Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Normal ddoğum mu sezeryan mi ne zaman karar veriliyor acaba hangi durumlardasezeryan ddiyorlar acaba
-Canım, bebekler normalde 34.haftadan sonra (37.haftaya kadar) baş aşağı dönüp doğum pozisyonu alırlar. Eğer bebeğin doğum pozisyonu almaz da ters olursa yani aşağıda poposu ya da bacakları olursa,yan duruyor olursa o durumda doğuramayacağından dolayı sezaryen olman gerekir. Ama bu olay %2-3 falandır. Zaten doktor son ana kadar bebek ters mi diye kontrol eder.Eğer bebeğin dönmüşse normal doğum yaparsın.
-Eğer bebeğin 40 haftayı doldurduktan sonra hala doğmuyorsa,bebeğin suyunun durumuna, bebeğin eşinin yaşlanıp yaşlanmadığına bakılıp durum iyi ise bir süre daha bekliyorlar. Bebek için suyu yeterli, eşi yaşlanmamış ve de kakasını yapmadıysa (40 haftadan sonra bebekler kaka yapabilirler, eğer bebek kaka yapar ve kakasını yerse zehirlenip büyük ihtimal kaybedilebilir) suni sancı vererek normal doğumu bekliyorlar ama bebeğin şartları uygun değilse sezaryene alırlar.
-İlk doğumun sezaryen olduysa ikinciyi sezaryen ile alıyorlar. Ama sezaryenden sonra normal doğum mümkün, ben deneyeceğim mesela. (şartlarını bilmiyorum, yakında doktoruma gideceğim öğrenip yazarım:)
-Yaşın 35'in üzerindeyse, tansiyon, bazı genetik problemler, pıhtılaşma problemleri vb ciddi sağlık problemlerinde risk almayıp sezaryen diyorlar.
-Boyun 150 cm ve altında ise çatın dar olduğundan normal doğum riskli olduğundan sezaryene alıyorlar.
-Tüp bebek yaptırdıysan, çoğul gebelik varsa yine riske atmadan sezaryene alıyorlar.

Devlet hastanelerinde ilk doğumlarda mutlaka ve mutlaka önce normal doğumu deneyip sorun varsa sezaryene alıyorlar. Arkadaşımın bebeği ters olduğu halde normal doğumu denediler, olmayınca sezaryene aldılar.

Doğumun ne yolla olacağına gebeliğin en son haftalarında karar veriliyor. Bebek sıkıntıda ise, sağlık problemleri varsa, sezaryen için gün verirler canım.

Bebek narkoz almasın diye tamamen uyutup sezaryen olmayı önermiyor doktorlar. Sezaryen şartsa epidural ya da spinal anestezi ile sezaryen öneriyorlar.

Canim oncelikle cok tesekkur ederim sana simdilik bi sikinti yok bas pelwisteymis suyum da yeterliymis ama gecen bana unideki doktor pelwis boyu 33cm dedi orda yatan bi kizda darmis dedi bu ne oluyorsa anlamadim

Merhaba arkadaşlar;
Ben de normal doğum istiyorum ama çok korkuyorum doktorun son anda bi sebepten sezeryan demesinden. Sezeryanı hiç istemiyorum ama etrafımda gördüğüm doğumların çoğu sezeryan ve eşim hastanede çalıştığı için biliyorum. Sezeryan ameliyata girdiği için normal doğuma göre doktorların aldığı performans puanı ve ücreti (devlet hastanelerinde) daha fazla oluyormuş. Bu konuda bir sürü araştırma ve kitap var sadece Türkiye'de değil tüm dünyada sezeryana bir yöneliş var (normal doğum her açıdan daha sağlıklı olduğu halde). Sezeryan doğum 15 dk. da bitiyor acaba doktorların kolayına mı geliyor, belki günde 2 normal doğum yaptırabilecekken, 10 tane sezeryan yaptırmak maddi olarak ve uğraş olarak daha cazip geliyor çoğu doktora. Bu konuda korkum var biraz. Detaylı bilgi sahibi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Bilgi sahibi hiç kimse yok muuu? Eşi ya da bi yakını doktor olan bir şeyler bilen birileri varsa lütfen paylaşsın

