Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Epidural sezeryan sahsen hem korkuyorum hemde formumun buzulmasini istemiyorum
cnm hem formum bozulmasın demişsin hem sezeryan demişsin formun bozulmamasını istiyorsan normal tercih etmelisin çünkü normal doğumda sıfır göbek kalıyor bak bnm profil resmime 1 kızım var 12 yaşında.. aynı yıllarda 7 ay arayla ablam sezeryan yaptı göbeği eritemedi.. şimdi ben 2. ye hamileyim yine normal düşünüyorum hepi topu 2-3 saat sürüyor ki acının en yoğun olması yarım saat falan derken uyuşuyorsun anlamıyorsun bile.. rahimde 40 günde eski formuna dönüyor ben 2 ay eşimle birlikte olmadım yine aynı formuna girmişti doğumdan sonra.. hatta acı bile çektim ilk bi kaç ilişkide çünkü baya daralmıştı..

Bende 31+4 hamileyim. Haftasonu dr.umla bu konuyu görüştüm normal epidural hakkında görüşünü sordum, normal doğum önerdi "epidural doğumun riskli olduğunu, mesane atan hastalar olduğunu ve sonda takıldığından" bahseti, "karar senin ancak normal olan herşey daha iyidir korkma biz sancılarını zaten hafifleteceğiz" dedi. Benim 2. doğumum olacak inş. hayırlısıyla, doğum sancıları zaten çok sancılı kısım olarak 3 saat gibi bir süreç onun dışındaki süreç hafif kasılmalar şeklindedir. Benim tavsiyem sancılarınız başladıktan sonra dakika tutmanız, 5 dk. gibi kısa aralıklar ile olmaya başladığında artık bebeğiniz gelmeye hazır demektir. Bu nedenle evde sancıları çekmek rahat etmeniz açısından iyi olur. Benim sabah 4:00 gibi hafif kasılma ve sancılarım başladı öğlen 12'ye kadar hastaneye gitmedim çok rahattım, sonrasında hafif bir leke geldi ve saat 12:00 de hastaneye gittik, açılmam baya olmuş hemen muayene yatış derken saat 14:00 de kızımı sağlıcakla Dünyaya getirdim. Bence korkmayın, Allah'ın izni ile bize verilen bu görevi en iyi şekilde başarabiliriz. Bir mucize bu. 2-3 saat sora ise hiçbirşey yok gibi hayatınıza devam etmek, vücudunuzun biran önce toparlanmasına katkı sağlamak. Tercih sizin Bence NORMAL DOĞUM.

Ben rahmimin seklinin bozulmasinu istemiyorum , hemde ciddii korkuyorum , ama moralimi bozan birsey ogrendin bugun rahmim kisa serkaj yalabilirmis dr. Dikicek ameliyetla rahmimi yani oof =(

İnşallah normal doğum istiyorum bende ama endişem vajinismus idim 1.5 yıl sonra ilk ilişki de oldu bebek sonrasında bir kaç kere daha olabildi..İnşallah normal doğum yapabilirim Allahin izni ile...

Hic bir deformasyon olmasini istemedigim icin ve sezeryanin eskisi kadar zorlu olmadigini dusundugum icin sezeryan diyorum.Ama genel mi epidural mi yapabilirim iste bunu bilemiyorum

ben gece 23:00 de doğuma girdim saat 23:10 kızım kucağımda doğumhaneden odama götürüldüm. yani 10 dk da 3 ıkınma ve 3 dikiş ile normal doğüm ile ilk doğumumu yaptım. kızım 3kg 750 gr doğudu. iyi ve seni stres etmicek bir ebe işi kolaylaştırıyor. ayrıca doğum klinikleri var doğuma hazırlayan eğitim veren, aydalı olabilir. korkulcak birşey yok, Allah yardımcınız olsun. (1.-1995 2.-1997)

Doğal olanı seçmek daha sağlıklı geliyor bana, hem kendim, hem bebeklerim için. O yüzden vücudum bir engel çıkarmazsa, sezeryana mecbur kalmazsam, normal doğum yapmak istiyorum. Bilmediğim bir acıyla karşılaşacağım için korkuyorum elbette ama sezeryan gibi normal olmayan bir müdahalenin yapılması, kesilip dikilmenin düşüncesi, bunun iyileşme süreci bana çok daha zor geliyor. Yaşayıp göreceğiz nihayetinde. Hepimizin hakkında hayırlısı...

