Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
Merhaba herkese. 37+4üm bende. kızım heran gelebilir yani:) başından beri normal doğum istiyorum kendimi baya hazırladım son muayeneme göre de öyle olacak inşallah.. niyeyse bnde sezeryandan çok korkuyorum :) Doktorum kesinlikle epiduralle normal doğumu önerdi, böyle bir şans varken bu devirde bağıra bağıra doğurmanın manası yok dedi. Anesteziyle görüştüğümde de açık açık herşeyi anlattı doktor, ama bende normal doğurdum okadar da çekilmeyecek birşey değil illa epidurale gerek yok dedi. Ağrısız olması tabiki güzel ama 4cm açılmadan sonra yapılıyormuş, o zamana kadar zatn baya bi acı çekilmiş olur heralde o saatten sonra gerek olur mu onu o anı yaşarken karar verilir heralde :) bi de 650 tl farkı var sigorta karşılamıyor. En güzel yanı son anda aksilik olupta sezryana karar verilirse bile hem anında müdahele edilebiliyor hem de bebeğin doığuşunu görebiliyorsunuz. bir arkadaşımın öyle oldu ve çok memnun. Hatalı uygulanması durumunda bazı riskleri var tabi ama bu hepsi için geçerli sonuçta. Allaha emanet yani hayırlısıyla kurtuluruz inşallh :)

Epiduralle normal doğum yapan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum arkadaşlar..

doğum anıma kadar normal diyordum ve son ana kadar da mücadele ettim.ama bazı sebeplerden dolayı sezeryan olmak zorunda kaldım.hayırlısı buymuş ne edek :)

olacaklarada ALLAH KOLAYLIK VERSıN.

xxberna dedıklerının bır kısmı dogru
ama sezeryanda verılen narkoz hem senın karacıgerıne organlarına hemde bebege gecıyor ve bebek saatlerce uyuyor bu narkozun etkısıyle yazık degılmı o yavrucaga
sora bınlerce yıldır ınsanlar bu sekılde doguruyor cunku doganın bıze uygun gordugu bu sekılde dogurmaktır
mecbur kalınca tabıkı seraryanda yapabılırler sonucta ne gerkıyorsa o yapılır ama zaten dr lar onu ayarlıyor
cocugun kalp atısları yavaslayınca dogum olmamıssa hemen sezeryana alıyorlar
ben sahsen sezeryandan korkuyorum nedenıde su
zaten vajına 5-10 cm acılıyor
ordan bebek gecemezse 1-2 cm daha kesıyorlar o da gerek kalırsa bazende kesmıyorlar
ordan bebek cıkıyor
kestıklerı 1-2 cm yere bırkac dıkıs atıyorlar
3-4 dogumdan sora vajına esneklıgını yıtırebılır yarım saatlık bır operasyonla onu duzeltebılıyorlar oda 15 gunde gecıyor
sezeryanda ıse normal yollarda acılacak olan kanal varken sen gıdıp karnını 10-1 5 cm kestıreceksın 6 katta ust uste dıktıreceksın
60-60 dıkıs attıracaksın bu daha acılı gıbı gelıyor bana deneyımım olmadıgı ıcın bılmıyorum
bende 4 aylık gebeyım
normal dogumun zor oldugunu bılıyorum ama yınede eger manı yoksa catım uygunca hersey yolunda gıderse normal ıstıyorum
sezeryandan korkuyorum bırde sezeryanda 3 dogum sınırının olması guzel degıl normal dogumda sınır yok cok cocuk ıstedıgımden degıl ama sınır konulan seylerden hoslanmıyorum
hayırlısı olsun suan kı fıkrım bu benım babannem 8 dogum yapmıs evde kendı kendıne hepsıde saglıklı ımıs
hem normal dogurmak kadını daha saglıklı ve guzel yapıyor dıyorlar karında kalmıyor gıdıyor
suankı fıkrım 1-2 saat agrı ceksemde razıyım korkmuyorum normal dusunuyorum hayırısıyla

arkadaslar doktorlar nasıl dogum yapacagına ne zaman karar verıo bıde alttan bakıpmı normal yada sezeryan dıyorlar

ben 18. haftadayım şimdiden beli değil ama bir aksilik olmazsa normal doğum yapmayı düşünüyorum inşallah Allah herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin.. oğlumu sağlıkla kucağıma almak ve doğduğu ilk anı görüp ona dokunmak istiyorum

Soru yanlış öncelikle. Sezaryen bir doğum şekli değil, son anda çok çok ciddi bir sorun olduğunda yapılan kurtarma ameliyatıdır.

