Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
bencede sezeryan çook kotkutucuu

Merhaba arkadaşlar. Daha önce de buraya yazmıştım ilk doğumumla ilgili çok kolay olmuştu , güle oynaya doğum yaptım diye. o zaman hamile idim ikinciye. ikincisi de doğdu çok şükür. Ben şunu anladım her doğum aynı olmuyormuş diye ve sporun özellikle yüzmenin çok faydası varmış. İkincisinde 5-6 aylık hamile iken 1-2 ay kadar düzensiz yüzdüm ve hiç yürümedim. Hatta yattığım yerden resmen vinçle kaldıracaklardı beni. Doktorlar ikincisi daha kolay olur falan da demişlerdi zaten diye ben kendimi pek zorlamadım ama doğum sırasında resmen canımdan can gitti. o an aklımdan sürekli ne yapsamda bu işten vazgeçsemden başka bir şey geçmedi. Tam 3 saat hastanede sancı çektim önce ve sonra apar topar doğuma girdim. Bu arada ben ilk doğumumda resmen sancı bile çekmemişim bunu anlaım. Hastanede resmen sancı geldikçe eşimin kolunu parçalayacaktım sıkmaktan. Bağırmadım ama olan eşime oldu. Paşamın kalp atışı zayıflamıştı. 15 dakikada doğumhanede canım çıktı resmen. Acele olduğu için üzerimde hemşire resmen zıpladı diyebilirim. Bu yaşıma kadar bağırmamış, çığlık atmamış biri olarak benden o kadar ses çıkabildiğini görünce şaşırdım. Ve doğum esnasında neden filmlerde falan insanların karnına bastırdıklarını anladım. Tabii kuzumu görünce unuttum hepsini. Tabii sonrası da çok sıkıntılıydı benim. 2 çocuk olduğu için ben hiç mi hiç yatmadım. ikinci hafta dikişlerim çok ciddi enfeksiyon kaptı. sıkıntıdan kurdeşen oldum, karnımı bağlayamadım bu yüzden de. kaşıntıdan sürekli ağlıyordum. Dikişlerim yüzünden oturamadım, yatamadım, yürüyemedim. 40 gün antibiyotik kullandım ve doktor dikişerimin kötülüğünden dolayı normalde emzirirken vermedikleri antibiyotiği vermek zorunda kaldı. 40 günde anca düzeldim.
Çok uzun yazdım arkadaşlar işin özü ne olur imkanınız varsa yüzün ve doğumu benim ilk doğumum gibi gülerek hatırlayın. Sizin için eğlenceli olsun. Ya da bol bol yürüyüş yapın.

Ben epiduralli normal dogum istiyordum. Dayanabilirsem epidurali kullanmayacaktim. Acilmam 7 cm ve üstü olunca doktorum epidurali yaptirmadi ve zatende karsiydi. Sancilarim sabah 6'da basladi.2 dakikada 1 ve 30 saniyeden uzun sancilardi. Kizim 17.33te dogdu. Bnm cikisim ise 19.00da oldu. Kanamam vardi ve bir türlü kanamayi bulamiyorlardi.neyse sonunda basariyla sonuclandi hersey. Kizimla ciktim dogumhaneden.hayalimde ki gibiydi. Yine olsa yine normal dogum yapardim. Yine o sancilari yasardim. Sancilari yasayinca normal dogum da yapinca,biraz da çoğalan sezeryanlardan dolayi insan kendini kahraman gibi hissediyor. "Ben normal doğum yaptim"diye...

ne kadar güzel normal doğum yapmışsınız...bende normal doğum istiyorum fakat doktor son anda sezeryana alıcak gibi geliyor.doktoruma sadece bu konuda güvenmiyorum..son yıllarda sezeryan ile doğum yüzde 70 çok yüksek bir rakam değilmi.

