Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598

Saglikla buyutun bebeginizi...

Ultrasonda kilosuyla dogum kilosu ayni miydi peki? Iri olduguna sadece ultrasonda mi karar verildi yoksa o an alttan muayene ile de anlasildi mi?

Cok büyük fark olmuyor genelde olursa da bebek su içinde ödemli olacagı için 100 gr felan fazla cıkıyor iyi bi Dr û yanıltmıyor bu durum baş cevresi ve sizin catı muayeneniz daha önemli

Cok büyük fark olmuyor genelde olursa da bebek su içinde ödemli olacagı için 100 gr felan fazla cıkıyor iyi bi Dr û yanıltmıyor bu durum baş cevresi ve sizin catı muayeneniz daha önemli
Suan uygun dedı catı muayenesınde dr ama daha 9 gun var belkı cok kılo alırsa bebek. Bırını duydum da 3.500 beklıyormus 2.850 dogmus bebek aslında cok olandan zıyade daha az kılolu cıkanlar fazla. Gorumceme 4 demısler 3.800 dogmus. Tam tutan gormedım henuz

İşte dediğim gibi anne karnında
İşte dediğim gibi ödemden dolayıbanne karnında daha fazla cıkıyor kilo tabiki önemli ama asıl önemli olan bas pelvis uyuşmazlığı denilen durum catı ve bebeğin başı ve gelişi bebek koca kafalıysa:) sıkıntı o zaman oluyor ama bu durumlar önceden Dr tarafından anlaşılıyor ama bebek basını dik tutup tepesiyle gelmesi gerekirken yüzüyle gelirse yada elini kafasının yanına koyar gelirse yada omzunu ceviremezde takılırsa bunlar ancak doğumda ortaya cıkar öncesinde anlaşılamaz kilodan ziyade bunlar zor doğuma sebeb olur canım o noktada Dr ve ebenin tecrübesi devreye girer kimisi durumu güzel kurtarır kimisi sıkıntı yasar ama bunlar farklı durumlar tabi

Saglikla buyutun bebeginizi...

Ultrasonda kilosuyla dogum kilosu ayni miydi peki? Iri olduguna sadece ultrasonda mi karar verildi yoksa o an alttan muayene ile de anlasildi mi?
ultrason kilosundan 30 gr az dogdu yani tam tuttu :) ama 200 gr asagı ya da yukarıyada oynayabilirdi dahada kilolu olma ihtinalinden ve kafa durusundan dolayı zor bi normal doğum veya okadar acıyı cekıp sonradan sezeryana donmektense dırek sezeryana karar verdık

Off ne kadar cok sey var degıl mı aslında dogum zor ve bence doktorların ısı de zor cok deneyımlı olmalı o an ıyı karar vermelı gercekten. Alindan gelmeyi duymustum milimetrik bisey ya o an herseyi degistirebiliyor esas onlar sikintili evet/ Sızın de ılk bebek mı?

Evet sancidan sonra sezeryana donmektense o an sezeryani tercih ederim benim ablam o sekilde oldu ve cok zor toparlandi iki dogum yapmis gibi oldu
kac kilo dogmustu sakincasi yoksa ogrenebilir miyim?

Evet sancidan sonra sezeryana donmektense o an sezeryani tercih ederim benim ablam o sekilde oldu ve cok zor toparlandi iki dogum yapmis gibi oldu
kac kilo dogmustu sakincasi yoksa ogrenebilir miyim?
3770 doğdu eğer kafa çatı durumum musaıt olsa 4 kg yu normal denemeyı goze almıstım ama bu sekılde normal olsa bile cok dikişli olacaktı bide bebek sıkıntıya girer diye korktuk.sezeryan anında bile doktorumuz yanındakilere dikkatli olun kafası biraz büyük dedi yani bu sartlarda illede normal yapıcam desem iyileşme sürecimde baya gec olurdu Allah korusun bebekte de sıkıntı olabilirdi.

Hah benim de tam olarak korktugum seyler bunlar cok iyi ifade ettiniz. O an dort kilo derse ben de riske atmayi düşünmüyorum. Niye bu kadar takildim kiloya daha simdiden 3.500 kilo ve daha 9 gun var ki gununu de gecirebilir. Daha cok kilo alir. Normal cok istiyorum diye bebegimi riske atamam gerekirse sezeryan acisini cekerim hic onemli değil yani. Öyle bir bir normal dogum sonrasinda da cok kolay iyilesmez bence.

aynen normal doğum 'normal' şartlarda sezeryandan çok daha iyi tabiki ama diğer durumlarda doğumun normalliği kalmıyo tabi herkesin öyle olacak değil 4 kilolarda bikaç dikişle doğuranlarda var kişinin,bebeğin ve hamileliğin seyrine göre karar vermek lazım benim durumumda iyiki de sezeryan olmusum

Evet ilk bebeğim olacak inşallah

Sezeryan düşünüyorsanız Genel aneStezi ile normal düşünüyorsanız normal olsun derim epiduralden uzak durun artık arkadaşlar. Bebegini göreceksin diye riske atma kendini önemli olan bebegin ve senin saglıgın senin saglıgın yerinde olmadıktan sonra bebegine nasıl bakacaksın? Benim yakınım oldu spinal ve Allahtan hastaneye çocugu için gittigi bir gün dili dışarı çıkıyor eli ayagı tutuyor felç gibi erken müdahale ile kurtarılıyor ama hatırlamıyordu bile o anı 6 aydır tedavi gördü bebegini emziremedi.. Hala spinali iyi geçip tavsiye veren insanları anlamıyorum. Siz şanslı olabilirsiniz fakat olanda şanslı olacak diye bir kaide yok . Hiç birşey anne ve bebegin saglıgından önemli değil çok kızıyorum artık böyle düşünenleri görünce.. Eskiden normal doğum dışında ne vardı? Sezeryan geldi sıralamada en üstteyiz epidural geldi yönlenen yönlenene. Biraz cesaretli olup herşey normal gittikten sonra kendinizi Allaha emanet etmek bu kadar mı zor anlamıyorum. Herkese hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim.

merhabalar

bu aralar çok kafama takıldı hanımlar. kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. zorunlu sezeryan tek çare mi ? yok mu aranızda normal doğum yapan ? dr.um gitti başka yere ve yeni dr. nasıl bilmiyorum. acaba beni kandırımı diye korkularım var. normal doğum olma imkanı yok mu acaba ? hayırlısı tabi herşeyden önce ama normal isterdim ben.

bebeğin ve annenin riskte olduğunu bile bile (suyun azlığı ve çatı darlığı) hala nası normal doğumu savunabiliyosunuz anlamıyorum.tamam en sağlıksıı da burada bi tehlike söz konusu,çatısı dar olduğu halde normal diye tutturan var.bence asıl bencillik bu.kendi doğum sonrası rahat edicek diye bebeğini riske atıyo.ablamın çatısı dardı çocuğunu sezaryenle doğurdu normal çok uzun ve riskli olurmuş kendi normal istedi ama çatı dar napsın mecbur sezaryenle doğurdu.ikisi de sapasağlam.

doktoruma güveniyorum,çok korkmama rağmen normal istiyorum,ama oan ne gerekirse o olurum...

25 haftalık bebekte anomali sebebiyle suni sancıyla normal doğum yaptım. Bu yüzden benim için normal doğum çok travmatik birşey. Şimdi 2. Ye hamileyim ve normal doğum düşünemiyorum yine allah bilir büyük konusmayayım da bi aksilik olmadığı sürece sezeryan düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…