Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
belden aşagı uyusturmayı tavsiye etmiyorlar felç olma riski varmıs.birde kesileri hissedenler oluyomus.en guzeli normal dogum, olmuyorsa da genel anestejiyle olmalı

Ben de normal doğum istiyorum ama yaptıracak doktor bulamıyorum! Tüp bebek olduğu için sezeryan diyor herkes.

Ben halen korkuyu atamadım ve halen spinal sezeryan istiyorum

Canım bence meditasyonla atabilirsin. Hipnoz gibi teknikler de var. Eğer kendini hazırlarsan sancıları bile güzel karşılarsın. Ben normal doğum yaptım. 2 kere ağrı kesici iğne oldum hepsi bu. Ama o vaktinden önceydi belki ondan doğum anı çok zor olmalı. Ama toplamda 30 saat sürdü. Ona rağmen yine normal doğum istiyorum. Ki ben 1 tane gömülü yirmilik dişini çektirip bir daha cesaret edemediğim için diğerlerini çektirememiş bir insanım.

Normal doğum düşünüyorum ve şimdiye kadar hep istedim ama doktorların yaşımdan dolayı sezeryana yönlendirme ihtimali çok yüksekmiş.Hemoroidim de var artık doktorum ne derse ve bebeğimin sağlığı neyi elverirse o.
Ama Avrupa ve Amerikada sezeryan ile doğum oranları bu kadar düşükken ülkemizde normal doğumun bu kadar korkulacak birşey haline gelmesine de anlam veremiyorum. Arkadaşım amerikada iki bebek doğurdu çatı muayenesi nedir bilmiyor. Çatı denen şey birtek Türk kadınlarında mı var yoksa doktorlar sezeryan doğumu daha konforlü ve planlanabilir bulduğu için mi bize buna yönlendiriyorlar bu da başka bir tartışma konusu..

yurt dışında gerçekten her şey normal. yani normal derken mesela kesi bile çok nadir. burada kolaya mı kaçılıyor bilmiyorum hemen atıveriyorlar kesiyi. dikiş vs. bende yurtdışındakilerden özellikle kesi olmadığını duyuyorum. benide çok korkutuyor kesi olayı.

Kesi yani epizyotomi de gerekli ise bence yapılmalı. Ama gerçekten işini bilen ebe veya doktor değilse doğuma giren insanlar iş çok uzuyor, ooohoo kasılma gelecekteeee anneye ıkın dicezdeee ne gerek var atalım kesiyi gidelim diyorlar kanımca.
Az daha beklese kadının kasılması gelecek o anda ıkınsa tamam olacak ama kolaya kaçıldığı da çok diye düşünüyorum. Sonuçta o bölge o dokular genişlemek için dizayn edilmiş, eskiden kesi mi vardı yani?

aynen öyle extrim durumlar mutlaka vardır. mesela bebeğin kafası büyüktür ya da fazla kiloludur. gerçekten anneyi zorlayabilir, ozaman şart tabi. ama her şey normalse bence aceleye gerek yok. açılma sonuna kadar beklenmeli belkide, üstten bastırma falan bilmiyorum ya ben mi güvenemiyorum ama bişiler eksik gibi geliyor banada

aklında bulunsun, normal doğum istiyorsan kalabildiğin kadar evde sancılarını çekmelisin diyorlar.
kasılmalar sıklaşınca hastaneye gidilirse zaten açılma yeterli olduğu için doğuma alıyorlarmış, normale yani.
ben psikolojik olarak hazır olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir de bilgilenme. Doktorumuzdan ve normal doğum yapmış annelerden bilgi alarak hazırlanırsak bence çok daha kolay olabilir.
Benim için henüz erken ama normal doğumu çok isterdim.Her anlamda hem bebek hem anne için faydalı.
Allah sağlıkla kurtarsın hepimizi..

amin inşallah. evet dediğin doğru canım evde sancıyı çekmek en iyisiymiş. ilk olunca tabi bunu kestirmek zor. nasıl bişi yaşanacak bilmiyoruz :) 15 dk ya inmesi gerekmiş sancıların. bakalım az kaldı inşallah hayırlısı olur. bizim şimdilik ormal gözüküyor tabi son anda bişi çıkmazsa. yarın kontrolümüz var bakalım açılmadan falan bahsedeck mi ? çünkü 3-4 gündür kasık ağrım var hafif.

