- Konu Sahibi yaseminsen
-
Doktorum da epiduralle normali önerdi fakat yapacak kişinin deneyimi önemli dedi(kendisi doğumumda orda değil)
Merak ediyorum yok mu hiç epiduralle normal doğum yapan nasıl geçiyor doğum?
my flowers
ben dogum falan yapmadım ne alaka diceksn:) hıc korkma en guzelı sezeryan her sezeryan bır degl agrın magrn olcak dıe bseyde yok otekı turluu baya dıkıyolar senı tuvalette artk nasıl yapıcam dıe dusunur durursn en guselı bayılmak sorada olay btnce ayılmak bı tuttrmuslar normall dıeee bısey sanıyolar her yıgıdın harcıymıs gbı normal olsnnn dıe yırtıo ınsanlr kendnı sankı normalde komplıkasyon olmuo hıc gormedk aylarca YERLERDE surunenını sankı. bosver sen canm dogur sezeryanla miss gbı sorada bana yaz:)
arkadaşlar yazılanları okudum ben tüp bebek ile hamileyim 4 senenin sonunda oldu doğum şeklini doktorum kıymetli bebek olduğu için risk almamak adına sezeryan tavsi ediyorum dedi bense normal doğumdaki duyguyu yaşamakta istiyorum korkuyorumda sezeryandanda korkuyorum nolcak şimdi bilmiyorum banada dua edin
Bende normal doğumu istiyor gibiyim ama o kadar da takılmıyorum bu konuya.çünkü öğrendiğim kadarıyla ve buralardan okuduklarım karşısında; doğum anı gelip çatana kadar net bişey belli değil bu konuda.yani sezeryan için randevu alanlar bi bakıyosun normal doğurmuş hemde kolayca.iğneden korkan insanlar bi bakıyosun normal doğurmuş çatır çatır.normal diye kendini hazırlıyosun,istiyosun ama doğum zamanı gelince nerdeyse 24 saat sancı,suni sancı vs çekiliyo ama rahimde istenilen açıklık olmuyor veya buna benzer şeyler.böyle oluncada mecburen sezeryana alınıyolar...Tabiiki de doğum şekilleri hakkında artıları, eksileri, nasıl uygulanıldıkları bakımından..vs.. gibi bilgilerin sahibide olmakta gerekli.yani bilgili ve bilinçli olmak gerekli.çünkü o an neyle karşılaşılacaksa her türlü ihtimallere karşı bilgili ve hazırlıklı olmak gerekir diye düşünüyorum..
O yüzden ben artık hiiiççç düşünmüyorum.bu konuda allahıma "bebeğim ve benim için hangi doğum daha hayırlı ve sağlıklı ise,bizim için en iyisi ve en kolayı hangisi olacaksa bize onu yaşat" diye dua ediyorum bol bol..bence sizde böyle yapın.hakkınızda hayırrlısını isteyin.
Allahım tüm doğum yapacak olanlara sabır, kolaylık, sağlık versin.bebişlerimizi de sağlıkla kucağımıza alıp, büyütmemizi nasip etsin inşallahhh....
mamagoz sana katılıyorum turkuyede bısey cıkınca moda oluyor tabı bunda dr ların yanlıs yönlendırmesıde var
bılen bılmeyen herkes konusuyor
butun dr lar normal dogumun daha mantıklı ve bebek ıcın daha saglıklı oldugunu soyluyorlar
hem sezeryanla dogum cocugun karakterınıde etkılıyormus dıyorlar arastırmak lazım
bende anneler kendı rahatları ıcın cocuklarını rıske atmamalılar
ama rısklı bır dogum ıse sezeryanında bır kurtulus yolu oldugu unutulmamalı
benhep dıyorum sezeryandan korkuyorum karnımda kocaman bır kesık ıstemem sahsen
ama normal dogumda drlar bıle annenın bıkac gunde ayaga kalktıgını soyluyor sezeryande bu sure daha uzun dıyorlar tabıı yapanın uzmanlıgına ve ustalıgınada baglı bazı şeyler
Benimde isteğim normal dogum ALLAH nasıp ederde tabii... cok korkuyorum bır aksılık olurda sezeryan olur dıye....