Evet hayırlısı canım Bende normal doğum yapmıştım Hiç sancım olmadan gelmişti ilk çocuğum O vakit çok yuruyus ve doğum esnasında kasılacak olan kasların özel hareketleri var Onlarıda yapmıştım Doğum basladığında nefes alıp verme teknikleri vs bayağı teknik çalışmıştım belkide o yüzden rahat doğum yapmıştım Şimdi 2.hamileyim gereksiz tereddütlerim var Halbuki aynı süreç yine işliyor

Ne güzel. Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah. Allah analı babalı büyütsün yavrularınızı.
Çevremde doğum yapmış herkes sezaryenle yapmış; kimi mecburen, kimi kendi tercihiyle. O yüzden danışabileceğim kimse yok. Ben henüz 8 haftalık hamileyim. Şöyle 4-5 ayı devireyim, kısmetse hamile yogasına başlamak istiyorum, kendimi daha dinç hissetmeme, esnekliği arttıracağına inanıyorum. Nefes ve hareket teknikleriyle ilgili hiç bilgim yok ama haberim var. Onunla ilgili de kursa gitmek istiyorum. İnşallah sizin gibi benim de kolay olur doğumum. =)

İnşallah canım çok zor bir süreç kadınlar için Ben kursa falan gitmedim ancak hamilelik sayfaları var Dr lar tarafından oluşturulmuş Hafta hafta hamilelik süreci anlatılıyor Beslenme şekli hareketler vs A dan Zye herşey var ben o sayfaları takip ettim Bir de kitap almıştım bebek bakımı ile ilgili Ama kitap işime hiç yaramadı Allah anneleri öyle bir yaratmış ki Doğum yaptıktan sonra sanki her şeyi biliyormuşsunuz gibi yön vermeye başlıyorsunuz Kimseyede ihtiyanız olmuyor

Bana İzmir'de SSVD yapan doktor lazım.. Ama kimse umursamıyor sanırım.
En başından ona gitmek istiyorum.

ben en cok bunu merak ediyordum. Dogumdan onceki gibi olabiliyor yani eger oyleyse cok rahatlarim fikir olarak.

Ben rahmimin seklinin bozulmasinu istemiyorum , hemde ciddii korkuyorum , ama moralimi bozan birsey ogrendin bugun rahmim kisa serkaj yalabilirmis dr. Dikicek ameliyetla rahmimi yani oof =(

sezeryan ve normal dogumla ilgili yabanci kaynaklari okuyan biriyim. En basta ben de sezeryan diyordum ama o yazilari okudukca cekindim. Rahim zaten çocuk dogurmadan hemen once futbol topu buyuklugune erisiyormus 6 haftada normale donuyormus. Ustelik sezeryanla ilgili okuduğum sey tuylerimi diken diken etti cunku rahmi disariya cikarip/ cekip kestiklerini okudum. Yurt disi uygulamasi mi yoksa burda ki öyle bilmiyorum. siz gene de dr a danisin deformasyon konusunda kaynaklar yaniltici olabilir sonucta.

Bende hamileyim; fakat plesenta rahim ağzına çok yakın olduğu için 29. haftaya kadar yürümeme izin vermedi doktor. Bence bütün ölçümlerin yapılmadan sakın egzersiz tarzı şeylere yönelme; çünkü yaptığın hareketlerle doğumu erken başlatabilirsin. Ayrıca daha önce sporla uğraşmamış kişilere ne hamile platesi nede yogası önerdiklerini duydum. Bence bu konuyu şimdiden doktorunla iyice bir konuş; hamilelik ilerledikçe de ne yapılması gerektiğine karar verirsiniz :) Sevgiyle...

Sezeryan elbette çok basit bir olay değil. Bayağı bir ameliyat. Sadece çok az narkozla çok kıs sürede yapılan bir ameliyat. 7 kat kesiyorlar bebeğe ulaşabilmek için ve kestikleri rahim kası dünyada eşi benzeri olmayan en sağlam ve en esnek kastır. Ayrıca daha önce yengemin vasıtasıyla biyopsiye gönderilmiş bir rahim gördüm. Büyükçe bir greyfurt büyüklüğünde ve içindeki boşluk ise büyükçe bir ceviz kadar. Düşünün hamileliğiniz boyunca o ceviz kadar yer bir karpuz kadar esneyip büyüyebiliyor. Ama bazı durumlarda sezeryanda gerekli olabiliyor. Doktorlar artık 4 kg'ye yakın yada 4 kg üstü bebekleri kafalarının, omuzlarının takılma ihtimaline karşı riske girmek istemedikleri için ve doğumdan sonra ebeveynlerin özel ilişkilerini daha tatminkar geçirebilmeleri için sezeryana başvurabiliyorlar. Bir de bazı insanların doğumu çok kolay bazılarının ise çok zor oluyor. Doğumdaki rahim açılması bazen çok hızlı; bazense 24 saat sürebiliyor. Allah kimseyi bu yolda eğlendirmesin derim.Sevgiyle...

Bebeğini sağlıkla kucağını almanı dilerim. İnşallah bu süreci sorunsuz, sıkıntısız atlatırsın.
Ben hayatım boyunca düzenli spor yapmış biriyim. Kardiyo, plates buna dahil. Ancak elbette doktoruma danışmadan hamileyken spora başlamam. Sadece böyle yapmayı planlıyorum ama bakalım durumum elverecek mi? =) İlgin için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…