new smiles ay hadi heyecan dorukta. Sanki ben doğuracakmışım gibi heyecanlandım. İnşallah bir avazda kurtulursun - normal doğuma gönderme -

sistem hatası - mesaj tekrarı

Son düzenleme:
new smiles ay hadi heyecan dorukta. Sanki ben doğuracakmışım gibi heyecanlandım. İnşallah bir avazda kurtulursun - normal doğuma gönderme -
sağ ol canım inşallah hepimiz Allah kurtarsın :)
dr. dan geldik çatı muayenesi yapmadı doğumu tetiklememek için. çünkü bizim tosuncuk çok çok aşağı inmiş doğum yakınmış :) ama nekadar bilmiyoruz sancı çıkmadı nst de. haftaya yine gidicez bakalım ne söylenecek bu defa

ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi tabi. bakarsın haftaya pırtt dogurmuşsun. Ay inşallah sağlıkla gelsin de..
şu 30 lu haftaları birde biz göreydik kızımla. Hadi bakalım inşallah

ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi tabi. bakarsın haftaya pırtt dogurmuşsun. Ay inşallah sağlıkla gelsin de..
şu 30 lu haftaları birde biz göreydik kızımla. Hadi bakalım inşallah
zaman hemen geçiyor canım, merak etme. 37 den sonra sıkıntı yok deniyor bizimki zaten önden gidiyor. 40. haftada 4 kiloyu bulacakmış. ben 65 kiloyum bu arada 6 kilo aldım ama bebiş iri. 40 ı bekleyip sezeryan olmaktansa 38 de doğsa canıma minnet. çünkü artık epeyce zorluyor. sağlıkla inşllah

ah ah kilo dedin beni benden aldın. ilk üç ayda mide bulantım olmayıp mide ekşimesi olunca ve çılgın bir iştahla karşılayınca bedenim gebeliği 72- den 82 ye cıkmış bulunuyorum. daha önümde 3 ay var.
off of ne güzel sen extra hiç kilo almamışsın. emzirirken kilo bile verirsin. maşallah
neyse bebiş inşallah daha çok zorlamaz annesini de saglıkla gelir. ben ise şimdiden ağırlaştım. sabaha karşı sırt agrılarımla uyanıyorum. bu gidişle işe erken veda edeceğim galiba. hem yaşım hem kilo normal doğum bana hayal

olsun canım takma kiloları sağlık olsun. sonra sende verirsin. asıl o sırt ağrıları falan 32 den sonra çok zorluyor. 2 aydır geceleri 30 defa döndüğümü bilirim :) o yüzden çok yorma kendini canım. normal doğumda olabilir ne kilolu insan doğum yapıyor. uygunsa olursun sende. bu saatten sonra daha çok ekmek değilde sebze meyve ile beslen. ben belki günde 4-5 dilim ekemek ancak yiyyorum. birde yürüyüş diyorlar. zaten çalışıyorsun hareketlisindir. benimde yaşım var bu arada merak etme :) 30 oldum bende :)

sağol canım moral verdin, ee birazda bozdun :)
benim 3haftadır başladı geceleri çok sık dönüyorum. sırt üstü yatarsam daha iyiyim. eşimi de uyandırıyorum zaten. yürüyüş ne yazık ki yok işe araba ile gidip geliyorum. ekmek çok yememeye çalışıyorum. son bir kaç haftada kilo almam azaldı ama 7. aydan sonra da kilolar gelecekmiş. ne diyeyim kızım saglıklı olsun da, şükürler olsun.
30 bişi değil yahu :) detaylı usg de doktor bana ümit vermedi pek. ben 37 yim. hatta nisanda 38 i dolduracağım. anlayacağın işim zor :)

ahh ooo uykular ahh gece yine 3 buçukta bir uyandım 7 de ancak uyudum. ama herkese göre değişiyor bu durum. ben uyuyamıyorum belki bende sorun var

kilo yaş hiç bişi önemli değil. bebek isteyipte sahip olmamak çok kötü bişi. o yüzden sıkıntılar geride kalıyor. hepsi hallolur. ben 2 düşükten sonra yani kendi düşse neyse 2 kürtajdan sonra ancak 3.de kavuşucam inşallah. zorlu günler geçirince insan her şeye şükür diyor. her şeyin hayırlısı sezeryan faydalıysa öyle olsun. anne bebek sağlıklı olsunda gerçekten hepsi boş :)

ah canım benim yaa. demek daha önce kayıpların oldu. çok üzüldüm ama neyseki bunu kucağına almak üzeresin.
Ben yaşıma rağmen çok şanslıyım sanırım. ilk korunmasız ilişkide kavuştuk bebişimize. Allah sağlıkla kucağımıza almakta nasip etsin. 2. yi bile düşünmeye başladım şimdiden. neden olmasın tıp ilerledi

ayy doğum yapınca nolur haber ver. çatlarım meraktan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…