"Sezaryen ya da normal doğum " buna anne adayları ve doktorları birlikte karar verecekler. Hepimizin bedenlerimiz üzerinde söz hakkımız var ve türlü gerekçelerle sezaryeni ya da normal doğumu tercih edebiliriz. Normal doğumun anne ve bebek için olumlu tarafları da var, sezaryenin de aynı şekilde olumlu tarafları var. Sezaryen bu kadar tu kaka birşey olsa kendisi de doğum yapan bayan kadın doğum uzmanlarının yarısından daha çoğu bu yolu izlemezlerdi. Birçok arkadaşımın normal doğum süresince yapılacak muayeneleri ve eylemin kendisini itici bulduğu için normal doğumdan vazgeçtiğini biliyorum. Bebek açısından çok büyük bir fark yaratmadığı için herkes kendi tercihini yapar ve bu tercihi ona kolaylık getirmişse, bebeğinin ve kendinin yaşam kalitesini bozmamışsa "hangi doğum şeklini seçelim" adı altındaki topikte görüşünü dile getirebilir. Bu görüşe karşı, "bak sezaryeni önerme ,vebal altında kalırsın" demenin rasyonel bir gerekçesi yok. Çünkü tersinden düşünecek olursak yani normal doğumu birilerine önerip o kişi çok zor bir doğum geçirirse ya da Allah korusun bebeğine birşey olursa aynı vebal normal doğumu canhıraş savunan kişi için de geçerli olur. Allah herkese kolaylık versin
bende normal dogum dusunuyorumm allahın ıznıyle
normal doğumu çok istemiştim ama olmadı oğlum sezaryan doğumla dünyaya geldi, şimdi kızımıda sezaryanla dünyaya getiricem mecburen.
kesinlikle herşeyin normali daha iyi bence
Ben hala anne adayları ile doktorların beraberce doğumun şekline karar verebileceklerini düşünüyorum ya da şöyle diyeyim: Kişilere istekleri dışında herhangi bir doğum şeklinin dayatıldığı bir sistemdense kişilere -özellikle de eylemin öznesi konumundaki anne adaylarına- karar hakkı veren bir sistemi daha sağlıklı buluyorum. Vurguladığım nokta tercih hakkı üzerinedir, başka kişilere doğum koçluğu yapıp fikirlerini değiştirecek halim de yok vaktim de.
İnternet iyidir hoştur ama kişilerde biraz malumat (bilgi demiyorum malumat) edinince uzmanlaştığı yanılsamasını yaratır. Önceki mesajımda hiçbir şekilde sezaryen yararlı normal zararlı demedim benim gözüm de kırk satır kırk katırdan farkı yok. Bu işin uzmanları (ki bu uzmanlar o okulları çok çalışarak kazanıyorlar, yine çok çalışarak uzmanlıklarını alıyorlar) iki doğum şeklinin de anne/bebek açısından birbirlerine göre göreli üstünlükleri olduğunu söyleyip en doğrusunun anne ve doktorun ortak kararı olduğunu söylüyorsa birşeyler biliyorlardır diye düşünmek gerek. Kendisi de anne adayı olan bu uzmanlardan önemli bir kısmının KENDİLERİ İÇİN elektif sezaryeni tercih etmesi fırıncının bozuk undan ekmek yapıp satması örneğiyle pek açıklanamaz.
Romalı doktorların uyduğu üç ilkeden biri "voluntas aegroti suprema lex" yani hastanın iradesi en yüksek yasadır şeklindedir. Hasta yani bizim örneğimizde anne adayı doğum şekillerin olası komplikasyonları hakkında bilgilenmiş ve iradesi aydınlanmış olmalıdır ki bu kararı özgürce verebilsin. Ama tekrar ediyorum bundan sonrası annenin kararı olmalıdır başkasının değil. Türlü yalanlar atarak, savsaklayarak, normal doğumdan korkutarak ve daha başka incelikli yollar kullanarak normal doğum istediği halde anneyi kendi rahatı için sezaryene yönlendirmek bizzatihi ahlaksızlıktır, bunu kabul ederim ve bu niyetteki bir doktorun teşhir edilmesini de canı gönülden desteklerim ancak kendi doğumunun sezaryenle sonuçlanması nedeniyle SSC (Sezaryenle Savaşanlar Cemiyeti) kurup başkasının tercihlerini lüzumsuz yere sorgulayıp sezaryenle doğurma kararını verenleri yarım anne gibi gösterenlere de bir şeyler derim. Tekrar ediyorum tercih annelerindir. Ayrıca doğumuma az bir süre kaldı ve ben normal doğumu TERCİH EDECEĞİM. Buna karşılık sezaryeni tercih edecek arkadaşlarımın kararlarına sonuna kadar saygı duyacağım, son olarak bu konuyu uzatmayıp daha fazla yazmayacağım.
mamagoz cok guzel konusuyosun verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler bende normal dogumdan yanayım zamanında hastane bıle yokmus benım nınem 3 cocugunuda kendısı evde dogurmus sonucta Allah bı yolunu verıyo yalnız bende tansıyon sorunu var 16 17 hep tansıyonum dr um senı rıske atamam dıyor normal dogumda sancılarla tansıyonun dahada artar senı kaybedebılırız sezaryen daha uygun dıyor ben napcam sımdı yukarı tukursem bıyık asagı tukursem sakalbilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?