Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Ben de her ne kadar korkularim olsada normal doğum isteyen biriyim. Hep böyle dua ediyorum . Sonuç hem bebeğim için hem de benim hayırlı olsun diyorum. Epidural yaptırmak ta bana korkutucu geliyor yaptıran var mı acaba.

Ameliyathanede de doğum servisinde de çalışmış bir hemşire olarak söylüyorum sezeryan tıbbi zorunluluk gerektiren ve sonrası bakım süreci ağrılı ve uzun süren cerrahi bir işlemdir KESİNLİKLE SIKINTI OLMADIĞI SÜRECE NORMAL DOĞUM SANA KATILIYORUM CANIM

Teşekkür ederim canım şimdi bile sezaryan gününü değil ameliyat sonrasini düşünüyorum nasıl kalkarım diye

bende korkuyorum ama hep normal doğum istiyorum sürekli dua ediyorum bunun için kolay bi doğum olsun diye

Ben finlandiyada yasiyorum, burada zaten turkiyedeki gibi ben sezeryan istiyorum gibi birsey deme sansiniz yok. Hayati bir risk olmadikca asla ve asla sezeryan yapmiyorlar. Bence de bir sikinti yoksa normal dogum tercih edilmeli.

Çoğunluk gibi bende normal doğum istiyorum.. İnşallah da öyle olur.. Bol bol dua edelim. Hayırlısıyla tek nefeste kavuşalım bebeklerimize..

Tabii bunu konuşmam için çok erken ama; ben de kesinlikle normal doğum isteyenlerdenim. İnşallah normal olur. Her şeyin hayılısı..

Kaç kilo aldınız hamileliğinizde? Doğum anında ne kadar verdiniz?

bende aralıkta dogum yapıcam inşallah ilk bebeğimide normal dogum yaptım bunuda normal doğurmak istiyorum

Kaç kilo aldınız hamileliğinizde? Doğum anında ne kadar verdiniz?
cnm kızıma hamileliğimde 30 kilo aldım doğumda 15 kilo verdim doğumdan sonra 6 ay içinde kalan 15 kiloda gitti eski kiloma döndüm 45 le hamile kalmıştım tekrar 45 oldum.. tabi yıllar geçti yaş ilerledi son 3 yıldır hep 55 kiloydum şuan profil resmimde 55 kiloda ki halim, şimdi 75 oldum 20 kilo aldım son 3,5 ayım 30 kilo olur yine toplam ama bünyem çabuk vermeye müsait o yüzden sorun yapmıyorum..

Maşallah çok fit görünüyosunuz bakalım ben napıcam

Benimde bebegim cok yeni :-( :-( daha 7 haftadayim ama dogumu düsünmekten hamileligime sevinemiyorum Panik atak hastasiyim 2 yilda vajinismus yasadim o yüzden simdide dogum sardi oturup ciddi ciddi düsünüyorum daha bukadar erkenken

2 yıl değilse de birkaç gün yaşadım o vajinismus belasını. Onun dışında hâlen acılı oluyor ilişkilerim. Çok affedersiniz hâlen kayganlaştırıcı kullanıyorum.
Ama bunlar asla nr benim ne senin ne diğer kadınların böyle umutsuzluğa düşüp sezaryene koşmalarına sebep olmamalı.
Sakın korkma...
Fıtratına vr yaradılışına güvensene...Bizim fıtratımızda bunu yapabilmek var.Yeter ki Rabbimiz sağlık versin.
Meryem annemizi bir düşün. Onca iftira onca acı içerisinde üstelik yapayalnız çaresiz yaptı doğumunu...Cennetin güzel kadını! Ondan daha çaresiz daha yalnız ve acılı olabilir miyiz? Hayır arkadaşım... lütfen üzme kendini çünkü stresin yine bebişini etkileyecek.
Hastaneler eş dost herşey yanıbaşımızda... Psikolojini bu yönde hazırlarsan inan ki çok güzel olacak.
Diyeceksin ki tecrübeli misin hayır...İlk bebeğim...
Ama yaradılışıma ve Rabbime güveniyorum.
İnsanlar yanarak parçalanarak hayata veda ediyor.
Oysa bizimki kocaman bir mucize...inanmayan gözlere koskocaman sonsuz döngü içinde bir mucize.
Evlat için ortadan ikiye de ayrılsak -ki bu stres ve korkunun getirdiği düşüncedir- hamdolsun...
Ama güzel olacağına inanırsan güzel olucak.
Sakın herşeyi okuma herşeyi izleme herşeyi konuşma...
İlla okuyacaksan pozitif doğum hikayeleri var. Onları oku...
Burada herşeyi abartan milyon tane insan var insan kendi yaşadıkça öğreniyor aslında hiç alakası olmadığını...
Selam yolla güzel annelerimize ve Hz. Meryem 'e...
Onun çaresizliğini ve zorluğunu kimse yaşamadı unutma...
Her kötü anında onu an. Ağla... ama mutluluktan ağla.
Rabbimiz annelik şerefine bizi layık gördüğü için sevin ve vücuduna inan.
Öyle bir şeref ki ölürsen şehit makamındasın ve yaşarsan tüm günahlarından arınıyorsun doğumda,hesap sıfırlanıyor.
Hamile iken kıldığın namazın bile sevabı normal kadına göre 27 kat (rakamı inşallah yanlış hatırlamıyorum yanlışsa affola) daha fazla ve hatta diğer yaptığın bütün herşey bile daha faziletli...
Sen bi başkası değilsin. Senin tecrüben senin içindir. İnanırsan neden olmasın?
Güven kendine ve dünyanın en keyifli dokuz ayı hayırlı ve mübârek olsun senin için şimdiden...:)
Evladını kolaylıkla kucağına aldığının haberini alırım umarım ve tabii ben de...
Allah tüm annelere merhamet etsin yardım etsin...
Yapabiliriz unutma:)
Tatlı günler bebişinle arkadaşım :)

Bu yabanci memlekette beni nasil rahatlatan bi mesaj bu canimm coook tesekkür ederim... Nasil güzel seyler yazmissin bitmesin istedim hiccc ... Rabbim 2 yilim sonunda bana nasip etti bu bebisi ki dr larin tüp bebek demesine ragmen nasip olduuu , sonunu düsünmekten insan yinede kendini alamio dogum ve sonrasi ... Istiyorummki gözlerimi kapayip actigimda bebegim kucagimda olsun ... Ailemde Türkiyede ben Almanyadayim yalnizim... Bununda etkisi var tabi ama bu yazdiklarindan sonraa insan daha bi farkli seyler hissediyo nasil
Motive oldum anlatamam sana ... Vakit ayirip beni rahatlattigin icin rabbim senden razi olsunnn insallahhh bebeklerimizi kucagimiza aldigimiz günü de paylasiriz burdaaa zaman okadar cabuk geciyorki 2011 den beri bu sitede her sorunumu yazdim bebegim olmuyor , vajinismusu yenemiyorum die herseyi :) buqünleride gördük yaa sonrasini da rabbim
Nasip etsinnnn insallahh canim benimmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…