- 12 Temmuz 2012
- 641
- 135
- 123
- Konu Sahibi yaseminsen
-
-Canım, bebekler normalde 34.haftadan sonra (37.haftaya kadar) baş aşağı dönüp doğum pozisyonu alırlar. Eğer bebeğin doğum pozisyonu almaz da ters olursa yani aşağıda poposu ya da bacakları olursa,yan duruyor olursa o durumda doğuramayacağından dolayı sezaryen olman gerekir. Ama bu olay %2-3 falandır. Zaten doktor son ana kadar bebek ters mi diye kontrol eder.Eğer bebeğin dönmüşse normal doğum yaparsın.Normal ddoğum mu sezeryan mi ne zaman karar veriliyor acaba hangi durumlardasezeryan ddiyorlar acaba
-Canım, bebekler normalde 34.haftadan sonra (37.haftaya kadar) baş aşağı dönüp doğum pozisyonu alırlar. Eğer bebeğin doğum pozisyonu almaz da ters olursa yani aşağıda poposu ya da bacakları olursa,yan duruyor olursa o durumda doğuramayacağından dolayı sezaryen olman gerekir. Ama bu olay %2-3 falandır. Zaten doktor son ana kadar bebek ters mi diye kontrol eder.Eğer bebeğin dönmüşse normal doğum yaparsın.
-Eğer bebeğin 40 haftayı doldurduktan sonra hala doğmuyorsa,bebeğin suyunun durumuna, bebeğin eşinin yaşlanıp yaşlanmadığına bakılıp durum iyi ise bir süre daha bekliyorlar. Bebek için suyu yeterli, eşi yaşlanmamış ve de kakasını yapmadıysa (40 haftadan sonra bebekler kaka yapabilirler, eğer bebek kaka yapar ve kakasını yerse zehirlenip büyük ihtimal kaybedilebilir) suni sancı vererek normal doğumu bekliyorlar ama bebeğin şartları uygun değilse sezaryene alırlar.
-İlk doğumun sezaryen olduysa ikinciyi sezaryen ile alıyorlar. Ama sezaryenden sonra normal doğum mümkün, ben deneyeceğim mesela. (şartlarını bilmiyorum, yakında doktoruma gideceğim öğrenip yazarım:)
-Yaşın 35'in üzerindeyse, tansiyon, bazı genetik problemler, pıhtılaşma problemleri vb ciddi sağlık problemlerinde risk almayıp sezaryen diyorlar.
-Boyun 150 cm ve altında ise çatın dar olduğundan normal doğum riskli olduğundan sezaryene alıyorlar.
-Tüp bebek yaptırdıysan, çoğul gebelik varsa yine riske atmadan sezaryene alıyorlar.
Devlet hastanelerinde ilk doğumlarda mutlaka ve mutlaka önce normal doğumu deneyip sorun varsa sezaryene alıyorlar. Arkadaşımın bebeği ters olduğu halde normal doğumu denediler, olmayınca sezaryene aldılar.
Doğumun ne yolla olacağına gebeliğin en son haftalarında karar veriliyor. Bebek sıkıntıda ise, sağlık problemleri varsa, sezaryen için gün verirler canım.
