Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
İnşallah rahatlıkla normal yoldan doğumunu yaparsın canım biz dualarla hep yanındayız zaten. Allah'ın izniyle haftaya kucağında olacak bebişin

İnşallah rahatlıkla normal yoldan doğumunu yaparsın canım biz dualarla hep yanındayız zaten. Allah'ın izniyle haftaya kucağında olacak bebişin
Inşallah arkadaşım sezeryan hakkımda hayırlısıysa o olsun yeter ki sağlıkla kucağıma alaym ve acılarım dinsin...

Elidural in felc riski varmis. Normal dogum en iyisiiii
bizim hastane arada seminer veriyor. doğum şekli emzirme vs. bunuda anlattılar. riskin olması tamamen anestezi uzmanına bağlı. eğer yanlış bişi yaprsa basit bir operasyon bile kötü bişiyle sonuçlanır. hastane ve dr. a güveniyorsanız risk ortadan kalkabilir. bize anestezi uzmanı anlattı ben ikna oldum açıkçası. şimdiye kadar bir sürü yapmış zaten kendisi.

Evet ama keyfiyen normal doğumun dışında bir doğum seçmek pek mantıklı değıl. Normal doğumun avantajı çok. Sorun sadece korku ise bir psikologtan yardım alınmalı.
o korkular pskolog eşliğinde geçecek bişi yok. sonuçta başa ilk gelen bişi zaten ürkütücüdür. bu sezeryandada olsa normal doğum da olsa gayet korkutucu. ama tabiki bi şekilde aşılır. pskolog acımıcak korkma dese ne olurki :) sezeryanda bence korkunç farklı değil bence. ama tabi bu korkular normal ben rahattım ooohhh keyfim yerindeydi diyene inanmam :)
Allah yardımcımız olsun

Ben korkmadım canım ? Inanmayacak mısın şimdi

beni ilgilendirmez canım korkup korkmadığın ne mutlu sana o zaman :) senle bunu tartışacak değilim :)
Madem kimsenin korkup korkmadığı seni ilgilendirmez o zaman korkmadım diyene inanmam demenin mantığı yok. Madem tartışmak istemiyorsun çocuk çocuk tavırlar sergileme :)

Madem kimsenin korkup korkmadığı seni ilgilendirmez o zaman korkmadım diyene inanmam demenin mantığı yok. Madem tartışmak istemiyorsun çocuk çocuk tavırlar sergileme :)
sen ne kadar tuhaf bir insansın ya sıktın gerçekten çocuk sensin tamam mı buarada ben korkmuyorum deyip çocukça tavır sergileyen sensin bence yaşın kaç bilmiyorum ama.

insanların yaşadığı sıkıntıları görmezden gelip çok büyük marifetmiş gibi korkmuyorum deyip başkalarını küçümseme.

1.ben 2 bebeğimi kan pıhtılaşmasından kaybettim, tabiki korkucam bu iğneler benim hayatıma mal olabilir doğumda. iğneyi bıraksam bebeğimi kaybedebilirim. neyi hafife alıyorsun sen acı yaşadın mıki ?
2. kız diyorki hemoroidim var korkuyorum. haklı onun yaşadığı sıkıntıyı o biliyor.
seni şiddele kınıyorum korkusuz, mükemmel, cesur anne

madem bukadar korkusuzsun niye epiduralden korktun riskli diyordun az önce bak sende bişilerden korkuyorsun demekki. madam cesur

madem bukadar korkusuzsun niye epiduralden korktun riskli diyordun az önce bak sende bişilerden korkuyorsun demekki. madam cesur
Bi sorun olmadığı sürece normal doğum tercih edilmeli işin içinde korku varsa bi psikolog yardımı ile atlatılmalı dedim ben Madem bi sıkıntın var Allah şifa versin istediğin doğumu yap sana engel olan kim.

Korkmam,korkmadım diyene inanmıyorum dedin bende korkmadığımı söyledim.Ondan sonra banane diyip seninle tartışamam diyosun, seninle tartışmaya çalışmadım ki ben cicim :) böyle atarlı giderli devam edersen seninle çok çatışırlar :)

Hanımlar, hamilesiniz ve stresiniz olması, endişeleriniz olması doğal, rica ediyorum tartışıp birbirinizi incitmeyin.
lütfen söyler misniz bu arkadaşa bir daha benden alıntı yapmasın rica ediyorum. hala cicimli konuşmaya devam ediyor. bu mu buranın kalitesi ?

Rica ediyorum dedim, polemikten banlanmak istemiyorsanız karşılıklı tartışmayı bırakmalısınız.

Son düzenleme:
Kızlar kesinlikle korkularınızı yenip normal doğumu tercih etmenizi öneririm. Malesef ben sezeryan olucam. Normal doğum büyük bi nimet bundan mahrum kalmayın derim :)

Spinal dogum istiyorum ama korkuyorum aranızda spinal Sezeryan olan var mı arkadaslar

Selamlar ben epidural normal doğumdan yanayım..ilk hamileliğim bu şekilde sonuçlandırdı..hiç bir yan etkisi olmadı ertesi gün ayağa kalktin kızımı kucağıma aldım emzirdim..
Risk meselesi bence hepsinde risk var..sezeryanda narkozu fazla verdi mi masada kalirsin epidural de yanlış yapımı felç tualetini tutamam gibi problemler en son olarak normal doğum da bile risk var diyorum ben ölüm allah kimsenin başına vermesin tabii ama bebeğin ölümü ile de annenin ölümü ile de sonuçlanabilir..bunların hepsinin riski var bence..

Korku bende olmadı ama olana da saygım sonsuz..çok normal bisi.. Bence burda doktora güvenmek en önemlisi bırakın doktor sizi yonlendirsin siz söyleyin normal doğum istiyorum diye ama doktor daha iyi bilir..

He günümüz doktorları saolsun keser biçer direk sezeryan diyorlar ama orası da tartışılır tabi..doktor rahatına düşkün Yok gece oldu nöbetçi doktor yok tatil zamanı..

Bu yüzden hepsinde risk var seçim ilk önce annenin sonra doktora güvenmek derim ben..ben eğer korksaydim doğumdan doktoruma söylerdim ben sezeryan olmak istiyorum diye ama dediğim gibi ben korkmadim son ana kadar olsa bile..

ben normal dogum istiyordum ama bebeğim hala dönmedi niyetide yok gibi sezeryan olcak galiba 38+3 haftadayz

Ben de normal doğum istiyorum. Ağrısıyla, acısıyla her şeyiyle hazırladım kendimi buna. Allah izin verirse inşallah şartlar da buna uygun ise normal yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…