- Konu Sahibi yaseminsen
-
cok istedim normal olmasini son gune kadar kendisi gelmeye niyetlenmedi birazda iri bi bebekti ve kafasini kanala capraz sokmustu oyuzden son gun suni sanci almayi goze alamadim spinal sezeryan oldum 6 gun oldu eve geldigimden beri cok rahat bebegimle kendim ilgileniyorum hastanede kaldigim 2 gece disinda hic yatmadim.imkan varsa tabiki normal dogum ama sartlar elvermiyosa spinali tavsiye ederim
Cok büyük fark olmuyor genelde olursa da bebek su içinde ödemli olacagı için 100 gr felan fazla cıkıyor iyi bi Dr û yanıltmıyor bu durum baş cevresi ve sizin catı muayeneniz daha önemliEpıdural dayanabıldıgım yere kadar almamayı dusunuyorum ama bakalım tabıı. Sanci 10 degerindeyse 5 e 6 ya dusuruyormus ya da tamamen kesiyormus. Dogum aninda ise doz vermiyoruz dedi doktorum cunku ikinmayi hissetmen lazim dedi.
Benim kafami su gunlerde karistiran mesele soyle kizlar, deniliyor ki 4 ve uzeri kilo bebek normal dogumda riskli olabiliyormus ama ultrasonda cikan kilo ile dogum kilosu arasinda fark da oluyormus. Hadi diyelim bebek 3.700 cikti ultrasonda ve aldilar normal doguma ama gercekte 4 kilo ise o anda anlasilir mi acaba dogum baslarken bu kafama cok takiliyor.
Bir de doktor 4 kilo bu sezeryan dedi tamam bi dogdu bebek 3.500 kilo ee o zaman da cok uzucu olmaz mi bosu bosuna sezeryan olmak ?
Suan uygun dedı catı muayenesınde dr ama daha 9 gun var belkı cok kılo alırsa bebek. Bırını duydum da 3.500 beklıyormus 2.850 dogmus bebek aslında cok olandan zıyade daha az kılolu cıkanlar fazla. Gorumceme 4 demısler 3.800 dogmus. Tam tutan gormedım henuzCok büyük fark olmuyor genelde olursa da bebek su içinde ödemli olacagı için 100 gr felan fazla cıkıyor iyi bi Dr û yanıltmıyor bu durum baş cevresi ve sizin catı muayeneniz daha önemli
İşte dediğim gibi ödemden dolayıbanne karnında daha fazla cıkıyor kilo tabiki önemli ama asıl önemli olan bas pelvis uyuşmazlığı denilen durum catı ve bebeğin başı ve gelişi bebek koca kafalıysa:) sıkıntı o zaman oluyor ama bu durumlar önceden Dr tarafından anlaşılıyor ama bebek basını dik tutup tepesiyle gelmesi gerekirken yüzüyle gelirse yada elini kafasının yanına koyar gelirse yada omzunu ceviremezde takılırsa bunlar ancak doğumda ortaya cıkar öncesinde anlaşılamaz kilodan ziyade bunlar zor doğuma sebeb olur canım o noktada Dr ve ebenin tecrübesi devreye girer kimisi durumu güzel kurtarır kimisi sıkıntı yasar ama bunlar farklı durumlar tabiSuan uygun dedı catı muayenesınde dr ama daha 9 gun var belkı cok kılo alırsa bebek. Bırını duydum da 3.500 beklıyormus 2.850 dogmus bebek aslında cok olandan zıyade daha az kılolu cıkanlar fazla. Gorumceme 4 demısler 3.800 dogmus. Tam tutan gormedım henuz
ultrason kilosundan 30 gr az dogdu yani tam tuttu :) ama 200 gr asagı ya da yukarıyada oynayabilirdi dahada kilolu olma ihtinalinden ve kafa durusundan dolayı zor bi normal doğum veya okadar acıyı cekıp sonradan sezeryana donmektense dırek sezeryana karar verdıkSaglikla buyutun bebeginizi...
Ultrasonda kilosuyla dogum kilosu ayni miydi peki? Iri olduguna sadece ultrasonda mi karar verildi yoksa o an alttan muayene ile de anlasildi mi?