Sezaryen bir doğum şekli değildir bayanlar. Bir müdahale şeklidir. AMELİYATTIR. Sadece hayati tehlike varsa uygulanmalıdır. Lütfen bilinçlenelim artık. Keyfi durumlarda zorunluymuş gibi kılıf uydurup yapan çok dr. var. Bunların oyununa gelmeyin. Unutmayın bir annenin evladına vereceği ilk ve en güzel hediye, onu doğal bir şekilde dünyaya getirmektir. Ben bir hata yaptım siz yapmayın.

akcesu arkadaşım sen bilinçli bir insansın belli. Keşke tüm hamile bayanlar senin gibi idrak edebilse. Yalnız bi düzeltme yapayım dünyada artık sezaryene yönelim azalmaya başladı. Yabancı kaynakları takip edebilirsen bak. Sezaryen oranları maksimum %17 olması gerekirken bizde %50 yi geçmiş durumda.(Ki özel hastanelerde %90'a ulaşanlar var) Türkler çok hevesli AMELİYAT olmaya. Doktorların bir kısmı normal doğum yaptırmayı bilmediğinden çoğunluğu da maddi kaynaklı sezaryene yönlendiriyor. Benim 2.gebeliğim.Allah nasip ederse bunu normal ve doğal şekilde doğurmak istiyorum. Eğitimlere katılıp kitaplar okuyorum. Çok yol almamız lazım bizim. Doğal doğumdan korkma, bu süreci normal bir süreç gibi düşün. Bize eğitimlerde ilk söylenen doğum sancısı ifadesini kafamızdan söküp atmak. Kelimeleri kullanırken bile canımızı acıtıyoruz. Sancı, acı, kasılma yerine doğum dalgası diyor yabancılar. Nefes egzersizleri, pilates, yoga v.s. yapabiliyorsan bunlar normal doğumu kolaylaştırıcı etkenler. HypnoBirthing diye bir kitap var çok ünlü. Bu konu için biçilmiş kaftan. Tavsiye ederim. Doğal doğumu destekleyen doktorlara da takibini yaptırırsan çok iyi olur. Ben bilmeden sezaryencinin kucağına düşmüşüm. Önceden araştırıp kaç normali kaç sezaryeni var dr.un bir araştır. cil bir durum olmadan sezaryeni kabul etmeyeceğini kesin bir dille ifade et. Dr.lar biraz tereddüt gördükleri zaman daha kolay yönlendiriyor. Kadının kendine güvendiğini doktora göstermesi lazım. Bedeninize ve bebeğinize güvenin lütfen. Gerisi Allah'tan. Nasip olursa doğal şekilde doğururuz. Zaten kadınlar yüzyıllardır bu işi başarıyor. Yaratıcı bedenimizi doğal şekilde doğurmaya programlamış. Lütfen onu zorlayıp kesip biçilmeyelim. Sezaryen olmak isteyenler bir sezaryen videosu izleyin bakın bakalım fikirleriniz aynı kalacak mı??

Cevabınız için çok teşekkürler, zaten tam da kaygım olan şeyden bahsetmişsiniz. Ben şimdi herhangi bir doktorun son anda saçma sapan bir sebepten sezeryana yönlendirmeyeceğinden nasıl emin olabilirim ki? Bir de önceki ameliyat ve doğumlarının sayısını nerden öğrenebilirim kendisine hesap sorar gibi de sorulmaz. Doktorum iyi ve ünlü bir doktor aslında ama neye göre kime göre, herkesin daha çok sezeryan istediği bir dönemde adam da alışmıştır belki bunun rahatlığına. Mesela düşünüyorum, doğum anı gelmiş, Allah korusun şu risk var hemen sezeryan olmalı dese doktor o riski o an kim göze alabilir ki, mecbur paşa paşa o an doktorun dediği olacak. Ama işte sorun şu ki doktor en ufak saçma bi sebebi bile bahane edip sorun var dediğinde biz onu önemli görüp kabul etmek zorundayız kimse bu konuda risk almak istemez.
Allahım inşallah en ufak bir sorun bile olmaz da sağlıklı bir şekilde normal doğum yapabilirimmm...

