Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
bu cleaxane kullananlar birbirimizi çekiyoruz galiba :) ben de kullandım 10. haftadan itibaren 0,6 sağlık sorunum dediğim de buydu onun için işte planlı normal doğum oldu şöyle ki cleaxane normal doğuma engel değil epudural istersen 48 sonra verilebiliyormuş çarşamba 10,30 gibi vurmuştum ben cleaxane perşembe kontrol vardı sabah erkenden 2 cm açıklığı görünce doktor iğneyi vurma yarın suni sancı ile normal doğum yapalım dedi ben de tamam dedim nasıl olduğunu anlamadım bile çok kanama oldu mu bilmiyorum ama benim de kafamda senin gibi sorular vardı çok haklısın kan takviyesi yapılır mı bana bi şey olursa bebeğim ne olacak falan ama çok şükür ben doktoruma gözüm kapalı güveniyordum ne dediyse yaptım

hımmm demek sendede aynı sorun var canım. bu yüzden ben 2 kayıp yaşadım. bebeğimi sağlıcakla kucağıma alayım başka isteğim yok. her acıya katlanırım. benim dr. um şimdilik öyle planlı bişi demiyorda. bakalım ilerleyen vakitlerde ne görücez. açılmaya göre falan belki banada öyle bişi yapar. hayırlısı olsun. düşünmek yaşamaktan daha zor derler :) o gün gelince kolayca olur inşallah.

Düşünmek yaşamaktan daha zor çok haklısın hamileliğimin tadını çıkaramadım korkudan 2. Sininde artık tadına varırım :)

Merhaba ben de 39. Haftadayım,psikolog olmama rağmen yaşadığım hemoroid yüzünden her gün ağlıyorum, normal doğuma engel olucak diye..Genel cerrah hemoroid pakelerini içeri ittirdi ama yine çıkıyorlar.4.evrede ( Kadın doğum doktorum da normal doğum yapabilirsin diyor ama nasıl ıkınma olur,hemoroid iyice azacak,ne yaparım sonra?Hep bunları düşünüyorum.Yaşayan varsa lütfen yazsın

Bende de vardi o sorun canim. Hemeroid her zaman sorun cikariyor. Dayanicaksin biraz. Normal dogumun avantaji cok. Dayan derim o yuzden. Doktorunun sana onerecegi hemeroid kremlerinden kullanarak sivi gidalar tuketerek acilarini hafifletebilirsin

Bende de vardi o sorun canim. Hemeroid her zaman sorun cikariyor. Dayanicaksin biraz. Normal dogumun avantaji cok. Dayan derim o yuzden. Doktorunun sana onerecegi hemeroid kremlerinden kullanarak sivi gidalar tuketerek acilarini hafifletebilirsin
Teşekkür ederim Can'ım ama hemoroid üniversite dönemimden beri var,hamilelikte oluşmadı.Şuan 4. Evrede ve Trombosit olmuş,damarlar morardı ve içeri irileşmiyor ( acaba benim kadar ileri boyutta normal doğum yapan biri var mı?

Kan geliyor mu peki zorlaninca ?

Kan geliyor mu peki zorlaninca ?
Hayır gelmiyor bu yüzden de o bölge 3 tane büyük hemoroid paketleri ile kapalı ve içleri mosmor..Genel cerrah doğuma az kaldığı için birşeyin yapılamayacağını söyledi bugün normal yada sezeryan da olsam sonu zaten ameliyat.Bu yüzden hangisi bana daha acı vericek bilemiyorum..Dua ediyorum sadece (

Umarim hakkin da en hayirlisi olur

Doğumdan önce hemoroid problemi olup,hamilelikte ameliyat derecesine gelen,normal doğum yapan hiç yok mu aranızda?Şuan çektiğim acıların daha fazlası mı olur?Sezeryan olsam yine hemoroid ameliyatını olmak zorundayım o yüzden iki tarafı da çok zor benim içim..Yaşayan varsa yazabilir mi?

Elidural in felc riski varmis. Normal dogum en iyisiiii

Her doğum şeklinin belirli riskleri var önemli olan uzmanlar tarafından bilinçli olarak uygulanması.Çevremdeki bir çok insan epidural normal yada sezeryan doğum yaptı ve ağrısız atlattı.Epiduralı yapacak kişinin bu konuda uzmanlığı çok önemli.Normal doğumda da kanalda bebeğin sıkışma durumu,genel anestezi ile sezeryan doğumlarda da bebeğe fazla narkoz giderse mental reterdasyon gibi kötü sonuçlar olabiliyor.Bir psikolog olarak söylüyorum lütfen çevrenizdekileri yanlış bilinçlendirmeyin ve korkutmayın.Doktorunuzla bu kararı vermek en doğrusu!!!

Evet ama keyfiyen normal doğumun dışında bir doğum seçmek pek mantıklı değıl. Normal doğumun avantajı çok. Sorun sadece korku ise bir psikologtan yardım alınmalı.

Psikolog olmama rağmen bilinmezlik bazen insanın kurgulamasına neden olabiliyor.İnsan kendi acı eşiğini iyi tanıyor ve doktoruna güveniyorsa ki güvenmeli de, bu kararı kendi vücuduna ve kaldırabileceği duruma göre vermelidir.İnanın ben de son haftadayım ve hemoroidiyi son evresinde olmama rağmen epidural normal doğum istiyorum.Çevremdekiler kızıp Sezeryan ol kurtul demelerine rağmen..Rabbim tüm anneler için hayırlı olanı nasip etsin

Evet dediğim gibi bir sorun yoksa normal doğum en güzeli. Çevremdekiler korkudan sezeryan oldular. Ben çok araştırma yaptım kendimi motive ettim ve tamamen normal doğum yaptım. İnsan isterse başarabilir bebeğim ve kendim için en iyisinin normal doğum olduğunu düşündüm. Rabbim bir avaz da kurtarsın.

Ne kadar şanslısınız,Rabbim bebeğinizle ve eşinizle sağlıklı,mutlu,huzurlu bir hayat versin.Bu kadar hemoroid acısı çekmeme rağmen,bu halde normal doğum yaparsan kuyruk sokumunda kadar dikiş atılır gibi korkutucu şeyler söylenmesine rağmen,Allah'tan hayırlısıyla normal doğumu istiyorum.İnşallah birkaç hafta sonra sizin gibi yazabilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…