- 19 Kasım 2013
- 245
- 49
- 118
- Konu Sahibi yaseminsen
-
cnm hem formum bozulmasın demişsin hem sezeryan demişsin formun bozulmamasını istiyorsan normal tercih etmelisin çünkü normal doğumda sıfır göbek kalıyor bak bnm profil resmime 1 kızım var 12 yaşında.. aynı yıllarda 7 ay arayla ablam sezeryan yaptı göbeği eritemedi.. şimdi ben 2. ye hamileyim yine normal düşünüyorum hepi topu 2-3 saat sürüyor ki acının en yoğun olması yarım saat falan derken uyuşuyorsun anlamıyorsun bile.. rahimde 40 günde eski formuna dönüyor ben 2 ay eşimle birlikte olmadım yine aynı formuna girmişti doğumdan sonra.. hatta acı bile çektim ilk bi kaç ilişkide çünkü baya daralmıştı..Epidural sezeryan sahsen hem korkuyorum hemde formumun buzulmasini istemiyorum
Ben rahmimin seklinin bozulmasinu istemiyorum , hemde ciddii korkuyorum , ama moralimi bozan birsey ogrendin bugun rahmim kisa serkaj yalabilirmis dr. Dikicek ameliyetla rahmimi yani oof =(cnm hem formum bozulmasın demişsin hem sezeryan demişsin formun bozulmamasını istiyorsan normal tercih etmelisin çünkü normal doğumda sıfır göbek kalıyor bak bnm profil resmime 1 kızım var 12 yaşında.. aynı yıllarda 7 ay arayla ablam sezeryan yaptı göbeği eritemedi.. şimdi ben 2. ye hamileyim yine normal düşünüyorum hepi topu 2-3 saat sürüyor ki acının en yoğun olması yarım saat falan derken uyuşuyorsun anlamıyorsun bile.. rahimde 40 günde eski formuna dönüyor ben 2 ay eşimle birlikte olmadım yine aynı formuna girmişti doğumdan sonra.. hatta acı bile çektim ilk bi kaç ilişkide çünkü baya daralmıştı..
Çok iyimiş :))) Bende sancısız normal doğum yaptım ama şimdi 2.ye korkuyorum niyeseBenim ablam 2 cocugunuda 10 dakkada dogurdu onun yuzunden normal dogum istiyorum :)
Evet hayırlısı canım Bende normal doğum yapmıştım Hiç sancım olmadan gelmişti ilk çocuğum O vakit çok yuruyus ve doğum esnasında kasılacak olan kasların özel hareketleri var Onlarıda yapmıştım Doğum basladığında nefes alıp verme teknikleri vs bayağı teknik çalışmıştım belkide o yüzden rahat doğum yapmıştım Şimdi 2.hamileyim gereksiz tereddütlerim var Halbuki aynı süreç yine işliyorDoğal olanı seçmek daha sağlıklı geliyor bana, hem kendim, hem bebeklerim için. O yüzden vücudum bir engel çıkarmazsa, sezeryana mecbur kalmazsam, normal doğum yapmak istiyorum. Bilmediğim bir acıyla karşılaşacağım için korkuyorum elbette ama sezeryan gibi normal olmayan bir müdahalenin yapılması, kesilip dikilmenin düşüncesi, bunun iyileşme süreci bana çok daha zor geliyor. Yaşayıp göreceğiz nihayetinde. Hepimizin hakkında hayırlısı...
Ne güzel. Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah. Allah analı babalı büyütsün yavrularınızı.Evet hayırlısı canım Bende normal doğum yapmıştım Hiç sancım olmadan gelmişti ilk çocuğum O vakit çok yuruyus ve doğum esnasında kasılacak olan kasların özel hareketleri var Onlarıda yapmıştım Doğum basladığında nefes alıp verme teknikleri vs bayağı teknik çalışmıştım belkide o yüzden rahat doğum yapmıştım Şimdi 2.hamileyim gereksiz tereddütlerim var Halbuki aynı süreç yine işliyor
İnşallah canım çok zor bir süreç kadınlar için Ben kursa falan gitmedim ancak hamilelik sayfaları var Dr lar tarafından oluşturulmuş Hafta hafta hamilelik süreci anlatılıyor Beslenme şekli hareketler vs A dan Zye herşey var ben o sayfaları takip ettim Bir de kitap almıştım bebek bakımı ile ilgili Ama kitap işime hiç yaramadı Allah anneleri öyle bir yaratmış ki Doğum yaptıktan sonra sanki her şeyi biliyormuşsunuz gibi yön vermeye başlıyorsunuz Kimseyede ihtiyanız olmuyorNe güzel. Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah. Allah analı babalı büyütsün yavrularınızı.