Bende doktorumla ne zmn dogum seklim hakkinda konuşmak istesem erken diyordu.artik 37. Haftaya gelmistik.en sonunda bn normal dogum istiyorum ins. Bni desteklersiniz demistim. Doktorum ise eger günü gecerse ters gelirse risk almam ama bunlar olmaz ve birazcık acilman varsa suni sanciyla deneriz olmazsa sezeryan demisti.40+1de Haftamda dogum yapmistim.eger bana sezeryan deseydi hemen dr mi degistirecektim. Ayrica israrla ve kararli sekilde normal dogum istediğimi belirtmistim.isterseniz sizde israrli sekilde dr nizle konuşun. Inanin bebeginizin kafasi cikincaya kadar agri cekiyorsunuz.o dikisleri kesiyi hissetmiyorsunuz bile. Ins. Normal olur. ..

cevabın için çok teşekkür ederim.bu konu bende neden bu kadar stres yaptı bilmiyorum.oluruna bırakamadım bir türlü.35. haftamda çatı kontrolü yapacağını söyledi doktorum.seninde bahsetmiş olduğun anormal durumlar dışında normal görünüyor dedi.inşallah normal olour canım temennin için sağol.sağlıklı olsun da

Rica ederim

Normal ddoğum mu sezeryan mi ne zaman karar veriliyor acaba hangi durumlardasezeryan ddiyorlar acaba

merhaba;
Doğum için önerileriniz nelerdir acaba .epudural belden uyuşturma sağlıklı bir doğum olabilirmi görüşlerinizi yazarsanız sevinirim...

İgne vurulurken bile bayılan bir insanım. Ne yapi cam kara kara düşünüyorum. Herturlusunden korkuyorum valla. Oluruna bıraktım şimdilik...

http://bebekmigeliyor.kadinlarkulubu.com.tr/?m=1

aynen ben de çok acıycak mı diye soruyorum...
normal doğuma heves ettim ama doktorcum devlette çalışmasına rağmen baktı, güldü, bir daha baktı...
sen düşünmeye devam et dedi.

merhaba;
Doğum için önerileriniz nelerdir acaba .epudural belden uyuşturma sağlıklı bir doğum olabilirmi görüşlerinizi yazarsanız sevinirim...

Herkese olacak diye bir mecburiyet yok ama yakın zamanda bir tanıdığım bu yöntemle doğum yapmayı tercih etmişti, iğneyle bebek yukarı kaçmış..mecburen sezeryanla almışlar sonrasında..

17 haftalık hamileyimmm.doğumdan korkuorum ne yapmalıyım sizce hangisi daha sağlıklı olur..:)

merhaba;

Kızım ters olduğu için sezaryen olmak zorundaydım, doktorum epidural sezaryeni önerdi. Ben çok memnun kaldım. Belden kesinlikle canınızı yakmayan çok ince bir tel ile uyuşturma yapıyorlar. Önünüze perde çekiyorlar. Kendinizde oluyorsunuz ve bebeğinizi görebiliyorsunuz. Yaklaşık yarım saat sürdü benimki. Sonrasında iki saat kadar uyutmalarını istedim. Odaya geldiğimde kızım da ben de çok iyiydik. Elinize bir buton veriyorlar bir ucunda serum gibi asılı katater var, bir ucu belinizdeki iğneye bağlı. Ufak ufak ağrınız olduğunda butona basıyorsunuz ağrıkesici almış oluyorsunuz. Belden aşağınız yaklaşık 6 saat kadar uyuşuk kalıyor, 6 saat içinde yavaş yavaş uyuşma geçiyor. Sonra sondayı çıkarıp yürütüyorlar. 2 saatte bir yürüyorsunuz. Ertesi gün yürüyerek arabaya binip eve gittim. Evde de yatmadım. Eve gittiğimde banyomu yaptım. Doğumdan 10 gün sonra ne göbeğim kaldı ne de kilom. Eski kilomdan daha zayıftım. Kızım 2 yaşında, 10 gün önce memeden kestim, hala aynı kilodayım.

