Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Merhaba ben 32haftaligim benimde bebegim tersti bu hafta doktora gittim ve dönmüş dedi allahima şükürler olsun 36inci haftaya kadar donebiliyorlarmis insallah seninkide döner allah sabir versin

Benimde 34.haftada dönmüştü bebeişim...suan 38 olduk. Bende hep normal diye düşünüyordum ama sıcaklar bunlattı uyku desen yok kilo da daha fazla almak istemıyorum özel hastanede de heran olamayabilir doktor diye planlı dogum olan sezeryanı düşünmeye başladım ;(

cok istedim normal olmasini son gune kadar kendisi gelmeye niyetlenmedi birazda iri bi bebekti ve kafasini kanala capraz sokmustu oyuzden son gun suni sanci almayi goze alamadim spinal sezeryan oldum 6 gun oldu eve geldigimden beri cok rahat bebegimle kendim ilgileniyorum hastanede kaldigim 2 gece disinda hic yatmadim.imkan varsa tabiki normal dogum ama sartlar elvermiyosa spinali tavsiye ederim

merhaba herkes bir baş ağrısından bahsediyor. siz spinal sezeryan olduktan sonra başağrısı hissettiniz mi acaba? ya da başka negatif bi durum?

merhaba herkes bir baş ağrısından bahsediyor. siz spinal sezeryan olduktan sonra başağrısı hissettiniz mi acaba? ya da başka negatif bi durum?
doktorumun ve anestezi uzmanin tavsiyesiyle ayaklarimin uyusuklugu gecmeye baslayinca bol su ve sade nescafe ictim.birde igne vurulurken kimildamadan kasilmadan durmakta onemli zaten sinek isirigi gibi normal igne kadar bile hissetmiyosun.bugune kadar ne agri ne sizi.anestezi etkisi gecince 1 tane agri kesici igne vurdular ondan sonra hap bile icmedim cok sukur

Ne güzel :) benim için daha erken ama ben de spinal sezeryan istiyorum, hem hemen bebeğimi görmek hem de çok acı çekmemek istiyorum. ama o kdr kötü şeyler okudum ki hiç geçmediğinden bahsedenler oldu ve benim normalde hiç başım ağırmaz bu da korkutuyo. ama tecrübe etmiş birinden güzel şeyler duymak iyi oldu :)

Merhaba,
Ben de epidural ile normal doğum isteyenlerdenim. Şu anda 30. haftadayım ve her şey yolunda görünüyor. fakat şunu merak ediyorum epiduralle uyuşturulduğunda ıkınma problemi yaşanıyor mu?

Merhaba,
Ben de epidural ile normal doğum isteyenlerdenim. Şu anda 30. haftadayım ve her şey yolunda görünüyor. fakat şunu merak ediyorum epiduralle uyuşturulduğunda ıkınma problemi yaşanıyor mu?
epidural normal doğumda agrı tamamen geçmiyor sancı geçse normal doğum olmaz zaten

Merhaba,
Merhabalar..
Epidural normal dogum tavsiye ederim ben de. Yalniz bir arkadas sanci gecmiyor diye yazmis. Igne vurulduktan 10-15 dk sonra sancin kesiliyor tamamen..
Uyusma oldugu icin hissetmiyorsun ve ikinmada ister istemez zorluk cekiliyor. Masaallah benimki cok kolay oldy. Tek zorlugu ikinma olsun. Cok rahat bir dogum sekli.. Hayirli dogumlar dilerim. Saglikla kucaginiza alirsiniz insaAllah bebeginizi..

Merhaba,
Amiin inşallah çok teşekkür ederim.Binde bir yaşanan problemler oluyormuş epiduralle ona da artık kader derim. Tabii dr.umla da konuşacağım ama normal doğum olursa ben kesinlikle epidural istiyorum. Umarım benimki de sizinki gibi kolay olur.

.
Merhaba epidural normal doğum mu yaptınız yaptiysaniz nasıldı anlatır mısınız

Epidural sezaryen istiyorum doğumdan sonra idrar ve dışkı problemleri cinsel sorunlar ve dolayısıyla psikolojik sorunlar yaşamak istemiyorum

merhaba,

ben de epidural normal doğum yaptım. sıkıntı bence tüm doğum şekillerinde var. ve herkeste değişkenlik gösteriyor. 4cm e kadar sancı çekiyorsunuz ama bu kişinin kendi yapısına göre değişkenlik gösteriyor bence. kimi 4cm için bile çok sıkıntı yaşıyor, kimisi çok sancı hissetmedim diyor.ben orta şiddetli bir sancı çektim. burda anestezi doktoru çok önemli. doğru yere doğru şekilde iğne yapması vs.. bunlar önemli şeyler. benim anestezi doktorum çok iyiydi. suyum sabaha karşı 3,5ta geldi 4ü biraz geçe sancım başladı 8e kadar 4 cm açılmayı bekledik. sonra epidural uygulandı 9,5ta doğuma aldılar 10:03te de oğlumu kucağıma aldım. doktorun yönlendirmesi bunlar çok önemli. epidural normal doğumun bana göre tek kötü yanı sancı hissetmediğiniz için doğru ıkınma yapamıyorsunuz. işte bundan dolayı doktorun sizi yönlendirmesi çok önemli. fazladan 2 dikişim olmuştu bundan dolayı benimde. ama sonuca baktığımda kolay bir doğum oldu diyebilirim. 2. çocukta da düşüncem epidural doğum yapmak yönünde. Ama bunun için şartlarında uygun olması gerek. her doğum hikayesi kişiye özgü. ancak lütfen şunu da belirtelim bence en sağlıklı doğum şekli normal doğum. annelerimizin ninelerimizin bizi doğurduğu gibi... kimseye sezaryen gibisi yok epiduralli doğum gibisi yok demeyelim. herkes kendi doğum hikayesini kendi yazsın. ama doktorun kendisini yönlendirdiği şekilde. acıya katlanmak zor kolaya kaçıyoruz belki ama kucağımızdaki en büyük servetimiz olan yavrularımız için bence değer. herkese kolay doğumlar dilerim.

O gunu hic hatirlatmayin uff korkuyorum ikinci dogumum ilki sezeryandi ama tercih etmiyorum.normal istyorum ama yinede bebislerin keyfine baglimecbur kalmadikca sakin sezeryani denemeyin

Epıdural dayanabıldıgım yere kadar almamayı dusunuyorum ama bakalım tabıı. Sanci 10 degerindeyse 5 e 6 ya dusuruyormus ya da tamamen kesiyormus. Dogum aninda ise doz vermiyoruz dedi doktorum cunku ikinmayi hissetmen lazim dedi.

Benim kafami su gunlerde karistiran mesele soyle kizlar, deniliyor ki 4 ve uzeri kilo bebek normal dogumda riskli olabiliyormus ama ultrasonda cikan kilo ile dogum kilosu arasinda fark da oluyormus. Hadi diyelim bebek 3.700 cikti ultrasonda ve aldilar normal doguma ama gercekte 4 kilo ise o anda anlasilir mi acaba dogum baslarken bu kafama cok takiliyor.

Bir de doktor 4 kilo bu sezeryan dedi tamam bi dogdu bebek 3.500 kilo ee o zaman da cok uzucu olmaz mi bosu bosuna sezeryan olmak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…