Cevabınız için çok teşekkürler, zaten tam da kaygım olan şeyden bahsetmişsiniz. Ben şimdi herhangi bir doktorun son anda saçma sapan bir sebepten sezeryana yönlendirmeyeceğinden nasıl emin olabilirim ki? Bir de önceki ameliyat ve doğumlarının sayısını nerden öğrenebilirim kendisine hesap sorar gibi de sorulmaz. Doktorum iyi ve ünlü bir doktor aslında ama neye göre kime göre, herkesin daha çok sezeryan istediği bir dönemde adam da alışmıştır belki bunun rahatlığına. Mesela düşünüyorum, doğum anı gelmiş, Allah korusun şu risk var hemen sezeryan olmalı dese doktor o riski o an kim göze alabilir ki, mecbur paşa paşa o an doktorun dediği olacak. Ama işte sorun şu ki doktor en ufak saçma bi sebebi bile bahane edip sorun var dediğinde biz onu önemli görüp kabul etmek zorundayız kimse bu konuda risk almak istemez.akcesu arkadaşım sen bilinçli bir insansın belli. Keşke tüm hamile bayanlar senin gibi idrak edebilse. Yalnız bi düzeltme yapayım dünyada artık sezaryene yönelim azalmaya başladı. Yabancı kaynakları takip edebilirsen bak. Sezaryen oranları maksimum %17 olması gerekirken bizde %50 yi geçmiş durumda.(Ki özel hastanelerde %90'a ulaşanlar var) Türkler çok hevesli AMELİYAT olmaya. Doktorların bir kısmı normal doğum yaptırmayı bilmediğinden çoğunluğu da maddi kaynaklı sezaryene yönlendiriyor. Benim 2.gebeliğim.Allah nasip ederse bunu normal ve doğal şekilde doğurmak istiyorum. Eğitimlere katılıp kitaplar okuyorum. Çok yol almamız lazım bizim. Doğal doğumdan korkma, bu süreci normal bir süreç gibi düşün. Bize eğitimlerde ilk söylenen doğum sancısı ifadesini kafamızdan söküp atmak. Kelimeleri kullanırken bile canımızı acıtıyoruz. Sancı, acı, kasılma yerine doğum dalgası diyor yabancılar. Nefes egzersizleri, pilates, yoga v.s. yapabiliyorsan bunlar normal doğumu kolaylaştırıcı etkenler. HypnoBirthing diye bir kitap var çok ünlü. Bu konu için biçilmiş kaftan. Tavsiye ederim. Doğal doğumu destekleyen doktorlara da takibini yaptırırsan çok iyi olur. Ben bilmeden sezaryencinin kucağına düşmüşüm. Önceden araştırıp kaç normali kaç sezaryeni var dr.un bir araştır. cil bir durum olmadan sezaryeni kabul etmeyeceğini kesin bir dille ifade et. Dr.lar biraz tereddüt gördükleri zaman daha kolay yönlendiriyor. Kadının kendine güvendiğini doktora göstermesi lazım. Bedeninize ve bebeğinize güvenin lütfen. Gerisi Allah'tan. Nasip olursa doğal şekilde doğururuz. Zaten kadınlar yüzyıllardır bu işi başarıyor. Yaratıcı bedenimizi doğal şekilde doğurmaya programlamış. Lütfen onu zorlayıp kesip biçilmeyelim. Sezaryen olmak isteyenler bir sezaryen videosu izleyin bakın bakalım fikirleriniz aynı kalacak mı??
canım benim de tedaviyle oldu.. Problem neymiş tetkik yaptırdınız mı??cocugum olmasini cok istiyorum ama olmuyo ;(
aynen bizim de sperm sayısı azlığıydı sebep. Benim ultrason filmimde ve hormonlarımda bi sorun çıkmayınca eşimi ürolojiye götürdük. Varikosel çıktı ameliyat oldu. Sperm sayısı yavaş yavaş artmaya başladı. ameliyattan sonraki 6.ayda hamile olduğumu öğrendik. Allah size de nasip etsin inşallah. 2.çocuğumuz kendiliğinden oldu. Sizdeki sayı azlığının sebebini araştırdınız mı?? Bir de İbrahim Saraçoğlunun keçiboynuzu kürünü uyguladık biz, zararsız bi kür bi bakın isterseniz. Destekleyici olarak onu da uygularsanız işe yarayabilir inşallah.sperm sayisi cok az geldi sanirim ondan alti aydir bekliyoruz hep hayal kirikligi sizin neden olmadi
Suda doğumun çoook kolay olduğunu şöledim bir Jinekolog ama normal doğum tercihimdirkızlar doğumumuza çok kısa bi zaman kaldı sizler ne şekilde düşünüyorsnuz :uhm:
Suda doğumun çoook kolay olduğunu şöledim bir Jinekolog ama normal doğum tercihimdirkızlar doğumumuza çok kısa bi zaman kaldı sizler ne şekilde düşünüyorsnuz :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?