Artık internetten hemen hemen tüm doktorlarla ilgili bilgilere ulaşılabiliyor. Gittiğiniz hastaneden bir sağlık görevlisi tanıyorsanız ona sorabilirsiniz, ya da yaşadığınız ildeki (İstanbul Ankara gibi büyük bir il değilse) diğer sağlık personelleri size en sağlıklı bilgiyi verecektir. Onlara ulaşabilirseniz çok iyi olur. Benim çocuğumun doktorunu gene bir doktorun önerisiyle buldum mesela. Ayrıca benim sezaryen yönlendirmesinden kastım aslında 2 türlü. Örneğin benim durumumu ele alırsak benim 40 haftam yeni dolmuştu. Doktorum hemen bebek kakasını yapabilir, hemen sezaryene alalım v.s. aldatmacasıyla kandırma yoluna gitti. Randevu verdi ve o gün alıcaz bebeği dedi. KORKUTULDUM. Kabul ettim...Benim o anda yapmam gereken teşekkür edip hemen en azından farklı bir doktora daha gözükmek olmalıydı. Yurt dışında doktorların 40 hafta takıntısı yok. Annenin sağlık durumu, bebeğin sağlık durumu, kalp atışları, suyu v.s. yolundaysa 42.haftayı dolu dolu bekliyorlar.(son günlerde daha sıkı kontrollere gitmek kaydıyla tabi)...Benim önerim şu olabilir size: Bi kere doğal doğum sürecinin başlaması için doğum dalgalarınızın gelmesini bekleyin. Çatın dar v.s. şeylere kanmayın. Çünkü bir insanın çatı muayenesi ancak doğum dalgaları ve açılmaları başlayınca anlaşılır. Çünkü çatı dalgalarla lastik misali genişler. Bunlar gebelik eğitimlerinde verilen ilk derslerdir. 42. hafta dolmadan sezaryeni kabul etmeyin. Doktorunuza sezaryen bile olsa, doğacağı tarihe bebeğimin karar vermesini istiyorum diyin. Bu kadarını da konuşamıyorsanız o doktoru değiştirin bence. Çünkü doğum sizin ve bebeğinizin baş rolde olduğu bir olaydır. Sağlık personeli çok fazla müdahale etmemeli sadece süreci kolaylaştırmak için size yardımcı olmalıdır. Her şeye onlar karar vermeli gibi bir algı yanlış. Çünkü bu şekilde en azından bebeğiniz tam hazır olduğu zamanda gelir, dalgalarınızın başlamasıyla birlikte süt salgınız başlar. Emzirme sorunu yaşamazsınız.(büyük ihtimalle) Ancak normal doğum diye başladınız, dalgalar sıklaştı, açıklık başladı son anda doktorunuz sezaryene almam lazım derse bu durumda yapacak çok da birşey yok gibi. Doktorunuz sezaryenci bir doktorsa zaten son anda bile olsa sizi paniğe sevk edip yapacağını yapacaktır. Doğru mu söylüyor bilemeyeceksiniz, çünkü sağlıkçı değiliz. Şu anda doğal doğum eğitimleri almış ve doğal doğumu destekleyen doktorlar var. İnternetten araştırıp bulabilirisiniz. (Özelden bu eğitimlerin verildiği bir kaç yerin adını paylaşabilirim.) Bunlara yönelebilirsiniz. Bu eğitimi almış ekiplerle doğuma girerseniz her şey çok daha güzel oluyor. Ten tene temas diye bişey var mesela. Bebeğin ne şekilde doğarsa doğsun doğar doğmaz annenin göğsüne yatırılması, ten temasının sağlanması. Bunun gerekliliği kaç doktor biliyor? Önemsiyor? Anne bedeninden dış dünyaya açılmış çocuğun kendini güvende hissetmesi, huzurlu olması doğumun ilk dakikalarında başlıyor. Ama ben özel hastanede doğum yapmama rağmen bebeğimi 1-2 saniye yanağıma değdirip götürdüler. Oysa doğar doğmaz bağıran bebeğim benim kokumu alınca hemen susmuştu. Ten tene temas 1-2 saniye olmaz. Bebeğin kilosu boyu daha sonra da ölçülür.10 dakikada değişecek değil. Ama ben orada sadece bir iş olarak görüldüm, duygularım önemsenmedi. Benden hemen sonra ameliyata alacakları kişiyi hazırlamak için acele şekilde geçiştirildim. Kim umursar Ten tene teması falan. Daha çok mesele var. Hangi birini yazayım. Kordonun geç kesilmesi v.s. hepsi çok mühim konular. Araştırın derim. Benim amacım insanlara yardımcı olmak. Allah herkese sağlıklı, doğal, şartlar uygunsa NORMAL doğumlar nasip etsin...

