırım adetler..
inşallah sende doğumla birlikte kurtulursun bu durumdan.
evet her kistte aynı etkiyi göstermiyormuş maalesefdoktora kontrollere gidiyorum endokrin bölümüne özellikle..verdikleri haplar
belli doğum kont. hapları inatla içmiyorum zaten başka bişeyde demiyorlar..
haplar psikolojini bozmaktan başka bi işe yaramıyor her hap bittiğinde belki küçülmüştür ümidiyle gidiyosun doktora ama hep aynı sonuç.. en mantıklısı amaleliyat laparoskopi.. 1 hafta çekiosun acısını özellikle göbek deliğindeki zorluyor biraz. sonrası güzel sonuçlar :) bebişim içerde rahat etsin ben herşeye razıyım..
peki laparoskopi sonrası kistler tekrar yenileniyor mu acaba doktor ne dedi bu konuda??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?