İkinci doğumlarda hangi yolla doğum olacağı büyük ihtimal belli, ilkinde sezaryen olmuşsanız sezaryen, ilki normal doğmuşsa ikincisi de bir sağlık problemi yoksa normal oluyor ama ilk doğumlarda, doğumun hangi yol ile olacağı maalesef önceden belli olmuyor. Ben normal doğum istiyordum kesinlikle ama kızım ters olunca sezaryenden başka sansım kalmadı. Boyu çok kısa olan arkadaşıma çatısı dar olduğundan normal doğum imkansız dediler, 35. haftada suyu gelince doğum yapacağı hastane çok uzak olduğundan önüne ilk gelen devlet hastanesinde normal doğum yaptı hem de 2 saat gibi süper kısa bir sürede (her şeyde vardır bir hayır) Başka bir arkadaşıma normal doğum dedi doktoru bebeği 42 hafta bekleyince kontrole gittiğinde kendi doktoru o gün hastanede değilmiş, hiç tanımadığı bir doktor bebek sıkıntıya girmiş acil sezaryen deyince apar topar sezaryene girdi. Başka bir arkadaşım takribi 10 saat sancı çekti açılması olmayınca sezaryen oldu.. Başka bir arkadaşımın bebeği de 42 hafta bekledi, yüzde yüz sezaryen dedi doktoru, o ısrarla normal doğumu bekledi. Tamam yaptığı çok yanlıştı, bebeği kakasını yiyebilir kendisini ya da bebeğini kaybedebilirdik ama normal doğum oldu.

Sonuca bakmak lazım canım annelerim, sonuçta ben ve arkadaşlarım sağlıkla kucağımıza aldık bebeklerimizi çok sükür:)) Ankara'da en iyi özel hastanelerden birinde arkadaşımın doğumuna girecek olan özel doktoru,o kadar aramalarına rağmen doğuma gelmedi mesela, kız oradaki en iyi profesör doğuma girecek sanırken asistanlardan biri yaptırdı doğumunu, ziyarete gittiğimde genç doktoru göstererek "beni de bu arkadaş doğurttu sağolsun, pardon hocam adınız neydi" dedi melesa:)))) Doğum planlamaya gelmiyor. Sabredip akışına bırakmak ve miniğiniz gelmeye karar verdiğinde o an ne gerekiyorsa onu yapmak lazım, en iyisini Allah bilir. :)

Dedim ya sezaryen aklımın ucundan geçmiyordu, zorunda kaldım. Kendi ayaklarımla nasıl doğuma giderim, mümkün değil diyordum, sezaryen tarihinden 3 gün önce suyum geldi, güle oynaya gittim doğuma. Allah hepinizi sağlıkla bir nefeste kurtarsın inşallah.

Doğum anında öyle bir cesaret veriyor ki Allah insana, yaşayınca göreceksiniz. Doğumdan hiç korkmayın.Tamam biraz zor ve korkutucu ama canınızdan can vereceksiniz olsun o kadar:)) Normal de olsa, sezaryen de olsa sağlıkla kucağınıza alın da bebeğinizi gerisinin gerçekten önemi yok. Sonuç dünyalara değer:)))

17 haftalık hamileyimmm.doğumdan korkuorum ne yapmalıyım sizce hangisi daha sağlıklı olur..:)

Tatlım, güzel annem, kafanı şimdiden doğuma takma. Hamileliğin tadını çıkar:))) Keyfine bak, naz yap:))) Doğum şekline karar vermen için daha çooooook erken. Doğum biraz zor ama gerçekten korkulacak bir şey değil. Ben daha dün hamileydim, daha bebeğim 8 haftalık, zaman geçer mi yaaa diyordum, kızım şimdi 26 aylık olacak neredeyse, ikinciyi düşünüyorum:)))
Zaman hızla akıp gidiyor, anın tadını çıkar. Bol bol dua et. Bebeğine sağlıkla kavuş da gerçekten normal mi sezaryen mi hiç önemi yok. Normal doğumun da sezaryenin de kendine göre ufak tefek zorlukları ve çok iyi yanları var. 39.Haftana geldiğinde hangi yolla doğum olacağı ufak ufak netleşmiş olur o zaman düşünürsün doğumu:) şimdi düşünmeeeeeeeeeeeeeee:))))))) Kendine güzel bir hamile kıyafeti al mesela:))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…