arkadaşlar bir de dalgalar başlar başlamaz hastaneye koşmayın. Öncelikle yalancı dalgamı mı doğum dalgası mı onu tespit edin. Bunları ayırt edebilmek için çeşitli makaleler var doktorlar tarafından yazılan, onlara bakın. Mesela dalgalarınız başladı, sıcak bir duş alın, uzanın, dinlenmeye çalışın, farklı pozisyonlarda nefes egzersizlerini yapın. Tüm bunları yapınca geçiyorsa ve sıklaşmıyorsa, aralıkları kısalmıyorsa muhtemelen doğum dalgası değildir. Ancak dakikalar geçtikçe sıklaşıp devam ediyorsa, yoğun bir adet sancısına benziyorsa doğum dalgası diyebiliriz. Ama yine de hemen doktora giderseniz fazladan müdahalelere maruz kalırsınız. Bizim grupta normal doğumum kolay geçti diyen çoğu kişi sancıların çoğunu kendi evinde karşılayıp 10 dak. aralıklara inince doktora gidenler. Çünkü insan kendini evinde rahat hissediyor, oksitosin hormonu utangaç bir hormon. Hastane ortamının gerginliği, ikide bir elle yapılan kontroller bu hormonun salgılanmasını durduruyor dolayısıyla doğumun ilerlemesi duruyor. Sonrası açıklık olmaması ve maalesef sezaryen.

sperm sayisi cok az geldi sanirim ondan alti aydir bekliyoruz hep hayal kirikligi sizin neden olmadi

sperm sayisi cok az geldi sanirim ondan alti aydir bekliyoruz hep hayal kirikligi sizin neden olmadi
aynen bizim de sperm sayısı azlığıydı sebep. Benim ultrason filmimde ve hormonlarımda bi sorun çıkmayınca eşimi ürolojiye götürdük. Varikosel çıktı ameliyat oldu. Sperm sayısı yavaş yavaş artmaya başladı. ameliyattan sonraki 6.ayda hamile olduğumu öğrendik. Allah size de nasip etsin inşallah. 2.çocuğumuz kendiliğinden oldu. Sizdeki sayı azlığının sebebini araştırdınız mı?? Bir de İbrahim Saraçoğlunun keçiboynuzu kürünü uyguladık biz, zararsız bi kür bi bakın isterseniz. Destekleyici olarak onu da uygularsanız işe yarayabilir inşallah.

Eğer çatım ve bebeğimin durumu el verirse normal doğum yapmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…