Off ne kadar cok sey var degıl mı aslında dogum zor ve bence doktorların ısı de zor cok deneyımlı olmalı o an ıyı karar vermelı gercekten. Alindan gelmeyi duymustum milimetrik bisey ya o an herseyi degistirebiliyor esas onlar sikintili evet/ Sızın de ılk bebek mı?İşte dediğim gibi anne karnında
İşte dediğim gibi ödemden dolayıbanne karnında daha fazla cıkıyor kilo tabiki önemli ama asıl önemli olan bas pelvis uyuşmazlığı denilen durum catı ve bebeğin başı ve gelişi bebek koca kafalıysa:) sıkıntı o zaman oluyor ama bu durumlar önceden Dr tarafından anlaşılıyor ama bebek basını dik tutup tepesiyle gelmesi gerekirken yüzüyle gelirse yada elini kafasının yanına koyar gelirse yada omzunu ceviremezde takılırsa bunlar ancak doğumda ortaya cıkar öncesinde anlaşılamaz kilodan ziyade bunlar zor doğuma sebeb olur canım o noktada Dr ve ebenin tecrübesi devreye girer kimisi durumu güzel kurtarır kimisi sıkıntı yasar ama bunlar farklı durumlar tabi
ultrason kilosundan 30 gr az dogdu yani tam tuttu :) ama 200 gr asagı ya da yukarıyada oynayabilirdi dahada kilolu olma ihtinalinden ve kafa durusundan dolayı zor bi normal doğum veya okadar acıyı cekıp sonradan sezeryana donmektense dırek sezeryana karar verdık
3770 doğdu eğer kafa çatı durumum musaıt olsa 4 kg yu normal denemeyı goze almıstım ama bu sekılde normal olsa bile cok dikişli olacaktı bide bebek sıkıntıya girer diye korktuk.sezeryan anında bile doktorumuz yanındakilere dikkatli olun kafası biraz büyük dedi yani bu sartlarda illede normal yapıcam desem iyileşme sürecimde baya gec olurdu Allah korusun bebekte de sıkıntı olabilirdi.Evet sancidan sonra sezeryana donmektense o an sezeryani tercih ederim benim ablam o sekilde oldu ve cok zor toparlandi iki dogum yapmis gibi oldu
kac kilo dogmustu sakincasi yoksa ogrenebilir miyim?
Hah benim de tam olarak korktugum seyler bunlar cok iyi ifade ettiniz. O an dort kilo derse ben de riske atmayi düşünmüyorum. Niye bu kadar takildim kiloya daha simdiden 3.500 kilo ve daha 9 gun var ki gununu de gecirebilir. Daha cok kilo alir. Normal cok istiyorum diye bebegimi riske atamam gerekirse sezeryan acisini cekerim hic onemli değil yani. Öyle bir bir normal dogum sonrasinda da cok kolay iyilesmez bence.3770 doğdu eğer kafa çatı durumum musaıt olsa 4 kg yu normal denemeyı goze almıstım ama bu sekılde normal olsa bile cok dikişli olacaktı bide bebek sıkıntıya girer diye korktuk.sezeryan anında bile doktorumuz yanındakilere dikkatli olun kafası biraz büyük dedi yani bu sartlarda illede normal yapıcam desem iyileşme sürecimde baya gec olurdu Allah korusun bebekte de sıkıntı olabilirdi.
aynen normal doğum 'normal' şartlarda sezeryandan çok daha iyi tabiki ama diğer durumlarda doğumun normalliği kalmıyo tabi herkesin öyle olacak değil 4 kilolarda bikaç dikişle doğuranlarda var kişinin,bebeğin ve hamileliğin seyrine göre karar vermek lazım benim durumumda iyiki de sezeryan olmusumHah benim de tam olarak korktugum seyler bunlar cok iyi ifade ettiniz. O an dort kilo derse ben de riske atmayi düşünmüyorum. Niye bu kadar takildim kiloya daha simdiden 3.500 kilo ve daha 9 gun var ki gununu de gecirebilir. Daha cok kilo alir. Normal cok istiyorum diye bebegimi riske atamam gerekirse sezeryan acisini cekerim hic onemli değil yani. Öyle bir bir normal dogum sonrasinda da cok kolay iyilesmez bence.
Evet ilk bebeğim olacak inşallahOff ne kadar cok sey var degıl mı aslında dogum zor ve bence doktorların ısı de zor cok deneyımlı olmalı o an ıyı karar vermelı gercekten. Alindan gelmeyi duymustum milimetrik bisey ya o an herseyi degistirebiliyor esas onlar sikintili evet/ Sızın de ılk bebek mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?