Arkadaşlar günümüzde hele de ıstanbul, Ankara, ızmir gibi büyük şehirlerde doktorlar gerek beklememek gerekse maddi sebeplerden sezaryene yöneliyorlar. Oysa sezaryen hem anne hem de bebek için son derece olumsuz bir tecrübedir ve sadece ama sadece bir kurtarma operasyonu olarak kullanılması mümkündür (bu da sanılanın aksine son derece düşük bir orandır). Ancak sıklıkla annenin suyu azaldığı, çatısının dar olduğu, bebeğin iri olduğu ve daha birçok gerekçe ile son anda aile manipüle edilmekte ve sezaryen ameliyatı uygulanmaktadır. Sezaryen anne ve bebeklerde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilecek bir ameliyattır, riskleri normal doğumdan kat kat daha fazladır ve sıklıkla gereksiz yere uygulanmaktadır.

Sakın kendiniz sezaryen istemeyin anne adayları, lütfen bu uyarımı dikkate alın, araştırın lütfen!!!

arkadaslar bende 38+4 deyım ve doktorum bu ayın sonuna kadar yanı su 10 gunde dogması lazım yoksa normal dogum sansını kaybedebılırsın dedı.. yanı 40 ı doldurunca sunısancıyla normal dogumu denıycekler, olmazsa sezeryan olucak ve korkuyorum sezeryandan.. 42 ye kadar beklenmesı gerekmıyor mu sızce??

bırkac dra daha danıs bencce kedı03
hepsı aymı seyı dıyorsa dogru olabılır ayrıca vaktı gelınce dogar bence anne karnında kalan bebek olmamıs bu gune kadar
dogumu kolaylastırması ıcın bbolbol yuru hurma ye yada dogumu hızlandıran bıtkılerden tuket belkı maydonoz olabılır kanamayı getırır maydonoz
dr kontrollerıne gıt ınsallah saglıkla kucagına alırsın bebegıını

Herşeyin normali iyidir. oğlum beş yaşında ve normal doğdu şimdi de kısmet olursa ikinci bebişim kızım gelecek henüz 18haftalık onu da hiiç tereddütsüz normal doğurmayı düşünüyorum.Tavsiyem sağlığınızla alakalı ciddi bir problem teşkil etmiyorsa lütfen normali tercih edin.

maalesef size çok yanlış bilgiler verilmiş. çok ciddi araştırmaları bırakın ciddi ciddi oturup araştırsaydınız bu kanılara varmazdınız. sizin bu yazdıklarınız forumlardaki yorumlardan toplama bilgiler.

sezaryen dikişi çok sancılı bir olay. ama ilk doğumda 1-2 saat sancıyla doğuracağım diye düşünme, 24 saat de çekebilirsin sancıları ama az ama çok, buna kendini hazırla. çektiğin sancıların 2. saatinde, aaa 2 saattir sancı çekiyorum ama doğum olmadı diye sezaryene falan yönlendirtme kendini. doktorlar dünden meraklı zaten. ama hiçbir sancı senin kaldıramayacağın kadar olmayacak. doğal sancılardan bahsediyorum tabi. sunni sancıya da karşıyım.

arkadaslar doktorlar nasıl dogum yapacagına ne zaman karar verıo bıde alttan bakıpmı normal yada sezeryan dıyorlar

doğum başlamadan yapılan çatı muayenesi kesin bir sonuç vermez sadece kafa karıştırır gereksiz yere. açılma zaten doğum esnasında oluyor. bariz pelvis darlığı çok ama çok az görülen bir olaydır. şu topikteki kimsede yoktur mesela. işin açıkçası doktorun cibiliyetine bağlı olarak değişiyor durum. mesela paragöz olabilir, mesela uykucu olabilir, gece uykusundan doğum için kalkmak istemeyebilir, mesela tatilci olabilir, senin doğumun için tatilini ertelemek istemez, ya da beceriksiz olabilir, normal doğum yaptıracak beceriyi kendinde bulamadığından sana sezaryeni önerebilir, ya da kendisinin takip etmesi gereken literatürden bihaber kafası tın tın, pc kullanmayı nette tıp literatürünü taramayı bilmiyor olabilir ve sezaryeni iyi bir doğum yöntemi gibi düşünüyor olabilir.... Seni kandırıp sezaryene sokmak için de bahane çok, çatın dar, bebek iri, kalp atışı yavaşlayabilir, suyun azalmış... daha sayayım mı????

beklenebilir... takibini yaptır ama hemen inanma her doktora. gerekirse değiş birkaç dr. daha. diğer topiğe de yazdım sana cvp. magnezyumu çok acil almayı bırak, kasılmaların başlamasını önlüyor olabilir........

Neden benim üstüme vezife olmamasına rağmen, birkaç haftamı ayırarak edindiğim tıp bilgisini, kendi meslekleri olduğu halde bu doktorların çoğunluğu edinmez????????????? Halbuki her bilgi de elimizin altındayken, sadece doğru kaynaklara bakmak yeterliyken. Sezaryeni bir kurtarma operasyonu olarak değil de bir doğum şekli olarak gören bir doktor, benim için boşa okumuş, tın tın bir doktordur. Doktor bile değildir hatta, hasbelkader doktorluk diploması almıştır. Yanlışlıkla yani...

