Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598

Şu epidural benim de umudum. Ben de bir kaç şey sormak istiyorum . Epidural sırasında tansiyonun falan düştü mü ? Epiduralin bebek için sakıncası var mı baş dönmen oldu mu sonrasında epiduralden kaynaklı sıkıntın oldu mu belinde falan? Doğum sırasında ağrı gerçekten yok oldu mu yürüyebildin mi yoksa bacakların uyuştu mu? Ikına bildin mi ? Dogum süren uzadı mı? Bebek için sakıncası oldu mu? Ya cok sordum sanki

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

:))
1-tansiyonum düşmedi
2-bebek için sakınca olsaydı doktorum sezaryene alırdı
3-olmadı diye hatırlıyorum ,malum 8 yıl oldu :)
4- epiduralden önce çok ağrım vardı yürüyemiyordum,epiduralden sonra da yürüyemedim ama uyuştuğundan,
5-evet ıkınamasaydım normal yoldan doğum yapamazdım
6-uzamış olabilir biraz doğum
işte böyle arkadaşım

Coo tesekkürler cevaplar için.. Bakalım başımıza neler gelecek bu tosun burdan nasıl cıkacak. Bazı şeyler de insanın elinde değil inşallah sag salim kurtuluruz senin gibi Allah yardımcımız olsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

ay canım amin inşallah.benimde merakım 2. nasıl olacak acaba

Çok teşekkür ederim detaylı yazdığın ve beni bilgilendirdiğin için...

3 ye hamile olan biri olarak fikirlerimi söyleyeyim..Henüz 3 aylık hamile şimdiden doğum beni korkutuyor fakat bu korkuyu doktora yansıtmay ın ilk gebeliğim de Dr bana aynen şöyle demişti:öyle hastalar geliyor ki korkuların dan ben korkuyorum bu tipler normal doğurmaz mecburen sezaryen yapıyoruz dedi...fiziksel sebeplerden dolayı sezeryan olanlar hariç sırf korktuğunuz dolayı sezeryan olmak bana akıllıca gelmiyor kusura bakmayın..Eğer bir sorun olursa doğum sırasında tıp ilerledi çaresine buluyorlar korkmayın...benim ağrı eşiği yüksek Dr um dedi..dikiş ten sonra ağrı kesici vuruyorlar eşiği yüksek olanlara yüksek dozda vuruyorlar..Ağrı eşiğim yüksek diyenlere soruyorum sezeryan sonrası acılara nasıl katlanacaksınız?bende korkuyorum fakat beynimizle korkuyu hafifletebiliriz..ısınma nefes alma Teknikleri önemli yoksa zor doğurur sunuz..ıkınmanın ne olduğunu biliyor musunuz?bir araştırın şaşıracaksınız..ben ilk doğumda bilmiyordum zorlandım..birde sancınızı ayakta çekin oturup kalkın o sırada çok acıyor ama en azından süre kısalıyor .ben duvarları yumrukluyordum korkutma k istemem ama herkesin ağrıyı algılaması farklı her hikayeyi okumayın...sonucu güzel siz onu düşünün o anda..bir kaç saat sonra meleğinize kavuşacağınızı hatta 5 saat sonra ailenizle yemek bile yiyeceğiniz i düşünün

Mrb kizlar okuyordum sizi epeydir ama yazamiyordum bi turlu.malum benmde dogum yaklasiyor acayippp korkuyirum ( hemsireyim brde doguma filan da girdm gordum gozlerimle baylmistm resmen tansiyonum dusmustu bi daha da grmedim :) smdi aklima geldkce cok korkuyorumm.ha bide uc arkadasimdan gördüm epidural yaptiranlar cook memnun kaldilar.o biraz beni rahatlatiyo.

merhaba kizlar benimde bir evladim var Allahim bagislasin...

ilk dogumumda bende epidural istiyordum ama son anda vazgectim...cunku epidural sekilde verilen ilaclarin bebegin kalp atislarina etkisi oldugunu ogrendim..bunu bile bile yapamadim...bacaktan olan bir igne var...son anda kararla ondan istedim...cok kararsizdim gidisata gore hareket ettim biraz...
ama dogum bu illaki ya once ya sonra acisi illaki oluyor...sezeryan veya normal farketmez...

Bende normal doğum düşünüyorum şimdilik. Doktorlar henüz doğumla ilgili bana bir şey demedi. Ne kadar acı çekeceğim,kolay olacak mı,dayanabilecek miyim hiçbir fikrim yok. Daha önce doğum yapmadım acısıyla ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Ama nedense ben ameliyattan çok korkuyorum. İki kere ameliyat oldum ameliyathanenin o bembeyaz badanası,soğuğu,ayılma odasında insanların inlemeleri falan psikolojim bozuluyor.
Vajinal doğum tüm memelilerin yaptığı bir şey. Çekilecek acıda doğum bitesiye kadar ertesi gün her şey normale dönecek acısı sızısı kalmayacak. Normal doğum yaparak acı eşiğimde yükselir. Acıya ağrıya daha dayanıklı hale gelebilirim diyede kendi kendime fikir yürütüyorum doğru mudur bilmem. Neyse doğumunuz ne şekilde olursa olsun önemli olan sorunsuz sağlıklı sıhhatli olması.

Merhaba, bana doktorun ismini söylermisin her yer işi ticarete döndürmüş, sezeryan deyip duruyorlar. 27+5 haftalık hamileyim. Yardımcı olabilirsen sevinirim. Teşekkürler

Henüz 12 haftalık hamileyim ama kesinlikle normal doğum istiyorum.bir alsilik olmazsa normal doğum yapmayı istiyorum.normal doğumdan da hiç korkmuyorum.daha önceden yumurtalık kistinden ameliyat olmuş biri olarak sezaryen beni daha çok korkutuyor.binlerce yıldır kadınlar tarlada,hiç bir tıbbi destek olmadan doğurabiliyorsa tam teşekküllü hastahane gayet rahat doğurabileceğime inanıyorum.ayrıca bebeğimin dünyaya gelişinin her anına tanıklık etmek istiyorum.normal doğumda çekecegimiz acının neticede bir sınırı var.dayanacağım ve bitecek.sezaryen öyle değil.sonra dikiş yerlerinin acısı daha korkutucu bence.

doğumuma daha baya var.. ama hem benim kafamdaki hem de doktorumun önerisi kesinlikle normal doğum şeklinde..

ama tabi bebişin duruşu, gelişi, suyu her şeyi o anki duruma göre karar vermemize neden olacak.. o sebeple kendisine bıraktık kuzucumun.. tabi benim gönlümdeki rabbim nasip ederse normal doğum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…