Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Allah sağlık versinde 3.gebeliğim diğer doğumlarım normal doğumdu bunuda normal düşünüyorum .sancısı ağrısı elbette oluyor fakat o doğum anını dünyalara değişmem dünyanın en güzel duygusu

Ömrümüzde kaç kez hamile kalıp kaç kez doğum anına gelebiliriz ki. Eğer bi aksilik olmazsa ben normal doğum istiyorum. O anı, duyguyu,zorluğu tamamiyle yaşayıp bebeğimin kahramanı gibi hissetmek istiyorum :) Ama zorunlu sezaryen olursa da o da Allah'ın takdiri dicez napalım..

Kızlar ben hem normal doğum hemde sezeryan yapılan bir kişi olarak normal doğumu hiçbir şeye değişmem normal doğumum evet zor oldu dokuz saat sürdü ama doğumdan bir saat sonra dinlenince kalktım dolandım hiçbir ağrım olmadı oturarak bebegimi emzirdim ama sezeryan hiçte öyle olmuyor o dikiş sancısi,bebeği emzirirken zorlanma,yanınızda biri olmadan bir hafta yataktan kendiniz doğrulamiyorsunuz ,öksurunce ,hapşurunca çıkıyor gibi oluyordum hemen sutunuz gelmiyor sonrasindada karninizda dikiş izi hiç hoş durmuyor.bebeğinizde ve sizde sağlık problemi olduysa tabii sezeryan oda epudural olan o genele göre daha iyi en azından herşeyi görüyorsunuz kendinize gelme sıkıntıniz yok

Bu sekilde yazıp mecburi sezeryan olacakları korkutmaya hakkınız yok diye düşünüyorum herkes fikrini beyan edebilir. Ama fikrinin doğru olduğunu ispatlamak için diğer yöntemleri curutemez. Insan dan insana değişir her şey. Sezeryanda artık iz kalmıyor estetik yapıyorlar bu taaa ne zamandan beri var. Bazıları da çok ağrı cekmeyip ayağa da kalkabiliyor. Her doğumun zorluğu var. Ama bu şekilde ifade etmeniz hoş değil. ..

Canım ben zaten fikrimi beyan ettim sizinde bu tepkiyi vermenize hakkınız yok ben sezeryanda bir hafta birine muhtaçsiniz demek korkutmami oluyor o zaman bu sayfa niye açıldi aradaki farkı anlatmak için benim dördüncü çocuğum olacak inşallah ilk normal doğum ikince genel anestezi ucuncu epidural tecrübe olarakta farkındaysandada epidurali tavsiye ettim .iz konusuna gelirsek bende estetik dikiş oldum yalan söyleyip kimseye yağcılik yapacak değilim çevrenizdeki sezeryanlilara sorun ne kadar zayıf olsanizda dikiş yerinizde bi kat oluşuyor eğer bu dediklerim korkuncsa o zaman burda yazılanlar sırf pohpohlamak olur bende burda fikir yazan arkadaşlarin şahsım adıma gerçek neyse onu yazmalarını isterim

arkadaş sizi anlamamış galiba. ben anladım sizi ama
keyfi sezeryan olanlar için bunları diyorsunuz
mecburiyse tabi ki laf söyleyemeyiz. allah onlara da kolaylık versin

arkadaş sizi anlamamış galiba. ben anladım sizi ama
keyfi sezeryan olanlar için bunları diyorsunuz
mecburiyse tabi ki laf söyleyemeyiz. allah onlara da kolaylık versin
Aynen canım teşekkür ederim sana beni anladığın için ben zaten doğumdan korkuyorum diyip sezeryan olanlara şaşıyorum normal doğum evet herkes bilir sancı olması normal ama çocuk çıkar çıkmaz ağrı sancı bitiyor ve hemen bebekle ilgileniyorsunuz,sancı çekilirken süt kanalları hemen süt üretiyor iki saate sutunuz geliyor ama sezeryanda bu süre biraz daha uzuyor diyorum annenin ve bebegin sağlık açısından bir problem varsa tabii kesinlikle sezeryan ama hiçbir problem yoksa normal doğum

bu benim ilk gebeliğim. bende de korku var aslında. normal doğum yapmış biri olarak avantajları ve dezavantajlarını söyler misin
en azından benim gibi olanlara güç olur

