Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
O mucizevi ilk anı yaşamak için normal dogum tercihim . Keyfi sezeryana karşıyım. Korkmuyor muyum ? Cook korkuyorum ama anne olurken her anı görmek istiyorum .. Ilk ağlamasını , bana dokunmasını o an yaşamak istiyorum . Bence bunlar herşeye değer..

Daha önce yazmıştım, benimde tercihim normal doğum diye ve Allahın izniyle normal doğum yaptım.. Dünyalar güzeli kızımı kucağıma aldım.. İnanın sancı anında bir daha asla normal doğum yapmam naraları atan ben doğumdan sonra odama çıktığımda şükürler olsun normal doğum yapmışım diyorum.. Bence kesinlikle keyfi bir şekilde sezaryana yönelmeyin sabredin Allah yardım ediyor..

ilk 2 çocuğumu normal doğum ile dünyaya getirdim.
ama bu 3. bebekte sezaryeni istiyordum.
sezaryen yaşayanlardan duyduğum kadarıyla normali tercih et diyorlar. kafam çok karışık bu konuda.

Normal çok isterim ama kahrolasi panik atak ... daha şimdiden stres sıkıntı. .. daha sevinemedim hamilelik diye . Tüp bebek hem. Doktorların umudu yoktu tuttu. Buna rağmen sevinemiyorum korkudan. Allahım sabır versin. Ne zormus(

Rabbim nasip ederse normal doğum istiyorum hemde çok o mucizeyi bende yaşamak istiyorumilk bakışı ilk dokunuşu ilk buluşmamız ilk ağlaması hepsini bilinçli olarak görmek hissetmek istiyorum inşallah

hangi doğumu seçelim başlık ama doğumu seçmek diye bişey yok bana göre. adı üzerinde normal doğum yani NORMAL olanı bu zaten. benimde ilk bebeğim olacak inşallah.ama insan nelere dayanıyor allah sabrını veriyor. bebişimin ve benim sağlığım elverdikçe kesinlikle normal doğum. tabiiki allah kısmet ederse..

Hay masalahhh yuregine saglik

Türkiye de kaç hekim var doğal doğumdan yana...gidersin az sancı görür hemen takar suni sancıyi. Adı üzerinde yapay suni sanci!!!
39+3 oldun msu yanı 40 hafta bitmek uzereyse asla beklemez....
Suyu az görürhemen ssezeryan. Hanımlar doğal doğum denek suni sancısız epizyosuz(vajinaya atılan kesi) bebeğin doğduğu an tentene temas ile anneye verilmesi demek. Kahrolası sistem ise buna tamamen karşı hele ozellerde. Tabi doğalddoğumdan yana bu şartlarıyeri e getiren ddoktorlar da var. Ama önemli olan eğitimli tecrübeli bir ebe den eğitim almanız. Keskesiz tramvasiz bir doğum için bu şart. İmkânınızyyok ise en azından araştırın hekiminiz ne derse desin sezeryan a hemen teslim olmayın... Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Korku 'ya gelince , siz bebeginiz rahiminizde canlandiginda korktunuz mu ?
Tabiki hayır, o sizin birtaneniz vmcan taneniz.
DDoğum da stresi korkuyu sevmez. Gevşemeyi huzuru sevgiyi sever. Bunu hormanlar sayesinde doğum ilerler ve mudehaleye gerkr kalmadan bebeginiz vajinadan çıkıverir :)
Ama bunun için de yanınızda da size huzur veren birileri lazım. Son haftalara bırakmadan yenin bbu korkunuzu. Ozelden yardımcı olabilirim size. Allah kün desin kolaylıkla dogsun bebekleriniz.

Ya tabiki herkes ilk etapta normal ister bende tabiki ama ondada alttan kesmiyolarmi tabiki sezeryan kadar derin kesik degildir ama ikiside kesiyolar sonucta ki normal dogum istememe ragmen sirf daha hassas olan bi bolge kesilecek diye gozum korktu

Atom heart mother
Altta ki kesik çok az ve çabuk iyileşen bir bölge sezeryan ise 7 kat kesilmiş bir rahim ameliyatı demek. Uzmanlar diyor kikorkmak vücudun kasılmasına sebep oluyor. İnşaallah kolay ve epizyosuz bir doğumun olur.

Benim bir arkadasım 25 dikişle doğumdan çıkmasına ragmen 2. Çocuğunu da normal yaptı. Demek ki acı, korku bir yerde bitiyor. Hem kendim hemde bebeğim için sağlıklı olan ne ise ona katlanmak isterim . Hamilelik öncesi de normal dogum düşüncesi ile yola cıkanlardanım. Allah yardımcımız olur inşallah ve en kolay şekilde bebeğimizi kucağımıza alırız..

Normal dogum istiyorum. Tabiki bu sadece benim istememle olmuyor ama kesinlikle istege bagli sezeryan yaptirmayacagim. Zaten gecirdigim kanser tedavisi yuzunden sezaryan olmam sakincali narkozdan zor uyanma yogun bakimlik olma gibi risklerim var insAllah sezaryana gerek kalmadan normal dogum yapabilmek nasip eder Rabbim.

Bende normal doğum isterim ama sezeryan çünkü kalpten iki kez ameliyat oldum ama inş lokal antezi olabilir bellimden aşağısını uyusturuyorlar böyle dua ediyrmm

Ben de normal doğumun en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum ama çok uzun yıllardan beri hemoroidim var. Normal doğumun hemoroid ya da fissüre etkisini nedir acaba? Sezeryan olmayayım derken fissür ameliyatı olmak zorunda kalmak istemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…