Çevremde doğum yapmış herkes sezaryenle yapmış; kimi mecburen, kimi kendi tercihiyle. O yüzden danışabileceğim kimse yok. Ben henüz 8 haftalık hamileyim. Şöyle 4-5 ayı devireyim, kısmetse hamile yogasına başlamak istiyorum, kendimi daha dinç hissetmeme, esnekliği arttıracağına inanıyorum. Nefes ve hareket teknikleriyle ilgili hiç bilgim yok ama haberim var. Onunla ilgili de kursa gitmek istiyorum. İnşallah sizin gibi benim de kolay olur doğumum. =)
cnm hem formum bozulmasın demişsin hem sezeryan demişsin formun bozulmamasını istiyorsan normal tercih etmelisin çünkü normal doğumda sıfır göbek kalıyor bak bnm profil resmime 1 kızım var 12 yaşında.. aynı yıllarda 7 ay arayla ablam sezeryan yaptı göbeği eritemedi.. şimdi ben 2. ye hamileyim yine normal düşünüyorum hepi topu 2-3 saat sürüyor ki acının en yoğun olması yarım saat falan derken uyuşuyorsun anlamıyorsun bile.. rahimde 40 günde eski formuna dönüyor ben 2 ay eşimle birlikte olmadım yine aynı formuna girmişti doğumdan sonra.. hatta acı bile çektim ilk bi kaç ilişkide çünkü baya daralmıştı..
Ben rahmimin seklinin bozulmasinu istemiyorum , hemde ciddii korkuyorum , ama moralimi bozan birsey ogrendin bugun rahmim kisa serkaj yalabilirmis dr. Dikicek ameliyetla rahmimi yani oof =(
Ne güzel. Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah. Allah analı babalı büyütsün yavrularınızı.
Çevremde doğum yapmış herkes sezaryenle yapmış; kimi mecburen, kimi kendi tercihiyle. O yüzden danışabileceğim kimse yok. Ben henüz 8 haftalık hamileyim. Şöyle 4-5 ayı devireyim, kısmetse hamile yogasına başlamak istiyorum, kendimi daha dinç hissetmeme, esnekliği arttıracağına inanıyorum. Nefes ve hareket teknikleriyle ilgili hiç bilgim yok ama haberim var. Onunla ilgili de kursa gitmek istiyorum. İnşallah sizin gibi benim de kolay olur doğumum. =)
ben en cok bunu merak ediyordum. Dogumdan onceki gibi olabiliyor yani eger oyleyse cok rahatlarim fikir olarak.
sezeryan ve normal dogumla ilgili yabanci kaynaklari okuyan biriyim. En basta ben de sezeryan diyordum ama o yazilari okudukca cekindim. Rahim zaten çocuk dogurmadan hemen once futbol topu buyuklugune erisiyormus 6 haftada normale donuyormus. Ustelik sezeryanla ilgili okuduğum sey tuylerimi diken diken etti cunku rahmi disariya cikarip/ cekip kestiklerini okudum. Yurt disi uygulamasi mi yoksa burda ki öyle bilmiyorum. siz gene de dr a danisin deformasyon konusunda kaynaklar yaniltici olabilir sonucta.
Bebeğini sağlıkla kucağını almanı dilerim. İnşallah bu süreci sorunsuz, sıkıntısız atlatırsın.Bende hamileyim; fakat plesenta rahim ağzına çok yakın olduğu için 29. haftaya kadar yürümeme izin vermedi doktor. Bence bütün ölçümlerin yapılmadan sakın egzersiz tarzı şeylere yönelme; çünkü yaptığın hareketlerle doğumu erken başlatabilirsin. Ayrıca daha önce sporla uğraşmamış kişilere ne hamile platesi nede yogası önerdiklerini duydum. Bence bu konuyu şimdiden doktorunla iyice bir konuş; hamilelik ilerledikçe de ne yapılması gerektiğine karar verirsiniz :) Sevgiyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?