- Konu Sahibi yaseminsen
-
arkadaşlar hamileyim 19. haftadayım.doğum türünü fazlasıyla araştırdım.ve gördümki normal doğum en iyisi diye bişey kesinlikle yok.normal doğum sırasında sizde ve bebeğinizde olabilecek reaksiyonlar sezeryandan çok daha fazla. doğum anında bebeğin oksijensiz kalıp zeka geriliği olabileceğinden tutunda,vakumla çıkarma işleminde kafatası zedelenmesi,bebek ölümleri çok daha fazla(20 yıl önceyle karşılaştırın!) el kol bacaklarda olabilecek hasarlar yine....annede ise oluşabilecek ani tansiyon yükselmesi sonucu anne ölümleri,vajinada yırtılmalar sonucu idrar kaçırma (her 3 kadından 1'i !) , mesane sarkması(düzeltilmesi için çok sayıda operasyon geçirmeniz gerek) , vajina esteteğinin kesinlikle bozulması ve daha bir çokları........
ilk hamileliğim ve açıkcası bukadar riski göze alıp normal doğum diye tutturmalı mıyım bilmiyorum. evet sezeryan bir operasyon, narkoz aldığınız için ilk bir iki gün çok iyi hissetmeyebilirsiniz...ama yinede en risksiz ve komplikasyon geçirmeden olabileceğiniz doğum tipi....
ayrıca gerek normal gerek sezeryan epidural i kesinlike dşünmeyin derim...yapan anestezi doktorunun bir anlık hatasıyla ömür boyu felç kalabilirsiniz...
evet annelerimizden duyduğumuz hep en iyisi normal olandır ama geçmiş zamanlarda doğum sırasında olan bebek ölümleriyle şimdiki zamanı kıyaslayın lütfen ve gelişen dünyanın getirdiği yeiliklere ayak uydurun....
benim bu dediklerimede hemen inanmayın ve çok ciddi araştırmalar yapın.tek bir kişinin söylediklerine kanmayın ....
xxberna dedıklerının bır kısmı dogru
ama sezeryanda verılen narkoz hem senın karacıgerıne organlarına hemde bebege gecıyor ve bebek saatlerce uyuyor bu narkozun etkısıyle yazık degılmı o yavrucaga
sora bınlerce yıldır ınsanlar bu sekılde doguruyor cunku doganın bıze uygun gordugu bu sekılde dogurmaktır
mecbur kalınca tabıkı seraryanda yapabılırler sonucta ne gerkıyorsa o yapılır ama zaten dr lar onu ayarlıyor
cocugun kalp atısları yavaslayınca dogum olmamıssa hemen sezeryana alıyorlar
ben sahsen sezeryandan korkuyorum nedenıde su
zaten vajına 5-10 cm acılıyor
ordan bebek gecemezse 1-2 cm daha kesıyorlar o da gerek kalırsa bazende kesmıyorlar
ordan bebek cıkıyor
kestıklerı 1-2 cm yere bırkac dıkıs atıyorlar
3-4 dogumdan sora vajına esneklıgını yıtırebılır yarım saatlık bır operasyonla onu duzeltebılıyorlar oda 15 gunde gecıyor
sezeryanda ıse normal yollarda acılacak olan kanal varken sen gıdıp karnını 10-1 5 cm kestıreceksın 6 katta ust uste dıktıreceksın
60-60 dıkıs attıracaksın bu daha acılı gıbı gelıyor bana deneyımım olmadıgı ıcın bılmıyorum
bende 4 aylık gebeyım
normal dogumun zor oldugunu bılıyorum ama yınede eger manı yoksa catım uygunca hersey yolunda gıderse normal ıstıyorum
sezeryandan korkuyorum bırde sezeryanda 3 dogum sınırının olması guzel degıl normal dogumda sınır yok cok cocuk ıstedıgımden degıl ama sınır konulan seylerden hoslanmıyorum
hayırlısı olsun suan kı fıkrım bu benım babannem 8 dogum yapmıs evde kendı kendıne hepsıde saglıklı ımıs
hem normal dogurmak kadını daha saglıklı ve guzel yapıyor dıyorlar karında kalmıyor gıdıyor
suankı fıkrım 1-2 saat agrı ceksemde razıyım korkmuyorum normal dusunuyorum hayırısıyla
arkadaslar doktorlar nasıl dogum yapacagına ne zaman karar verıo bıde alttan bakıpmı normal yada sezeryan dıyorlar
arkadaslar bende 38+4 deyım ve doktorum bu ayın sonuna kadar yanı su 10 gunde dogması lazım yoksa normal dogum sansını kaybedebılırsın dedı.. yanı 40 ı doldurunca sunısancıyla normal dogumu denıycekler, olmazsa sezeryan olucak ve korkuyorum sezeryandan.. 42 ye kadar beklenmesı gerekmıyor mu sızce??