Arkadaşar doğum kadın için son derece doğal bir olay bildiğiniz gibi doğumda vajinadan salgılanan kayganlaştırıcı sıvı bebeğin dönmesi açılmanın olması sancıların gelmesi .. sezeryan daha iyi bir yöntem olsa bunları Yüce Allah sağlamazdı zaten.. Sezeryan bir doğum şekli değil resmen ameliyat.. Ameliyattan sonra dikişler bebeğinizle ilgilenememe sancılardan daha uzun süren acılar çekmenize neden olacaktır.. Bence herhangi bir problem yoksa normal doğum en mantıklısı..

Eğerki hamileliğiniz rahat geçiyor ve sorun yoksa kesinlikle epidural normal doğum amakorkuyorsanız yada sorun varsa epidural sezeryan olun derim .Ben yaptım epidural sezeryan öyle kolay olduki herşey 15 dk sürdü:)bir tek bebeğimi çıkarırken hafiften bir ağrım oldu o kadarda olacak değilmi candan can kopuyor:)

Tartışmaya son noktayı koyuyorum:))) Bence kesinlikle epidural sezeryan yapılmalı:)Dikiş ağrısı olmuyor, 6 saat sonra ayağa kalkıyorsunuz dedikleir gibi bel ve baş ağrısıd aolmuyor eğerki anestesi uzmanı gerçekten iyiyse hiçbişey olmuyor.Doğum yaparken Ankarada Bayındı rhastanesi tercih eidlmeli.Doktorda tavsiye edeyim Ömer Çobanoğlu.Sezeryanla doğum yaptırma yanlısı bi doktor değil normal yaptıranlardan ama benim suyum bitmişti mecburen sezeryan oldum.

bende normal doğumu tavsiye edenlerdenim çünkü normal doğum yaptım ertesi günü ayakta idim.inan genç kızlara taş çıkartıcak kadarda formuma kavuştum.bebeğimi hemen emzirdim nasıl acıkmıştı bebişim, buda normal doğumla alakalı sezeeryan ile olduğunda hemen sütün gelmiyoo.sağlık açısından çok gerekli değil ise ben sezeryanı tavsiye etmiyorum.birde suyunuz gelmemek şartıyla hastaneye hemen gitmeyin ılık bir duş ,sıcak bir çorba için sancılarınız sıklaşınca gidin.ben evde iş yapıp gittim.doğum yapıp çıktım.korkulcak bişi değil.bebeğin ilk ağlama sesini siz duyun çok güzel bi duygu...

amerıkada sezeryan oranları % 10 altında hatta %5 lere kadar iniyor
sezeryan bır doğum değil kurtarma operasyonudur

ayrıca ağrı çekmekten neden mkorkayımkı her ay bellı günler zaten çekiyordum bu yüzden ben sezeryandan korkuyorum ve kısmetse normal doğum istıyorum
bence birşeye nasıl hazırlanırsanız öyle olur ve bence doğum biraz zor gibi olabilir ama aslında bebek için zor okadar zorlu yollardan gelmeye çalışacak yavrucak onu hemen doğurmaya çalısmak ıkınmayı zamanında ve gerektığınce yapmak lazımkı havasızda kalmasın bebek nen bunları düşünüyorum kendimi düşünmüyorum suni sancıyıda sevmiyorum tam anlamıyla normal doğum yanlısıyım

şimdi arkadaşım eğri otursak bile doğru konuşalım, amacım kimseyi yargılamak falan asla değil ama siz tartışmaya nokta koyacak merci değilsiniz bu biir :)

sadece olaya kendi açınızdan yok dikiş ağrısı yok anestezi uzmanı iyiyse diye bakıyorsunuz yani bakış açınız çok yönlü değil bu ikiiii..

bebeğin durumunu hiç düşünmüğyorsunuz, ne gibi sağlık sorunları yaşama ihtimali var ya umrunuzda değil, ya da bilmiyorsunuz bu üüüüç..

daha saysam yazacak maddelerce şey var ama inanın birkaç saattir belki insanlara ulaşırım da doktorların anlatmadıklarını ben anlatırım diye çaba harcıyorum, kendi işlerim dururken birilerine yardım etme derdine düştüm bu da dööörtt...

lütfen araştır arkadaşım, ve tam olarak bilmediğin konularda tavsiye etmekten kaçın, hatta bunu kendine düstur edin. bak konuyla ilgili çok bilgi eksiğin var ama tavsiyee diyorsun? nasıl iş bu ben anlamıyorum.

kırılma darılma, eğri de otursam doğru konuşuyorum.

safkan ve zulka kesinlikle katılıyorum yazdıklarınıza.

ha ayrıca suyun bitti lafı da son zamanların favori yalanı! oysa o kadar seyrek rastlanacak bir durum ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…