bu benim ilk gebeliğim. bende de korku var aslında. normal doğum yapmış biri olarak avantajları ve dezavantajlarını söyler misin
en azından benim gibi olanlara güç olur
Normal doğumda bebekle beraber bi hazırlığın içine giriyorsunuz bende çocuğun geldiğini nasıl hissedecem acaba bilirmiyim diyordum gerçekten çok düzenli bir ağrı başlıyor geliniz ve kasık ağrısi oluyor su geliyor zaten hemşireler alttan ölçüyorlar kaç santim açılmış diye devamlı kontrol ediyorlar hatta şaşıracaksiniz bu kadar açılma olmuş hiç ağrı hissetmedim diyeceksiniz bebek size o kadar yardım ediyorki tarif edemem sancılar zaten bir geliyor bi gidiyor oda anne dinlensin diye sonra sizin hiçbir şey yapmadan açılma tamamlanınca bi ıkınma oluyor aynı büyük abdest gibi zaten doktorlar size yardımci oluyor ve bebek bu ıkınma ile doğuyor ve asıl mucize görülünce her şey bitiyor bebeği hemşireler hemen yanınızda bakıma alıyor doktorlar sizinle uğraşırken sizde bebeğinizin seyrediyorsunuz siz doğum masasında bi yarım saat duruyorsunuz bebek çıkınca plesentanin düşmesini bekliyorlar ama müthiş bi rahatlama ve yorgunluk oluyor haliyle .odanıza geçince uzerinizi giyinip bi saat dinlendikten sonra rahatlıkla yatağa oturup bebeğinizin altını değiştirin kimseden yardım almadan koridorda gezin normal doğum böyle,diyelim bi aksilik oldu sezeryan oldunuz benim öyle oldu bebeğim kiloluydu ve başı donmeyince sezeryan oldum ondada gününüzu belli edebiliyorsunuz hazırliklariniz daha planlı oluyor hastaneye yatis işlemi yapılıyor ben iki sezeryan çeşidini denedim genel anestezide hiçbir şeyi görmüyorsunuz gözünüzü açıyorsunuz odadasiniz tabi ameliyatin biraz ağrısini hissederek uyanıyorsunuz.ama belden epidural anestezi daha rahat kendinizi bebeğinizin kontrol ediyor bebeğinizi izleye biliyorsunuz ve diğer anesteziye göre öksürükde olmuyor biraz dinlendikten sonra yürümeniz isteniyor yanınızda kalan biri olmadan veya hemşire olmadan kalmanız biraz zor oluyor ama oda gün ,gün iyi oluyor bir haftada normala dönüyorsunuz.kısacası normal doğumda başta çekiyorsunuz sancıyi sezeryanda doğumdan sonra Allah ikisininde kolaylığıni versin inşallah hamilelikte bol bol hurma yiyin doğumu kolaylaştırıyor ve bebeği besliyor .inşallah sizde sağlıkli bi doğum yaparsıniz tek nefeste doğurursunuz inşallah

O KADAR ZAHMET VERDİM BİTANEM.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
İNŞALLAH Bİ SORUN OLMAZ.
BENİM EŞİM SÜREKLİ ŞEHİR DIŞINDA OLUYOR.
YALNIZ KALDIĞIMDA SANCI GELMESE ÇOK ÇOK İYİ OLUR

O KADAR ZAHMET VERDİM BİTANEM.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
İNŞALLAH Bİ SORUN OLMAZ.
BENİM EŞİM SÜREKLİ ŞEHİR DIŞINDA OLUYOR.
YALNIZ KALDIĞIMDA SANCI GELMESE ÇOK ÇOK İYİ OLUR
Hiç korkma sancı gelirgelmez hemen doğum başlamıyor zaten ufak ufak minik sancılar başladıginda çok rahatlıkla yakınlarin yanına gelebilir zaten rabbim çaresiz bırakmıyor hiç korkma bebiş doğduğununda onun tenine dokunduğunda kadife gibi yumuşak bi teni var ben sabaha kadar bebegimi izlemiştim hiç uyumadan seyrettim,kokladim darısı sana olsun canım

NE YAZIK Kİ BU ŞEHİRDE YALNIZIM.
AVANTAJIM SİTEDE OTURMAM

Merhaba, 34 hf gebeyim. Ayin 20 sinde kontrole gidicem. 36 hf olcam o zaman sanirim belli olur nasil olacagi, ama gonlum normal dogumdan yana. Kismetse normal dogum istiyorum. Ama daha 31 hf ken 2360 gr iri bebek demisti doktorum. Sezeryan yolu gozukuyor sanirim bakalim kismetse benim ve bebegim icin hangisi saglikli ve hayirli olacaksa oyle olsun tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…