maalesef size çok yanlış bilgiler verilmiş. çok ciddi araştırmaları bırakın ciddi ciddi oturup araştırsaydınız bu kanılara varmazdınız. sizin bu yazdıklarınız forumlardaki yorumlardan toplama bilgiler.
sezaryen dikişi çok sancılı bir olay. ama ilk doğumda 1-2 saat sancıyla doğuracağım diye düşünme, 24 saat de çekebilirsin sancıları ama az ama çok, buna kendini hazırla. çektiğin sancıların 2. saatinde, aaa 2 saattir sancı çekiyorum ama doğum olmadı diye sezaryene falan yönlendirtme kendini. doktorlar dünden meraklı zaten. ama hiçbir sancı senin kaldıramayacağın kadar olmayacak. doğal sancılardan bahsediyorum tabi. sunni sancıya da karşıyım.
doğum başlamadan yapılan çatı muayenesi kesin bir sonuç vermez sadece kafa karıştırır gereksiz yere. açılma zaten doğum esnasında oluyor. bariz pelvis darlığı çok ama çok az görülen bir olaydır. şu topikteki kimsede yoktur mesela. işin açıkçası doktorun cibiliyetine bağlı olarak değişiyor durum. mesela paragöz olabilir, mesela uykucu olabilir, gece uykusundan doğum için kalkmak istemeyebilir, mesela tatilci olabilir, senin doğumun için tatilini ertelemek istemez, ya da beceriksiz olabilir, normal doğum yaptıracak beceriyi kendinde bulamadığından sana sezaryeni önerebilir, ya da kendisinin takip etmesi gereken literatürden bihaber kafası tın tın, pc kullanmayı nette tıp literatürünü taramayı bilmiyor olabilir ve sezaryeni iyi bir doğum yöntemi gibi düşünüyor olabilir.... Seni kandırıp sezaryene sokmak için de bahane çok, çatın dar, bebek iri, kalp atışı yavaşlayabilir, suyun azalmış... daha sayayım mı????
beklenebilir... takibini yaptır ama hemen inanma her doktora. gerekirse değiş birkaç dr. daha. diğer topiğe de yazdım sana cvp. magnezyumu çok acil almayı bırak, kasılmaların başlamasını önlüyor olabilir........
Eğerki hamileliğiniz rahat geçiyor ve sorun yoksa kesinlikle epidural normal doğum amakorkuyorsanız yada sorun varsa epidural sezeryan olun derim .Ben yaptım epidural sezeryan öyle kolay olduki herşey 15 dk sürdü:)bir tek bebeğimi çıkarırken hafiften bir ağrım oldu o kadarda olacak değilmi candan can kopuyor:)
Tartışmaya son noktayı koyuyorum:))) Bence kesinlikle epidural sezeryan yapılmalı:)Dikiş ağrısı olmuyor, 6 saat sonra ayağa kalkıyorsunuz dedikleir gibi bel ve baş ağrısıd aolmuyor eğerki anestesi uzmanı gerçekten iyiyse hiçbişey olmuyor.Doğum yaparken Ankarada Bayındı rhastanesi tercih eidlmeli.Doktorda tavsiye edeyim Ömer Çobanoğlu.Sezeryanla doğum yaptırma yanlısı bi doktor değil normal yaptıranlardan ama benim suyum bitmişti mecburen sezeryan oldum.
bende normal doğumu tavsiye edenlerdenim çünkü normal doğum yaptım ertesi günü ayakta idim.inan genç kızlara taş çıkartıcak kadarda formuma kavuştum.bebeğimi hemen emzirdim nasıl acıkmıştı bebişim, buda normal doğumla alakalı sezeeryan ile olduğunda hemen sütün gelmiyoo.sağlık açısından çok gerekli değil ise ben sezeryanı tavsiye etmiyorum.birde suyunuz gelmemek şartıyla hastaneye hemen gitmeyin ılık bir duş ,sıcak bir çorba için sancılarınız sıklaşınca gidin.ben evde iş yapıp gittim.doğum yapıp çıktım.korkulcak bişi değil.bebeğin ilk ağlama sesini siz duyun çok güzel bi duygu...
amerıkada sezeryan oranları % 10 altında hatta %5 lere kadar iniyor
sezeryan bır doğum değil kurtarma operasyonudur
ayrıca ağrı çekmekten neden mkorkayımkı her ay bellı günler zaten çekiyordum bu yüzden ben sezeryandan korkuyorum ve kısmetse normal doğum istıyorum
bence birşeye nasıl hazırlanırsanız öyle olur ve bence doğum biraz zor gibi olabilir ama aslında bebek için zor okadar zorlu yollardan gelmeye çalışacak yavrucak onu hemen doğurmaya çalısmak ıkınmayı zamanında ve gerektığınce yapmak lazımkı havasızda kalmasın bebek nen bunları düşünüyorum kendimi düşünmüyorum suni sancıyıda sevmiyorum tam anlamıyla normal doğum yanlısıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?